Cartagena is een havenstad aan de Caribische kust van Colombia. Kenmerkend aan deze stad zijn de contrasten tussen de moderne wijk en het historisch centrum. Ontdek in dit reisblog alles over de kleurrijke stad Cartagena of bekijk direct onze rondreizen naar Colombia.

1. Ontdek het historisch centrum

Cartagena heeft zowel een modern als een historisch centrum. Het historisch centrum wordt omringd door een stadsmuur en is opgedeeld in de wijken El Centro, San Diego en Getsemaní. In El Centro ontdekt u de meest kleurrijke huizen, de kathedraal, kerken en pleinen. Het is er ontzettend sfeervol en gezellig. San Diego is een iets rustigere wijk, maar ook hier vindt u gezellige pleinen en restaurantjes. Uniek aan de wijk Getsemaní zijn de muurschilderingen en kunstgalerijen. Het is er wat rauwer en er hangt meer een hippie sfeer. Ontzettend leuk om door heen te wandelen.

Leuk om te weten is dat het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek de kleurrijke gebouwen, sfeervolle pleinen, kerken en geniet van de straatoptredens en eetkraampjes.

Mooie plekken in het centrum:

  • Torre del Reloj
  • Plaza Bolivar
  • San Pedro Claver kathedraal
  • Plaza Santa Domingo

Elise van Unico Travel:

“Ik verbleef in een ontzettend leuk hotel in het historisch centrum van Cartagena. Vanuit het hotel liep ik zo een sfeervol plein op. Op het heetste moment van de dag kon ik heerlijk afkoelen in het zwembad op het dakterras. ’s Ochtends heerlijk genieten van een zeer uitgebreid ontbijt, om daarna de stad te verkennen. “

Unico Travel kent de leukste plekken om te overnachten in het centrum. Ontdek onze rondreis naar Colombia of neem contact met ons op!

2. Wandel door Getsemaní

Zoals zojuist al beschreven voelt Getsemaní wat rauwer aan en hangt er wat meer een hippie sfeer. Het is een ontzettend leuke wijk. Veel gebouwen in de wijk zijn opgefleurd door kleurrijke muurschilderingen en graffiti. Wandel door de smalle straat Calle 29, waar mooi beschilderde muren te vinden zijn. Ga eind van de middag naar Plaza de la Trinidad, waar er vaak live muziek is met dansoptredens en heerlijke eetkraampjes.

3. Drink drankjes op de sfeervolle pleinen

Geniet van heerlijke cocktails op de sfeervolle pleinen. Leuke pleinen zijn Santo Domingo, Plaza de la Trinidad, Plaza Bolivar, Plaza Fernandez de Madrid en Plaza de la Aduana. ’s Avonds vinden er vaak leuke dansoptredens plaats en is er livemuziek.

Barbara van Unico Travel:

“Tijdens mijn reis verbleef ik midden in het historisch centrum. ’s Avonds deed ik een drankje op een leuk dakterras, waar je als toerist niet zo snel zal komen. Onder het genot van een cocktail en lekker eten, genoot ik van de livemuziek en de dansoptredens. Bij Unico Travel ontvangt iedere reiziger bij boeking uitgebreide informatie met unieke tips zoals over restaurantjes en tours. Neem contact met mij op voor meer informatie.

4. Ervaar de geschiedenis

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena in Colombia is het oude fort Castillo de San Felipe. Het is het grootste fort dat ooit door de Spanjaarden in een kolonie is gebouwd. Het kasteel is goed bewaard gebleven. Wandel door de tunnels en ervaar de geschiedenis. Vanuit het fort heeft u een schitterend uitzicht over zowel de moderne wijk als over het historisch centrum. Uniek om deze contrasten te zien.

5. Wandel over de stadsmuren

’s Avonds is het leuk om over de stadsmuren te wandelen. Er is vaak gezellige muziek te horen. Geniet van het uitzicht. Met name met zonsondergang is het er erg mooi! Neem een drankje bij Café del Mar of koop zelf drinken en geniet van het uitzicht. Via verschillende plekken bij de muur kunt u via de trappen omhoog de muur op lopen.

6. Geniet op de Rosario eilanden

Op slechts een uur varen van Cartagena liggen de Rosario eilanden. Dit is een archipel van ruim 27 eilanden. Geniet er aan de tropische stranden en de azuurblauwe zee. Verken de schitterende onderwaterwereld en de natuur. Het is mogelijk om een dagtour te maken naar bijvoorbeeld Isla Grande, een tropisch eiland. Unico Travel raadt aan om het einde van uw reis één of twee nachten te verblijven op bijvoorbeeld Isla Grande. Dat is fijner dan een dagtour.

Barbara van Unico Travel:

“Ik sloot mijn reis af op een andere eilandengroep op slechts twee uur varen van Cartagena. De Rosario eilanden zijn al vrij bekend, maar Unico Travel kent ook eilanden en hotels die nauwelijks op internet te vinden zijn. Bij deze adresjes overnacht u in onze reizen, de unieke en persoonlijke plekken! Neem contact met mij op voor meer uitleg.”

7. Ontdek het moderne Bocagrande

Aan de andere kant van de stad ligt de moderne wijk Bocagrande. Het is één van de duurste wijken van het land, maar veel hoogbouw waar met name de grotere hotels, uitgaansgelegenheden en winkelcentra gevestigd zijn. De wijk ligt tevens aan het strand. De wijk is niet te vergelijken met het historisch centrum, maar wel leuk om even een kijkje te nemen. Het is slechts tien minuten rijden.

8. Geniet van het zwembad op het dakterras

De meeste hotels waar Unico Travel mee samenwerkt hebben een heerlijk zwembad op het dakterras. Heerlijk om hier op het warmste gedeelte van de dag in te ontspannen. Een aantal hotels bieden ook uitzicht op het historisch centrum. Hier ervaart u het echte vakantiegevoel!

Overige tips en aanraders

  • Ontdek de stad vroeg in de ochtend, eind van de middag en ’s avonds. Overdag is het namelijk erg warm in de stads. ’s Ochtends vroeg is het tevens nog een stuk rustiger. ’s Avonds komt de stad al wat meer tot leven. Er zijn vaak leuke dans- en muziekoptredens.
  • Castillo de San Felipe bezoeken? Ga vroeg in de ochtend als het nog rustig is.
  • Leer salsa dansen in één van de vele barretjes en dansscholen.
  • Sluit uw reis af op de Rosario eilanden en kom helemaal tot rust.
  • Luiaards spotten in Cartagena? Dat kan, Unico Travel kent twee plekken waar dit kan! Neem contact op.

Fotocredits: ProColombia

Ook Cartagena in Colombia ontdekken?

Laat uw reis samenstellen door Unico Travel. Wij werken samen met kleinschalige en boetiek hotels gelegen op unieke plekken. Daarnaast ontvangen onze reizigers na boeking altijd leuke restaurant tips en overige tips die niet op het internet te vinden zijn. Bekijk onze voorbeeldreizen naar Colombia of neem contact met ons op.

Nieuwsgierig? Bekijk onze rondreizen naar Colombia!