Reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Ecuador » Reisschema

Dag 1, Quito
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Quito wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er reist een Engelstalige gids mee die u uitleg geeft over de reis en die al uw vragen beantwoord. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld. Bij aankomst kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 2, Amazone
Na een uitgebreid ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Coca. De vluchttijd bedraagt een half uur en tijdens uw vlucht kunt u genieten van het uitzicht over het oostelijke Andesgebergte. Bij aankomst wordt u opgehaald en per transfer naar de aanleghaven gebracht. Vanaf hier vaart u twee uur lang over de Napo rivier. Tijdens de boottocht heeft u de kans om verschillende soorten apen te spotten, maar ook vogelsoorten als reigers, ijsvogels, papegaaien, toekans en ara’s. Aan het eind van de middag komt u aan bij de lodge, waar u wordt verwelkomd met uitzicht op het Añangu-meer. ’s Avonds genieten van een diner.

Dag 3, Amazone
Vroeg in de ochtend staat u op om de Parrot Clay Licks te zien. In totaal zijn er 11 soorten papegaaien, parkieten en ara’s te zien. Hierna maakt u een wandeling door het regenwoud naar de Kichwa-gemeenschap van Añangu. Hier maakt u kennis met een lokale familie en leert u alles over de cultuur en tradities. Vervolgens maakt u samen met de gids nog een wandeling waar u weer de Parrot Clay Licks kunt zien. U luncht in het Napo Cultural Center samen met de Kichwa-gemeenschap. Per kano vaart u terug naar de lodge, waar u eind van de middag aankomt. ’s Avonds weer genieten van een uitgebreid diner.

Dag 4, Amazone
Na het ontbijt beklimt u de 36 meter hoge observatietoren voor een schitterend uitzicht over het regenwoud. Apen slingeren voorbij en u heeft de kans om verschillende vogelsoorten te spotten zoals kleurrijke tanagers, blauwgele ara’s en toekans. Hierna gaat u lunchen bij de lodge. ’s Middags maakt u samen met de gids een wandeling door het regenwoud. Hierbij heeft u de kans om hagedissen, kleurrijke manakins en de unieke en endemische goudmanteltamarin te zien. Na de wandeling vaart u per kano over het meer om reuzenotters te spotten.

Dag 5, Otavalo
Vandaag vaart u per kano over de Napo rivier terug naar de haven. Onderweg heeft u nog de kans om dieren als reuzenotters en monnikssaki apen te spotten. Vanaf Coca vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Quito. In Quito staat een chauffeur klaar die u in ongeveer anderhalf uur rijden naar uw hotel in het centrum van Otavalo brengt. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 6, Otavalo
Vandaag heeft u een vrije dag om de Otavalo en de omgeving te verkennen. Unico Travel geeft in de uitgebreide versie, zodra de reis is geboekt, uitgebreide informatie en tips over Otavalo. Deze plek staat bekend om de inheemse markt die dagelijks plaatsvindt. Op woensdag en zaterdag is deze kleurrijke markt nog groter en uitbundiger. Struin over de markt en ontdek de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. ’s Middags raadt Unico Travel aan om naar de waterval van Peguche te wandelen of om het Condor vogelpark te bezoeken.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 7, Quito
Vandaag bezoekt u het nabijgelegen dorp Cotacachi, bekend om zijn leer, en maakt u kennis met lokale ambachtslieden. Ook bezoekt u de Cuicocha kraterlagune. ’s Middags reist u in ongeveer twee uur naar de hoofdstad Quito. Uw hotel ligt in het historisch centrum van de stad.

Dag 8, Quito & Cotopaxi
Na het ontbijt maakt u samen met een gids een stadstour door het koloniale centrum van Quito. U bezoekt de Basilica Church, één van de belangrijkste gebouwen uit de neogotische architectuur in Ecuador. Ook ontdekt u Plaza Grande (ook wel het Onafhankelijkheidsplein genoemd) waar u het presidentieel paleis, de kathedraal en het aartsbisschoppelijk paleis vindt. Bijzonder is de Compañia Church, waarvan het interieur is bedenkt met goud. Aan het einde van de tour bezoekt u de Panecillo heuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en het contract tussen koloniaal en modern Quito van bovenaf te zien is.

’s Middags reist u via de Avenue of the Volcanoes naar de Cotopaxi vulkaan. De met sneeuw bedekte vulkaan is met een hoogte van 5.897 meter één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Bij aankomst bij het gelijknamige nationaal park maakt u een wandeling, waarbij de gids u alles over de geschiedenis van de vulkaan vertelt. U wandelt door de prachtige paramo en ziet kolibries, wilde paarden en andere dieren. U overnacht in een luxueuze haciënda met uitzicht op de Cotopaxi.

Dag 9, Quilotoa Lagoon & Tigua
Vandaag maakt u een tour naar de indrukwekkende Quilotoa lagune, gelegen in een uitgedoofde vulkanische krater. Het mineraalwater van de lagune is turquoise en afhankelijk van het weer, verkleurt het water van bauw tot groen en zelfs geel. U wandelt naar de top voor een schitterend uitzicht. Op de terugweg passeert u het dorp Tigua, dat bekend staat om hun prachtige schilderijen van de hooglanden en vulkanen in de paramo. Na uw bezoek reist u terug naar de haciënda bij de Cotopaxi vulkaan.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 10, Galapagos eilanden (Santa Cruz)
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld van Quito gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Baltra Airport, gelegen op het eiland Santa Cruz. Bij aankomst betaalt u de toegangsprijs voor de Galapagos eilanden (100 USD per persoon) en vervolgens wordt u verwelkomd en naar de haven gebracht. Hier stapt u aan boord van uw cruiseboot.

Na een lunch aan boord, begint uw Galapagos avontuur met een bezoek aan Dragon Hill. Deze plek ligt in het noordwesten van het eiland Santa Cruz. Een wandelpad leidt u naar een klein zoutwatermeer achter het strand, waar u vaak flamingo’s, pijlstaarteenden en andere vogelsoorten kunt spotten. Bovendien heeft u ook de kans om landleguanen te zien, welke op draken lijken. Na uw bezoek keert u terug naar de cruiseboot waar een heerlijk diner op u wacht.

Dag 11, Galapagos eilanden (Santa Cruz & Santiago Island)
Na het ontbijt gaat u naar een heel bijzondere plek, namelijk Black Turtle Cove. Hier vormt een verborgen mangrove lagune de ideale broedplaats voor verschillende soorten haaien en roggen. Verder ziet u vanaf de boot door het kristalheldere water witpuntrifhaaien, goudroggen en zeeschildpadden. Ook vogels als pelikanen en reigers kunnen gespot worden.

Na de lunch aan boord gaat u naar Chinese Hat. Dit kleine eilandje van ongeveer een vierkante kilometer groot ligt ten zuiden van het eiland Santiago. Chinese Hat is een vulkanische kegel die zijn naam dankt aan de vorm, die er vanaf de zijkant uitziet als een Chinese hoed. Aan de westkant van het eiland kunt u ook lavaformaties zien. Op en rondom het eiland heeft u de kans om dieren als zeeleguanen, zeeleeuwen en Galapagos pinguïns te zien.

Dag 12, Galapagos eilanden (Genovesa Island)
Het eiland Genovesa is vernoemd naar de Italiaanse stad Genua, ter ere van Christopher Columbus en ligt in het noorden van de archipel. U begint vandaag op een prachtig wit zandstrand in Darwin Bay. Uw gids neemt u mee langs het pad dat geleidelijk stijgt naar de rand van een klif waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg kunt u een grote verscheidenheid aan vogels spotten zoals roodpootgenten, maskergenten, Amerikaanse grijze ruiters en Galapagos reigers.

’s Middags gaat u het eiland verder verkennen. El Barranco ligt in het zuiden van Darwin Bay en staat ook wel bekend als Prince Philip’s Steps. U loopt een steil pad op die u naar een uitzichtpunt brengt. U kunt hier vele vogels spotten, waaronder velduilen. In de namiddag kunt u aan boord genieten op het zonnedek of in de jacuzzi.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 13, Galapagos eilanden (Bartolomé Island & Santiago Island)
Bartolomé is één van de mooiste eilanden van de archipel en staat bekend om zijn adembenemende uitzicht op de toprots en andere lavaformaties die het contrast aangeven in de diepblauwe oceaan. U volgt een kort pad naar het hoogste punt van Bartolomé (114 meter) om van het uitzicht te genieten. Het is een behoorlijke klim, maar zeer de moeite waard. Hierna wordt u naar twee stranden gebracht om te zwemmen en te snorkelen met zeedieren zoals zeeschildpadden, kleurrijke vissen en misschien zelfs Galapagos pinguïns.

Na de lunch bezoekt u Santiago Island, ook wel James Island of San Salvador Island genoemd. Het is het vierde grootste eiland van de archipel (na Isabela, Fernandina en Santa Cruz), maar wordt niet bewoond. Hier kunt u lavastromen en kegels zien. U ziet zeeschildpadden op zoek naar een nestplaats voor het strand. ’s Middags keert u terug aan boord voor een heerlijk diner.

Dag 14, Galapagos eilanden (Santa Cruz Island) & Guayaquil
Het is alweer de laatste ochtend van deze unieke ervaring! U stapt van boord om vervolgens door de groene hooglanden van Santa Cruz te reizen. Geleidelijk ziet u het landschap veranderen. Dit vruchtbare gebied is het leefgebied voor de reuzenschildpad. Na uw bezoek reist u naar Baltra Airport voor uw binnenlandse vlucht naar Guayaquil. U overnacht in een comfortabel hotel, dichtbij de boulevard.

Dag 15, Vertrek
Vandaag kunt u overdag nog ontspannen bij uw hotel of nog een wandeling maken over de boulevard van Guayaquil. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Ecuador! Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!