Luxe reis Ecuador

U bent hier: Home » Luxe reis Ecuador

Tijdens deze luxe reis Ecuador overnacht u de eerste dagen in een prachtige lodge in het Amazone regenwoud, het Napo Wildlife Center. Hier laten de Kichwa indianen u kennismaken met de indrukwekkende cultuur en ongerepte natuur. Na deze ultieme natuurbeleving reist u naar de kleurrijke plaats Otavalo. Vervolgens overnacht u in het exclusieve Illa Experience hotel, waar u meer leert over de inwoners van Quito en haar tradities. Daarna reist u naar een hacienda met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Last but not least geniet u van een 5-daagse cruise langs de Galapagos eilanden. Meer weten? Lees meer in het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Quito – Nationaal Park Yasuni (Amazone) – Otavalo – Quito – Cotopaxi – Cruise Galapagos eilanden – Guayaquil.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Prijsindicatie:
€6.750,- per persoon op basis van 2 personen (excl. internationale vlucht).
€6.550,- per persoon op basis van 4 personen (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

luxe reis ecuador
Interesse? Vraag deze luxe reis Ecuador aan!

Hoogtepunten van deze luxe reis Ecuador

Groene Vink Amazone ervaring in het Nationaal Park Yasuni
Groene Vink Tradities van de Otavalieno indianenstammen
Groene Vink Ervaar Quito door overnachtingen in Illa Experience hotel
Groene Vink Uitzicht op de besneeuwde Cotopaxi vulkaan
Groene Vink Cruisen langs de Galagapos eilanden

Foto impressie van deze luxe reis Ecuador

Gebieden van deze luxe reis Ecuador

Yasuni Nationaal Park – Amazone

Tijdens deze luxe reis Ecuador reist u per vliegtuigje naar Coca. Eenmaal in Coca is het nog 2,5 uur rijden over een onverharde weg om bij de rivier te komen waar u nog zeker ruim een uur zult varen naar Napo Wildlife Center Het Yasuni Nationaal Park ligt tussen twee rivieren en bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud. Een deel van het reservaat valt binnen het voorouderlijk grondgebied van de inheemse Huaorani en Waorani. In dit gebied leven nog steeds een aantal inheemse bevolkingsstammen, die ervoor hebben gekozen om zich af te sluiten van de buitenwereld. Vanwege de enorme biodiversiteit heeft UNESCO Yasuni Nationaal Park aangewezen als internationaal biosphere reserve. Het aantal amfibieën en reptielen horen hier zelfs bij de hoogste ter wereld. Het is de beste plek om de laagland tapir te spotten. En met veel geluk kunt u de poema of jaguar spotten. Ook ziet u hier de geelvleugelara vaak voorbij vliegen.

Otavalo

Na de ultieme naatuurbeleving in het regenwoud van de Amazone reist u  tijdens deze luxe reis door Ecuador naar Otavalo. Wie door de provincie van otavalo reist, maakt kennis met de traditionele ambachten en ziet een diversiteit aan landschappen zoals meren, watervallen en vulkanen. Otavalo ligt op 2.500 meter hoogte en naast het grootste meer van Ecuador: San Pablo. De plaats dankt zijn naam aan de Otavalieno indianenstam. De inheemse bevolking heeft haar eigen cultuur en identiteit weten te behouden en staat bekend om de geweven textiel. De hele week door worden er spullen verkocht op de ‘Plaza del Ponchos’, maar de belangrijkste markt vindt plaats op de zaterdagen en woensdagen. Dwaal rond tussen de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. De omgeving is ook erg mooi. Unico Travel vertelt u graag meer wat u allemaal kunt ondernemen.

Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2.850 meter boven de zeespiegel. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens deze luxe reis Ecuador overnacht u in het Illa Experience hotel, gelegen in de authentieke wijk San Marcos. U bent op loopafstand van het centrale plein. Ontdek de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken. Bezoek de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt! Voor een prachtig uitzicht over de stad, neemt u de taxi naar Panecillo Hill of neemt u de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de beroemde Cotopaxi.

Cotopaxi vulkaan

Uw luxe reis door Ecuador vervolgt zich langs de Cotopaxi vulkaan. Het is met een hoogte van 5.897 meter één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park Cotopaxi.  In het park kunt u schitterende wandelingen, fietstochten en paardrijtochten maken. U overnacht in een luxueuze hacienda met uitzicht op de vulkaan.

Galapagos eilanden

De laatste vier nachten vormen het hoogtepunt van uw luxe reis door Ecuador en de Galapagos eilanden. U gaat per cruiseboot de wereldberoemde Galapagos eilanden verkennen. Dit is voor veel reizigers dé reden om naar Ecuador te reizen. De eilandengroep ligt op 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer ten hoogte van de evenaar. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn ontstaan door erupties van onderwatervulkanen. Er zijn 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en ongeveer 40 hele kleine eilandjes. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. De Galapagos eilanden zijn de thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het spotten van reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed.

Nieuwsgierig? Vraag deze luxe reis Ecuador aan!

Belangrijke informatie en tips over deze luxe reis Ecuador

Uniek aan deze reis is dat u in luxueuze hotels en lodges overnacht op de mooiste plekken van Ecuador. In twee weken reist u langs het Amazone regenwoud, het authentieke plaatsje Otavalo, de koloniale hoofdstad Quito, de besneeuwde Cotopaxi vulkaan en de Galapagos eilanden. Hoogtepunt van de reis is de cruise langs de Galapagos eilanden.
De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en vanaf Guayaquil terug naar Amsterdam. De vluchttijd bedraagt ongeveer 12 uur. Dit is de meest comfortabele vlucht. Verder gaan er vanuit Europa ook directe vluchten vanuit Barcelona en Madrid. En ook is het mogelijk om via de Verenigde Staten te vliegen, maar dan doet u er flink langer over.
Tijdens deze luxe reis door Ecuador reist u met privé transfers en een privé chauffeur/gids. Onderweg legt de chauffeur veel uit en worden er interessante tussenstops gemaakt. Op de Galapagos eilanden maakt u een cruise. Het is een kleinschalige cruiseboot, zodat u optimaal van de eilanden kunt genieten, zonder teveel andere toeristen.