Uitgebreid reisschema2019-10-01T08:48:05+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Luxe reis Colombia » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Bogotá
Bij aankomst op het vliegveld van Bogotá wordt u opgehaald en naar het hotel in de oude wijk La Candelaria gebracht. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Bogotá
Vandaag bezoekt u met een gids de typische lokale markt Paloquemao en proeft u tropisch fruit. Na dit bezoek gaat u naar het plein van La Candelaria en bezoekt u het Goudmuseum. Vanaf de berg Monserrate heeft u mooie uitzichten over de stad Bogotá.

Dag 3 t/m 5, Los Llanos
Per binnenlandse vlucht reist u naar Yopal. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, een kleinschalig hotel. De volgende dag wordt u opgehaald en reist u per 4×4 jeep naar de laagvlaktes van Los Llanos. Hier gaat u op safari en op zoek naar capibara’s, anaconda’s, kaaimannen en miereneters. U overnacht op een authentieke finca. Vanuit hier maakt u ook nog een boottour door de natuur (mei t/m oktober) of reist u per jeep (november t/m april) op zoek naar wildife. Daarnaast bezoekt u nog een aantal museums en maakt u nog een wandeling door de natuur.

Dag 6, Bucaramanga
Vandaag vliegt u van Yopal naar Bucaramanga. U wordt naar een authentieke koffieboerderij gebracht. Hier krijgt u uitleg over hoe de koffie van Colombia tot stand komt. U loopt mee over de plantage en leert veel over het hele proces.

Dag 7 en 8, Barichara
Vanuit Bucaramanga reist u naar het dorpje Barichara. Barichara is een van de best bewaarde koloniale dorpen van Colombia. Het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan. In Barichara wandelt u langs kathedralen, kerken, witte huizen en geniet u onderweg van schitterende uitzichten. Daarnaast reist u vanuit Barichara gemakkelijk naar San Gil, waar u kunt parapente, raften en kunt abseilen van een waterval.

Dag 9 en 10, Villa de Leyva
Het dorp wordt gekenmerkt door de witte huizen, gezellige pleinen, eeuwenoude kerken en geplaveide straten. Op de achtergrond liggen de bergen. Het is leuk om door het dorpje te wandelen. Op het Playa Mayor, het grootste plein van Colombia, ziet u het lokale leven van Villa de Leyva. U ziet er de witte kerk met de bergen op de achtergrond.

Dag 11, Bogotá
Na Villa de Leyva wordt u voor één nachtje naar Bogotá gebracht. Hier overnacht u in een luxe en comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 12 t/m 15, Amazone
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht en reist u per binnenlandse vlucht ( 2 uur) naar Leticia. Hier komt u voor het eerst in aanmerking met de immense brede rivier de Amazone. Per boot vaart u over de Amazone en net over de grens van Colombia gaat u wandelen met gids door het regenwoud om uw lodge te bereiken. U zal versteld staan van de enorme hoge bomen (ceiba’s), ara’s die voorbij vliegen en de apen die u voorbij kunt zien slingeren. Tijdens de avond kunt u met uw gids een wandeling maken in het donker door het regenwoud.

Ook maakt u met uw gids een boottour over het meer van Tarapoto. Hier is het mogelijk om roze dolfijnen te spotten! Ook is het mogelijk om op een traditionele manier vanaf uw boot te gaan vissen. Ook kunt u vele tropische vogels spotten. Na het bezoek aan het meer van Tarapoto gaat u lunchen in het dorpje Puerto Narino. Hier lijkt net of de tijd heeft stil gestaan en alle mensen zijn zo vriendelijk. Het is alleen mogelijk om Puerto Narino per boot te bereiken, waardoor kinderen op straat spelen en u de rust ervaart als u wandelt door de straatjes van dit dorpje. Vanaf de uitkijktoren ziet u Peru.

Dag 16 en 17, Salento
Vanuit Leticia vliegt u via Bogotá naar Pereira en vervolgens wordt u naar Salento gebracht. Salento staat vol kleurrijke huizen en restaurantjes. Leuk om door heen te wandelen. Daarnaast is Salento de ideale uitvalsbasis om te wandelen door de Cocora vallei. Met een ‘willy’ (jeep) vertrekt u naar de vallei toe. In de vallei vindt u de hoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen maar liefst 60 meter hoog worden.

Dag 18, Cartagena
Vandaag vliegt u vanuit Pereira naar Cartagena. Heerlijk vandaag wandelen langs de sfeervolle architectuur met pleinen, grote kerken en kleurrijke huizen met balkons bedenkt met bougainvilleas. Bezoek luxe winkels en ga heerlijk uit eten bij één van de gezellige restaurantjes.

Dag 19 en 20, Isla Múcura
Vandaag wordt u opgehaald en vaart u in twee uur naar uw luxe hotel op Isla Múcura. Het eiland maakt deel uit van de San Bernardo Archipel. Hier komt u de komende dagen snorkelen, duiken, windsurfen of gewoon helemaal niets doen. Parelwitte stranden met een azuurblauwe zee, een klein paradijsje!

Dag 21, Cartagena
Nog een laatste dagje wandelen door de kleurrijke straten van Cartagena. Bezoek nog het kasteel San Felipe, de artistieke wijk Getsemani of het stadspark. Winkelen kan goed in Bocagrande of in het historisch centrum.

Dag 22, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Colombia!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest