Luxe reis Ecuador

U bent hier: Home » Luxe reis Ecuador

Tijdens deze luxe reis Ecuador overnacht u de eerste dagen in een prachtige lodge in het Amazoneregenwoud, namelijk in het Napo Wildlife Center. Hier laat de Kichwa gemeenschap u kennismaken met de indrukwekkende cultuur en ongerepte natuur. Na deze ultieme natuurbeleving reist u naar de kleurrijke plaats Otavalo. Vervolgens overnacht u in het exclusieve Illa Experience hotel, waar u meer leert over de inwoners van Quito en bijbehorende tradities. Daarna reist u naar een hacienda met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Uiteindelijk geniet u van een 5-daagse cruise langs de Galapagos eilanden. Meer weten? Lees meer in het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Quito – Nationaal Park Yasuní (Amazone) – Otavalo – Quito – Cotopaxi – Cruise Galapagos eilanden – Guayaquil.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Prijsindicatie:
€ 6.750,- per persoon op basis van 2 personen (excl. internationale vlucht).
€ 6.550,- per persoon op basis van 4 personen (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

luxe reis ecuador
Vraag vrijblijvend deze luxe reis Ecuador aan!

Hoogtepunten van deze luxe reis Ecuador

Groene Vink Cruise langs de Galagapos eilanden
Groene Vink Tradities van de Otavalieno gemeenschap
Groene Vink Uitzicht op de besneeuwde Cotopaxi vulkaan
Groene Vink Amazone ervaring in het Nationaal Park Yasuní
Groene Vink Ervaar Quito door overnachtingen in Illa Experience Hotel

Foto impressie van deze luxe reis Ecuador

Gebieden van deze luxe reis door Ecuador

Nationaal Park Yasuní (Amazone)

Allereerst reist u in deze luxe reis door Ecuador per vliegtuig naar Coca. Vervolgens is het nog zo’n 2,5 uur reizen over onverharde wegen naar de aanleghaven. Hier vaart u over de rivier naar Napo Wildlife Center, gelegen in het Nationaal Park Yasuní. Dit park ligt tussen twee rivieren en bestaat voor het grootste deel uit primair regenwoud. Ook interessant om te weten is dat een deel van het reservaat binnen het voorouderlijk grondgebied van de inheemse stammen Huaorani en Waorani valt. In dit gebied leven nog steeds een aantal inheemse stammen, die ervoor hebben gekozen om zich af te sluiten van de buitenwereld.

Vanwege de enorme biodiversiteit heeft UNESCO het Nationaal Park Yasuní aangewezen als internationaal biosfeerreservaat. Het is ook de beste plek om de laaglandtapir te spotten. En daarnaast kunt u met veel geluk de poema of jaguar spotten. Ten slotte ziet u in dit gebied ook de geelvleugelara vaak voorbij vliegen.

Otavalo

Na de ultieme natuurbeleving in het Amazoneregenwoud vervolgt u deze luxe reis door Ecuador naar Otavalo. Wie door de omgeving van Otavalo reist, maakt kennis met traditionele ambachten. Daarnaast heeft het gebied een diversiteit aan landschappen, waaronder meren, watervallen en vulkanen. Otavalo ligt op 2.500 meter hoogte en naast het grootste meer van Ecuador; San Pablo.

Otavalo is vernoemd naar de Otavalieno gemeenschap. De inheemse bevolking heeft de eigen cultuur en identiteit weten te behouden en staat bekend om het geweven textiel. Gedurende de week worden er spullen verkocht op de ‘Plaza del Ponchos’, maar de belangrijkste markt vindt plaats op zaterdag en woensdag. Dwaal onder andere rond tussen de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. De omgeving is ook erg mooi. Unico Travel vertelt u graag meer wat u allemaal kunt ondernemen.

Vraag vrijblijvend deze luxe reis door Ecuador aan!

Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt op 2.850 meter boven de zeespiegel. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens deze luxe reis door Ecuador overnacht u in het Illa Experience hotel, gelegen in de authentieke wijk San Marcos. Uw hotel ligt op loopafstand van het centrale plein. Ontdek onder andere de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken.

Bezoek de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad, neemt u de taxi naar Panecillo Hill of de kabelbaan tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u namelijk de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de beroemde Cotopaxi.

Cotopaxi vulkaan

Uw luxe reis door Ecuador vervolgt zich langs de Cotopaxi vulkaan. Met een hoogte van 5.897 meter is de Cotopaxi één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park Cotopaxi, waar u schitterend kunt wandelen, fietsen en paardrijden. U overnacht in een luxueuze haciënda met uitzicht op de vulkaan.

Galapagos eilanden

De laatste vier nachten vormen het absolute hoogtepunt van uw luxe reis door Ecuador en de Galapagos eilanden. Per cruiseboot ontdekt u namelijk de wereldberoemde Galapagos eilanden. Voor veel reizigers is dit dé reden om naar Ecuador te reizen. Allereerst ligt de eilandengroep op zo’n 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer tegen hoogte van de evenaar. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ontstaan door erupties van onderwatervulkanen.

Endemische soorten

Er zijn 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en ongeveer 40 hele kleine eilandjes. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. Daarnaast zijn de Galapagos eilanden de thuisbasis van veel endemische dier- en plantsoorten. Het spotten van reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn dan ook slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed.

Vraag vrijblijvend deze luxe reis door Ecuador aan!

Belangrijke informatie en tips over deze luxe reis Ecuador

Uniek aan deze reis is dat u in luxueuze hotels en lodges overnacht op de mooiste plekken van Ecuador. In twee weken reist u langs het Amazone regenwoud, het authentieke plaatsje Otavalo, de koloniale hoofdstad Quito, de besneeuwde Cotopaxi vulkaan en de Galapagos eilanden. Hoogtepunt van de reis is de cruise langs de Galapagos eilanden.
De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en vanaf Guayaquil terug naar Amsterdam. De vluchttijd bedraagt ongeveer 12 uur. Dit is de meest comfortabele vlucht. Verder gaan er vanuit Europa ook directe vluchten vanuit Barcelona en Madrid. En ook is het mogelijk om via de Verenigde Staten te vliegen, maar dan doet u er flink langer over.
Tijdens deze luxe reis door Ecuador reist u met privé transfers en een privé chauffeur/gids. Onderweg legt de chauffeur veel uit en worden er interessante tussenstops gemaakt. Op de Galapagos eilanden maakt u een cruise. Het is een kleinschalige cruiseboot, zodat u optimaal van de eilanden kunt genieten, zonder teveel andere toeristen.