Rondreis Ecuador en Galapagos

Home » Rondreis Ecuador en Galapagos

Ontdek tijdens deze rondreis door Ecuador en de Galapagos eilanden de diversiteit aan landschappen. Begin de reis in de rustige omgeving van Otavalo, waar u op een authentieke haciënda overnacht. Fotografeer de meest uiteenlopende vogelsoorten in het nevelwoud van Mindo, waaronder de Cock of the Rock en de Mountain Toucan.

Overnacht in het historisch centrum van Quito, word wakker met uitzicht op de vulkaan Cotopaxi en maak een wandeling langs het Quilotoa kratermeer. Ervaar de geschiedenis bij de Ingapirca ruïnes en overnacht in de koloniale stad Cuenca. Het hoogtepunt van de reis is het eilandhoppen op de wereldberoemde Galapagos eilanden. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Otavalo – Mindo – Quito – Cotopaxi – Riobamba – Cuenca – Guayaquil – Galapagos eilanden – Guayaquil.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: € 4.750,- per persoon, excl. internationale vlucht.
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

rondreis ecuador en galapagos
Meer weten over deze reis? Neem contact op!

Hoogtepunten van deze rondreis Ecuador en Galapagos

Groene Vink Rustig beginnen in Otavalo
Groene Vink Nevelwouden, vulkanen en meren
Groene Vink Koloniale steden Quito & Cuenca
Groene Vink Eilandhoppen op de Galapagos eilanden
Groene Vink Overnachtingen bij authentieke haciënda’s

Foto impressie van deze rondreis Ecuador en Galapagos

Gebieden van deze rondreis Ecuador en Galapagos

Otavalo

Unico Travel heeft bewust gekozen om de eerste twee nachten in de rustige omgeving van Otavalo te overnachten. Otavalo ligt op slechts twee uur reizen ten noorden van de hoofdstad Quito. Otavalo ligt op 2.500 meter hoogte en wordt omgeven door heuvels, valleien, meren en vulkanen. De plaats dankt zijn naam aan de Otavalieno gemeenschap. De inheemse bevolking heeft de eigen cultuur en identiteit weten te behouden en staat bekend om hun geweven textiel. De hele week door worden er spullen verkocht op de ‘Plaza del Ponchos’. Ontdek de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals.

Ook de omgeving van Otavalo is schitterend. Maak een wandeling rondom het kratermeer Laguna Cuicocha aan de voet van de Cotacachi-vulkaan of bezoek het grootste meer van Ecuador, Lago San Pablo. Een andere mogelijkheid is om vanuit Otavalo naar de Peguche waterval te gaan, een 18 meter hoge waterval en tevens een belangrijke heilige plaats voor de Kichwa gemeenschap.

Mindo

Mindo is een nog ongerept nevelwoud gebied en een paradijs voor vogelaars, fotografen en natuurliefhebbers. In het gebied kunt u schitterende wandelingen maken door het nevelwoud en langs watervallen. Onderweg heeft u de kans om talloze soorten vlinders en kolibries te fotografen, maar ook de Cock of the Rock en Plate-Billed Mountain Toucan. Daarnaast leven er ook tayra’s en kinkajoes.

Op zoek naar avontuur? Het is ook mogelijk om in Mindo te ziplinen of te tuben over de rivier. Volg daarnaast een chocoladetour of leer alles over hoe koffie gemaakt wordt. Kortom, een schitterend gebied waar u overnacht in deze rondreis Ecuador en Galapagos.

Quito

Op de route van Otavalo naar Quito maakt u een tussenstop bij Mitad del Mundo, gelegen op de evenaar. Vervolgens reist u door naar de hoofdstad van Ecuador, Quito. De stad ligt op 2.850 meter hoogte en de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het historisch centrum, welke tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U overnacht tijdens deze rondreis door Ecuador en de Galapagos eilanden in het historisch centrum en kunt hier de prachtige koloniale gebouwen, sfeervolle pleinen en eeuwenoude kerken ontdekken.

Samen met een lokale gids ontdekt u de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad neemt u een taxi naar Panecillo Hill of de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de Cotopaxi vulkaan.

Cotopaxi vulkaan

Na de hoofdstad Quito reist u door naar de omgeving van de Cotopaxi vulkaan. Deze vulkaan is met een hoogte van 5.897 meter één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park Cotopaxi. U overnacht in een authentieke sfeervolle haciënda met uitzicht op de vulkaan.

Samen met een lokale gids maakt u een wandeling in het park naar de refugio, waar u een hoogte van 4.800 meter bereikt. Het is een bijzondere ervaring om op een besneeuwde vulkaan te wandelen en onderweg te genieten van het ongerepte landschap met wilde paarden.

Riobamba (via Quilotoa & Chimborazo)

Om door te reizen naar Cuenca in het zuiden van Ecuador, overnacht u in het koloniale stadje Riobamba. Op weg naar Riobamba maakt u een fotostop bij het kratermeer Quilotoa. Afhankelijk van het weer kleurt het mineraalwater turquoise tot groen en soms zelfs geel. In het gebied bevinden zich veel vicuña’s (familie van de lama’s en alpaca’s). Ook heeft u onderweg de kans om de Chimborazo vulkaan te zien, de hoogste vulkaan van het land (en tevens hoogste vulkaan ter wereld, gemeten vanaf het midden van de aarde). In het gebied bevinden zich veel vicuña’s (familie van de lama’s en alpaca’s).

Cuenca (via Ingapirca-ruïnes)

Vanuit Riobamba reist u door naar Cuenca en onderweg bezoekt u de enige Incaruïnes van Ecuador, Ingapirca. Hier leefde vroeg de inheemse Cañari’s vredig samen met de Inca’s. Er ontstond een combinatie tussen beide culturen en gebruiken.

Cuenca wordt ook wel de culturele hoofdstad van Ecuador genoemd. Het is één van de mooiste steden van deze Ecuador Hoogtepunten reis. De stad heeft een mild klimaat en is erg geliefd vanwege de fijne sfeer en de schitterende architectuur. Wandel langs de koloniale gebouwen, bloemenmarkten en sfeervolle pleinen met cafés en restaurantjes. In de omgeving van Cuenca liggen daarnaast ook nog verschillende steden en dorpen die bekend staan om hun textiel, vakmanschap en sieraden.

Guayaquil (via het Nationaal Park Cajas)

Onderweg naar Guayaquil ontdekt u het Nationaal Park Cajas. Dit park heeft een paramo-ecosysteem met veel biodiversiteit. Het park heeft met meer dan 250 lagunes ’s werelds grootste concentratie meren per vierkante kilometer. Het landschap bestaat uit rozetplanten, struiken en grassen. U heeft de kans om in het park kolibries, alpaca’s, herten, vossen en lama’s te spotten.

Na een bezoek reist u verder naar de stad Guayaquil. Dit is de grootste stad van Ecuador en tevens één van de belangrijkste havens van Zuid-Amerika. Maak een wandeling over de 2,5 kilometer lange boulevard, ‘de malecón 2000’, en wandel langs de winkelcentra, bioscopen, restaurants en theaters. Geniet van heerlijke vis- en kustgerechten (anders dan in de rest van de Andes).

Galapagos eilanden

De laatste dagen vormen het hoogtepunt van uw rondreis door Ecuador en de Galapagos eilanden. U gaat eilandhoppen op de wereldberoemde Galapagos eilanden. Dit is voor veel reizigers dé reden om naar Ecuador te reizen. De eilandengroep ligt op 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer ten hoogte van de evenaar. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn ontstaan door erupties van onderwatervulkanen.

Er zijn 13 grote eilanden, 6 kleinere eilanden en ongeveer 40 hele kleine eilandjes. Op het eiland Isabela ligt vulkaan Wolf (1.707 meter). De eilanden Santa Cruz, San Cristóbal Isabela en Floreana zijn bewoond. De Galapagos eilanden zijn de thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het spotten van reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten. Het is een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed.

Meer weten? Vraag deze rondreis Ecuador en Galapagos aan!

Belangrijke informatie en tips over deze rondreis Ecuador en Galapagos

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en van Guayaquil terug naar Amsterdam. De vluchttijd bedraagt ongeveer 12 uur. Dit is de meest comfortabele vlucht. Verder vertrekken er vanuit Amsterdam ook vluchten met een tussenstop in Madrid of Panama naar Quito of Guayaquil. Het is ook mogelijk om via de Verenigde Staten te vliegen, maar dan doet u er wel veel langer over.
Tijdens deze reis wordt u steeds naar uw nieuwe bestemming gebracht door een privé chauffeur. Reizen met privé transfers biedt veel voordelen. Er worden onderweg stops gemaakt en daarnaast geeft de chauffeur veel uitleg over het land. Verder zijn er veel tours met chauffeur/gids inbegrepen en heeft u op veel plekken ook nog de vrijheid om zelf het gebied te ontdekken per taxi bijvoorbeeld. Unico Travel geeft uiteraard na boeking nog heel veel tips.
Uiteraard is het ook mogelijk om in plaats van te eilandhoppen een cruise te maken langs de Galapagos eilanden. Unico Travel denkt graag met u mee! Al onze reizen zijn op maat samen te stellen.
Tijdens deze reis ontdekt u het land voornamelijk per privé transfers. Het voordeel hiervan is dat er onderweg verschillende tussenstops gemaakt kunnen worden. Unico Travel heeft bewust gekozen om de reisafstanden overzichtelijk te houden en altijd te zorgen voor voldoende rust in de reis, interessante bezienswaardigheden onderweg of sfeervolle restaurants waarmee u de reisafstand kunt overbruggen.