Luxe reis naar Colombia

U bent hier: Home » Luxe reis Colombia

Een luxe reis Colombia ervaren via Unico Travel. Dit betekent dat u op de meest unieke plekken verblijft. U overnacht in exclusieve lodges of in boutique hotels met unieke uitzichten.

Hoogtepunten van deze luxe reis naar Colombia

Groene Vink Exclusieve lodges en boutique hotels
Groene Vink Safari’s in de ongerepte natuur van Los Llanos
Groene Vink Unieke uitzichten
Groene Vink Amazone regenwoud
Groene Vink Cocora vallei met hoogste palmbomen ter wereld
Groene Vink Kleurrijk Cartagena
Groene Vink Afsluiting op Isla Múcura

Foto impressie

Overzicht

Route: Bogotá – Los Llanos – Bucaramanga – Barichara – Villa de Leyva – Bogotá – Amazone – Salento – Cartagena – Isla Múcura – Cartagena.
Dagen: 22 dagen / 21 nachten.
Prijsindicatie: €3.500,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden die u bezoekt tijdens de luxe reis naar Colombia

Bogotá

Bogotá is het startpunt van uw luxe reis door Colombia. U overnacht in het historisch centrum La Candelaria. Het centrum La Candelaria wordt gevormd door smalle straten, prachtige gebouwen, musea, street art en vele restaurantjes. Voor een spectaculair uitzicht over de stad, gaat u per trein of kabelbaan naar de berg Monserrate.

Lees in ons blog alles wat er te doen is in Bogotá

Los Llanos

Ten oosten van van Bogota liggen de laagvlaktes van Colombia. Dit gebied wordt ook wel Los Llanos genoemd. Het gebied van de cowboys, lokale boerderijen, olievelden en kleine dorpjes. In het gebied leven dieren als capibara’s, miereneters, anaconda’s, kaaimannen, roofvogels, schildpadden en brulapen. Samen met een gids gaat u hier op jeep safari.

Fotocredits: Aventur Eco Tours

Barichara

Vanuit Los Llanos reist u verder naar Barichara. Een klein dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Er is een groot centraal plein met een parkje. Aan het plein ligt een hele mooie zandstenen kathedraal Capilla de Jesús. Bij zonsondergang kleuren de stenen van deze kathedraal oranje. In het dorpje rijden gekleurde tuktuks rond. Daarnaast bent u vanuit Barichara snel in San Gil waar u kunt parapente, raften en abseilen.

Villa de Leyva

Een ander koloniaal dorpje is Villa de Leyva. Hier kunt u een dag lang ronddwalen langs de witte huizen, musea, pleinen en parken. Daarnaast kunt u in de omgeving nog een huis gebouwd van klei bezoeken, wandelen naar het uitzichtpunt of een astronomische vindplaats bezoeken.

Amazone

De Amazone van Colombia grenst aan Brazilië en Peru. U kunt er alleen per vliegtuig komen of per boot. Unico Travel organiseert een binnenlandse vlucht naar Leticia. En vanaf deze plaats vaart u vanaf Colombia over de rivier de Amazone. U verblijft de eerste nacht in een mooi hotel midden in het plaatsje Leticia. Hierna overnacht u drie nachten midden in een exclusieve lodge aan de rivier de Amazone. Wat heel bijzonder is dat er in de Amazone nog indianenstammen wonen die nog steeds de tradities in stand hebben kunnen houden. Altijd al de Amazone willen ervaren, het grootste regenwoud ter wereld? Een plek met een enorme biodiversiteit aan flora en fauna. Het Amazone gebied telt zo’n 1294 vogelsoorten, 427 zoogdiersoorten, 378 soorten reptielen en 3000 vissoorten. Met een beetje geluk spot u ook de roze rivierdolfijn!

Lees hier Barbara’s reiservaring over de Amazone

Salento

Colombia staat wereldwijd bekend om de koffieproductie. Het land is het derde grootste land qua export en kwaliteit in koffie ter wereld. Uitgestrekt over het prachtige landschap vindt u er vele koffieplantages en heeft u uitzicht op de bergtoppen Los Nevados. Bezoek één van de vele koffieplantages of maak een wandeling door de Cocora vallei. Hier groeien de hoogste palmbomen ter wereld! Salento zelf is een kleurrijk dorpje met vele restaurants en winkels.

Cartagena

Bezoek de meest kleurrijkste stad van Colombia. Cartagena ligt aan de Caribische kust. De KLM heeft directe vluchten van Cartagena terug naar Amsterdam. Het is heel sfeervol om hier de reis te eindigen. Het is één van de mooist bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika. Binnen de eeuwenoude stadsmuren bevindt zich een koloniaal centrum. Wandel langs de sfeervolle architectuur met pleinen, grote kerken en kleurrijke huizen met balkons bedenkt met bougainvilleas. Bezoek luxe winkels en gezellige restaurantjes.

