Uitgebreid reisschema2019-05-24T15:57:22+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Colombia » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Bij aankomst op het vliegveld van Bogotá wordt u opgehaald en naar het hotel in de oude wijk La Candelaria gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Bogotá
Vandaag bezoekt u met een gids de typische lokale markt Paloquemao en proeft u tropisch fruit. Na dit bezoek gaat u naar het plein van La Candelaria en bezoekt u het Goudmuseum. Vanaf de berg Monserrate heeft u mooie uitzichten over de stad Bogotá.

Dag 3, Amazone
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht en reist u per binnenlandse vlucht ( 2 uur) naar Leticia. Hier komt u voor het eerst in aanmerking met de immense brede rivier de Amazone. Per boot vaart u over de Amazone en net over de grens van Colombia gaat u wandelen met gids door het regenwoud om uw lodge te bereiken. U zal versteld staan van de enorme hoge bomen (ceiba’s), ara’s die voorbij vliegen en de apen die u voorbij kunt zien slingeren. Tijdens de avond kunt u met uw gids een wandeling maken in het donker door het regenwoud.

Dag 4, Amazone
Heerlijk in de ochtend wakker worden door de geluiden van het regenwoud in de Amazone. Na een ontbijt gaat u wandelen met uw gids en in de middag kunt u gaan kajakken over een zijrivier van de Amazone.

Dag 5, Amazone
Na helemaal één geworden te zijn met het regenwoud vaart u vandaag naar een exclusieve lodge van eigenaren die zich inzetten voor de indianen en het behoud van het regenwoud. U verblijft in een heerlijk huisje met een mooie bijzondere decoratie en uitzicht op de rivier de Amazone.
Tijdens uw verblijf bij deze lodge komt u meer te weten over Mocagua indianen.

Dag 6, Amazone
Na het ontbijt vaart u met uw gids naar het meer van Tarapoto. Hier is het mogelijk om roze dolfijnen te spotten! Ook is het mogelijk om op een traditionele manier vanaf uw boot te gaan vissen. Ook kunt u vele tropische vogels spotten. Na het bezoek aan het meer van Tarapoto gaat u lunchen in het dorpje Puerto Narino. Hier lijkt net of de tijd heeft stil gestaan en alle mensen zijn zo vriendelijk. Het is alleen mogelijk om Puerto Narino per boot te bereiken, waardoor kinderen op straat spelen en u de rust ervaart als u wandelt door de straatjes van dit dorpje. Vanaf de uitkijktoren ziet u Peru.

Dag 7, Pereira
Vandaag reist u per boot terug naar de plaats Leticia. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Bogota. En bij aankomst heeft u direct uw binnenlandse vlucht naar Pereira. Vervolgens wordt u opgehaald en uw lodge gebracht. Deze lodge is omringd door uitzichten op koffieplantages. Pereira ligt in de koffieregio van Colombia. Het land staat bekend om de koffie!

Dag 8, Pereira
Deze dag reist u met uw gids naar het kleurrijke dorpje Salento. Hier vertrekt u per jeep naar de vallei Cocora. Dit is één van de mooiste plekken van Colombia! Hier zijn namelijk de hoogste palmbomen ter wereld te vinden (deze worden tot wel 60 meter hoog!). Een schitterende wandeling!

Dag 9, Pereira
Als u in het koffiegebied van Colombia bent, mag u natuurlijk een bezoekje aan een authentieke koffieboerderij niet overslaan! Samen met een gids maakt u een koffietour. Hierbij leert u alles over de koffie en het proces. Aan het einde van de tour kunt u genieten van lekker bakje Colombiaanse koffie!

Dag 10, Tayrona
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar Santa Marta, vanuit het vliegveld wordt u vervolgens naar uw villa aan het strand in Tayrona Nationaal Park gebracht.

Foto: Charly Boillot

Dag 11, Tayrona
U wordt wakker in Tayrona Nationaal Park, aan één van de mooiste parken van Colombia. Parelwitte stranden en tropische regenwouden komen hier samen. Het is erg mooi om te gaan zwemmen in de kristalheldere rivier Don Diego. Of geniet van een mooie wandeling langs wuivende palmbomen en kom bij op één van de parelwitte stranden met een turquoise zee!

Dag 12, Tayrona
Vandaag gaat u met een gids een wandeling maken door het Nationaal Park Tayrona. Na een ruim uur wandelen komt u aan bij Arrecifes. En vervolgens wandelt u van Arenillas, via la Piscina naar het strand van Cabo San Juan.

Dag 13, Cartagena
Vandaag wordt u per privé transfer gebracht naar Cartagena, één van de mooist bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika.  Het is ongeveer 5 uur reizen. U verblijft in een boetiek hotel.

Foto: ProColombia

Dag 14, Cartagena
Heerlijk vandaag zonder gids wandelen langs de sfeervolle architectuur met pleinen, grote kerken en kleurrijke huizen met balkons bedenkt met bougainvilleas. Bezoek luxe winkels en ga heerlijk uit eten bij één van de gezellige restaurantjes.

Dag 15, Isla Múcura
Vandaag wordt u opgehaald en vaart u in twee uur naar uw luxe hotel op Isla Múcura. Het eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. Hier komt u de komende dagen snorkelen, duiken, windsurfen of gewoon helemaal niets doen. Parelwitte stranden met een azuurblauwe zee, een klein paradijsje!

Dag 16 en 17, Isla Múcura
Een dagje heerlijk ontspannen op het bounty eiland.

Dag 18, Cartagena
Vandaag vaart u weer terug naar Cartagena, waar u nog een middagje kunt doorbrengen. Het is leuk om nog wat te drinken op één van de vele terrasjes in het historisch centrum van Cartagena! Of ga nog winkelen in het nieuwe gedeelte van Cartagena.

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cartagena gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende luxe reis door Colombia!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest