Wat te doen in Bogota?

2019-08-22T15:22:34+02:0017 mei, 2019|

Bogota is de hoofdstad van Colombia. De stad ligt in het Andesgebergte op een hoogte van 2600 meter. Hiermee is Bogota een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. De stad had in het verleden geen goed imago, maar daar is tegenwoordig nog maar weinig van te merken. Met zo’n acht miljoen inwoners is Bogota aan het uitgroeien tot een van de meest bruisende en culturele hoofdsteden van Latijns-Amerika. In dit blog leest u wat er zoal te beleven is.

La Candelaria 

La Candelaria is het historisch centrum van Bogota. Het centrum wordt gevormd door koloniale gebouwen, smalle steegjes, interessante museums, gezellige pleinen en restaurants. Plaza Bolivar is het bekendste plein in La Candelaria. Dit plein wordt ook wel het hart van Bogota genoemd. Hier bevinden zich de belangrijkste gebouwen van de stad zoals het Paleis van Justitie en de kathedraal.

Tip! Bent u in het weekend in Bogota? Dan is het vooral in het centrum erg gezellig. Er is een grote markt en er zijn ook straatmuzikanten en dansoptredens. Daarnaast is een groot deel van Bogota op zondag autovrij.

Monserrate

Vlakbij het historisch centrum La Candelaria ligt de berg Monserrate. Er zijn twee manieren om naar de top te gaan. U kunt met een kabelbaan omhoog of met een speciaal bergtreintje. Onze aanbeveling is om heen met bergtrein te gaan en terug met de kabelbaan (of andersom). Eenmaal op de top bevindt u zich op ruim 3100 meter hoogte. U heeft een spectaculair uitzicht over Bogota. Pas dan ziet u hoe immens groot deze stad is. U kunt er ook een kerk bezoeken en er zijn een aantal winkeltjes en restaurants te vinden.

Tip! Ga zo vroeg mogelijk, zodat u als een van de eerste op de top bent. Hoe later op de dag u gaat, hoe drukker het wordt en heeft u kans om in de rij te moeten staan.

Graffiti Tour

Door de hele stad heen is graffiti te vinden. Het is mogelijk om een gratis tour te doen, waarbij u de mooiste muurschilderingen van de stad bezoekt. Deze tour start elke dag om 10.00 en 14.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Tijdens deze tour worden de verhalen achter de muurschilderingen verteld. U leert zo meer over de geschiedenis van Colombia. Daarnaast ziet u ook meteen veel van de stad.

Museo del Oro

Het Museo del Oro, ook wel het goudmuseum, is het meest bezochte museum van Bogota. Hier is een selectie goud te vinden van maar liefst 30.000 voorwerpen. In het museum ontdekt u welke voor rol goud heeft gespeeld in de geschiedenis van Colombia. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zondagen en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De entreegelden voor dit museum bedragen nog geen euro.

Fotocredit: www.ssanint.com

Museo Botero

In het Museo Botero is kunst te vinden van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Fernando Botero maakte bronzen beelden, schilderijen en tekeningen. Zijn stijl is erg opvallend: veel van zijn werk is mollig of dik. In dit museum zijn veel van zijn werken te bewonderen. De entree voor dit museum is gratis. Veel van Fernando’s werken zijn overigens ook te vinden in de straten van Medellín. Het museum is op dinsdag gesloten. Op de overige dagen van de week is het museum geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Torre Colpatria

Torre Colpatria is het hoogste gebouw van Bogota. Het gebouw is maar liefst 196 meter hoog. In het weekend is het mogelijk om de lift nemen naar een uitkijkplatform op de 47e verdieping. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht het over de stad. De toegang voor dit uitkijkplatform bedraagt slechts 2 euro.

Fotocredit: ProColombia

Zona G

Zona G is dé plek om heen te gaan in Bogota als u op zoek bent naar gezellige en hippe restaurantjes. De variatie aan restaurants is zeer divers in deze wijk. Overal vindt u leuke kleine restaurantjes. Overigens zijn Zona Rosa en Usaquen ook wijken met goede restaurants.

Fotocredits: www.ssanint.com

Jardin Botanico

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Midden in Bogota ligt een prachtige en grote botanische tuin. De entree voor deze botanische tuin bedraagt slechts 1 euro. Even heerlijk tot rust komen en genieten van de diverse flora en fauna.

Markt in Usaquen

Op zondag is het een aanrader om naar de markt in de wijk Usaquen te gaan. Hier kunt u vele souvenirs kopen en genieten van lokale lekkernijen. Er zijn ook gezellige straatartiesten en muziekoptredens. De markt is iedere zondag geopend van 09.00 tot 16.30 uur.

Leuke uitstapjes vanuit Bogota!

Zoutkathedraal van Zipaquira

Zo’n 40 kilometer buiten Bogota ligt de zoutkathedraal van Zipaquira. Dit is een ondergrondse kathedraal die is uitgehouwen uit een zoutmijn. Dit maakt deze kathedraal zeer uniek.

Tip! Bezoek Zipaquira als tussenstop onderweg van Bogota naar het koloniale dorp Villa de Leyva.

Lake Guatavita

Lake Guatavita ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Bogota. Deze krater ligt op een hoogte van zo’n 3000 meter. Het meer is vooral beroemd vanwege de legende El Dorado. Men zegt dat er onder water schatten verborgen liggen. Om bij de kraterrand te komen, wandelt u via een steil pad omhoog en heeft u uitzicht over het meer. Het is ook leuk om ook een bezoek te brengen aan het witte dorpje Guatavita zelf!

Tip! Combineer een bezoek aan het meer eventueel met de zoutkathedraal en/of uw bezoek aan Villa de Leyva.

Zelf Bogota bezoeken?

Als u naar Colombia reist, komt u waarschijnlijk aan in Bogota. De KLM vliegt rechtstreeks naar Bogota vanuit Amsterdam. Houdt u van steden? Dan is het zeker de moeite waard om 2 dagen in Bogota te spenderen. Daarna kunt u de prachtige natuur van het land gaan ontdekken. Unico Travel helpt u graag bij het samen stellen van uw droomreis naar Colombia. Bekijk hier onze reizen naar Colombia

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest