Reisschema

Home » Fotoreis Pantanal » Reisschema

Dag 1, 23 september 2025 – Vertrek vanuit Amsterdam
Vandaag ontmoet u uw medereizigers op het vliegveld. Vervolgens heeft u de internationale vlucht naar São Paulo (vluchtschema volgt nog). Bij aankomst neemt u de shuttle naar uw hotel, gelegen dichtbij het vliegveld. Hier kunt u bijkomen van de vlucht en ’s avonds nog met elkaar dineren.
Overnachting in een comfortabel hotel nabij het vliegveld van São Paulo, incl. diner.

Dag 2, 24 september 2025 – Paraguay Rivier
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Bij aankomst gaat u eerst lunchen bij een lokaal restaurant dichtbij het vliegveld. Vervolgens reist u in vier uur naar de lodge gelegen bij de Paraguay rivier. Het laatste stuk rijdt u via een onverharde weg. Onderweg maakt u diverse fotostops in mooie gebieden. Hier kunt u onder andere uilen, hyacinth ara’s en rode ara’s fotograferen. Eenmaal aangekomen bij de lodge kunt u bijkomen van de reis en zelf nog fotograferen in de omgeving. Vervolgens staat het diner gepland samen met de groep.

Uniek aan de lodge waar u de komende drie nachten verblijft, is de afgelegen ligging. Het is hét leefgebied van de jaguar en het gebied waar u de meeste kans heeft om deze imposante diersoort te spotten. De lodge ligt aan de Paraguay rivier op ongeveer vier uur rijden van Cuiabá. Er reizen nauwelijks andere touroperators naar dit gebied toe, waardoor het er nog ongerept is.
Overnachting in de omgeving van Paraguay rivier, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 3, 25 september 2025 – Paraguay Rivier
Vandaag maakt u ’s ochtends een bootsafari op de Paraguay rivier. U heeft vandaag de eerste kans om de imposante jaguar te spotten! Het gebied staat er om namelijk om bekend. Per boot vaart u over de rivier en maakt u diverse stops om wildlife te spotten. Naast jaguars kunt u er ook talloze vogelsoorten spotten, kaaimannen, capibara’s en reuzenotters. Na de boottour keert u terug naar de lodge om te lunchen. In de middag gaat u nogmaals op bootsafari om de jaguar te spotten en te fotograferen.
Overnachting in de omgeving van Paraguay rivier, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, 26 september 2025 – Paraguay rivier
Vandaag maakt u de gehele dag een boottocht door het Taiamã Ecological Reserve. Het Taiamã Ecological Reserve is één van de vochtigste plekken ter wereld. Het reservaat heeft een grote biodiversiteit, waaronder veel vogels. Er zijn wel 237 soorten geïdentificeerd. De gehele dag heeft u een grote kans om jaguars te spotten. Ook kunt u rode lepelaars, ijsvogels, reuzenooievaars, caracara’s, arenden en nog veel meer vogelsoorten spotten. U krijgt vandaag een lunchpakket mee. ’s Avonds gezamenlijk dineren bij de lodge.
Overnachting in de omgeving van Paraguay Rivier, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!

Dag 5, 27 september 2025 – omgeving Transpantaneira Pantanal
Na het ontbijt rijdt u via de onverharde weg weer terug naar de hoofdweg. Vervolgens rijdt u naar de plaats Poconé. Vanaf deze plaats begint het avontuur in de Pantanal. U rijdt over de Transpantaneira. Deze onverharde weg loopt zo’n 142 kilometer door de Pantanal en begint in Poconé en eindigt in Porto Jofre. Totaal is dit ongeveer vier uur rijden. Onderweg worden er verschillende fotostops gemaakt. Bij aankomst bij de lodge gaat u lunchen. Na de lunch gaat u op wandelsafari op zoek naar kapucijnapen, zwarte brulapen, zuidelijke boommiereneters, hyacinth ara’s, rode spiesherten, roodstaartglansvogels en motmots.

Aan het eind van de safari gaat u vanaf een observatietoren de zonsondergang fotograferen. Tevens kunt u vele vogels spotten die tegen de schemering terugvliegen naar hun nesten. ’s Avonds gaat u gezamenlijk dineren bij de lodge.
Overnachting bij een lodge gelegen aan de Transpantaneira, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 6, 28 september 2025 – omgeving Transpantaneira Pantanal
U gaat vandaag vroeg op pad en vertrekt vroeg in de ochtend om op zoek te gaan naar de reuzenmiereneter. De lodge waar u overnacht is één van de beste plekken om deze diersoort te fotograferen. Na de wandeltour gaat u ontbijten en vervolgens maakt u een jeepsafari. Tijdens deze safari kunt u vogelsoorten als hyacinth ara’s, kuifseriema’s, rossige sjakohoens (endemisch), chaco-chachalaca’s, geelhalsibissen, reuzenooievaars, reuzentoekans en sunbitterns fotograferen. Daarnaast heeft u ook de kans om capibara’s, neusberen en brulapen te fotograferen. De safari duurt ongeveer drie uur. Voor de lunch kunt u nog de omgeving van de lodge ontdekken en nog meer vogels fotograferen, denk aan de geelsnavelkardinaal, roodkuifkardinaal, de grote kiskadie, de campogrondspecht, de blauwvoorhoofdamazone, verschillende soorten tangeren en ara’s.

Daarna kunt u genieten van een lunch. In de middag gaat u nog een keer op jeepsafari. Bij helder weer kunt u ’s avonds nog de sterren fotograferen.
Overnachting bij een lodge gelegen aan de Transpantaneira, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 7, 29 september 2025 – omgeving Transpantaneira Pantanal
’s Ochtends vroeg heeft u nog een keer de kans om de reuzenmiereneter te spotten. Vervolgens kunt u ontbijten en daarna checkt u uit. Vervolgens kunt u zelf nog fotograferen in de omgeving van de lodge en daarna gaat u nog gezamenlijk lunchen. Na de lunch rijdt u in ongeveer één tot twee uur naar de volgende lodge gelegen nabij de Transpantaneira. Onderweg passeert u de bekende poort van de Pantanal en enkele hotspots waar het mogelijk is om kaaimannen en diverse vogelsoorten te spotten.

In de namiddag gaat u jeepsafari waarbij u op zoek gaat naar de Braziliaanse Tapir, ook wel de laaglandtapir genoemd. Vervolgens gaat u dineren bij de lodge. Na het diner gaat u op nachtsafari, waarbij u op zoek gaat naar de crab-eating fox, de crab-eating raccoon, de ocelot, de red brocket, de common and great potoo, de boat-billed heron en nog veel meer.
Overnachting bij een lodge gelegen aan de Transpantaneira, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, 30 september 2025 – Porto Jofre & omgeving
Vandaag maakt u ’s ochtends vroeg een wandelsafari. Tijdens deze safari fotografeert u wildlife in het licht van de zonsopkomst. Het is mogelijk om kaaimannen te fotograferen, maar ook vogels zoals capped herons, rufescent tiger herons, amazon kingfishers, ringed kingfishers, black-collared hawks, wattled jacanas en black skimmers. Vervolgens keert u terug naar de lodge waar u gaat ontbijten. Na het ontbijt wandelt u naar een observatietoren nabij de lodge. Hiervandaan is het mogelijk om de hyacinth macaw, great rufous woodcreeper, red-billed scythebill, white woodpecked, green-barred woodpecker, lineated woodpecker, black fronted nunbird, blue-crowned trogon, squirrel cuckoo en nog veel meer vogels te fotograferen. Bij de lodge zijn ook vogelfeeders aanwezig die onder andere de toco toucan, chestnut-eared aracari, crested oropendola en purplish jay aantrekken. Om 11.00 uur verlaat u de lodge en vertrekt u richting de plaats Porto Jofre, gelegen aan het einde van de Transpantaneira. Onderweg gaat u nog lunchen.

Na ongeveer drie uur rijden komt u aan in Porto Jofre. Hier stapt u op de motorboot naar uw volgende accommodatie, gelegen op zo’n twee uur varen van Porto Jofre. Er is voldoende ruimte voor uw bagage. Onderweg heeft u al de eerste kans om jaguars te spotten en te fotograferen. Het is namelijk één van de beste plekken om de jaguar te fotograferen langs de rivieroevers en er komen hier nauwelijks andere reizigers! ’s Avonds dineert u bij de lodge.
Overnachting bij een unieke lodge midden in de natuur en gelegen op twee uur varen van Porto Jofre, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 9, 1-okt 2025 t/m dag 11, 3-okt 2025 – Porto Jofre & omgeving
Deze drie volle dagen staan in het teken van het fotograferen van de jaguar. U gaat de hele dag op jaguarsafari in de Three Brothers River, één van de beste plekken in de Pantanal om de jaguar te fotograferen. Daarnaast is het ook mogelijk om onder andere reuzenotters en capibara’s te spotten.
Overnachting bij een unieke lodge midden in de natuur en gelegen op twee uur varen van Porto Jofre, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!

Dag 12, 4 oktober 2025 – Cuiabá
Vandaag gaat u ’s ochtends voor de laatste keer op jaguarsafari. Vervolgens gaat u van 11.00 uur tot 12.00 uur lunchen bij de lodge. Na de lunch vaart u weer terug  naar Porto Jofre. Tijdens de boottocht heeft u de laatste kans om nog jaguars te fotograferen. Daarna wordt u in ongeveer vijf uur rijden naar Cuiabá gebracht. Onderweg worden er uiteraard nog fotostops gemaakt langs de Transpantaneira. Rond 20.00 uur komt u aan bij een comfortabel hotel in de omgeving van Cuiabá. ’s Avonds gaat u gezamenlijk dineren bij het hotel.
Overnachting in de omgeving van Cuiabá, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, 5 oktober 2025 – Vertrek naar Amsterdam
Na het ontbijt wordt u in ongeveer een kwartier rijden naar het vliegveld van Cuiabá gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar São Paulo. Vervolgens vertrekt u vanaf São Paulo weer terug naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een onvergetelijke fotoreis door de Pantanal met Unico Travel!

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!