Praktische informatie2019-05-15T14:23:49+02:00

Praktische informatie El Salvador

U bent hier: Home » Latijns Amerika reizen » El Salvador » Praktische informatie

Reisinformatie El Salvador

Voordat u op reis gaat zijn er nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Met een goede voorbereiding kunt u optimaal van uw vakantie genieten. Hieronder leest u handige reisinformatie over El Salvador, tips en ideeën zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Reisdocumenten

Voor reizen naar El Salvador heeft u een geldig paspoort nodig, welke na vertrek nog zes maanden geldig is. U heeft geen visum nodig voor reizen naar dit land, alléén als u langer blijft dan drie maanden. Kinderen, ongeacht de leeftijd, zijn verplicht een eigen paspoort te hebben. Unico Travel kan uw internationale vlucht regelen.

Reizen via de VS

Indien u via de VS reist bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Het formulier kunt u online aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/. De Amerikaanse overheid brengt hiervoor 14 dollar in rekening. De gegevens die u invult dienen overeen te komen met uw paspoortgegevens. Let op! De letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. U dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken.

Unico Travel raadt u de aanvraag tijdig in te dienen, ten minste drie dagen vóór vertrek. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het drie dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een spoedvisum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie dient u mee te nemen op reis daar u deze nodig heeft bij aankomst in de VS.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren. Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS.

De Europese Unie en de VS hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de VS vliegen. De autoriteiten van de VS gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld.

Inentingen

Persoons- en reis gebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie. Aanbevolen zijn inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem zes weken voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.

Vluchten

Vanuit Nederland of België zijn geen directe vluchten beschikbaar. Een vlucht duurt gemiddeld 15 uur indien voor één tussenstop wordt gekozen.

Indien u via de VS reist en u uw bagage op slot wilt doen, kunt u gebruik maken van een slot dat door de Amerikaanse overheid is herkend (TSA sloten). Sloten die niet herkend worden mogen namelijk tijdens de controle opengebroken worden. TSA sloten zijn te koop op Schiphol of te bestellen via internet.

Geld en valuta

De officiële munteenheid van El Salvador is de colon, echter is die niet meer in omloop. Sinds 2001 is de Amerikaanse dollar het betaalmiddel. In de grotere en toeristische plaatsen kunt u dollars pinnen. In de meeste winkels, horeca en hotels worden creditcards geaccepteerd. De huidige wisselkoers vindt u hier.

Let op! Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een creditcard. Kijk altijd goed naar de rekening waarvoor u precies betaalt.

Fooien

In El Salvador wordt over het algemeen geen bedieningsgeld gerekend. Voor het geven van fooien wordt ongeveer 15% van de rekening gegeven. Het kamermeisje in uw hotel verwacht 1 USD per dag. Indien u gebruik maakt van de services van een gids, wordt een fooi zeer gewaardeerd. Reist een privé gids een dagdeel met u mee, dan kunt u 5 USD per persoon geven. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht en de mate van tevredenheid, de hoogte van de fooi bepalen.

Elektriciteit

De stopcontacten in El Salvador zijn niet het zelfde als in Nederland of België. U heeft een verloopstekker nodig, die u kunt kopen bij de ANWB of Hema. Soms doen er zich stroomstoringen voor, daarom is het verstandig om een zaklamp mee te nemen met extra batterijen.

Souvenirs

Op veel plaatsen in El Salvador kunt u verschillende souvenirs kopen voor een lage prijs. Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Rijksoverheid.

Vervoer

Bus
Het busnetwerk van El Salvador is relatief goed. De bussen zijn echter oude Amerikaanse schoolbussen en daarom ontbreekt het vaak aan comfort. De luxere bussen zijn iets duurder maar vertrekken wel op tijd en komen voor het donker aan op de bestemming.

Taxi
In de steden rijden taxi’s, maar toch is het beter om een taxi te bestellen. Maak van te voren duidelijke afspraken over de prijs van de rit want de taxi’s beschikken niet over een meter.

Huurauto
Rijden met een huurauto is in El Salvador goed te doen. Unico Travel regelt voor u de pick up, drop off, complete verzekering en een GPS. Met de auto kunt u op plekken komen waar de bus alleen langsrijdt. U heeft geen internationaal rijbewijs nodig.

Vliegtuig
El Salvador kent één vliegveld namelijk: Salvador International Airport in Comalapa. Er worden geen binnenlandse vluchten uitgevoerd.

Adressen

Ambassade van El Salvador in Nederland
Riouwstraat 137, 2585 HP, Den Haag
T. +31 (0)70 3249855
F. +31 (0)70 3247842
E. EmbajadaPaisesBajos@rree.gob.sv

Ambassade van El Salvador in België
Tervurenlaan 171 (7de verdieping), 1150 Brussel
T. +32 (0) 2 733 04 85/ 735 32 66
F. +32 (0) 2 732 65 74
E. embajadabruselas@rree.gob.sv

Ereconsulaat van Nederland in El Salvador
Dirección Avenida Napoleón Viera Altamirano (75 Av. Sur),
Pasaje C, no. 9-A Colonia Escalón, III Etapa, San Salvador
T. +503 2264 8448
F. +503 2264 8447
E. info@recusa.com.sv

Meer informatie over El Salvador? Lees hier de land informatie van El Salvador.

Pin It on Pinterest

Share This