Luxe reis Ecuador

Home » Luxe reis Ecuador

Tijdens deze luxe reis overnacht u eerst in de koloniale hoofdstad Quito. Hierna vervolgt u uw reis in één van de meest luxueuze lodges van Ecuador, Mashpi Lodge. Het gebied bestaat uit mystieke nevelwouden en u kunt er talloze soorten vogels spotten.

Vervolgens overnacht u in een luxueuze lodge midden in het Amazoneregenwoud, het Nationaal Park Yasuní. In het regenwoud heeft u de kans om onder andere apen, reuzenotters, ara’s en luiaards te spotten. Vervolgens reist u naar de heetwaterbaden van Papallacta, waar u kunt nagenieten van het avontuur in de Amazone.

Het hoogtepunt van de reis is de 6-daagse cruise per luxueuze catamaran langs de Galapagos eilanden, één van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld. Meer weten? Lees meer in het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Quito – Mashpi Reserve – Quito – Nationaal Park Yasuní (Amazone) – Papallacta – Cruise Galapagos eilanden – omgeving Guayaquil.
Dagen: 16 dagen / 15 nachten.
Prijsindicatie: € 12.000,- per persoon (exclusief internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Alya lounge area
Vraag vrijblijvend deze luxe reis Ecuador aan!

Hoogtepunten van deze luxe reis Ecuador

Groene Vink 6-daagse luxe cruise langs de Galagapos eilanden
Groene Vink Amazoneregenwoud van het Nationaal Park Yasuní
Groene Vink Unieke vogelsoorten in het nevelwoud
Groene Vink Heetwaterbaden van Papallacta
Groene Vink Koloniaal & historisch Quito
Groene Vink Luxe & unieke accommodaties

Foto impressie van deze luxe reis Ecuador

Gebieden van deze luxe reis door Ecuador

Quito

U begint uw reis in de hoofdstad van Ecuador, Quito. De stad ligt op 2.850 meter hoogte en de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U overnacht tijdens deze luxe reis Ecuador in het historisch centrum en kunt hier dan ook de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken ontdekken.

U ontdekt de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad neemt u een taxi naar Panecillo Hill of de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de Cotopaxi vulkaan.

Mashpi Reserve

Vanuit Quito is het slechts drie uur rijden naar het natuurreservaat van Mashpi. Het gebied bestaat uit sprookjesachtige nevelwouden bestaande uit met mos bedekte takken, watervallen en bromelia’s. Daarnaast leven er meer dan 400 vogelsoorten in het gebied, waaronder 15 verschillende soorten kolibries, toekans, tanagers en de zeldzame Cock of the Rock.

Ook kunt u slangen, pijlgifkikkers, vlinders, tayra’s en nog veel meer dieren tijdens een excursie ontdekken. Wandel langs de Mashpi waterval of ontdek per gondel het mystieke nevelwoud. U overnacht in één van de meest luxe accommodaties van Ecuador.

Amazone regenwoud (Nationaal Park Yasuní)

Per binnenlandse vlucht vliegt u vanuit Quito naar Coca, een stad in het Amazone regenwoud. Vervolgens is het nog zo’n twee uur varen naar de lodge, gelegen in het Nationaal Park Yasuní. Vanwege de enorme biodiversiteit heeft UNESCO het Nationaal Park Yasuní aangewezen als internationaal biosfeerreservaat. U overnacht in een luxueuze bungalow met airconditioning.

Tijdens de dagen dat u in de Amazone overnacht, zijn er diverse excursies inbegrepen, waaronder kanotochten, avondwandelingen en wandelingen over de hangbruggen boven de boomtoppen van het regenwoud en naar een uitkijktoren. U heeft daarnaast de kans om ara’s, toekans, reuzenotters, luiaards, doodshoofdaapjes en kaaimannen te zien.

Vraag vrijblijvend deze luxe reis door Ecuador aan!

Papallacta

Tussen de bergen van de Andes, op 3.300 meter hoogte, ligt het dorp Papallacta. Deze plek staat bekend om de natuurlijke heetwaterbaden die worden verwarmd door de nabijgelegen Antisana vulkaan. Het is de ideale plek om bij te komen van uw avontuur in de Amazone. U overnacht in een schitterend hotel met tientallen heetwaterbaden, midden in de Andes. Daarnaast heeft u onderweg ook de kans om in het gebied condors en brilberen te spotten.

Exclusieve cruise langs de Galapagos eilanden

Het hoogtepunt van de reis is de 6-daagse cruise langs de Galapagos eilanden per luxueuze catamaran. De eilandengroep ligt op zo’n 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer tegen hoogte van de evenaar. De archipel bestaat uit zo’n 13 hoofdeilanden en nog vele kleine eilanden en rotsformaties. Slechts enkele eilanden zijn bewoond. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ontstaan door erupties van onderwatervulkanen. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. Tevens zijn de Galapagos eilanden ook de thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het spotten van bijvoorbeeld reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed.

Alya Catamaran

U ontdekt de eilandengroep per luxueuze catamaran. Dagelijks zijn er diverse tours inbegrepen, waarbij u de onbewoonde eilanden aan land bekijkt en ook de onderwaterwereld al snorkelend ontdekt. De catamaran beschikt daarnaast over diverse ruimtes om te ontspannen na een enerverende dag, waaronder een zonnedek met jacuzzi.

Omgeving Guayaquil

Na de Galapagos eilanden reist u naar een luxueuze haciënda op slechts anderhalf uur afstand van Guayaquil. Op de haciënda wordt al generaties lang cacao en kaas gemaakt en sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om er te overnachten. Er zijn slechts een beperkt aantal kamers, waardoor het een persoonlijk en uniek adresje is. Geniet aan het einde van uw reis van de rust en ontspanning in deze groene omgeving, neem nog een luxe spabehandeling of leer hoe er van cacao chocolade wordt gemaakt.

Vraag vrijblijvend deze luxe reis door Ecuador aan!

Belangrijke informatie en tips over deze luxe reis Ecuador

Uniek aan deze reis is dat u in luxueuze hotels en lodges overnacht op de mooiste plekken van Ecuador. In twee weken reist u langs het Amazone regenwoud, de koloniale hoofdstad Quito, het Mashpi reservaat en de Galapagos eilanden. Hoogtepunt van de reis is de cruise langs de Galapagos eilanden.
De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en vanaf Guayaquil terug naar Amsterdam. De vluchttijd bedraagt ongeveer 12 uur. Dit is de meest comfortabele vlucht. Verder gaan er vanuit Europa ook directe vluchten vanuit Barcelona en Madrid. En ook is het mogelijk om via de Verenigde Staten te vliegen, maar dan doet u er flink langer over.
Tijdens deze luxe reis door Ecuador reist u met privé transfers en een privé chauffeur/gids. Onderweg legt de chauffeur veel uit en worden er interessante tussenstops gemaakt. Op de Galapagos eilanden maakt u een cruise. Het is een kleinschalige cruiseboot, zodat u optimaal van de eilanden kunt genieten, zonder teveel andere toeristen.