Rondreis Oaxaca

Home » Rondreis Oaxaca

Ontdek tijdens deze rondreis door Oaxaca het pure en authentieke Mexico. Maak kennis met de eeuwenoude tradities en volkeren, ontdek de eeuwenoude ruïnes en architectuur, wandel door de ongerepte natuur en geniet aan de surfstranden van Puerto Escondido. Kortom de ideale combinatie tussen cultuur, natuur en ontspanning.

Tijdens deze reis overnacht u in twee plaatsen, genaamd Oaxaca de Juárez en Puerto Escondido. Vanuit deze plekken maakt u verschillende excursies. Dit betekent weinig reizen, zodat u optimaal genieten tijdens uw rondreis door Oaxaca. Deze 12-daagse reis is tevens ideaal voor gezinnen voor de kerst- en meivakantie. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Oaxaca de Juárez – Puerto Escondido.
Dagen: 12 dagen / 11 nachten.
Prijsindicatie: Op aanvraag (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

rondreis oaxaca barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze rondreis door Oaxaca

Groene Vink Kleurrijk en historisch Oaxaca-Stad
Groene Vink Échte en authentieke Mexico
Groene Vink Fietstour en kookworkshop
Groene Vink Archeologische vindplaatsen
Groene Vink Versteende waterval Hierve el Agua
Groene Vink Afsluiten aan de schitterende stranden rondom Puerto Escondido

We konden echt genieten van de mix van overweldigende natuur, cultuur en de lokale ambachten tijdens deze rondreis door Oaxaca. Vergeet ook de mensen niet: het is genieten om ’s avonds op een terrasje te kijken en luisteren naar de Mariachi. Een geslaagde reis!

[usr 5]
Gerard en Jeanne

Alles klopte aan deze rondreis door Oaxaca, perfect georganiseerd. Goed vervoer, mooie kleinschalige hotels, vriendelijke en bekwame gidsen en een perfecte mix tussen cultuur en natuur, zowel hedendaagse als oude cultuur.

[usr 5]
Irma en Hans

Foto impressie

Gebieden van deze rondreis door Oaxaca

Oaxaca de Juárez

Oaxaca de Juárez ligt in het zuidwesten van Mexico in de gelijknamige staat Oaxaca. De stad wordt gevormd door kleurrijke gebouwen, kathedralen en gezellige markten. Tevens staat Oaxaca bekend als culinaire hoofdstad van Mexico. Tradities en culturele kenmerken zijn hier goed bewaard gebleven. U vindt er vele kunstenaars die hun werken verkopen. Tevens is Oaxaca de Juárez de ideale uitvalsbasis voor vele uitstapjes voor de omgeving. Het historisch centrum staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Monte Albán

Monte Albán was de hoofdstad van de Zapoteken en wordt gezien als de belangrijkste oude stad van de staat Oaxaca. De stad ligt op zo’n 1950 meter hoogte. Vanaf de ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over de vallei.

Hierve el Agua

Tijdens uw rondreis door Oaxaca ontdekt u ook het natuurverschijnsel Hierve el Agua. Hierve el Agua is een versteende waterval met vele waterbronnen. Vanuit de verte lijkt het net alsof het water echt naar beneden stroomt, maar dat is niet het geval. Het is er werkelijk schitterend. U ziet het water in de poeltjes borrelen. Voor bezoekers zijn er ook twee verwarmde baden.

Puerto Escondido

Puerto Escondido staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om te surfen. Er worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden. Puerto Escondido heeft heerlijke stranden achter de bergen van Oaxaca. Heerlijk de laatste dagen van uw reis genieten aan het strand. Daarnaast is het een aanrader om een boottour te maken en te snorkelen. U heeft kans om walvissen, dolfijnen, stingrays en schildpadden te zien. Tevens kunt u er in het schildpaddenseizoen ook baby schildpadjes vrijlaten.

Uniek aan deze rondreis door Oaxaca

Rustig reistempo

Wat zo fijn is aan deze rondreis door Oaxaca is dat u op slechts twee plekken overnacht. De eerste week verblijft u in een kleinschalig hotel in het centrum van Oaxaca. In de tweede week overnacht u in een luxueus hotel dichtbij het strand en het levendige centrum van Puerto Escondido. Een ontspannen reistempo waarbij u meerdere nachten op één plek bent, maar toch veel van de omgeving ziet.

Ongerepte natuur

Samen met een gids maakt u een fietstour door het nabijgelegen platteland, langs authentieke dorpen in de omgeving en langs unieke natuurgebieden. Zo ontdekt u in Santa María del Tule de dikste boom ter wereld, ziet u de versteende waterval van Hierve el Agua en geniet u aan de tropische stranden bij Puerto Escondido.

Geschiedenis

Tijdens deze rondreis door Oaxaca ontdekt u de koloniale stad Oaxaca, bezoekt u de archeologische vindplaats Monte Albán en maakt u een fietstour langs traditionele dorpen. Samen met een gids bezoekt u ook het dorpje Arrazola, dat bekend staat om de alebrijes (felgekleurde beeldjes). Ook maakt u kennis met een lokale familie en leert u Mexicaanse gerechten bereiden.

Afsluiten aan het strand tijdens deze rondreis door Oaxaca

Nadat u de cultuur en natuur rondom de kleurrijke stad Oaxaca heeft verkend, sluit u de rondreis door Oaxaca af aan het strand van Puerto Escondido. Hier kunt u de laatste week van uw reis genieten aan het strand, wandelen langs de boulevard en boottochten maken. Ga op zoek naar walvissen en dolfijnen en verken de onderwaterwereld.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!