Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Vandaag komt u aan op het internationale vliegveld van Bogota. Bij aankomst staat de vogelgids op u te wachten. Na een kennismaking reist u in 1,5 uur naar uw kleinschalige lodge waar u heel veel kolibries kunt spotten.

Dag 2, Chingaza Nationaal Park
Na het besef dat u zich in Colombia bevindt, gaat u ontbijten. Vandaag kunt u genieten van de vele kolibries en bezoekt u met een vogelgids het Nationaal Park Chingaza. Dit nationaal park wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. U gaat natuurlijk op zoek naar de endemische Brown-breasted Parakeet en naar vele andere vogels.

Dag 3, Honda
Vandaag reist u met uw vogelgids met tussenstops naar de koloniale plaats Honda. U verblijft op een landgoed net buiten de stad. Er wordt o.a. gestopt bij het natuurpark la Florida, de tuin Encantado en bij het meer van Tabacal.

Dag 4, Río Claro
Na het ontbijt reist u met uw vogelgids en chauffeur naar het natuurreservaat van Rio Claro. U maakt kans op het spotten van nieuwe vogelsoorten, zoals de Colombian Chachalaca, Yellow-crowned amazon, Spectacled parrolet en de indrukwekkend grote Ringed kingfisher. De snelstromende rivier ‘Rio Claro’ kronkelt door de Magdalena vallei.

Dag 5, Río Claro
Vandaag de hele dag vogelen in de omgeving van de rivier Rio Claro. In de vroege ochtend en in de namiddag doet u een vogel tour met gids. Dit is een prachtig natuurreservaat met vochtige bossen en ruige marmerkliffen in de vallei van Magdalena. De lodge is prachtig gelegen midden in het reservaat.

Dag 6, Río Claro
Vandaag gaat u met de gids naar de Oilbird Cave, nabij Rio Claro. Hier kunt u de eigenaardige Oilbird te zien krijgen. En in de namiddag gaat u met een gids wandelen bij de wetlands en savannes van Puerto Triunfo.

Dag 7, Nationaal Park Los Nevados
In de ochtend gaat u op pad in het tropisch regenwoud met een vogelgids. Na een uitgebreid ontbijt reist u in ongeveer 5 uur naar uw hotel in het nationaal Park Los Nevados.

Dag 8, Nationaal Park Los Nevados
Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren bevinden zich in het Nationaal Park Los Nevados. Hier gaat u  met een vogelgids wandelen en op zoek naar vogelsoorten die in het hooggebergte voorkomen. Aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge.

Dag 9, Omgeving Manizales
Na het ontbijt reist u naar twee natuurgebieden in de omgeving van Manizales. U kunt tanagers, antpittas en hummingbirds spotten, maar ook mountain toucans en mountain-tangers. Vervolgens reist u naar uw lodge gelegen midden in de natuur met een schitterend uitzicht

Dag 10, Het reservaat Río Blanco
Vandaag bezoekt u het natuurreservaat van Río Blanco in de omgeving van Manizales. Het is een schiterend nevelwoud reservaat en met name beroemd om de verschillende soorten antpitta’s, die zich hier goed laten zien.

Dag 11, Otún
Vandaag gaat u vogels observeren bij het reservaat van Tinamu. Het reservaat staat bekend om zijn grote hoevelheid vogelsoorten op een relatief klein oppervlak.

Dag 12,  Nationaal Park Quimbaya
Vandaag bezoekt u het Nationaal Park Quimbaya. Dit ecologische reservaat is een habitat van vele vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het pre-Andes regenwoud met meren en watervallen is erg belangrijk voor de biodiversiteit.

 Dag 13, Montezuma Lodge
Vroeg in de ochtend gaat u met een gids vogels spotten aan de rand van de rivier Otún en in de tuinen bij de lodge. Vervolgens reist u naar het natuurreservaat van Montezuma.

Dag 14 en 15, Natuurreservaat Montezuma
Deze twee dagen gaat u met een vogelgids de omgeving van Montezuma lodge verkennen. Dit gebied wordt beschouwd als één van de meest biodiverse plekken op onze wereld. Het gebied staat bekend om de beste plek om vogels te kijken in heel Colombia.

Dag 16, Minca
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht bij de plaats Pereira en reist u via Bogotà naar Santa Marta. Eenmaal aan de Caribische kust reist u in klein uur naar Minca waar u in een ecolodge zal verblijven.

Dag 17, Natuurreservaat Dorado
Het dorpje Minca ligt midden in de bergen en het regenwoud. Het ligt aan de voet van Sierra Nevada. Per jeep reizen jullie over een onverharde weg naar de el Dorado Lodge. In deze omgeving komen veel endemische vogelsoorten voor.

Dag 18, San Lorenzo Ridge & Natuurreservaat Dorado
Het reservaat Dorado ligt op hoogtes tussen de 2500 en 3500 meter.  Er zijn ongeveer 20 endimische vogelsoorten te zien. U gaat in de ochtend met een vogelgids een tour doen. Het bos is vrij open en biedt goede uitzichten op enkele speciale vogels, zoals de Quetzal met witte punt.

Dag 19. Natuurreservaat Dorado & Riohacha
In de ochtend gaat u wandelen met uw vogelgids. En einde ochtend wordt u per jeep gebracht naar het plaatsje Minca. En vervolgens wordt u in 3,5 uur naar uw hotel in Riohacha gebracht.

Dag 20, Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos – Bogotà
Vandaag gaat u naar het natuurreservaat Santuario de Fauna y Flora om de roze Flamingo’s te observeren. Dit natuurgebied heeft een gevarieerde vegetatie en trekt duizenden roze flamingo´s.  Na de tour reist u naar het vliegveld van Riohacha. Per binnenlandse vlucht reist u naar Bogotà en vervolgens heeft uw internationale vlucht van Bogotà naar Amsterdam.

Ter informatie
Bij reservering van de reis ontvangt u een veel uitgebreidere beschrijving en ontvangt u per gebied een vogellijst met alle vogels die u kunt gaan spotten. De reis is mogelijk vanaf 20 november 2020, maart 2021 en in januari, februari en maart 2022.
Neem contact met ons op om uitgebreide uitleg te krijgen.

M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Volg ons op social media: