Reisschema

U bent hier: Home » Vogelreis Colombia » Reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Bij aankomst op het internationale vliegveld in Bogotá wordt u verwelkomd door onze lokale vogelgids. Na de kennismaking reist u in ongeveer anderhalf uur naar uw accommodatie. De lodge waar u overnacht staat bekend om de verschillende soorten kolibries die u er kunt spotten.

Dag 2, Chingaza Nationaal Park
Na het besef dat u zich in Colombia bevindt, gaat u ontbijten. Geniet hierna van de vele soorten kolibries die voorbijvliegen. Vervolgens bezoekt u samen met uw gids het Nationaal Park Chingaza. Dit nationaal park wordt ook wel de spons van de Andes genoemd. Het park ligt tussen 2.600 en 3.200 meter hoogte. Het park is een nevelwoud reservaat met bemoste takken en bromelia’s, waar vele vogels gespot kunnen worden, zoals the Brown-breasted Parakeet, Pale-bellied Tapaculo, de Rufous-browed Conebill, de Powerful Woodpecker, Black-tailed Trainbearer en de Mountain Cacique. Natuurlijk gaat u ook op zoek naar de endemische Brown-breasted Parakeet.

Dag 3, Honda
Vandaag reist u met uw vogelgids met tussenstops verder naar de koloniale plaats Honda, totaal ongeveer zes uur reizen. Onderweg bezoekt u onder andere het natuurpark La Florida, El Jardin Encantado en het meer van Tabacal. U verblijft op een landgoed net buiten de stad. Het hotel heeft een fijn zwembad om eind van de middag in af te koelen. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden en is het mogelijk om verschillende vogelsoorten te spotten.

Dag 4, Río Claro
Na het ontbijt reist u met uw vogelgids en chauffeur naar het natuurreservaat van Rio Claro. U heeft de kans om nieuwe vogelsoorten te spotten, zoals de Colombian Chachalaca, Yellow-crowned amazon, Spectacled parrolet en de indrukwekkend grote Ringed kingfisher. De snelstromende rivier ‘Rio Claro’ kronkelt door de Magdalena vallei.

Dag 5, Río Claro
Vandaag kunt u de hele dag vogelen in de omgeving van de rivier Rio Claro. In de vroege ochtend en in de namiddag maakt u samen met een gids een vogeltour. Het is een prachtig natuurreservaat met vochtige bossen en ruige marmerkliffen in de vallei van Magdalena. De lodge is prachtig gelegen midden in het reservaat. Het vogelen met gids begint meteen vanuit uw huisje. De paden zijn breed en de vogels zijn goed te zien. Ook is het mogelijk om andere dieren te spotten, zoals otters, apen, leguanen en heel veel vlinders.

Dag 6, Río Claro
Vandaag gaat u met de gids naar de Oilbird Cave, nabij Rio Claro. Hier kunt u de eigenaardige Oilbird te zien krijgen. En in de namiddag gaat u met een gids wandelen bij de wetlands en savannes van Puerto Triunfo.

Dag 7, Nationaal Park Los Nevados
In de ochtend gaat u op pad in het tropisch regenwoud met een vogelgids. Na een uitgebreid ontbijt reist u in ongeveer vijf uur naar uw hotel in het Nationaal Park Los Nevados. Hier gaat u vandaag met een vogelgids wandelen en op zoek naar vogelsoorten die in het hooggebergte voorkomen. Er is ook een kans om brilberen tegen te komen. Er zijn drie toppen met sneeuw bedekt met actieve vulkanen: El Ruiz, Santa Isabel en Tolima.

Dag 8, Nationaal Park Los Nevados
Hoge bergen, vulkanen en blauwe meren bevinden zich in het Nationaal Park Los Nevados. Hier gaat u  met een vogelgids wandelen en op zoek naar vogelsoorten die in het hooggebergte voorkomen.  Aan het einde van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de heetwaterbaden bij de lodge.

Dag 9, Omgeving Manizales
Na het ontbijt reist u naar twee vogelgebieden die een uur van Manizales af liggen. U kunt vaal tanagers, antpittas en hummingbirds spotten, maar ook mountain toucans en mountain tanagers. U gaat bij een soort lokale boerderij lunchen (exclusief) en reist vervolgens naar uw lodge. Deze vogellodge ligt midden in de natuur en heeft een schitterend uitzicht.

Dag 10, Het reservaat Río Blanco
Vandaag bezoekt u het natuurreservaat van Río Blanco in de omgeving van Manizales. Het is een schitterend nevelwoud reservaat en met name beroemd om de verschillende soorten antpitta’s, die zich hier goed laten zien. Bij de lodge zijn vele feeders waar u kunt genieten van spechten, tanagers en vele kolibries!

