Vogelreis Colombia

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia

Colombia telt meer dan 1.900 geregistreerde vogelsoorten en is daarmee het land van de meeste vogelsoorten ter wereld. Het is een paradijs voor vogelspotters. Deze vogelreis is heel divers voor vogelliefhebbers, maar ook voor wie wil genieten van een schitterende natuur. De diversiteit aan natuurlandschappen is uniek. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

U kunt zich individueel of per groep inschrijven voor deze reis.

Route: Bogotá – Nationaal Park Chingaza – Honda – Reservaat Río Claro – Nationaal Park Los Nevados – Reservaat Rio Blanco – Nationaal Park Tatamá – El Dorado Sierra Nevada de Santa Marta – Santuario de Fauna y Flora los Flamencos.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Data:
19 november 2021 t/m 8 december 2021
28 januari 2022 t/m 26 februari 2022
Prijsindicatie:
2 personen – € 4.500,- p.p.*    –    4 personen –  € 4.450,- p.p.**  (excl. internationale vlucht)
6 personen – € 4.200 p.p.        –    8 personen – € 3.800,- p.p.       (excl. internationale vlucht)

* Bij 2 personen is de privé vogelgids tevens chauffeur.
** Vanaf 4 personen heeft u een eigen chauffeur en privé vogelgids.

Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Kolibrie vogelreis colombia
Meer weten over deze reis? Neem contact met ons op!

Hoogtepunten van deze vogelreis door Colombia

Groene Vink Andesgebergte
Groene Vink Magdalena River Valley
Groene Vink Natuurreservaat Montezuma
Groene Vink Flamingo reservaat in Guajira
Groene Vink Hooggebergte Nationaal Park Los Nevados
Groene Vink Vogelreservaat El Dorado in Sierra Nevada

Foto impressie van deze vogelreis door Colombia

Gebieden die u bezoekt tijdens deze vogelreis door Colombia

Nationaal Park Chingaza

Het Nationaal Park Chingaza ligt op slechts anderhalf uur rijden van Bogotá en wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Het park ligt tussen 2.600 en 3.200 meter hoogte. Samen met een gids wandelt u over de onverharde paden en gaat u op zoek naar de meest uiteenlopende vogelsoorten.  Het park is een nevelwoud reservaat met bemoste takken en bromelia’s, waar vele vogels gespot kunnen worden, zoals the Brown-breasted Parakeet, Pale-bellied Tapaculo, de Rufous-browed Conebill, de Powerful Woodpecker, Black-tailed Trainbearer en de Mountain Cacique. Natuurlijk gaat u ook op zoek naar de endemische Brown-breasted Parakeet. Na boeking stuurt Unico Travel u een uitgebreide vogellijst toe.

Natuurreservaat Río Claro

Het natuurreservaat van Río Claro beschermt de vochtige bossen in de vallei van Magdalena. Het gebied is vernoemd naar de Río Claro, een snelstromende rivier, die door een dal met steile kliffen van met name marmer stroomt. De rivier wordt omgeven door tropisch regenwoud. Het natuurreservaat ligt tussen Medellín en Bogotá in. Het is mogelijk om hier wel 350 soorten vogel te spotten. Voorbeelden zijn de Chestnut-backed Antbird, trogons, aracari’s, bijzondere zeldzame spechten, vliegenvangers en oropendola’s. Naast vogels is het ook mogelijk om apen, pijlgifkikkers en vlinders te zien.

Nationaal Park Los Nevados

Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren bevinden zich in het Nationaal Park Los Nevados. Er zijn drie toppen met sneeuw bedekt met actieve vulkanen: El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. De berg van Nevado del Ruiz ligt op meer dan 4.000 meter hoogte. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte. In dit gebied kunt u de kolibrie spotten, die net boven de boomgrens leeft ‘de buffy helmetcrest’. Andere vogels, die gespot kunnen worden, zijn de Amazonemotmot, Geeloorparkiet, de Andescondor en de Caldasmierpitta. In het Nationaal Park Los Nevados komen ook brilberen voor.

Natuurreservaat Río Blanco

Het natuurreservaat van Río Blanco bestaat uit een schitterend nevelwoud en staat met name bekend om de verschillende soorten antpitta’s die zich hier goed laten zien. Er is hier een hoogteverschil van 500 meter, waardoor een grote variatie aan vogels te zien is. In het gebied leven grote hoeveelheden kolibries, honderden soorten andere vogels, vlinders, zoogdieren en orchideeën. Het gebied is heel bos- en waterrijk. In het natuurreservaat ontspringt de rivier, genaamd ‘Río Blanco’. Het is mogelijk om een agressieve kolibriesoort te spotten (de Bruinstaarthoornkolibrie). Deze kolibrie jaagt andere kolibries weg.

Nationaal Park Quimbaya

Het Nationaal Park Quimbaya is een ecologisch natuurreservaat dichtbij Pereira. Het park werd in 1996 gecreëerd om de habitat van vele soorten vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het pre Andes regenwoud met meren en watervallen is erg belangrijk voor de biodiversiteit.

Nationaal Park Tatamá

In het westen van de westelijke Andes ligt een fantastisch vogelgebied, het Nationaal Park Tatamá. Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden (tropisch en subtropisch) en gematigd nevelwoud. De biodiversiteit is enorm en het gebied staat bekend als beste plek om vogels te spotten in Colombia. Het park is de thuisbasis van meer dan 550 vogelsoorten, 450 soorten orchideeën en 700 soorten vlinders. De biodiversiteit is indrukwekkend. Veel Colombiaanse endemische (en bijna endemische) soorten zijn hier te vinden. Spot vogels als de Gold-ringed tanager, Collared inca, Cinnamon flycatcher, Golden-fronted redstart, Common potoo, Blue-gray tanager, tanager finch en de Orange-breated fruiteater.

Natuurreservaat El Dorado

Het natuurreservaat van El Dorado ligt in de omgeving van Santa Marta, aan de Caribische kust van Colombia. In deze omgeving komen veel endemische vogelsoorten voor. Tijdens deze vogelreis door Colombia verblijft u bij El Dorado Lodge. Deze lodge wordt beheerd door de non-profit milieuorganisatie Proaves. De doelstelling is om de zeldzame vogels te beschermen in hun leefgebied. In het natuurreservaat El Dorado is het mogelijk om verschillende vogelsoorten te spotten zoals kolibries, toekans, de Santa Marta Parakeet, Santa Marta Bush-tyrant, Military Macaw, Santa Marta Warbler en de Santa Marta Antpitta. Daarnaast leven er ook dieren als apen, poema’s en pijlgifkikkers. Het uitzicht over de de Sierra Nevada de Santa Marta en de Caribische kust zijn schitterend.

Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos

Het natuurreservaat ligt aan de Caribische kust op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Riohacha en staat bekend om de groepen roze flamingo’s. Verder is het één van de rijkst beschermde gebieden met een verscheidenheid aan inheemse vogels en trekkende watervogels. Er is een gevarieerde vegetatie en er komen duizenden roze flamingo’s voor. Er leven meer dan 250 vogelsoorten, waaronder trekvogels en bedreigde vogelsoorten zoals de roze flamingo. Daarnaast leven er in dit droge gebied ook vogels als de Buffy hummingbird, Tocuyo sparrow en de Vermilion cardinal.

Mee met deze vogelreis door Colombia?

Bent u enthousiast over deze vogelreis? Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en bij kleinschalige accommodaties. Wij vinden het prettig om elkaar eerst persoonlijk te spreken en de reis aan u uit te leggen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!