Reisschema

Home » Luxe reis Ecuador » Reisschema

Dag 1, Quito
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Quito (exclusief). Er zijn directe vluchten met de KLM vanuit Amsterdam. Bij aankomst op het internationale vliegveld van Quito wordt u opgehaald en in ongeveer één uur naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel in Quito. Bij aankomst kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 2, Mashpi reservaat
’s Ochtends ontdekt u zelf het koloniale centrum van Quito. Sfeervolle pleinen, koloniale kerken, kleurrijke huizen en geplaveide straten kenmerken deze wijk. U kunt de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia bezoeken, waarvan het interieur met goud is bedekt.

In de middag reist u in ongeveer drie uur naar het Mashpi reservaat. Bij aankomst kunt u de omgeving van de lodge ontdekken. U overnacht midden in het nevelwoud.

Dag 3, Mashpi reservaat
Vandaag kunt u vogels spotten, dit is ook mogelijk met een gids. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels in dit gebied, wat het een echt paradijs maakt voor vogelliefhebbers. Spot de Cock of the Rock, kolibries, tanagers, trogons, umbrella-birds, euphonias en toekans. Na de lunch kunt u naar de watervallen wandelen.

Dag 4, Mashpi reservaat
Na het ontbijt kunt u wandelen naar de vlinderboerderij, waar u meer dan 200 verschillende vlinders kunt ontdekken. In de middag kunt u het nevelwoud per gondel ontdekken. Spot onderweg toekans en tanagers.

Dag 5, Quito
’s Ochtends kunt u wandelen in de omgeving van het Mashpi reservaat. U kunt bijvoorbeeld vogels spotten op het terras met panoramisch uitzicht of u kunt nog naar één van de watervallen wandelen. In de middag reist u in ongeveer drie uur terug naar Quito. Bij aankomst kunt u ontspannen en bijkomen van de afgelopen dagen. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 6, Amazone (Yasuní Nationaal Park)
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Vervolgens neemt u de binnenlandse vlucht van Quito naar Coca. U wordt opgehaald en in ongeveer 3,5 uur naar Yasuní Nationaal Park gebracht. Het laatste stuk gaat u per boot. Bij aankomst bij de lodge maakt u kennis met de gids en gaat u wandelen en de omgeving verkennen. Ontdek verschillende soorten apen, vogels, luiaards, miereneters, ocelotten, hagedissen, anacondas en pijlgifkikkers. Vervolgens keert u terug voor het diner en in de avond, als het donker is, gaat u op nachtexcursie. Dit is het moment waarop de meeste dieren actief zijn. Na de excursie gaat u slapen met de geluiden van de dieren op de achtergrond.

Dag 7, Amazone (Yasuní Nationaal Park)
Na het ontbijt gaat u op kano-excursie en ontdekt u weelderige lianen, orchideeën en palmbomen. Onderweg spot u verschillende dieren, zoals luiaards, apen en vele vogels. U maakt ook kans om de poema, ocelot of dwergmarmot te zien. Daarna bezoekt u de Yasuní gemeenschap en leert u meer over hun manier van leven in de jungle en kunt u hun kooktechnieken uitproberen.

Na de lunch kunt u even bijkomen en in de late namiddag gaat u op excursie. U maakt een wandeling door het ongerepte bos, waar bomen meer dan 30 meter hoog zijn en waar u de apen voorbij ziet slingeren. Daarna klimt u omhoog en kunt u over een hangbrug van 275 meter lang lopen. Vanaf hier heeft u een goed uitzicht op de omgeving en kunt u verschillende vogels en dieren spotten.

Dag 8, Amazone (Yasuní Nationaal Park)
Vandaag begint de dag met een boottocht en u gaat al vissend op zoek naar piranha’s. Onderweg heeft u kans om toekans en papegaaien voorbij te zien vliegen. Na de lunch gaat u naar de vlindertuin en kunt u verschillende vlinders spotten. ’s Avonds gaat u nog op zoek naar kaaimannen.

Dag 9, Papallacta
Na een korte kano-excursie is het tijd om u klaar te maken voor vertrek. Vervolgens vaart u in ongeveer twee uur terug naar het begin van het reservaat en heeft u onderweg de kans om apen door de bomen te zien slingeren en toekans, parkieten en papegaaien voorbij te zien vliegen. Daarna reist u naar Quito airport, waar u de binnenlandse vlucht naar Coca neemt. Vervolgens wordt u opgehaald en naar uw hotel in Papallacta gebracht.

U overnacht vandaag tussen de bergen van de Andes, op 3.300 meter hoogte, bij het dorp Papallacta. Deze plek staat bekend om de natuurlijke heetwaterbaden die worden verwarmd door de nabijgelegen Antisana vulkaan. Het is de ideale plek om bij te komen van uw avontuur in de Amazone. U overnacht in een schitterend hotel met tientallen heetwaterbaden.

Dag 10, Galapagos eilanden (Seymour)
Na het ontbijt kunt u nog genieten van de heetwaterbaden. Daarna wordt u opgehaald en in ongeveer één uur naar het vliegveld van Quito gebracht. Vervolgens neemt u de binnenlandse vlucht naar Baltra, waar uw avontuur op de Galapagos eilanden begint. Bij aankomst betaalt u de toegangsprijs voor de Galapagos eilanden (100 USD per persoon) en vervolgens wordt u verwelkomd en naar de haven gebracht. Hier stapt u aan boord van uw cruiseboot. U vaart eerst naar Seymour.

Dag 11, Galapagos eilanden (Plaza & Santa Fe)
In de ochtend komt u aan op het onbewoonde eiland South Plaza. Dit is één van de kleinste, maar ook meest kleurrijke eilanden van de Galapagos. Tijdens het regenseizoen kleurt het eiland groen, maar in het droogseizoen verandert dit naar rood, oranje en paars. Dit komt door de plant Sesuvium, wat ook wel ‘Galapagos Carpetweed’ wordt genoemd. Verder staat dit eiland ook bekend om haar vele zee- en landleguanen. Tijdens de twee uur durende wandeling komt u verschillende leguanen tegen en vergeet ook niet omhoog te kijken en de Galagapos havik te spotten.

Na de lunch komt u aan op het eiland Sante Fe, een fotogeniek eiland. Santa Fe heeft het grootste aantal endemische diersoorten, zoals de Barrington landleguaan. Er is een mogelijkheid om te snorkelen. Tijdens het snorkelen maakt u kans om tropische vissen, haaien en roggen te spotten.

Dag 12, Galapagos eilanden (San Cristobal Island)
U gaat vandaag naar het Interpretation Center om meer te leren over de geschiedenis van de Galapagos eilanden. U leert over de vulkanische oorsprong van de eilanden tot aan de huidige inspanning voor natuurbehoud. Hierna gaat u naar Tijeretas Hill, een uitkijkpunt over het eiland San Cristóbal met uitzicht op Kicker Rock in het westen en Shipwreck Bay in het zuiden. Het uitzichtpunt staat ook wel bekend als Frigatebird Hill, vanwege de broedplaats van twee soorten fregatvogels.

In de middag gaat u naar Lobos Island, waar u goed kunt snorkelen. Snorkel samen met de zeeleeuwen of kom roggen, tropische vissen en schildpadden onder water tegen. Ook kunt u een kleine wandeling van ongeveer één kilometer maken. Onderweg komt u blauwvoetgenten, zeeleeuwen en Sally Lightfoot krabben tegen. Vergeet niet om ook te genieten van het prachtige witte zandstrand!

Dag 13, Galapagos eilanden (Española Island)
Vandaag ontdekt u het eiland Española, één van de oudste eilanden in de archipel. Bezoek het witte zandstrand van Gardner Bay en de vogelkolonies van Punta Suárez. De ochtend brengt u door bij Gardner Bay met het verkennen van de kust en het snorkelen in de baai. Gardner Bay heeft een prachtig wit zandstrand en is de thuisbasis van zeeleeuwen en zeevogels. Spot jonge zeeleeuwen en grote scholen tropische vissen, waaronder de yellow-tailed surgeonfish, king angelfish en bump-head parrot fish. Zoek op de bodem naar witpuntrifhaaien.

Na de lunch vaart u naar de westelijke kant van het eiland naar Punta Suárez, bekend om zijn verbazingwekkende volgelkolonies en de thuisbasis van de albatros (april en december). Bij aankomst wordt u begroet door jonge zeeleeuwen en wandelt u langs diverse soorten nestelende zeevogels. Volg het pad naar een klif voor een schitterend uitzicht op zee en zie hoe de zeevogels door de wind vliegen.

Dag 14, Galapagos eilanden (Floreana Island)
Vandaag ontdekt u het eiland Floreana. ’s Ochtends ontdekt u Punta Cormorant, de enige landingsplaats op het eiland Floreana en ontdekt u twee schitterende stranden. Door de aanwezigheid van het mineraal olivijn is één van deze strandjes groen van kleur. Het andere strand heeft wit zand en staat bekend als ‘Flour Beach’. Breng de ochtend door met het observeren van flamingo’s en andere kustvogels in de lagune. Spot pinguïns en zeeleguanen aan de waterkant. Snorkel met een speelse zeeleeuwenkolonie en zwem met zeeschildpadden, roggen en kleurrijke vissen.

’s Middags bezoekt u de Alieri Hill op het Floreana eiland. Op deze heuvel zijn meer dan 48 verschillende plantensoorten, waarvan iets minder dan de helft endemische soorten zijn. De Scalesia boom is één van deze endemische boomsoort. De heuvel is ongeveer 340 meter hoog en u kunt een wandeling van ongeveer twee uur naar de top van de heuvel maken.

Dag 15, Galapagos eilanden (Santa Cruz Island) & omgeving Guayaquil
Het is alweer de laatste ochtend van deze unieke ervaring! U stapt van boord om vervolgens door de groene hooglanden van Santa Cruz te reizen. Geleidelijk ziet u het landschap veranderen. Dit vruchtbare gebied is het leefgebied voor de reuzenschildpad.

Na uw bezoek reist u naar Baltra Airport voor uw binnenlandse vlucht naar Guayaquil. U wordt opgehaald en in ongeveer 1,5 uur naar uw hotel in de omgeving van Guayaquil gebracht. U overnacht in een comfortabele hacienda.

Dag 16, Vertrek
Vandaag kunt u overdag nog ontspannen bij uw hotel of nog een wandeling maken in de omgeving. ’s Middags wordt u opgehaald en in ongeveer twee uur naar het internationale vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Ecuador! Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”