Reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Chiapas en Oaxaca » Reisschema

Dag 1, Mexico-Stad
Bij aankomst in Mexico-Stad wandelt u via het vliegveld gemakkelijk naar uw hotel. Hier kunt u nog een hapje eten en vervolgens bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Palenque
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar Villahermosa. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht midden in het ongerepte regenwoud van Palenque. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad en de tropische tuin van het hotel. Het is ook mogelijk om nog een dierenopvangcentra dichtbij het hotel te bezoeken.

Dag 3, Palenque
Vandaag maakt u samen met een Engelstalige gids een tour naar de eeuwenoude Maya stad Palenque. Het is één van Mexico’s mooiste archeologische vindplaatsen. U vindt er vele ruïnes, tempels en overblijfselen. De gids legt u alles over deze stad uit. De Maya stad ligt midden in het ongerepte regenwoud. Wie weet spot u er ook nog wel brulapen!

Dag 4, San Cristóbal de las Casas (via Misol-Ha en Cascadas de Agua Azul)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de stad San Cristóbal de las Casas gebracht. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de waterval Misol-Ha. Misol-Ha is een 35 meter hoge waterval. Hierna reist u verder naar Cascadas de Agua Azul. Dit zijn helderblauwe watervallen die in elkaar overlopen. Onderaan de waterval kunt u ook zwemmen. Hierna wordt u naar de gezellige stad San Cristóbal de las Casas gebracht.

Dag 5, San Cristóbal de las Casas – Lagos de Montebello en El Chiflón
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Lagos de Montebello gebracht. Een verzameling van helder blauw water omgeven door bossen. De kleuren van het meer zijn verschillend, van turquoise en donkergroen tot paars en rood, afhankelijk van mineraalgehalte. Hierna bezoekt u de watervallen bij El Chiflón. U vindt hier meerdere watervallen van verschillende hoogten. Het is een schitterende plek.

Dag 6, San Cristóbal de las Casas – San Juan Chamula en Zinacantán
Vandaag bezoekt u de dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. San Juan Chamula is een klein bergdorpje waar het voornamelijk gaat om bijgeloof en spiritualiteit. De inwoners van het dorp zijn de Tzotzil Maya’s, welke hun eigen cultuur hebben met interessante rituelen. In Zinacantán ontdekt u de cultuur. Het dorp staat bekend om de traditionele klederdracht en de inheemse bevolking.

Dag 7, San Cristóbal de las Casas – Cañón del Sumidero
Vandaag wordt u opgehaald en naar het plaatsje Chiapa de Corzo gebracht. Hier vertrekt de boottocht door de Cañón del Sumidero. De Sumidero Canyon is een kilometerlange kloof in Chiapas. U vaart langs de schitterende natuur en ontdekt de watervallen en rotswanden. Onderweg heeft u kans om krokodillen en vele vogelsoorten te spotten.

Dag 8, Oaxaca de Juárez
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Tuxtla gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in het centrum gebracht. Door de ligging in de vallei van Oaxaca, de laagbouw en de smalle straten doet de stad dorps aan. Oaxaca is een kleurrijk koloniaal stadje met een compact centrum met veel winkels, markten en restaurants. Het opvallende karakter van Oaxaca is het nog steeds behouden van de traditionele Mexicaanse culturen.

 Dag 9, Oaxaca de Juárez
Vandaag een vrije dag om zelf Oaxaca de Juárez te verkennen. Wandel door de kleurrijke straten, doe een drankje op het plein ‘Zocalo’ en aanschouw het dagelijks leven van de Mexicanen. De binnenstad van Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Oaxaca staat bekend om de kunst en is daarom geliefd bij veel kunstenaars. Ontdek de kerken, musea en gezellige winkeltjes en restaurantjes.

 Dag 10, Oaxaca de de Juárez, Hierve el Agua, Mezcal fabriek, Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitlá
Vandaag wordt u opgehaald voor een dagtour langs de hoogtepunten rondom Oaxaca. U bezoekt Hierve el Agua. Hier vindt u versteende watervallen. Deze zijn zo gevormd door het vele kalk. Uniek om te zien. Er zijn ook twee verwarmde baden. Vervolgens brengt u een bezoek aan een Mezcal fabriek. In het dorpje Santa Maria el Tule ziet u de dikste boom ter wereld. In Teotitlán del Valle bezoekt u een lokale weverij. Het dorpje staat bekend om de schitterende textielproducten met natuurlijke kleurstoffen. Zie hoe de locals de kleden maken. Tevens brengt u vandaag nog een bezoek aan Mitlá, de tempelstad van de Zapoteken.

Dag 11, Oaxaca de de Juárez – Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Monte Albán gebracht. Monte Albán was één van de belangrijkste steden van de Zapoteken in Oaxaca. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het stadje Cuilapan bezoekt u een 16e-eeuws klooster dat bekend staat om de open kapel. In Arrazola ontdekt u de lokale kunst, de wereldberoemde alebrijes. Dit zijn mythische creaties.

Dag 12, Puerto Escondido
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Puerto Escondido. Bij aankomst wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand.

Dag 13, Puerto Escondido
Puerto Escondido staat bekend als één van ’s werelds beste surfstranden. Het is leuk om daarom ook surflessen te nemen. Er worden ook geregeld competities gehouden, erg leuk om te zien! Heerlijk vandaag weer ontspannen en genieten aan het zwembad of aan het strand. Het is ook leuk om over de boulevard en door het leuke centrum te wandelen.

Dag 14, Puerto Escondido
Vandaag is het een aanrader om een boottour te maken en te gaan snorkelen. Het is ook mogelijk om onderweg doflijnen en soms zelfs walvissen te spotten.

Dag 15, Puerto Escondido
Jaarlijks komen er vele schildpadden naar de kust van Puerto Escondido om eieren te leggen. De nesten worden beschermd, zodat de baby’s de kans krijgen om veilig naar de zee te gaan. U heeft ook kans om de baby’s naar zee te begeleiden. Erg indrukwekkend en mooi om te doen!

Dag 16, Puerto Escondido
Vandaag nog heerlijk ontspannen aan één van de stranden. ’s Avonds nog heerlijk winkelen en uit eten aan de boulevard.

Dag 17, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald voor de binnenlandse vlucht naar Mexico City. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Mexico!

Reisvoorstel aanvragen