Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Bij aankomst op het internationale vliegveld in Bogotá wordt u verwelkomd door onze lokale vogelgids. Na de kennismaking reist u in ongeveer anderhalf uur naar uw accommodatie. De lodge waar u overnacht staat bekend om de verschillende soorten kolibries die u er kunt spotten.

Dag 2, Chingaza Nationaal Park
Na het besef dat u zich in Colombia bevindt, gaat u ontbijten. Geniet hierna van de vele soorten kolibries die voorbijvliegen. Vervolgens bezoekt u samen met uw gids het Nationaal Park Chingaza. Dit nationaal park wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Het park ligt tussen 2.600 en 3.200 meter hoogte. Het park is een nevelwoud reservaat met bemoste takken en bromelia’s, waar vele vogels gespot kunnen worden, zoals the Brown-breasted Parakeet, Pale-bellied Tapaculo, de Rufous-browed Conebill, de Powerful Woodpecker, Black-tailed Trainbearer en de Mountain Cacique. Natuurlijk gaat u ook op zoek naar de endemische Brown-breasted Parakeet.

Dag 3, Honda
Vandaag reist u met uw vogelgids met tussenstops verder naar de koloniale plaats Honda, totaal ongeveer zes uur reizen. Onderweg bezoekt u onder andere het natuurpark La Florida, El Jardin Encantado en het meer van Tabacal. U verblijft op een landgoed net buiten de stad. Het hotel heeft een fijn zwembad om eind van de middag in af te koelen. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden en is het mogelijk om verschillende vogelsoorten te spotten.

Dag 4, Río Claro
Na het ontbijt reist u met uw vogelgids en chauffeur naar het natuurreservaat van Río Claro, ongeveer drie uur rijden. U heeft de kans om veel nieuwe vogelsoorten te spotten zoals de Colombian Chachalaca, Yellow-crowned Amazon, Spectacled parrolet en de indrukwekkend Ringed kingfisher. De snelstromende rivier ‘Río Claro’ kronkelt door de Magdalena vallei. De rivier wordt omgeven door tropisch regenwoud.

Dag 5, Río Claro
Vandaag maakt u vroeg in de ochtend en in de namiddag een vogeltour met uw gids in de omgeving van de rivier Río Claro. Het is mogelijk om hier wel 350 soorten vogel te spotten. Voorbeelden zijn de Chestnut-backed Antbird, trogons, aracari’s, bijzondere zeldzame spechten, vliegenvangers en oropendola’s. Naast vogels is het ook mogelijk om apen, pijlgifkikkers en vlinders te zien.

Dag 6, Río Claro
Vandaag gaat u met de gids naar de Oilbird Cave, nabij Río Claro. Hier kunt u de eigenaardige Oilbird te zien krijgen. In de namiddag maakt u met uw gids een wandeling door de wetlands en de savannes van Puerto Triunfo.

Dag 7, Nationaal Park Los Nevados
Vroeg in de ochtend maakt u samen met uw gids nog een wandeling door het tropisch regenwoud. Vervolgens reist u na een uitgebreid ontbijt in ongeveer vijf uur naar uw hotel in het Nationaal Park Los Nevados. Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren vormen het Nationaal Park Los Nevados. Er zijn drie toppen met sneeuw bedekt met actieve vulkanen: El Ruiz, Santa Isabel en Tolima. De berg van Nevado del Ruiz ligt op meer dan 4.000 meter hoogte. Er komen verschillende vogelsoorten voor in dit hooggebergte. In dit gebied kunt u de kolibrie spotten, die net boven de boomgrens leeft ‘de buffy helmetcrest’. Andere vogels, die gespot kunnen worden, zijn de Amazonemotmot, Geeloorparkiet, de Andescondor en de Caldasmierpitta. In het Nationaal Park Los Nevados komen ook brilberen voor.

Dag 8, Nationaal Park Los Nevados
Vandaag wandelt u samen met uw gids door de natuur en gaat u op zoek naar vogelsoorten die in het hooggebergte voorkomen. Aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge.

Dag 9, Omgeving Manizales & Natuurreservaat Río Blanco
Na het ontbijt reist u naar twee natuurgebieden in de omgeving van Manizales. U heeft de kans om tanagers, antpitta’s en hummingbirds te spotten, maar ook mountain toucans en mountain tanagers. Vervolgens reist u naar uw lodge gelegen midden in de natuur met een schitterend uitzicht, ongeveer 2,5 uur rijden.

Dag 10, Natuurreservaat Río Blanco
Vandaag bezoekt u het natuurreservaat van Río Blanco. Het natuurreservaat van Río Blanco bestaat uit een schitterend nevelwoud en staat met name bekend om de verschillende soorten antpitta’s die zich hier goed laten zien. Er is hier een hoogteverschil van 500 meter, waardoor een grote variatie aan vogels te zien is. In het gebied leven grote hoeveelheden kolibries, honderden soorten andere vogels, vlinders, zoogdieren en orchideeën. Het gebied is heel bos- en waterrijk.

Dag 11, Tinamú Birding Reserve
Vandaag observeert u samen met uw gids diverse vogelsoorten in het natuurreservaat van Tinamú. Het reservaat staat bekend om zijn grote hoeveelheid vogelsoorten op een relatief klein oppervlak. Hierna reist u in ongeveer 2,5 uur naar uw lodge.

Dag 12, Nationaal Park Quimbaya
Vandaag bezoekt u het Nationaal Park Quimbaya.  Het park werd in 1996 gecreëerd om de habitat van vele soorten vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het pre Andes regenwoud met meren en watervallen is erg belangrijk voor de biodiversiteit.

Dag 13, Nationaal Park Tatamá
Vroeg in de ochtend gaat u met een gids vogels spotten aan de rand van de rivier Otún en in de tuinen bij de lodge. Vervolgens reist u in ongeveer vier uur naar uw lodge in het Nationaal Park Tatamá.  Het gebied bestaat uit ongerepte regenwouden (tropisch en subtropisch) en gematigd nevelwoud. De biodiversiteit is enorm en het gebied staat bekend als beste plek om vogels te spotten in Colombia.

Dag 14 en 15, Nationaal Park Tatamá
Deze twee dagen gaat u met een vogelgids de omgeving van de lodge in het Nationaal Park Tatamá verkennen.  Het park is de thuisbasis van meer dan 550 vogelsoorten, 450 soorten orchideeën en 700 soorten vlinders. De biodiversiteit is indrukwekkend. Veel Colombiaanse endemische (en bijna endemische) soorten zijn hier te vinden. Spot vogels als de Gold-ringed tanager, Collared inca, Cinnamon flycatcher, Golden-fronted redstart, Common potoo, Blue-gray tanager, tanager finch en de Orange-breated fruiteater.

Dag 16, Minca
Vandaag wordt u naar het vliegveld van Pereira gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Bogotá en vervolgens naar Santa Marta, aan de Caribische kust. Bij aankomst wordt u opgehaald en in ongeveer een uur reizen naar de lodge in de schitterende bergen van Minca gebracht.

Dag 17, Natuurreservaat El Dorado
Het dorpje Minca ligt midden in de bergen aan de voet van de Sierra Nevada. ’s Ochtends kunt u hier nog verschillende vogelsoorten spotten en schitterende wandelingen maken. Hierna reizen jullie per jeep via een onverharde weg naar het Natuurreservaat El Dorado. In het natuurreservaat El Dorado is het mogelijk om verschillende vogelsoorten te spotten zoals kolibries, toekans, de Santa Marta Parakeet, Santa Marta Bush-tyrant, Military Macaw, Santa Marta Warbler en de Santa Marta Antpitta. Daarnaast leven er ook dieren als apen, poema’s en pijlgifkikkers. Het uitzicht over de de Sierra Nevada de Santa Marta en de Caribische kust zijn schitterend.

Dag 18, San Lorenzo Ridge & Natuurreservaat El Dorado
Het Natuurreservaat El Dorado ligt op hoogtes tussen de 2.500 en 3.500 meter.  Er zijn ongeveer 20 endemische vogelsoorten te zien. ’s Ochtends maakt u samen met uw een gids vogeltour in de omgeving. Het bos is vrij open en biedt goede uitzichten op enkele speciale vogels, zoals de quetzal met witte punt.

Dag 19, Riohacha
’s Ochtends maakt u met uw gids nog een wandeling door de natuur. Aan het einde van de ochtend reist u per jeep terug naar de plaats Minca en vervolgens reist u in ongeveer 3,5 uur naar uw hotel in Riohacha aan de Caribische kust.

Dag 20, Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos – Bogotá
Vandaag ontdekt u samen met uw gids het natuurreservaat Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos om de roze flamingo’s te observeren. Dit natuurgebied heeft een gevarieerde vegetatie en trekt duizenden roze flamingo’s. Verder is het één van de rijkst beschermde gebieden met een verscheidenheid aan inheemse vogels en trekkende watervogels. Er is een gevarieerde vegetatie en er komen duizenden roze flamingo’s voor. Er leven meer dan 250 vogelsoorten, waaronder trekvogels en bedreigde vogelsoorten zoals de roze flamingo. Daarnaast leven er in dit droge gebied ook vogels als de Buffy hummingbird, Tocuyo sparrow en de Vermilion cardinal.

Na de tour reist u naar het vliegveld van Riohacha. Per binnenlandse vlucht reist u naar Bogotá, waar vervolgens ook uw internationale vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Ter informatie
Bij de reservering van de reis ontvangt u een uitgebreide reisbeschrijving en per gebied een vogellijst van alle vogels die u kunt spotten. De reis is te boeken op de volgende data:

19 november 2021 t/m 8 december 2021
28 januari 2022 t/m 26 februari 2022

Neem contact met ons op om uitgebreide uitleg te krijgen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!
Volg ons op social media