Vogelreis Colombia

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia

Colombia telt meer dan 1900 geregistreerde vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor iedere vogelspotter. Het land is in het trotse bezit van de meeste vogelsoorten ter wereld. Deze vogelreis is heel divers voor voor vogelliefhebbers, maar ook voor wie wil genieten van een schitterende natuur. De diversiteit aan natuurlandschappen is uniek!

Hoogtepunten van deze vogelreis door Colombia

Groene Vink Het Andesgebergte
Groene Vink Vallei Magdalena
Groene Vink Hooggebergte Nationaal Park Los Nevados
Groene Vink Natuurreservaat Montezuma
Groene Vink Het vogelreservaat El Dorado in Sierra Nevada
Groene Vink Flamingo reservaat in Guajira

Foto impressie

Overzicht

Route: Bogotá – Nationaal Park Chingaza – Honda – Natuurreservaat Río Claro – Nationaal Park Los Nevados – Natuurreservaat Rio Blanco – Montezuma Lodge – El Dorado Sierra Nevada de Santa Marta- Santuario de Fauna y Flora los Flamencos.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Data:
2 december 2020 t/m 21 december 2020
19 november 2021 t/m 8 december 2021
28 januari 2022 t/m 26 februari 2021
Prijs exclusief internationale vlucht:
2 personen – € 4.500,- p.p.*    –    4 personen –  € 4.450,- p.p.**
6 personen – € 4.200 p.p.        –    8 personen – € 3.800,- p.p.

* Bij 2 personen is de privé vogelgids tevens chauffeur. Beschikbaarheid moet ruim van tevoren aangevraagd worden.
** Vanaf 4 personen heeft u een eigen chauffeur en privé vogelgids.

Gebieden die u bezoekt tijdens deze vogelreis door Colombia

Nationaal Park Chingaza

Op ongeveer 1,5 uur rijden bevindt zich dit nationaal park, ook wel de spons van de Andes genoemd. Het nationaal park ligt tussen 2.600 en 3.200 meter hoogte. Het weer kan heel wisselvallig zijn in dit gebied. Met de gids gaat u vogels spotten via onverharde paden in dit nationaal park. Het is een nevelwoud reservaat met bemoste takken en bromelia’s, waar vele vogels gespot kunnen worden, zoals the Brown-breasted Parakeet, Pale-bellied Tapaculo, de Rufous-browed Conebill, de Powerful Woodpecker, Black-tailed Trainbearer en de Mountain Cacique. U gaat natuurlijk op zoek naar de endemische Brown-breasted Parakeet. Unico Travel stuurt u een uitgebreide vogellijst als u deze reis gaat maken.

Natuurreservaat Río Claro

Dit natuurreservaat is paradijselijk. Het beschermt de vochtige bossen in de vallei van Magdalena. Het gebied is vernoemd naar de Río Claro, een snelstromende rivier, die door een dal met steile kliffen van met name marmer stroomt. De rivier is omgeven door tropisch regenwoud. Het natuurreservaat Río Claro ligt tussen Medellín en Bogotá in. In dit reservaat kunt u wel 350 soorten vogels spotten. Voorbeelden zijn de Chestnut-Backed Antbird, trogons, aracari’s, bijzondere zeldzame spechten, vliegenvangers en oropendola’s. Naast het spotten van vogels kunt ook apen, pijlgifkikkertjes en veel vlinders zien.

Nationaal Park Los Nevados

Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren bevinden zich in het Nationaal Park Los Nevados. De berg van Nevado del Ruiz ligt op meer dan 4.000 meter hoogte. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte. In dit gebied kunt u de kolibrie spotten, die net boven de boomgrens leeft ‘de buffy helmetcrest’. Andere vogels, die gespot kunnen worden, zijn de Amazonemotmot, Geeloorparkiet, de Andescondor en de Caldasmierpitta.
In het Nationaal Park Los Nevados komen ook brilberen voor. Er zijn drie toppen met sneeuw bedekt met actieve vulkanen: El Ruiz, Santa Isabel en Tolima.

Natuurreservaat Río Blanco

Dit reservaat bestaat uit een schiterend nevelwoud. Het is met name bekend om de verschillende soorten antpitta’s, die zich hier goed laten zien.
Er leeft hier een grote hoeveelheid kolibries, honderden soorten andere vogels, vlinders, zoogdieren en orchideeën. Het gebied is heel bos- en waterrijk. In het natuurreservaat ontspringt de rivier, genaamd ‘río Blanco’. Het gebied van Río Blanco is bekend voor de vele vogels. Er is hier een hoogteverschil van 500 meter, waardoor een grote variatie aan vogels te zien is. Het is mogelijk om een agressieve kolibriesoort te spotten (de Bruinstaarthoornkolibrie). Deze kolibrie jaagt andere kolibries weg.

Nationaal Park Quimbaya

Dit ecologische reservaat in de buurt van Pereira is gecreëerd in 1996 om de habitat van vele vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het pre Andes  regenwoud met meren en watervallen is erg belangrijk voor de biodiversiteit.

Montezuma Lodge

Een fantastisch vogelgebied in het westen van de westelijke Andes. De biodiversiteit is enorm en de omgeving van de Montezuma lodge staat bekend als beste plek om vogels te bekijken in Colombia. Het enige nadeel is dat het vaak regent.

 Natuurreservaat El Dorado

In deze omgeving komen veel endemische vogelsoorten voor. Tijdens de reis van Unico Travel verblijft u in El Dorado lodge. Deze lodge is van de non-profit mileuorganisatie Proaves. De doelstelling is om de zeldzame vogels te beschermen in hun leefgebied. In het natuurreservaat El Dorado kunt u apen, kolibries, toekans en heel veel andere dieren spotten. Het uitzicht over de de Sierra Nevada en de Caribische kust is ontzettend mooi.

Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos

Dit natuurreservaat staat bekend om de roze Flamingo’s. Op 20 kilometer ten zuidwesten van Rio Hacha ligt dit natuurgebied. Er is een gevarieerde vegetatie en er komen duizenden roze flamingo´s voor.

Deze vogelreis door Colombia maken?

Bent u enthousiast over deze vogelreis! Bij Unico Travel overnacht u op bijzondere plekken en kleinschalige accommodaties. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken en de reis aan u uit te leggen. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Volg ons op social media: