Reisschema

Dag 1, Otavalo
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Quito (exclusief). Er zijn directe vluchten met de KLM vanuit Amsterdam. Bij aankomst op het internationale vliegveld in Quito wordt u opgehaald en in ongeveer anderhalf uur rijden naar uw hotel in Otavalo gebracht. Unico Travel heeft bewust gekozen om hier de eerste twee nachten te verblijven. Het is een rustige en natuurrijke omgeving, waar u kunt bijkomen van de vlucht en waar ook genoeg te beleven is. U overnacht in een Ecuadoraanse haciënda met een eeuwenoude geschiedenis.

Dag 2, Otavalo
Na het ontbijt kunt u Otavalo en de omgeving ontdekken. Unico Travel geeft in de uitgebreide versie, zodra de reis is geboekt, veel informatie en tips over Otavalo. Otavalo staat bekend om de inheemse markt die dagelijks plaatsvindt. Struin over de markt en ontdek de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. Maak ook een wandeling bij het kratermeer Laguna Cuicocha, ontdek de Peguche waterval of bezoek het Condor vogelpark. Geniet aan het einde van de middag van de omgeving van de haciënda.

Dag 3, Mindo
Vandaag heeft u nog een vrije ochtend in Otavalo. Vervolgens wordt u opgehaald door uw chauffeur en reist u in ongeveer 3,5 uur naar Mindo. Bij aankomst kunt u de omgeving verkennen. Het klimaat is hier koeler dan in de rest van het land, omdat u zich in het nevelwoud bevindt.

Dag 4, Mindo
’s Ochtends vroeg is het een aanrader om een vogeltour te boeken waarbij u de mooiste vogels in het nevelwoud ontdekt. Een voorbeeld is een tour in het vogelreservaat Angel Paz. Het is een privé reservaat in Mindo en ideaal voor vogelaars en fotografen. Het reservaat wordt beheerd door een lokale familie. Er zijn hier al meer dan 180 soorten vogels ontdekt, waaronder de Cock of the Rock, de Plate-billed Mountain Toucan en de Giant Antpitta. Daarnaast leven er ook talloze soorten tanagers en kolibries.

’s Middags kunt u de andere hoogtepunten van Mindo ontdekken. Neem de kabelbaan door het ongerepte nevelwoud en wandel langs verschillende watervallen. Bezoek de vlindertuin waar u  zo’n 25 kleurrijke vlindersoorten kunt observeren. Volg een cacaotour of onderneem een avontuurlijke activiteit zoals ziplinen of tuben.

Dag 5, Quito
’s Ochtends kunt u nog genieten van de omgeving van Mindo. ’s Middags wordt u opgehaald en reist u in ongeveer drie uur naar de koloniale hoofdstad Quito gebracht. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Mitad del Mundo, een monument dat de evenaar markeert. Uw hotel in Quito ligt in het koloniale centrum, op loopafstand van diverse restaurantjes en bezienswaardigheden.

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 6, Cotopaxi
Vandaag ontdekt u samen met een lokale gids het koloniale centrum van Quito. Sfeervolle pleinen, koloniale kerken, kleurrijke huizen en geplaveide straten kenmerken deze wijk. U bezoekt de indrukwekkende Basiliekkerk, Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. In de middag wordt u opgehaald en in ongeveer 2,5 uur wordt u naar de haciënda dichtbij het Nationaal Park Cotopaxi gebracht.

Dag 7, Cotopaxi
Vandaag ontdekt u samen met een gids het Nationaal Park Cotopaxi. U wandelt door het park naar de refugio, waar u een hoogte van 4.800 meter bereikt. Het is een bijzondere ervaring om op een besneeuwde vulkaan te wandelen en onderweg te genieten van het ongerepte landschap met wilde paarden.

Dag 8, Riobamba (via Quilotoa kratermeer)
Na het ontbijt reist u in ongeveer twee uur naar het indrukwekkende kratermeer Quilotoa. Afhankelijk van het weer kleurt het mineraalwater turquoise tot groen en soms zelfs geel. Wandel naar beneden en vervolgens terug naar de top. Hierna reist u door naar Riobamba, een mooie koloniale stad. Het is totaal vandaag ongeveer vier uur rijden, via een route vol panoramische vergezichten.

Dag 9, Cuenca (via Ingapirca-ruïnes)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer zes uur rijden naar Cuenca gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ingapirca. Ingapirca is een van Ecuador’s meest bijzondere archeologische plekken. Voordat de Inca’s hier arriveerden werd Ingapirca bewoond door het Cañari-volk. Na jaren van veldslagen en talloze pogingen om het gebied te veroveren, sloten de Inca’s vrede met de Cañaris en besloten ze de heilige nederzetting te delen.

Hoewel vele malen kleiner dan Machu Picchu in Peru, is dit kleine complex, met een nog half intacte tempel, grazende lama’s en open velden, zeker een bezoek waard. Vervolgens reist u door naar Cuenca. Het is de vierde stad van Ecuador en het prachtige koloniale centrum is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. U overnacht in het historisch centrum van Cuenca.

