15 interessante weetjes over Colombia

2019-08-22T16:32:55+02:003 mei, 2019|

Colombia staat met name bekend om de ruige geschiedenis met drugsoorlogen en bendes. Maar het land is in opkomst onder de reizigers en het land doet er alles aan om van het negatieve imago af te komen. Colombia is een schitterende reisbestemming. Het land bestaat uit ongerepte regenwouden, kleurrijke dorpen, bruisende steden, bounty eilanden en Caribische stranden. In dit reisblogs leest u 15 weetjes over Colombia die u (misschien) nog niet weet!

1. Colombia beschikt over 20% van alle vogelsoorten ter wereld

Colombia is een paradijs voor vogelaars! Er komen hier namelijk zo’n 1900 verschillende vogelsoorten voor. Van kleine vogels als kolibries en quetzals tot grote roofvogels als de andescondor. En vergeet ook de toekans, ara’s en flamingo’s niet!

Colombia

2. Colombia is 27 keer zo groot als Nederland

Colombia is een erg groot land. Tijdens het reizen wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. Meestal bent u met het vliegtuig slechts een uurtje onderweg naar de volgende bestemming. Toch een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld 10 uur over land reizen.

3. Er wonen nog ongeveer 85 verschillende inheemse stammen in Colombia

Deze inheemse indianen stammen leven vooral in de Amazone en in Sierra Nevada de Santa Marta. Het is mogelijk om met bepaalde stammen in contact te komen. U leert dan meer over hun leefwijze. Er zijn ook stammen die diep verborgen in de regenwouden wonen, ver van al het contact met de buitenwereld.

4. Een derde van Colombia bestaat uit de Amazone

De Amazone is het grootste regenwoud ter wereld. Het regenwoud ligt verspreid over de landen: Colombia, Brazilië, Peru, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname en Ecuador. De Amazone in Colombia beslaat 54% van de totale oppervlakte van het land.

5. Roze dolfijnen in de Amazone rivier

Het Amazone gebied telt zo’n 1294 vogelsoorten, 427 zoogdiersoorten, 378 soorten reptielen en 3000 vissoorten. Met wat geluk kunt u hier ook de roze rivier dolfijn spotten.

Lees hier Barbara’s reiservaring over de Amazone

6. Colombia kent een diversiteit aan ecosystemen

Van tropische stranden, ongerepte regenwouden tot aan woestijnen en berggebieden. Colombia heeft het allemaal!

7. Colombia heeft de langste kustlijn aan de Caribische Zee

Deze kustlijn is maar liefst 1609 kilometer lang.

8. Een aantal van ’s werelds mooiste stranden ligt in Colombia

  • Islas del Bernardo
  • Palomino
  • Providencia
  • Rosario eilanden
  • Cabo San Juan

9. Er zijn geen bezorgdiensten

De postpakketjes gaan gewoon met de lijnbussen mee. Alle passagiers wachten gezellig in de bus als de chauffeur het pakketje aflevert.

10. Bogota is een van de hoogste hoofdsteden ter wereld

Een van de interessantste weetjes over Colombia is dat de stad Bogota op zo’n 2600 meter hoogte ligt. Is dat nog niet hoog genoeg? Dan is er ook nog een kabelbaan in Bogota die u naar 3100 meter hoogte brengt.

Lees in ons blog alles wat er te doen is in Bogota

11. Colombianen zijn erg trots op hun land

Op de radio en nationale tv wordt dan ook twee keer per dag het volkslied gespeeld.

12. Colombia heeft de hoogste palmbomen ter wereld

Deze palmbomen kunnen tot wel 60 meter hoog worden. De beroemde palmbomen liggen in de Cocora vallei.

13. Colombia grenst als enige land in Zuid-Amerika aan zowel de Pacifische als de Caribische Oceaan

Aan de Caribische kust zijn er vooral tropische stranden en wuivende palmbomen te vinden. De Pacifische kust is weer heel anders, hier zijn walvissen en dolfijnen te spotten.

14. Een typisch Colombiaans drankje is chocolademelk met kaas

In Colombia drinkt men regelmatig chocolademelk met kaas. Voor ons klinkt dit als een rara combinatie. Maar het is het proberen waard!

15. Colombia heeft vele fruitsoorten die in Europa niet te verkrijgen zijn

Voorbeelden hiervan zijn de pitaya, goudbes, curuba. Laat uw smaakpapillen verrassen door deze exotische vruchten.

Nieuwsgierig geworden naar Colombia?

Meer weetjes over Colombia te weten komen? Ontdek het zelf! Colombia is een veelzijdig land waar nog veel te ontdekken is! Heeft u al reiskriebels voor Colombia gekregen? Bekijk dan onze rondreis door Colombia.

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest