Reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Ecuador en Galapagos » Reisschema

Dag 1, Otavalo
Bij aankomst op het internationale vliegveld in Quito wordt u opgehaald en naar uw hotel in Otavalo gebracht. Er reist een gids mee die u alles over de reis vertelt en aan wie u uw vragen kunt stellen. Het is ongeveer anderhalf uur rijden. Unico Travel heeft bewust gekozen om de eerste twee nachten in de omgeving van Otavalo te overnachten. U kunt bijkomen van uw internationale vlucht en verblijft in een accommodatie op een heuvel met een schitterend uitzicht over de Andes en naast het reservaat van de Peguche waterval. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 2, Otavalo
Na het ontbijt kunt u de kleurrijke koloniale stad Otavalo ontdekken. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van uw accommodatie. Unico Travel geeft in de uitgebreide versie, zodra de reis is geboekt, uitgebreide informatie en tips over Otavalo. Huur een mountainbike en verken de omgeving. Otavalo staat bekend om de inheemse markt die dagelijks plaatsvindt. Op woensdag en zaterdag is deze kleurrijke markt nog groter en uitbundiger. Struin over de markt en ontdek de kleurrijke dekens, handgemaakte poncho’s en alpacasjaals. ’s Middags raadt Unico Travel aan om naar de waterval van Peguche te wandelen of om het Condor vogelpark te bezoeken.

Dag 3, El Ángel Ecological Reserve
Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur en reist u in ongeveer twee uur naar het ecologische reservaat El Ángel, één van de meest unieke natuurgebieden van Ecuador. Het gebied ligt in het noorden van het land, dichtbij de Colombiaanse grens en staat bekend om de mysterieuze landschappen, die voornamelijk bestaan uit heidevelden en bijzondere plantensoorten, zoals de magische Frailejones. Deze planten hebben een rozetachtige kroon van bladeren bedekt met witte haren die de plant beschermen tegen kou, water afstoten en de zonnestraling reflecteren. De Frailejones kunnen tot 7 meter hoog worden. Bij aankomst gaat u wandelen met een gids in deze omgeving. Uiteraard als u via ons deze reis boekt ontvangt u nog een veel uitgebreidere uitleg over de tour en bijzonderheden. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan. U overnacht in een sfeervolle lodge gelegen in een privé reservaat, midden in de ongerepte natuur.

Dag 4, Quito
’s Ochtends kunt u nog schitterende wandelingen maken en genieten van de unieke landschappen van het natuurreservaat El Ángel. Ook is het mogelijk om te gaan paardrijden, diverse dorpjes in de omgeving te bezoeken en om meer te leren over een project over de Afro-Amerikaanse cultuur. ’s Middags wordt u opgehaald en reist u in ongeveer drie uur naar de koloniale  hoofdstad Quito. Uw hotel ligt in het koloniale centrum, op loopafstand van diverse restaurantjes en bezienswaardigheden.

Dag 5, Quito
Na het ontbijt is het een aanrader om het historisch centrum van Quito te ontdekken. Het historisch centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de prachtige koloniale gebouwen, pleinen en vele kerken. Wandel langs de indrukwekkende Basiliekkerk, het Plaza de la Indepencia en de kerk La Compañia, waarvan het interieur met goud is bedekt. Voor een prachtig uitzicht over de stad neemt u de kabelbaan helemaal tot aan de Pichincha vulkaan (4.050 meter). Vanaf hier kunt u de hele stad zien en op een heldere dag zelfs de omliggende vulkanen, zoals de beroemde Cotopaxi.’s Middags is het mogelijk om een taxi te nemen naar La Mitad del Mundo, een monument dat de evenaar markeert.

Dag 6, Amazone
Vandaag reist u in vijf uur naar de hoofdstad Tena, de toegangspoort van de Amazone. Na deze stad reist u naar de brug Arajuno en vaart u per kano over de rivier de Napo naar de lodge. Tijdens de boottocht verkent u het Amazone regenwoud. Bij aankomst bij de lodge wordt u ontvangen met een snack en uitleg over de accommodatie en activiteiten. Na de lunch wandelt u samen met een gids door het regenwoud. U ziet verschillende soorten vogels en insecten, evenals een grote verscheidenheid aan bomen en medicinale planten. De gids legt uit hoe de planten niet alleen in de geneeskunde worden gebruikt, maar ook in de bouw en andere lokale activiteiten. ’s Middags maakt u een kanotocht over de rivier. Hierna gaat u dineren bij de lodge. De Amazone ervaring van Barbara horen? Neem contact op!

Dag 7, Amazone
Na het ontbijt maakt u een kanotocht over de Napo rivier. De eindbestemming is AmaZOOnico. U zult nooit dichter bij jaguar, ocelot of tapir komen dan in dit reddingsreservaat. Onder leiding van vrijwilligersgidsen hoort u de ongelooflijke en soms tragische verhalen van de bewoners van het reservaat. Hier ziet u neusbeertjes, capibara’s, tapirs en verschillende soorten apen, slangen, boa’s en een verscheidenheid aan ara’s, toekans, papegaaien of kleurrijke vogels, waarvan er vele van dichtbij vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Na uw bezoek krijgt u een lunch aangeboden.
’s Middags bezoekt u de Kichwa inheemse gemeenschap, waar een local u kaaimannen laat zien. Daarnaast heeft u ook de kans om apen te zien en de vogel ‘Hoatzin’. U leert ook over de landbouwgewoonten, medicinale planten en de voorouderlijke manier van jagen met blaaspijpen. ’s Middags keert u terug naar de lodge, waar u heerlijk kunt ontspannen.
Na het diner maakt u samen met een gids een nachttour door het regenwoud. In het donker heeft u de kans om vleermuizen, uilen, insecten, vogelspinnen, padden, kikkers en slangen te spotten.

Dag 8, Baños
Vandaag vaart u na het ontbijt terug naar Arajuno Bridge. Hier staat een chauffeur klaar die u naar de plaats Baños brengt, ongeveer drie uur rijden. Uw hotel ligt dichtbij de waterval Cascada Cabellera de la Virgen. Nadat u heeft ingecheckt raadt Unico Travel aan om naar ‘La Casa del Arbol’ te gaan. Dit is een kleine boomhut aan de rand van een bergtop, maar daaronder een schommel. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op Baños en de Tungurahua vulkaan.

Dag 9, Baños
Na het ontbijt kunt u de avontuurlijke plaats en omgeving van Baños gaan verkennen. Eén van de belangrijkste hoogtepunten is de Waterfall Trail, een schitterende bergachtige route langs verschillende watervallen die u leidt naar de grote ‘Pailon del Diablo’ waterval. U kunt deze route afleggen per mountainbike. Verder zijn er nog veel meer activiteiten mogelijk zoals raften, canyoning, paardrijden en ziplinen.

Dag 10, Riobamba (via de Chimborazo vulkaan)
Vandaag wordt u opgehaald voor een bezoek aan de hoogste vulkaan van Ecuador. Het ligt op ongeveer een uur rijden van het stadje Riobamba. De Chimborzo is een indrukwekkende stratovulkaan met een hoogte van 6.310 meter. De vulkaan wordt omgeven door een natuurreservaat, waar ook lama’s en alpaca’s leven. Het reservaat is gemaakt om flora en fauna van de Andesvlaktes te beschermen. Haviken en zelfs condors vliegen rond de Chimborazo. Na het bezoek aan de Chimborazo vulkaan reist u verder naar de stad Riobamba.

Dag 11, Cuenca (via het dorpje Guamote en Ingapirca ruïnes)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het dorp Guamote gebracht. Het dorp staat bekend om de markt, één van de grootste op het platteland van Ecuador. Het is ook een schitterende plek om de lagunes van Ozogoche te verkennen. Het complex bestaat uit 45 meren en lagunes op 3.700 meter hoogte en omgeven door het met sneeuw bedekte Andesgebergte in het Sangay National Park. Het merencomplex is het hele jaar door prachtig, maar vooral bijzonder aan het eind van augustus en de maand september vanwege de duizenden trekvogels, die hun broedhabitat verlaten op de eilanden en kustgebieden van Alaska en Canada om hun reis naar het zuiden naar Argentinië en Chili te maken. Na uw bezoek aan Guamote bezoekt u samen met uw gids de ruïnes van Ingapirca. Dit zijn de belangrijkste Inca ruïnes van Ecuador. De Tempel van de Zon, de opslagkamers, observatoria en de andere ruïnes bieden een interessant inkijkje in het Inca rijk. Hierna reist u door naar de stad Cuenca, ook wel de culturele hoofdstad van Ecuador genoemd.

Dag 12, Cuenca
Vandaag heeft u de mogelijkheid om samen met een gids de koloniale plaats Cuenca te verkennen. Het is de vierde stad van Ecuador en het prachtige koloniale centrum is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. U ontdekt de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de indrukwekkende kathedraal. Uw gids neemt u mee naar het Turi uitkijkpunt, voor een prachtig uitzicht over de hele stad. Daarnaast bezoekt u ook een hoeden fabriek en ziet u hoe de Panama hat wordt gemaakt. Ondanks wat de naam doet vermoeden, komen de Panama hoeden oorspronkelijk uit Ecuador, waarvan Cuenca één van de belangrijkste producenten is.

Dag 13, Guayaquil (via het Nationaal Park Cajas)
Vandaag wordt u opgehaald en naar Guayaquil gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Cajas. Het is een beschermd gebied van ruim 70.000 hectare met verschillende soorten ecosystemen, van nevelwouden tot rotsachtige maandlandschappen. Het park heeft een groot aantal lagunes, meer dan 250, wat dit nationale park uniek maakt. Het grootste deel van het park ligt op een hoogte van 4.000 meter boven zeeniveau. De hogere delen van het park zijn behoorlijk indrukwekkend. U ziet lama’s lopen over de heidevelden. Ook heeft u mooie uitzichten over bergtoppen en lagunes. U ziet het park voor uw ogen transformeren met het licht van de zon en de schaduwen van de wolken. U heeft de kans om in het park kolibries, konijnen, alpaca’s, herten, vossen en lama’s te spotten. Hierna reist u verder naar de stad Guayaquil.

Dag 14, Galapagos eilanden (Santa Cruz island)
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Guayaquil gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het eiland Santa Cruz, onderdeel van de Galápagos eilanden. Bij aankomst wordt u naar de hoger gelegen gebieden van Santa Cruz gebracht. Onderweg ziet u hoe het landschap verandert van droge en dorre gebieden aan de kust naar groene landschappen op de eilanden. De eerste stop is bij de Twin Craters. Dit zijn overblijfselen van vulkanische magmakamers, die zijn ingestort. Nu zijn de verticale zijden bedekt met vegetatie. Daarna bezoekt u een lokale ranch, waar u de beroemde reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Op deze plek kunt u ook een ondergrondse lavatunnel verkennen waar u één van de geologische wonderen van de vulkanische eilanden kunt verkennen.

Na de lunch reist u door naar Puerto Ayora, de havenstad van Santa Cruz, naar het Charles Darwin Research Station. Dit centrum is opgericht in 1959 en voert zowel educatieve als conservatieve projecten uit ter ondersteuning van de Galapagos National Park Service. Hun doel is om deze natuurlijke habitat te behouden en toeristen in staat te stellen al deze unieke soorten en landschappen te waarderen en te ervaren. Aan het einde van uw bezoek wordt u afgezet bij uw hotel in Puerto Ayora.

Dag 15, Galapagos eilanden (Santa Cruz island)
Vandaag kunt u kiezen uit een dagexcursie naar een ander eiland. Er is één tour inbegrepen. De volgende tours zijn mogelijk (afhankelijk van de beschikbaarheid):

Bartolomé
Bartolomé is één van de bekendste plekken van de Galapagos eilanden, gelegen tegenover Sullivan Bay bij James Island. U kunt vandaag naar de top van het eiland klimmen, van waaruit u een verscheidenheid aan vulkanische formaties kunt observeren, waaronder lavabommen, spetters en sintelkegels, lavastromen en lavabuizen. Het maanachtige landschap biedt één van de meest schilderachtige panorama’s in de archipel. Vervolgens kunt u nog heerlijk ontspannen aan een mooi strand, waar u tevens schitterend kunt snorkelen. Gekleurde vissen en soms pinguïns en zeeschildpadden kunt u zien aan de voet van de hoge rots, die het landschap van Bartolomé domineert. Op korte loopafstand aan de overkant bevindt zich het tweede strand van Bartolomé, waar u witpuntrifhaaien langs de kustlijn zien zwemmen.

Santa Fe
De kleine baai aan de noordoostkust is buitengewoon pittoresk. U wandelt naar een schilderachtig uitkijkpunt bovenop een klif waar het mogelijk is om landleguanen te vinden, die endemisch zijn voor het eiland. Een ander pad ligt vlakbij het strand en is een kort pad waar het mogelijk is om landleguanen te zien, maar wel ’s morgens vroeg of ’s middags als de zon laag staat. Een bijzondere bezienswaardigheid is het ongewoon hoge woud van stekelige cactussen.

South Plazas
Plazas zijn kleine eilandjes die op korte afstand van de oostkust van Santa Cruz zijn opgetild. De unieke vegetatie en locatie van het eiland creëren een interessant landschap waarin de flora en fauna van de Galapagos worden versterkt. Bovendien komen hier ondanks zijn kleine omvang enkele van de meest interessante en opmerkelijke soorten van de archipel voor. Het is mogelijk om landleguanen te zien die vaak in de schaduw van de cactus staan. Op de ruige zuidelijke kliffen nestelen meestal zwaluwstaartmeeuwen, samen met verschillende andere zeevogels. De beschermde rotsachtige kust is een uitstekende habitat voor een grote kolonie luidruchtige zeeleeuwen. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Plazas eilanden zijn onder meer de landleguanen, de zeeleeuwen, meeuwen met zwaluwstaart, geelstaartmul, pijlstormvogels van Audubon, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen die langs de klif glijden.

North Seymour
North Seymour is de ideale plek om de blauwvoetgent te spotten. Een natuurpad kronkelt langs grote kolonies broedende fregatvogels en blauwvoetgenten. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dit een uitstekende plek om getuige te zijn van de spannende paringsrituelen waar deze vogels bekend om staan. Ook heeft u de kans om zeeleeuwen te spotten. De tour neemt u ook mee naar het afgelegen strand van Bachas voor een verfrissende snorkeltour in het lauwe water. Een uitstapje naar een kleine lagune biedt de mogelijkheid om flamingo’s te zien.

Dag 16, Galapagos eilanden (Santa Cruz island)
Vandaag heeft u een vrije dag op Santa Cruz. Er zijn verschillende activiteiten die u op eigen gelegenheid kunt doen. Voorbeelden zijn:

Tortuga Bay Beach
Tortuga Bay is te bereiken via een pad van rotsen, omringd door opuntia cactussen en palo santo bomen. De wandeling in de zon wordt beloond met een schitterend wit zandstrand dat zich uitstrekt over de zuidkust van Santa Cruz. Het strand van Tortuga Bay staat bekend om zijn uitgestrekte en ongerepte kustlijn die geleidelijk afdaalt in de Stille Oceaan. Het is een geweldige plek om te surfen en te ontspannen en te genieten van de zon met de zeeleguanen. U kunt zeeleguanen, kleurrijke rifvissen, roggen en zeeschildpadden zien.

Garrapatero Beach
Dit strand is te bereiken via een korte wandeling langs gifappelbomen en mangroven. Een kleine lagune vlakbij het strand wordt vaak bezocht door flamingo’s. Het witte zandstrand is ideaal om te zwemmen, snorkelen en te ontspannen.

Las Grietas
Wandel langs Playa Aleman, door een bos met enorme opuntia cactussen en over ruige lavarotsformaties naar één van de meest unieke zwemgaten op de Galapagos eilanden. Las Grietas, wat letterlijk vertaald ‘de scheuren’ betekent, zijn een reeks vulkanische spleten die werden gevormd tijdens het afkoelen van gesmolten lava. Door de poreuze lavasteen van het eiland kan water uit de hooglanden naar Las Grietas filteren, waar het zich vermengd met zeewater dat uit de oceaan komt. Het resulterende azuurblauwe water is kristalhelder en verfrissend. Las Grietas is een populaire zwembestemming vooral zowel de lokale bevolking als reizigers.

Cerro Mesa
Een restauratieproject gestart door een lokale familie op het land dat de habitat is van de Galapagos schildpadden. De grootste krater op Santa Cruz bevindt zich op het terrein, evenals de ‘cerro’ met een buitengewoon uitzichtpunt waar u wordt beloond met een 360 graden uitzicht op het eiland Santa Cruz.

Dag 17, Galapagos eilanden (Isabela Island)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de publieke speedboot van het eiland Santa Cruz naar het eiland Isabela. U ontdekt vandaag de wetlands en de Wall of Tears. De wetlands bevinden zich aan de zuidkust van het eiland Isabela. Het gebied is één van de weinige plaatsen waar u alle vier de inheemse soorten mangroven van de Galapagos kunt zien. Het gebied herbergt verbazingwekkende vogelsoorten, zoals flamingo’s, stelten en regenwulpen. Hierna bezoekt u de Wall of Tears, een historische plek waar gevangenen uit de tijd dat het eiland Isabela een kolonie was (tussen 1946 en 1959), werden gedwongen om de muur te bouwen van enorme blokken lava als straf. Tot slot eindigt de excursie met een bezoek aan het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center, waar eieren van schildpadden worden gezoogd in een broederij en de volwassenen worden geobserveerd in bewaakte kassen. Dit fokprogramma helpt de populaties van deze prachtige dieren te vergroten en zorgt ervoor dat ze kunnen overleven als wilde soorten die uniek zijn voor de Galapagos eilanden.

Dag 18, Galapagos eilanden (Isabela Island)
Vandaag maakt u een excursie naar de Sierra Negra vulkaan en Tintoreras, waar u tevens kunt snorkelen.

Excursie Sierra Negra vulkaan
’s Ochtends reist u per auto naar de hooglanden van Isabela. Op weg naar de Sierra Negra vulkaan ziet u het landschap veranderen van vulkanische droogte met zwarte aarde en weinig vegetatie tot een vochtig bos met lokale en buitenlandse planten. Tijdens de wandeling heeft u de mogelijkheid om de prachtige uitzichten en ongelooflijke contrasten tussen de vulkanen en de zee te bewonderen. Onderweg passeert u het uitkijkpunt van de Sierra Negra vulkaan en/of de Chico vulkaan, een plek met een zeer uniek landschap waar er een mix is van tinten rood, oranje, geel en zwart. Hier kunt u fumeroles en spectaculaire lavavormingen observeren.

Excursie Tintoreras en snorkelen
Tintoreras is één van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken op het eiland Isabela. Dit kleine eilandje dankt de naam aan de rifhaaien, ook wel bekend als de witpunthaaien, die bij eb samen met andere tropische vissen, zeeschildpadden, roggen en zeeleeuwen in de kanalen zwemmen. Het eilandje wordt gevormd door lavarotsen en u kunt er blauwvoetgenten, Sally Lightfoot krabben, pelikanen en zelfs Galapagos pinguïns zien. Het is ook één van de belangrijkste broedplaatsen voor zeeleguanen en een geweldige plek om ze van dichtbij te bekijken.

Dag 19, Guayaquil
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de publieke speedboot van Isabela naar Santa Cruz. In Santa Cruz staat een chauffeur te wachten die u naar het vliegveld brengt. Hier heeft u uw binnenlandse vlucht terug naar Guayaquil. U overnacht in het Wyndham hotel, dichtbij de promenade.

Dag 20, Vertrek
’s Ochtends kunt u nog heerlijk ontspannen bij uw hotel. Ook is het leuk om te wandelen over de boulevard of om te gaan winkelen in één van de vele winkelcentra van Guayaquil. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Ecuador!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Interesse? Vraag deze reis aan!