Reisschema

U bent hier: Home » Fotoreis Pantanal » Reisschema

Dag 1, 15 oktober 2023 – Vertrek vanuit Amsterdam
Vandaag vertrekt om 19.45 uur uw internationale vlucht vanuit Amsterdam naar Frankfurt. U komt om 20.50 uur aan en vervolgens vertrekt om 22.05 uur de vlucht naar São Paulo.

Dag 2, 16 oktober 2023 – Piuval Lodge
Vandaag komt u om 04.50 uur aan in São Paulo (Guarulhos International Airport). Vervolgens heeft u aansluitend uw binnenlandse vlucht (ruim twee uur vliegen) naar de plaats Cuiabá. Deze stad ligt in het noorden van de Pantanal en is het ideale startpunt van deze reis.  Vervolgens reist u in anderhalf uur per Mercedes-Benz Sprinter naar de plaats Poconé. Vanaf deze plaats begint het avontuur in de Pantanal. Gedurende de fotografiereis reist u over de Transpantaneira. Deze onverharde weg loopt zo’n 142 kilometer door de Pantanal en begint in Poconé en eindigt in Porto Jofre. Tijdens de reis over de Transpantaneira kunt u capibara’s, tapirs, kaaimannen, miereneters en nog vele andere dieren spotten. Onderweg worden er regelmatig fotostops gemaakt. Bij aankomst bij de lodge wordt u ontvangen met een lunch. De lodge bestaat uit 7.000 hectare waar u de kans heeft om hyacinth ara’s, reuzenooievaars, toekans, nandoes (Zuid-Amerikaanse loopvogels), kaaimannen, neusberen, zijdeaapjes en zelfs reuzenmiereneters te fotograferen. Na de lunch gaat u op jeep- en wandelsafari. U heeft de kans om vele dieren te spotten en te fotograferen. Er zijn twee uitkijktorens bij de lodge waar u kunt genieten van spectaculaire zonsondergangen. Tot slot staat er nog een nachtsafari gepland. U heeft de mogelijkheid om herten, uilen, vossen, nachtzwaluwen en zelfs met geluk een ocelot te spotten.
Overnachting: Piuval Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!

Dag 3, 17 oktober 2023 Piuval Lodge
Nog voor zonsopgang gaat u per open jeep op zoek naar de reuzenmiereneter. Het gebied bij de lodge staat bekend als de beste plek om de dit dier te spotten. Na het ontbijt gaat u op wandelsafari verder met het fotograferen van wildlife. De kans is groot dat u reuzentoekans, kuifseriema’s, zwartstaartzijdeaapjes, langpootkiekendieven, papegaaien, hagedissen en nog vele andere dieren kunt fotograferen. Vervolgens gaat u lunchen. In de namiddag staat een jeepsafari gepland. U reist naar Corixo Verde waar veel kaaimannen en watervogels te zien zijn. Gedurende zonsondergang staat er nog een fotografiesessie gepland en na het diner gaat u nog op nachtsafari.
Overnachting: Piuval Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 4, 18 oktober 2023 – Lodge bij rivier Pixiam
Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende accommodatie gelegen aan de oevers van de rivier Pixiam. Het is 2,5 uur reizen (55 kilometer). Gedurende de reis worden er diverse fotostops gemaakt. Bij aankomst kunt u bijkomen van de reis en genieten van een lunch. Vervolgens staat er in de namiddag een boottocht gepland over de rivier Pixiam. Tijdens deze boottocht heeft u de mogelijkheid om vele actiefoto’s te maken van roofvogels en Amazone-ijsvogels. Ook heeft u de kans om de geelnekara, de cayennebosral en de schitterende kleuren van de sunbittern te fotograferen.
Overnachting: lodge gelegen aan de rivier Pixiam, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 5, 19 oktober 2023 – Omgeving rivier Pixiam
Met zonsopgang staat er een fotoworkshop gepland om vogels te fotograferen. Er zijn feeders om bijzondere zangvogels zoals de Amazonetroepiaal, de fluweeltangare en de geelsnavelkardinaal te fotograferen, maar ook de bruinoorarassari en vele andere tropische vogels. Na het ontbijt gaat u op bootsafari over de rivier Pixiam.  U kunt vele actiefoto’s maken van bijzondere vogels, zoals de agamireiger met zijn verbluffende verenkleed. Na de boottour staat er een lunch gepland. In de namiddag gaat u met uw gids op wandelsafari en fotograferen in de omgeving van de lodge. Tot slot wordt de dag afgesloten met het fotograferen van de zonsondergang. Vlak na de zonsondergang is het mogelijk om tapirs te spotten en vast te leggen.
Overnachting: lodge gelegen aan de rivier Pixiam, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!

Dag 6, 20 oktober 2023 – Porto Jofre & omgeving
Vroeg in de ochtend staat er nog een fotoworkshop gepland bij de feeders om tropische vogels te fotograferen. Na het ontbijt reist u naar Porto Jofre, het meest ongerepte gebied van de Pantanal. Hier eindigt de Transpantaneira. Het is totaal 3,5 uur (85 kilometer) reizen. Bij aankomst in Porto Jofre vaart u per safariboot over de 200 meter brede rivier Cuiabá naar de Jaguar do Pantanal woonboot. Hier wordt u verwelkomd met een lunch. Vervolgens gaat u per boot op zoek naar de jaguar en de reuzenotter. Na de bootsafari reist u weer terug naar de woonboot waar u de komende vijf nachten verblijft. De dagen in de omgeving van Porto Jofre staan in teken van het spotten en fotograferen van jaguars. Naast jaguars heeft u ook de kans om reuzenotters, apen, leguanen, anaconda’s, ijsvogels, kaaimannen, capibara’s en hyacinth ara’s te spotten.
Overnachting: Boat Hotel Jaguar do Pantanal, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 7, 21 oktober 2023 – Porto Jofre & omgeving
Vandaag gaat u de gehele dag op bootsafari om jaguars, reuzenotters en ander wildlife te fotograferen. U vaart in een rustig tempo door de smallere kanalen. Overnachting: Boat Hotel Jaguar do Pantanal, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, 22 oktober 2023 – Porto Jofre & omgeving
Vandaag gaat u naar een gebied waar vaak vele hyacinth ara’s te zien zijn bij de Acuri palmbomen. De ara’s komt hier vaak naar toe voor voedsel en zijn daarom vrij gemakkelijk te fotograferen. Verder gaat u op bootsafari op zoek naar wildlife als jaguars, reuzenotters, apen, kaaimannen, capibara’s en vele vogelsoorten.
Overnachting: Boat Hotel Jaguar do Pantanal, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 9 & 10, 23 en 24 oktober 2023 – omgeving Porto Jofre
Deze dagen gaat u op bootsafari om de jaguar, de reuzenotter en ander wildlife te kunnen fotograferen.
Overnachting: Boat Hotel Jaguar do Pantanal, incl. ontbijt, lunch en diner.

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!

Dag 11, 25 oktober 2023  Aymara Lodge
’s Ochtends heeft u de laatste kans om de jaguar te fotograferen tijdens een bootsafari. Na de lunch reist u terug over de Transpantaneira naar Aymara Lodge. Ook hier heeft u de kans om van dichtbij hyacinth ara’s te fotograferen. Rondom de lodge zijn er vaak nesten te vinden.
Overnachting: Aymara Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 12, 26 oktober 2023 – Aymara Lodge
Met zonsopgang gaat u op wandelsafari op zoek naar wildlife. U heeft de kans om de volgende vogelsoorten te fotograferen: de hyacinth ara, zwartkeelspecht, helmmanakin, grote muisspecht, bandstaartmanakin en de maskerhokko. Naast de vele vogels kunt u ook neusberen, agoeti’s, kapucijnapen en zwarte brulapen fotograferen. In de namiddag gaat u op jeepsafari. Na zonsondergang gaat u nog op zoek naar wildlife, zoals moerasherten, krabbenetende wasberen, paca’s, vossen, laaglandtapirs, nachtzwaluwen en uilen.
Overnachting: Aymara Lodge, incl. ontbijt, lunch en diner.

Dag 13, 27 oktober 2023 – Vertrek
Na het ontbijt wordt u in ongeveer 2,5 uur rijden naar het vliegveld van Cuiabá gebracht. Hier vertrekt uw binnenlands vlucht naar São Paulo en aansluitend uw internationale vlucht naar Amsterdam. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze schitterende fotoreis door de Pantanal!

Dag 14, 28 oktober 2023 – Aankomst Amsterdam

Nieuwsgierig? Vraag deze fotoreis aan!