Praktische informatie Ecuador

Home » Latijns-Amerika reizen » Ecuador » Praktische informatie

Reisdocumenten

Voor reizen naar Ecuador heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog zes maanden geldig is. Kinderen, ongeacht de leeftijd, zijn verplicht een eigen paspoort te hebben. U heeft geen visum nodig, tenzij u langer blijft dan drie maanden. Bij aankomst ontvangt u een toestemmingsbewijs, geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Vluchten

KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito. Het is ongeveer 12 uur vliegen naar Ecuador. Op de terugreis is het mogelijk om vanuit Guayaquil terug te vliegen in ongeveer 11,5 uur. Een mooie optie als u uw reis afsluit met een bezoek aan de Galapagos eilanden.

Inentingen

Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Aanbevolen zijn inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Ecuador een vaccinatie tegen gele koorts aangeraden. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Ecuador alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Ecuador binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Er komt in Ecuador malaria voor in de gebieden beneden 1.500 meter (maar niet op de Galapagos eilanden). Voor bepaalde delen van Ecuador wordt geadviseerd, naast goede antimuggenmaatregelen, een noodbehandeling voor malaria mee te nemen.

Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.

Geld en valuta

De officiële munteenheid van Ecuador is de Amerikaanse dollar. Kijk voor de wisselkoers op Oanda Converter. In de grote en middelgrote steden kunt u pinnen met uw bankpas. In duurdere hotels, restaurants en winkels kunt u vaak ook met creditcard betalen.

Fooien

In restaurants wordt vaak 10% bedieningsgeld aan de rekening toegevoegd. Toch is het gebruikelijk om bij tevredenheid nog een kleine fooi te geven. Voor kamermeisjes is 1 USD per dag aan te houden en voor een gids kunt u ongeveer 10 USD aanhouden. Lokale gidsen en chauffeurs verwachten ook een kleine fooi.

Elektriciteit

Het voltage is 110 volt, 60 Hertz. De stopcontacten in Ecuador zijn niet het zelfde als in Nederland of België. U heeft een verloopstekker nodig, die u kunt kopen bij de ANWB of Hema. Soms doen er zich stroomstoringen voor, daarom is het verstandig om een zaklamp mee te nemen met extra batterijen.

Souvenirs

Op vele plekken in het land kunt u souvenirs kopen zoals kleurrijke tassen, portemonnees, hoeden en schilderijen. Voor de regels en adviezen voor het meenemen van souvenirs verwijzen wij u door naar de website van de Rijksoverheid.

Vervoer

Bus
Ecuador beschikt over een goed busnetwerk. Tussen de grotere steden rijden de bussen af en aan, maar ook tussen de kleinere, toeristische plekken. Het verschil in bussen is groot. Er rijden zowel grotere bussen met Wi-Fi en airconditioning als hele oude bussen. Vaak kunt u op de busstations kaartjes kopen.

Taxi
In de grote steden rijden gele taxi’s. De meeste taxi’s hebben meters en vaak worden de meters gebruikt. Het is toch altijd handig om vooraf een prijs af te spreken. Vooral in de kleine dorpen rijden taxi’s vaak niet op meters.

Huurauto
In Ecuador is het mogelijk om een auto te huren. Het voordeel is dat het mogelijk is om zelf het eigen reistempo te bepalen. Unico Travel raadt alleen aan om een huurauto te huren als u goed Spaans spreekt. Ecuador heeft goede geasfalteerde wegen en duidelijke wegaanduidingen.

Vliegtuig
Voor een bezoek aan de Galapagos eilanden vliegt u vanuit Guayaquil. Andere plekken waar u heen kunt vliegen zijn: Cuyabeno (Lago Agrio), Cuenca en Manta. De meest gebruikte luchtvaartmaatschappijen zijn AeroGAL, Tame en Lan.

Adressen

Ambassade van Ecuador in Nederland
Koninginnegracht 84
2514 AJ Den Haag
T.: 070 346 37 53

Consulaat van Nederland in Quito
Whymper N27-70 y Orellana – edificio Sassari
piso 8 – Quito -Ecuador
T.: 593 2 450 7194

Meer weten? Lees de land informatie over Ecuador.

Interesse? Vraag een reis aan!
ecuador ricardo schildpad
Meer weten over Ecuador? Neem contact met ons op!