Reisschema

Home » Luxe reis Colombia » Reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Bogotá wordt u opgehaald en naar uw hotel in het historisch centrum La Candelaria gebracht. Het hotel ligt op loopafstand van diverse restaurants, musea en bezienswaardigheden. Het restaurant heeft twee uitstekende restaurants, waarvan één met uitzicht op het centrum.

Dag 2, Bogotá
Vandaag kunt u het historisch centrum La Candelaria verkennen. Een unieke manier om het centrum te ontdekken is met een graffiti tour. De gids geeft veel uitleg over de street art en daarnaast wandelt u gelijk door het oude centrum. Hierna is het een aanrader om de enorme goudcollectie in het Museo del Oro te bezoeken en om per kabelbaan de berg Monserrate te beklimmen voor een schitterend uitzicht over Bogotá. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 3, Omgeving Manizales
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht, waar uw binnenlandse vlucht (+/- 1,5 uur vliegen) naar Pereira vertrekt. Vervolgens wordt u opgehaald en naar uw lodge midden in de natuur gebracht. U rijdt via een onverharde weg langs Villa Maria. De ecolodge ligt in een bosrijke omgeving van Los Nevados. Het laatste stuk neemt u de gondel naar de lodge toe, waar u schitterend uitzicht heeft.

Dag 4 & 5, Omgeving Manizales
Deze twee dagen staan in teken van genieten van de prachtige uitzichten, wandelingen maken in de omgeving van de lodge, condors spotten in de vallei of fietsen. Daarnaast is het mogelijk om paard te rijden in de omgeving of te ontspannen in de heetwaterbaden.

Dag 6, Salento
Vandaag wordt u opgehaald en door de mooie groene berglandschappen naar Salento gebracht. Salento ligt in de koffieregio en is één van de kleurrijkste dorpen van Colombia. U overnacht in een luxueus hotel op loopafstand van de restaurantjes, winkels en het centrale plein.

Dag 7, Salento
Vandaag is het een aanrader om te gaan wandelen door de Cocora vallei. Per ‘willy’ (jeep) reist u vanaf het centrale plein van Salento naar de vallei toe. In de vallei vindt u de hoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen maar liefst 60 meter hoog worden. Bij boeking ontvangt u uiteraard een uitgebreide beschrijving van de wandelroutes. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op! ’s Avonds nog heerlijk dineren in Salento. In het weekend is er op het plein vaak livemuziek te horen.

Dag 8, Nationaal Park Tayrona
Per binnenlandse vlucht vliegt u vanuit Pereira naar Santa Marta. Hier staat een chauffeur klaar die u naar de lodge dichtbij het Nationaal Park Tayrona brengt. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad en genieten van het uitzicht.

Dag 9, Nationaal Park Tyrona
Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan wandelen door het Nationaal Park Tayrona. De ingang van het Nationaal Park Tayrona ligt op loopafstand. Door het park kunt u een schitterende wandeling maken langs ongerepte regenwouden en tropische stranden. Onderweg heeft u de kans om krokodillen, apen en kleurrijke vogels te spotten. Het mooiste strand ligt bij Cabo San Juan, ongeveer twee uur wandelen.

Dag 10, Nationaal Park Tayrona
Heerlijk genieten van een tropisch ontbijt. Hierna is het een aanrader om de Caribische kust te verkennen. Het is mogelijk om te zwemmen bij een waterval, meer te leren over de indianen die in het gebied leven of om te tuben over de rivier. De omgeving is werkelijk schitterend! Bij boeking ontvangt u een uitgebreide excursielijst. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op!

Dag 11, Sierra Nevada de Santa Marta
Na een uitgebreid ontbijt wordt u opgehaald en in een 4×4-voertuig naar het gebied van Sierra Nevada de Santa Marta gebracht. Het is één van de mooiste plekken van Colombia qua natuur en om vogels te spotten. De lodge is een paradijs voor vogelaars en fotografen. Samen met een gids kunt u op zoek gaan naar de meest uiteenlopende vogelsoorten. U heeft een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada en de Caribische Zee.

Dag 12, Sierra Nevada de Santa Marta
Met zonsopgang is het mogelijk om met een gids naar het beste uitzichtpunt San Lorenzo te gaan. U kunt ontbijten bij een uitkijktoren. In de omgeving van de lodge kunt u ook een wandeling maken en genieten van de prachtige uitzichten!

Dag 13, Cartagena
Vandaag wordt u naar Cartagena gebracht. Bij aankomst heerlijk wandelen langs de sfeervolle straten, pleinen, kerken en kleurrijke huizen met balkons bedekt met bougainvilleas. Bezoek luxe winkels en ga heerlijk uit eten bij één van de gezellige restaurantjes. Eind van de middag heerlijk op het dakterras genieten aan het zwembad.

Dag 14, Cartagena
Na het ontbijt is het een aanrader om te wandelen door de artistieke wijk Getsemaní. Wandel door de kleurrijke straten langs restaurantjes, kunstgalerieën en streetart. Via de wijk wandelt u gemakkelijk naar het Castillo de San Felipe. Vanaf dit fort heeft u uitzicht op zowel het moderne als het historische centrum van Cartagena.

Dag 15, Cartagena
Heerlijk om vandaag weer te wandelen door het sfeervolle Cartagena. Geniet op de pleinen van de gezellige livemuziek, de dansoptredens en lokale zangers. Bezoek de vele lokale winkeltjes of ga winkelen in één van de moderne winkelcentra in het moderne stadsdeel Bocagrande. Geniet ’s avonds van een schitterende zonsondergang vanaf de stadsmuren

Dag 16 t/m 18, Isla Múcura
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven van Cartagena gebracht. Vanaf hier vaart u in ongeveer twee uur naar Isla Múcura. U overnacht bij een luxueus hotel in een junior suite aan zee. Het eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. Hier komt u de komende dagen snorkelen, duiken, windsurfen, suppen of gewoon helemaal niets doen. Parelwitte stranden met een azuurblauwe zee, een klein paradijsje!

Dag 19, Cartagena
Na het ontbijt vaart u terug naar Cartagena. Nog een laatste dagje wandelen door de kleurrijke straten van Cartagena. Bezoek nog het kasteel San Felipe, de artistieke wijk Getsemaní of het stadspark. Winkelen kan goed in Bocagrande of in de boetiekjes het historisch centrum.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Colombia!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!