Fotocredits: ProColombia

Isla Múcura

U sluit uw luxe reis door Colombia af op Isla Múcura. Isla Múcura is een klein paradijs, dat eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. U vindt er tropische stranden en een azuurblauwe zee. U komt er helemaal tot rust! Maak een snorkeltour naar het koraalrif of ontdek ’s avonds lichtgevend plankton.

Over deze luxe reis naar Colombia

Tijdens deze luxe reis naar Colombia overnacht u in schitterende accommodaties. Zorgvuldig uitgekozen, kleinschalig en met een persoonlijke service. U overnacht eerst in een klassiek hotel in het historisch centrum van Bogotá. Ontdek het historisch centrum La Candelaria, bezoek de markt en het Goudmuseum.

Per binnenlandse vlucht reist u naar Yopal waar u overnacht in een kleinschalig hotel. Vanuit Yopal maakt u een aantal safari’s en dagtochten naar de laagvlaktes van Los Llanos. U ontdekt hier het echte finca leven met cowboys, boerderijen en kleine dorpjes. Daarnaast staat het gebied bekend om de dieren die er voorkomen zoals miereneters, capibara’s, herten, kaaimannen, slangen..

Na Los Llanos reist u naar een lokale hacienda op een koffieplantage. Hierna reist u verder naar het koloniale dorpje Barichara. Het is leuk om hier te wandelen langs de witte huizen, smalle straten en per tuktuk het dorpje te verkennen. Ga ook zeker parapente of raften vanuit San Gil.

Hierna reist u verder naar Villa de Leyva, een klein dorpje dat bekend staat om het grootste plein van Latijns-Amerika. Hier kunt u wandelen door de straten, een bezoek brengen aan diverse musea, een huis van klei bezoeken of astronomische vindplaats.

Met een tussenstop bij Lake Guatavita en de zoutkathedraal in Zipaquira reist u verder naar Bogota waar u nog een nachtje overnacht in een luxe hotel dichtbij het vliegveld.

Op zoek naar roze dolfijnen in de Amazone

Vanuit Bogota vliegt u naar Leticia in de Amazone, vanaf hier vaart u per boot over de rivier de Amazone. U overnacht eerst een nachtje in een luxe hotel in Leticia en vervolgens drie nachten in een luxe lodge aan de Amazone. Vanuit deze accommodatie heeft u een geweldig uitzicht over de rivier. Tijdens uw verblijf in de Amazone heeft u ook de kans om de zeldzame roze dolfijnen te spotten.

Vervolgens heeft u een binnenlandse vlucht naar Pereira, het koffiegebied van Colombia. U overnacht in het kleurrijke Salento. Het hotel biedt schitterend uitzicht op de omgeving. Tijdens uw verblijf in Salento ontdekt u de Cocora vallei en bezoekt u een lokale koffieplantage.

Waant u in de Caribische sferen van Colombia

Na het bezoek aan het prachtige koffiegebied reist u naar de kleurrijke stad Cartagena. Hier verblijft u in een kleinschalig boutique hotel met zwembad. In Cartagena is er genoeg te doen. Wandel door het kleurrijke centrum, bezoek het kasteel en struin rond door de artistieke wijk Getsemani.

U eindigt uw luxe reis door Colombia op Isla Múcura. Op dit tropische eiland kunt u een paar dagen helemaal tot rust komen en genieten aan het strand. U verblijft in een luxe accommodatie met een prachtig uitzicht op zee.

Tot slot reist u terug naar Cartagena waar u nog een overnachting heeft, zodat u de volgende dag uitgerust in het vliegtuig kan stappen terug naar Nederland.

Vluchten

De KLM vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Bogotá en van Cartagena terug naar Amsterdam.

Vervoer

Tijdens deze luxe reis door Colombia reist u voornamelijk met privé transfers door het landschap van Colombia. Verder reist u ook per binnenlandse vlucht en luxe en comfortabele bussen. In de Amazone zal u uiteraard varen per boot. Deze boottochten worden afgewisseld door publieke transfers maar ook kan u een privé tocht doen als u verblijft in de lodge bij de Amazone.

Uiteraard is het mogelijk om deze luxe reis naar Colombia naar uw wensen aan te passen. Unico Travel adviseert u graag over de mogelijkheden voor een luxe reis door Colombia. Wij kunnen u persoonlijk adviseren en uw wensen en interesses opnemen in een passend reisvoorstel. Neem contact met ons op of vraag een reisvoorstel aan.

Deze luxe reis naar Colombia boeken?

Is een luxe reis naar Colombia iets voor u? Bij Unico Travel overnacht u altijd om luxe en unieke plekken. Dat zijn bijvoorbeeld sfeervolle hotels en kleinschalige lodges. Voordat we een reis voor u op maat samenstellen, vinden wij het altijd prettig om even telefonisch met u kennis te maken. Zo weten wij precies wat uw wensen zijn en welke accommodaties bij u passen. Interesse in een luxe reis naar Colombia? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Volg ons op social media: