Medellín is één van de meest bezochte plekken in Colombia en dat is niet voor niets. De stad kent een heftige geschiedenis, maar is sinds kort één van de hipste en modernste steden van Zuid-Amerika. Ontdek in ons reisblog de leukste bezienswaardigheden van de stad of bekijk direct onze individuele rondreizen naar Colombia.

1. Overnacht in El Poblado

El Poblado is een hippe wijk in Medellín. Rondom het Parque Lleras vindt u vele hotels, bars, restaurants en winkels. Het is de leukste wijk van Medellín om te overnachten en tevens ook een veilige wijk. In het weekend kan het er wel wat luidruchtiger zijn dan doordeweeks.

Elise van Unico Travel:

“Voor Unico Travel overnachtte ik in meerdere hotels in Medellín. Sommige hotels lagen dichtbij de uitgaansgelegenheden en hier ervaarde ik dan vaak ook geluidsoverlast. Het leukste adresje waar ik verbleef was kleinschalig en persoonlijk en had een jacuzzi met uitzicht op de tropische tuin. Ik verbleef midden in de stad op een centrale plek, maar tegelijk waande ik mij ook in de natuur. Meer weten over Medellín? Neem dan contact op!”

2. Ontdek het historisch centrum

In het oude centrum van Medellín vindt u oude kerken en leuke pleinen. Wandel langs het Nationaal Paleis, het Botero plein, het Old Railway Station, Basílica de la Candelaria en de Veracruz Church. De Basílica de la Candelaria is het middelpunt van Medellín. Op het Botero plein vindt u diverse werken van de beeldhouwer Fernando Botero. In het Museo de Antioquia vindt u daarnaast nog veel meer beelden van Botero en andere kunstenaars.

3. Ontdek samen met een local Comuna 13

Comuna 13 was voorheen de meest gevaarlijke wijk van Medellín. Jarenlang was dit het terrein voor drugskartels, guerrilla’s en bendes. Met de Drugsbaron Pablo Escobar, de FARC en ELN hadden de locals het in deze wijk niet makkelijk. Sinds een aantal jaar is deze wijk volledig getransformeerd. Street art heeft de wijk een nieuw leven ingeblazen! In 2013 werd de stad uitgeroepen tot ’s werelds meest innovatieve stad. Er zijn twee metrolijnen, de stadsheuvels zijn verbonden met een kabelbaan en er zijn roltrappen in de wijk waardoor locals niet steeds de heuvel op en neer hoeven te lopen.

Waar de wijk het meest om bekend staat zijn de kleurrijke muurschilderingen. Elke muurschildering heeft een verhaal en dat is erg indrukwekkend om te horen. Unico Travel organiseert altijd tours met locals door de wijk heen, die u de meest indrukwekkende verhalen vertellen en de geschiedenis van deze wijk.

Elise van Unico Travel:

“Er zijn verschillende gratis tours die worden aangeboden. Wat ik hoorde van andere reizigers is dat je hierdoor de gids niet altijd goed verstaat en je niet overal de tijd kunt nemen die je wilt. Ik deed een privé tour. De tour was erg interessant en zeer de moeite waard. Mijn gids vertelde indrukwekkende verhalen en nam overal uitgebreid de tijd voor. Tevens ondersteunde ik met deze betaalde tour ook nog eens de lokale bevolking. Neem contact op voor meer informatie over Medellín.”

4. Neem de kabelbaan

Dagelijks nemen veel locals en toeristen in Medellín de kabelbaan door de stad. De kabelbaan werd in 2014 aangelegd en neemt u mee naar Parque Arvi. Onderweg ziet u hoe de locals leven in de sloppenwijken, vroeger gevaarlijke plekken. Uiteindelijk komt u aan in Parque Arvi. Deze plek ligt midden in de bergen van Medellín. Hier kunt u mooie wandelingen maken door de natuur. Een fijne plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

In Medellín wandelden we samen met een lokale gids door de wijk Comuna 13. Voor 2002 was dit een van de gewelddadigste wijken van de stad, maar vanaf begin jaren 2000 heeft de transformatie hier forse sprongen gemaakt. Een geweldige tour!

Hans en Irma
Nieuwsgierig? Vraag een reis aan!

5. Paragliden in Medellín

Ren van een hoge rots af en laat u meevoeren door de wind. Geniet van het unieke uitzicht over de stad en de omgeving. De ervaren instructeurs spreken ook goed Engels. Als u tegelijk met iemand anders gaat paragliden, ontvangt u een porto om met elkaar te kunnen praten. Unico Travel werkt samen met organisaties die het paragliden aanbieden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

6. Verken Plaza Botero

Het Plaza Botero ligt in het historisch centrum van Medellín in Colombia. Het plein is vernoemd naar de beeldhouwer Fernando Botero Angulo. Hij kwam uit Medellín en op dit plein kunt u diverse werken van hem bewonderen. Er zijn maar liefst 23 werken te zien.

7. Ontdek het dorpje Pueblito Paisa

Pueblito Paisa betekent klein dorp en ligt op de Cerro Nutibarra in de stad. Het is een nagebouwd traditioneel dorpje en heeft een fontein, stadsplein, originele huizen, een kerk, stadhuis, kapper en een school. In de winkels worden souvenirs verkocht en in de restaurant kunt u genieten van authentieke gerechten zoals bandeja paisa.

(fotocredits: de Medellin.travel Greater Medellin Bureau)

8. Ontdek het kleurrijke dorp Guatapé

Vanuit Medellín reist u gemakkelijk naar Guatapé. Dit is één van de kleurrijkste dorpen van Colombia. Ontdek de kleurrijke pleinen, huizen, restaurants en lokale winkels. Maak schitterende foto’s en proef de ontspannen sfeer. Doe een drankje op het plein en probeer een typisch Colombiaanse maaltijd.

Dichtbij het dorp ligt de rots El Peñón de Guatapé. Beklim deze hoge rots met ruim 700 treden voor een schitterend uitzicht op het meer en de eilandjes.

Tip van Elise:

“Bijna iedereen bezoekt Guatapé slechts als een dagtrip. Zonde! Ik raad juist aan om hier te overnachten. Ik verbleef in een kleurrijke cabaña dichtbij de rots. ’s Ochtends een heerlijk ontbijt met een schitterend uitzicht! In onze rondreis naar Colombia is deze accommodatie ook inbegrepen.”

9. Ervaar Feria de las Flores

Jaarlijks wordt in augustus een week lang het Feria de las Flores (bloemenfestival) gevierd. Dit is het grootste feest van Medellín. De stad wordt versierd met de mooiste bloemen uit de regio. Er worden overal parades, feesten en optredens gehouden. Ontzettend leuk om mee te maken!

Fotocredits: ProColombia

Is Medellín in Colombia veilig?

Elise van Unico Travel:

“Ik vond het ontzettend leuk om een aantal dagen in Medellín te verblijven. De stad heeft een heftige geschiedenis, maar inmiddels is de stad ontzettend gemoderniseerd en is het er nu veilig voor toeristen om naar toe te reizen. Uiteraard zijn er altijd wijken waar u ’s avonds beter niet kunt zijn, maar dit geldt voor iedere stad. Ik verbleef in het stadsdeel El Poblado, waar ontzettend leuke hotels en restaurants gevestigd zijn. Meer weten? Neem contact met ons op!”

Ook naar Medellín in Colombia reizen?

Unico Travel kent de leukste adresjes om te verblijven. U overnacht altijd in kleinschalige en boetiek hotels op een centrale plek. Daarnaast kennen wij leuke restaurantjes en kunnen wij u uitstekend adviseren over de leukste tours en excursies. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze voorbeeldreizen naar Colombia. Unico Travel stelt graag uw droomreis naar Colombia samen!

Bekijk onze rondreizen naar Colombia!