Praktische informatie El Salvador

Home » Latijns-Amerika reizen » El Salvador » Praktische informatie

Reisdocumenten

Voor reizen naar El Salvador heeft u een geldig paspoort nodig, welke na vertrek nog zes maanden geldig is. U heeft geen visum nodig voor reizen naar dit land, alléén als u langer blijft dan drie maanden. Kinderen, ongeacht de leeftijd, zijn verplicht een eigen paspoort te hebben.

Vluchten

Vanuit Nederland of België zijn er geen directe vluchten beschikbaar. Een vlucht duurt gemiddeld 15 uur indien voor één tussenstop wordt gekozen.

Reizen via de VS

Indien u via de VS reist bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. Het formulier is online aan te vragen via de officiële website.

Inentingen

Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Aanbevolen zijn inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.

Geld en valuta

De officiële munteenheid van El Salvador is de colon, echter is die niet meer in omloop. Sinds 2001 is de Amerikaanse dollar het betaalmiddel. In de grotere en toeristische plaatsen kunt u dollars pinnen. In de meeste winkels, restaurants en hotels worden creditcards geaccepteerd. De huidige wisselkoers vindt u op Oanda Converter.

Fooien

In El Salvador wordt over het algemeen geen bedieningsgeld gerekend. Voor het geven van fooien wordt ongeveer 15% van de rekening gegeven. Het kamermeisje in uw hotel verwacht 1 USD per dag. Indien u gebruik maakt van de services van een gids, wordt een fooi zeer gewaardeerd. Reist een privé gids een dagdeel met u mee, dan kunt u 5 USD per persoon geven. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht en de mate van tevredenheid, de hoogte van de fooi bepalen.

Elektriciteit

De stopcontacten in El Salvador zijn niet hetzelfde als in Nederland of België. U heeft een verloopstekker nodig welke u kunt kopen bij de ANWB of de Hema. Soms doen er zich stroomstoringen voor, daarom is het verstandig om een zaklamp mee te nemen met extra batterijen.

Souvenirs

Op veel plaatsen in El Salvador kunt u verschillende souvenirs kopen voor een lage prijs. Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Rijksoverheid.

Vervoer

Bus
Het busnetwerk van El Salvador is relatief goed. De bussen zijn echter oude Amerikaanse schoolbussen en daarom ontbreekt het vaak aan comfort. De luxere bussen zijn iets duurder maar vertrekken wel op tijd en komen voor het donker aan op de bestemming.

Taxi
In de steden rijden taxi’s, maar toch is het beter om een taxi te bestellen. Maak van te voren duidelijke afspraken over de prijs van de rit want de taxi’s beschikken niet over een meter.

Huurauto
Het is mogelijk om met een huurauto door El Salvador te rijden, echter is het niet overal veilig. Unico Travel weet precies waar u wel en niet kunt rijden. Het fijnst is om het land te verkennen met een eigen chauffeur en met transfers.

Vliegtuig
El Salvador kent één vliegveld namelijk: Salvador International Airport in Comalapa. Er worden geen binnenlandse vluchten uitgevoerd.

Adressen

Ambassade van El Salvador in Nederland
Riouwstraat 137, 2585 HP, Den Haag
T. +31 (0)70 3249855
F. +31 (0)70 3247842
E. EmbajadaPaisesBajos@rree.gob.sv

Ambassade van El Salvador in België
Tervurenlaan 171 (7de verdieping), 1150 Brussel
T. +32 (0) 2 733 04 85/ 735 32 66
F. +32 (0) 2 732 65 74
E. embajadabruselas@rree.gob.sv

Ereconsulaat van Nederland in El Salvador
Dirección Avenida Napoleón Viera Altamirano (75 Av. Sur),
Pasaje C, no. 9-A Colonia Escalón, III Etapa, San Salvador
T. +503 2264 8448
F. +503 2264 8447
E. info@recusa.com.sv

Meer weten? Lees hier de land informatie van El Salvador.

Interesse? Vraag een reis aan!
rondreis el salvador local jurk
Meer weten over El Salvador? Neem contact met ons op!