Reisschema

Dag 1, Mexico City
Deze rondreis door Chiapas en Oaxaca begint in Mexico City. Bij aankomst op het vliegveld wandelt u gemakkelijk naar uw hotel. Hier kunt u eventueel nog een hapje eten en vervolgens bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Palenque
Vandaag heeft u uw binnenlandse vlucht naar Villahermosa. Het is ongeveer anderhalf uur vliegen. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Palenque gebracht. U overnacht midden in het ongerepte regenwoud. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen in het zwembad of een wandeling maken door de tropische tuin van het hotel. Dichtbij ligt ook een dierenopvangcentrum die u kunt bezoeken.

Dag 3, Palenque
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour naar de eeuwenoude Mayastad Palenque. Samen met een klein groepje andere reizigers en een Engelstalige gids ontdekt u de eeuwenoude geschiedenis. Palenque is één van Mexico’s mooiste archeologische vindplaatsen. Er zijn vele ruïnes, tempels en overblijfselen te vinden. De gids geeft veel uitleg en ook beklimt u een aantal tempels voor schitterende uitzichten. Wie weet ziet u in het regenwoud ook nog wel toekans en brulapen.

Dag 4, San Cristóbal de las Casas (via Misol-Ha en Cascadas de Agua Azul)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de stad San Cristóbal de las Casas gebracht. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de Misol-Ha. Dit is een waterval van zo’n 35 meter hoog. Het water valt van de rivier Tzaconeja langs de rotsen naar beneden. Hierna reist u verder naar Cascadas de Agua Azul. Dit zijn helderblauwe watervallen die in elkaar overlopen. Onderaan de waterval kunt u ook zwemmen. Hierna wordt u naar uw hotel in de stad San Cristóbal de las Casas gebracht. Het centrum bestaat uit kleurrijke huizen, lokale markten, eeuwenoude kerken en sfeervolle pleinen met restaurants en cafés.

Dag 5, San Cristóbal de las Casas (Lagos de Montebello en El Chiflón)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Lagos de Montebello gebracht. Lagos de Montebello bestaat uit meer dan vijftig meren, waarvan de helft in Mexico ligt en de andere helft in Guatemala. De kleuren van het meer variëren van turquoise en donkergroen tot paars en rood, afhankelijk van mineraalgehalte. Hierna bezoekt u de watervallen bij El Chiflón. Geniet vanuit het uitkijkpunt op de reeks watervallen, die meer dan 120 meter hoog zijn. De kleuren van de rivier en de poelen zijn schitterend turquoise.

Dag 6, San Cristóbal de las Casas (San Juan Chamula en Zinacantán)
Vandaag bezoekt u de dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. San Juan Chamula is een klein bergdorpje waar het voornamelijk gaat om bijgeloof en spiritualiteit. De inwoners van het dorp zijn de Tzotzil Maya’s, welke hun eigen cultuur hebben met interessante rituelen. In Zinacantán ontdekt u de cultuur. Het dorp staat bekend om de traditionele klederdracht en de inheemse bevolking.

Dag 7, San Cristóbal de las Casas (Cañón del Sumidero)
Vandaag staat een boottocht door de Cañón del Sumidero op de planning. De Sumidero Canyon is een kilometerlange kloof in Chiapas. U vaart langs de schitterende natuur en ontdekt de watervallen en rotswanden. Onderweg heeft u kans om krokodillen en vele vogelsoorten te spotten.

Dag 8, Oaxaca de Juárez
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Tuxtla gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in het centrum gebracht. Door de ligging in de vallei van Oaxaca, de laagbouw en de smalle straten voelt de stad dorps aan. Het is een kleurrijke koloniale stad met een compact centrum met veel winkels, markten en restaurants. Het opvallende karakter van Oaxaca is het nog steeds behouden van de traditionele Mexicaanse culturen.

Dag 9, Oaxaca de Juárez
Vandaag een vrije dag om zelf Oaxaca de Juárez te verkennen. Wandel door de kleurrijke straten, doe een drankje op het plein ‘Zocalo’ en aanschouw het dagelijks leven van de Mexicanen. De binnenstad van Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Oaxaca staat bekend om de kunst en is daarom geliefd bij veel kunstenaars. Ontdek de kerken, musea en gezellige winkeltjes en restaurantjes.

Dag 10, Oaxaca de de Juárez (Hierve el Agua, Mezcal fabriek, Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitlá)
Vandaag wordt u opgehaald voor een dagtour langs de hoogtepunten rondom Oaxaca. Ontdek het unieke natuurverschijnsel Hierve el Agua. Dit zijn versteende watervallen die zo zijn gevormd door het vele kalk. Er zijn ook twee verwarmde baden. Vervolgens brengt u een bezoek aan een Mezcal fabriek. In het dorpje Santa Maria el Tule ziet u de dikste boom ter wereld. In Teotitlán del Valle bezoekt u een lokale weverij. Het dorpje staat bekend om de schitterende textielproducten met natuurlijke kleurstoffen. U ziet hier hoe de locals de kleden maken. Tevens brengt u vandaag nog een bezoek aan Mitlá, de tempelstad van de Zapoteken.

Dag 11, Oaxaca de de Juárez (Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Monte Albán gebracht. Monte Albán was één van de belangrijkste steden van de Zapoteken in Oaxaca. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het stadje Cuilapan bezoekt u een 16e-eeuws klooster dat bekend staat om de open kapel. In Arrazola ontdekt u de lokale kunst, de wereldberoemde alebrijes. Dit zijn mythische creaties.

Dag 12, Puerto Escondido
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Puerto Escondido. Geniet onderweg van de uitzichten over de bergen tussen Oaxaca en Puerto Escondido. Bij aankomst wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand. Uw hotel ligt bij de boulevard met sfeervolle restaurants, duikscholen en winkels.

Dag 13 t/m 16, Puerto Escondido
Ontdek de komende dagen Puerto Escondido en de omgeving. De plaats staat ook bekend als één van ’s werelds beste surfstranden. Het is leuk om daarom ook surflessen te nemen. Er worden ook geregeld competities gehouden, erg leuk om te zien. Maak een boottocht en spot dolfijnen en walvissen. Ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen en zwem langs roggen, schildpadden, kleurrijk koraal en tropische vissen. Zie schildpadden eieren leggen op het strand en begeleid baby schildpadden op weg naar de zee. Naast het genieten aan het strand en aan het zwembad is ontzettend veel te doen.

Dag 17, Vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd van de binnenlandse vlucht kunt u ’s ochtends nog ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Hierna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht, waar uw binnenlandse vlucht naar Mexico City vertrekt. Hier heeft u vervolgens uw internationale vlucht (exclusief). Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door de staten Chiapas en Oaxaca.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!