Wat te doen in Bogota

Bogota is de hoofdstad van Colombia. Deze stad is gelegen in het Andesgebergte op een hoogte van 2600 meter. Hiermee is Bogota een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. De stad heeft in het verleden geen goed imago gehad, maar daar is tegenwoordig nog maar weinig van te merken. Bogota is aan het uitgroeien tot een van de meest bruisende en culturele hoofdsteden van Latijns-Amerika. Weten wat hier zoal te doen is? In dit blog hebben wij de 10 leukste bezienswaardigheden van Bogota op een rijtje gezet.

Graffiti Tour

Door de hele stad heen is graffiti te vinden. Het is mogelijk om een gratis tour te doen die langs de mooiste muurschilderingen van de stad gaat. Deze tour start elke dag om 10.00 en 14.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Tijdens deze tour worden de verhalen achter de muurschilderingen verteld. U leert zo meer over de geschiedenis van Colombia. Daarnaast maakt u meteen een goede stadswandeling.

La Candelaria 

Dit is het historisch centrum van Bogota. Er zijn veel koloniale gebouwen te vinden, smalle steegjes en musea. Plaza Bolivar is het bekende plein in La Candelaria, ook wel hét hart van Bogota. Hier bevinden zich de belangrijkste gebouwen van de stad zoals het Paleis van Justitie en de kathedraal.

Torre Colpatria

Torre Colpatria is het hoogste gebouw van Bogota. Het gebouw is maar liefst 196 meter hoog. In het weekend (door de week dus niet) is het mogelijk om de lift nemen naar een uitkijkplatform op de 47e verdieping. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht het over de stad. Voor de toegang van dit uitkijkplatform wordt slechts 2 euro gevraagd.

Fotocredit: ProColombia

Zoutkathedraal van Zipaquira

40 kilometer buiten Bogota ligt de zoutkathedraal van Zipaquira. Dit is een ondergrondse kathedraal die is uitgehouwen uit een zoutmijn. Deze combinatie maakt de kathedraal zeer bijzonder. Dit is dan ook een plek die u niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Bogota.

Monserrate

Met een kabelbaan kunt u naar de top van de berg Monserrate gaan. Eenmaal op de top bent u op een hoogte van 3100 meter hoogte. Hier heeft u een geweldig uitzicht over de hele stad! Let op: Veel mensen hebben last van hoogteziekte als ze in Bogota aankomen. De stad ligt namelijk op een hoogte van 2600 meter. Een ritje met de kabelbaan sterkt het gevoel van hoogteziekte dan ook extra aan. Het is dus niet voor iedereen geschikt.

Zona G

Zona G is dé plek om heen te gaan in Bogota als u opzoek bent naar leuke en hippe restaurantjes. De variatie aan restaurants is zeer divers in deze wijk. Overal vindt u leuke kleine restaurantjes. Overigens zijn Zona Rosa en Usaquen ook wijken met goede restaurants.

Fotocredit: www.ssanint.com

Museo del Oro

Het Museo del Oro (LINK), ook wel het goudmuseum, is het nummer 1 museum van Bogota. Hier is een selectie goud te vinden van maar liefst 30.000 voorwerpen. In dit museum leert u wat voor rol goud heeft gespeeld in de geschiedenis van Colombia. Het museum is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondagen en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur. De entreegelden voor dit museum kosten nog geen euro. Op zondag is het museum gratis te bezoeken.

Fotocredit: www.ssanint.com

Museo Botero

In dit museum is kunst te vinden van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Zijn stijl is erg opvallend: alles wat hij schildert is namelijk mollig of dik. Hij schilderde vooral vrouwen maar ook fruit en huizen. In dit museum is al zijn werk te bewonderen, de entree voor dit museum is gratis. Veel van Fernando’s werken zijn overigens ook te vinden in de straten van Medellín.

Jardin Botanico

Midden in Bogota ligt een prachtige en grote botanische tuin. Hier kunt u even ontsnappen aan de drukte van de stad. De entree voor deze botanische tuin bedraagt slechts 1 euro. Even heerlijk tot rust komen en genieten van de diverse flora en fauna.

Usaquen

In de wijk Usaquen is het erg leuk om op ­zondag naar de markt te gaan. Hier vindt u allerlei lekkernijen en souvenirs. De markt is iedere zondag geopend van 09.00 tot 16.30 uur.

Zelf Bogota bezoeken?

Als u naar Colombia reist, komt u waarschijnlijk aan in Bogota. De KLM vliegt rechtstreeks naar Bogota vanuit Amsterdam. Houdt u van steden? Dan is het zeker de moeite waard om 2 dagen in Bogota te spenderen. Daarna kunt u de prachtige natuur van het land gaan ontdekken. Unico Travel helpt u graag bij het samen stellen van uw droomreis naar Colombia. Bekijk hier onze reizen naar Colombia

Lees ook

2019-05-17T10:07:02+02:0017 mei, 2019|