Colombia staat met name bekend om de heftige geschiedenis met drugsoorlogen en bendes. Maar het land is in opkomst onder de reizigers en doet er alles aan om van het negatieve imago af te komen. Colombia is namelijk een schitterende reisbestemming. Het land bestaat uit ongerepte regenwouden, kleurrijke dorpen, bruisende steden, tropische stranden en unieke natuurverschijnselen. In dit reisblogs ontdekt u 15 weetjes over Colombia die u (misschien) nog niet kent! Lees snel verder of bekijk direct onze individuele rondreizen door Colombia.

1. Colombia beschikt over 20% van alle vogelsoorten ter wereld

Colombia is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. In het land komen namelijk zo’n 1.900 vogelsoorten voor. Van kleine vogels als kolibries en quetzals tot grote roofvogels als de Andescondor. En vergeet ook de toekans, ara’s en flamingo’s niet. Interesse in het spotten van vogels? Bekijk onze vogelreis naar Colombia.

2. Colombia is 27 keer zo groot als Nederland

Colombia is een vrij groot land. Tijdens onze rondreis door Colombia wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Meestal bent u met het vliegtuig slechts een uurtje onderweg naar de volgende bestemming. Dit is toch een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld 10 uur over land reizen.

3. Er wonen nog ongeveer 85 verschillende inheemse stammen in Colombia

Deze inheemse indianen stammen leven vooral in de Amazone en in de Sierra Nevada de Santa Marta. Het is mogelijk om met bepaalde stammen in contact te komen. U leert dan meer over hun leefwijze en tradities. Er zijn ook stammen die diep verborgen in de regenwouden wonen, ver van al het contact met de buitenwereld.

Bekijk onze rondreis door Colombia

4. Een derde van Colombia bestaat uit de Amazone

De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld. Het regenwoud ligt verspreid over de landen: Colombia, Brazilië, Peru, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname en Ecuador. De Amazone in Colombia beslaat 54% van de totale oppervlakte van het land.

5. Roze dolfijnen in de Amazone rivier

Het Amazone gebied telt zo’n 1294 vogelsoorten, 427 zoogdiersoorten, 378 soorten reptielen en 3000 vissoorten. Met wat geluk kunt u hier ook de roze rivierdolfijn spotten.

Lees hier Barbara’s reiservaring over de Amazone

6. Colombia kent een diversiteit aan ecosystemen

Van tropische stranden, ongerepte regenwouden tot aan uitgestrekte woestijnen en hoge berggebieden. Colombia heeft het allemaal!

Bekijk onze rondreis door Colombia

7. Colombia heeft de langste kustlijn aan de Caribische Zee

Deze kustlijn is maar liefst 1.609 kilometer lang.

8. Tropische stranden en eilanden

Sluit uw reis af aan de Caribische kust en overnacht op een eilandje aan een schitterend bounty strand.

  • Palomino
  • Providencia
  • Cabo San Juan
  • Rosario eilanden
  • Islas del Bernardo

9. Er zijn geen bezorgdiensten

De postpakketjes gaan gewoon met de lijnbussen mee. Alle passagiers wachten gezellig in de bus als de chauffeur het pakketje aflevert.

10. Bogotá is één van de hoogste hoofdsteden ter wereld

Eén van de meest interessante weetjes over Colombia is dat de hoofdstad Bogotá op zo’n 2.600 meter hoogte ligt. Is dat nog niet hoog genoeg? Dan is er ook nog een kabelbaan in Bogota die u naar 3.100 meter hoogte brengt.

Lees in ons blog alles wat er te doen is in Bogotá

Bekijk onze rondreis door Colombia

11. Colombianen zijn erg trots op hun land

Op de radio en nationale televisie wordt dan ook twee keer per dag het volkslied gespeeld.

12. Colombia heeft de hoogste palmbomen ter wereld

De palmbomen kunnen tot wel 60 meter hoog worden. De beroemde palmbomen liggen in de Cocora vallei.

13. Colombia grenst als enige land in Zuid-Amerika aan zowel de Pacifische als de Caribische Oceaan

Aan de Caribische kust zijn er vooral tropische stranden en wuivende palmbomen te vinden. De Pacifische kust is weer heel anders, hier zijn walvissen en dolfijnen te spotten.

14. Een typisch Colombiaans drankje is chocolademelk met kaas

In Colombia drinkt men regelmatig chocolademelk met kaas. Voor ons klinkt dit als een rara combinatie. Maar het is het proberen waard!

15. Colombia heeft vele fruitsoorten die in Europa niet te verkrijgen zijn

Voorbeelden hiervan zijn de pitaya, goudbes, curuba. Laat uw smaakpapillen verrassen door deze exotische vruchten.

Nieuwsgierig geworden naar Colombia?

Ontdek het zelf! Colombia is een veelzijdig land waar nog veel te ontdekken is. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Bekijk onze rondreizen door Colombia