Dag 11, Otún
Vandaag gaat u vogels observeren bij het reservaat van Tinamu. Het reservaat staat bekend om zijn grote hoeveelheid vogelsoorten op een relatief klein oppervlak. Vervolgens reist u in twee uur naar San Peregino.

Dag 12, Nationaal Park Quimbaya
Vandaag bezoekt u het Nationaal Park Quimbaya. Dit ecologische reservaat is een habitat van vele vogels, insecten, vlinders, apen en tapirs te beschermen. Het pre Andes regenwoud met meren en watervallen is erg belangrijk voor de biodiversiteit. Er worden 400 verschillende soorten vogels geregistreerd in dit gebied.

Dag 13, Natuurreservaat Montezuma
Vroeg in de ochtend gaat u met een gids vogels spotten aan de rand van de rivier Otún en in de tuinen bij de lodge. Vervolgens reist u naar het natuurreservaat van Montezuma bij het dorp Pueblo Rico.

Dag 14 en 15, Natuurreservaat Montezuma
Deze twee dagen gaat u met een vogelgids de omgeving van Montezuma lodge verkennen. Dit gebied wordt beschouwd als één van de meest biodiverse plekken op onze wereld. Het gebied staat bekend om de beste plek om vogels te kijken in heel Colombia. Deze twee dagen gaat u genieten bij de westelijke Andes.

Dag 16, Minca
Nog voor het ontbijt genieten van een tour met een vogelgids en daarna ontbijten. Vervolgens reist u in twee uur naar het vliegveld in de plaats Pereira. Hier vertrekt ’s middags de binnenlandse vlucht naar Bogotà en vervolgens stapt u over en heeft u een vlucht naar Santa Marta. U komt eind van de middag aan op het vliegveld, waar u wordt opgehaald en in een klein uur reizen naar Minca wordt gebracht. U overnacht in een mooie ecolodge in de natuur.

Dag 17, Natuurreservaat El Dorado
Het dorpje Minca ligt midden in de bergen en het regenwoud. Het ligt aan de voet van Sierra Nevada. Per jeep reizen jullie over een onverharde weg naar de el Dorado Lodge. De jungle verandert, terwijl u per jeep omhoog gereden wordt. Bij aankomst kijkt u over zee en op de bergen. In deze omgeving komen veel endemische vogelsoorten voor. Vogelsoorten die gespot kunnen worden zijn bijvoorbeeld Santa Marta Parakeer, Blossomcrown, White tailes Starfrontlet en de Santa Marta Woodstar.

Dag 18, Natuurreservaat El Dorado
De omgeving van de lodge is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het reservaat Dorado ligt op hoogtes tussen de 2500 en 3500 meter. Er zijn ongeveer 20 endemische vogelsoorten te zien. U gaat in de ochtend met een vogelgids een tour doen. Er is een special onderzoekstation waar elke ochtend om 09.00 uur de Santa Marta Antpitta wordt gevoerd. Het bos is vrij open en biedt goede uitzichten op enkele speciale vogels, zoals de Quetzal met witte punt. In de namiddag geniet u van een prachtige zonsondergang.

Dag 19, Natuurreservaat El Dorado & Riohacha
In de ochtend gaat u wandelen met gids in de omgeving van de lodge. En einde ochtend wordt u per jeep gebracht naar het plaatsje Minca. Hier gaat u lunchen bij een lokaal restaurantje (exlclusief). En vervolgens wordt u in 3,5 uur naar uw hotel in Riohacha gebracht.

Dag 20, Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos – Bogotà
Vandaag gaat u naar een natuurreservaat om de roze flamingo’s te observeren. Op 20 kilometer ten zuidwesten van Riohacha light het gebied Santuario de Fauna y Flora Los Flamencos. Dit natuurgebied heeft een gevarieerde vegetatie en trekt duizenden roze flamingo’s.  Onder begeleiding van een gids kunt u gaan genieten van de ongerepte natuur. Na de tour wordt op het vliegveld afgezet van Riohacha en heeft u uw binnenlandse vlucht naar Bogotà. Hier vertrekt uw internationale vlucht naar Nederland.

Ter informatie
Bij reservering van de reis ontvangt u een veel uitgebreidere beschrijving en ontvangt u per gebied een vogellijst met alle vogels die u kunt gaan spotten. De reis is mogelijk vanaf 20 november 2020, maart 2021 en in januari, februari en maart 2022. Neem contact met ons op om uitgebreide uitleg te krijgen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!