Dag 10, Cuenca
Vandaag ontdekt u samen met een gids de koloniale stad Cuenca. U ontdekt de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de indrukwekkende kathedraal. Uw gids neemt u mee naar het Turi uitkijkpunt, voor een prachtig uitzicht over de hele stad. Daarnaast bezoekt u ook een ambachtelijke Panama hoeden fabriek, ondanks wat de naam doet vermoeden, komen de Panama hoeden oorspronkelijk uit Ecuador. De hoeden zijn gemaakt van Paja Toquilla, palmbladeren die voorkomen in de zuidelijke kuststreek van Ecuador. Afhankelijk van de kwaliteit en maat kan het weken of zelfs maanden duren om een handgemaakte Panama hoed te produceren.

Dag 11, Guayaquil (via El Cajas Nationaal Park)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de stad Guayaquil gebracht, ongeveer vier uur rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Cajas, een beschermd gebied van ruim 70.000 hectare met verschillende soorten ecosystemen, van nevelwouden tot rotsachtige maandlandschappen. Het park heeft een groot aantal lagunes, meer dan 250, wat dit nationale park echt uniek maakt. Het grootste deel van het park ligt op een hoogte van 4.000 meter boven zeeniveau. De hogere delen van het park zijn behoorlijk indrukwekkend.  U heeft de kans om in het park kolibries, konijnen, alpaca’s, herten, vossen en lama’s te spotten. Hierna reist u verder naar de stad Guayaquil.

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!

Dag 12, Galapagos eilanden (Santa Cruz)
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Baltra, onderdeel van de Galápagos eilanden. Vervolgens reist u met de pendelbus naar het Itabaca-kanaal. Een korte tocht met een veerboot brengt u naar de andere kant van het kanaal. Hier staat onze chauffeur klaar die u naar Puerto Ayora brengt, het stadje op het eiland Santa Cruz.

Onderweg maakt u een stop bij de Twin Craters, een tweetal kraters die gevormd zijn door het instorten van lege magmakamers van vulkanen die hier stonden. Hierna bezoekt u het El Chato reservaat, waar u kennis maakt met de reuzenschildpadden. Vervolgens gaat u lunch en reist u naar het Charles Darwin Research Station waar u meer te weten komt over de reuzenschildpadden, enkele gele landleguanen en over hoe het bijzondere ecosysteem van Galapagos wordt beschermd. U overnacht vandaag op het eiland Santa Cruz.

Dag 13, Galapagos eilanden (Isabela island)
’s Ochtends heeft u vrije tijd om Santa Cruz te ontdekken. Bezoek Tortuga Bay, een wit zandstrand waar u tal van zeeleguanen en krabben kunt zien. ’s Middags vaart u in 2,5 uur met de speedboot naar het eiland Isabela. Na het inchecken kunt u nog naar het flamingomeer gaan, de grootste kustlagune op Galapagos en tevens een van de belangrijkste voortplantingsplaatsen voor de vele flamingo’s.

Dag 14, Galapagos eilanden (Isabela island)
Vandaag gaat u op excursie naar Las Tintoreras. Op dit eiland kunt u bijzondere diersoorten aanschouwen. De kristalheldere wateren worden bewoond door witpuntrifhaaien, Galapagos pinguïns, zeeschildpadden en zeeleeuwen. Een van de stranden wordt omringd door mangroven en is een van de weinige locaties waar zeeleguanen zich succesvol kunnen voortplanten. Hierna kunt u snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken.

’s Middags kunt u Isabela op eigen gelegenheid ontdekken. Bezoek Concha Perla, een bijzondere plek waar u kunt snorkelen met zeeleeuwen, zeeleguanen, zeeschildpadden, bijzondere vissen en soms zelfs pinguïns en pijlstaartroggen.

Dag 15, Galapagos eilanden (Santa Cruz island)
U heeft vandaag een vrije ochtend. Unico Travel raadt aan om fietsen te huren en naar de Wall of Tears te gaan. Onderweg passeert u prachtige stranden en kunt u zeeleguanen, reuzenschildpadden en vele Galapagos zeevogels tegenkomen. De Wall of Tears is een belangrijke historische plek op het eiland Isabela. Van 1945 tot 1959 was hier een strafkolonie gevestigd waarvan de gevangen werden gedwongen deze muur bouwen. De bouw van deze 25 meter hoge muur heeft de levens van duizenden gevangenen gekost. Volgens de lokale bevolking is er nog altijd gehuil te horen op deze plek.

In de middag vaart u per speedboot naar het eiland Santa Cruz, ongeveer 2,5 uur varen. ’s Avonds kunt u dineren in een van de restaurantjes in het dorp.

Dag 16, Galapagos eilanden (Santa Cruz)
Vandaag gaat u op dagexcursie naar een van deze vier speciale onbewoonde eilanden. Welk eiland u bezoekt wordt voor vertrek gecommuniceerd en is afhankelijk van beschikbaarheid. Naast een bezoek aan land krijgt u ook de mogelijkheid om de onderwaterwereld van Galapagos te ontdekken tijdens een snorkelactiviteit.

Bartolomé
Het eiland Bartolomé wordt gevormd door een uitgedoofde vulkaan met een verscheidenheid aan rode, oranje, zwarte en zelfs groene vulkanische formaties. Een pad leidt naar de top van de vulkaan van waaruit u een van de beste uitzichten op Galapagos hebt. Ook gaat u snorkelen. Gekleurde vissen en soms pinguïns en zeeschildpadden kunt u zien aan de voet van de hoge rots, die het landschap van Bartolomé domineert. Op korte loopafstand aan de overkant bevindt zich het tweede strand van Bartolomé, waar u witpuntrifhaaien langs de kustlijn zien zwemmen.

Santa Fe
De kleine baai aan de noordoostkust is buitengewoon pittoresk. U wandelt naar een schilderachtig uitkijkpunt bovenop een klif waar het mogelijk is om landleguanen te vinden, die endemisch zijn voor het eiland. Een ander pad ligt vlakbij het strand en is een kort pad waar het mogelijk is om landleguanen te zien, maar wel ’s morgens vroeg of ’s middags als de zon laag staat. Een bijzondere bezienswaardigheid is het ongewoon hoge woud van stekelige cactussen.

South Plazas
Plazas zijn kleine eilandjes die op korte afstand van de oostkust van Santa Cruz zijn opgetild. De unieke vegetatie en locatie van het eiland creëren een interessant landschap waarin de flora en fauna van de Galapagos worden versterkt. Bovendien komen hier ondanks zijn kleine omvang enkele van de meest interessante en opmerkelijke soorten van de archipel voor. Het is mogelijk om landleguanen te zien die vaak in de schaduw van de cactus staan. Op de ruige zuidelijke kliffen nestelen meestal zwaluwstaartmeeuwen, samen met verschillende andere zeevogels. De beschermde rotsachtige kust is een uitstekende habitat voor een grote kolonie luidruchtige zeeleeuwen. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Plazas eilanden zijn onder meer de landleguanen, de zeeleeuwen, meeuwen met zwaluwstaart, geelstaartmul, pijlstormvogels van Audubon, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen die langs de klif glijden.

North Seymour
North Seymour is de ideale plek om de blauwvoetgent te spotten. Een natuurpad kronkelt langs grote kolonies broedende fregatvogels en blauwvoetgenten. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dit een uitstekende plek om getuige te zijn van de spannende paringsrituelen waar deze vogels bekend om staan. Ook heeft u de kans om zeeleeuwen te spotten. De tour neemt u ook mee naar het afgelegen strand van Bachas voor een verfrissende snorkeltour in het lauwe water. Een uitstapje naar een kleine lagune biedt de mogelijkheid om flamingo’s te zien.

Dag 17, Galagagos eilanden (San Cristobal)
In de ochtend heeft u nog de tijd om Santa Cruz verder te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Las Grietas, een kloof tussen hoge vulkanische rotsen waar u kunt zwemmen. ’s Middags vaart u per speedboot naar San Cristobal, ongeveer 2,5 uur varen. Hier kunt u alvast de omgeving van het eiland verkennen.

Dag 18, Galapagos eilanden (San Cristobal)
Vandaag kunt u kiezen uit twee verschillende excursies. U kunt snorkelen bij Kicker Rock of een eilandtour maken op San Cristobal.

Kicker Rock
De Kicker Rock, ook wel de slapende leeuw genoemd. U maakt een excursie naar deze imposante rotsformatie, wat is ontstaan na een vulkaanuitbarsting in zee. Op de rots zitten vaak blauwvoetgenten, fregatvogels en nazcagenten. Tijdens het snorkelen komt u verschillende dieren tegen, zoals haaien, schildpadden, tropische vissen, mantaroggen en met geluk hamerhaaien.

Eilandtour
Tijdens de eilandtour van San Cristobal ontdekt u de hooglanden van het eiland. Allereerst gaat u naar El Junco, dit is een zoetwatermeer in een oude krater. Vervolgens gaat u naar het Breeding Center La Galapaguera, waar u reuzenschildpadden tegenkomt. Verder gaat u nog naar het Interpretation Cneter. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Galapagos eilanden. De tour sluit af bij Tijeretas Hill, een uitkijkpunt over het eiland San Cristóbal met uitzicht op Kicker Rock in het weten en Shipwreck Bay in het zuiden.

Dag 19, Guayaquil
Geniet van uw laatste ochtend op de Galapagos eilanden en maak een wandeling over de boulevard of naar het nabijgelegen strand Playa Mann. Vervolgens wordt u opgehaald en naar het vliegveld op San Cristóbal gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht terug naar Guayaquil. U overnacht in het centrum van Guayaquil, dichtbij de boulevard.

Dag 20, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog ontspannen in Guayaquil. Wandel over de boulevard of bezoek nog één van de vele winkelcentra van Guayaquil. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld van Guayaquil gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Ecuador!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Meer weten? Vraag een reisvoorstel aan!