Rondreis Oaxaca

U bent hier: Home » Rondreis Oaxaca

Ontdek het pure en authentieke Mexico en ontdek de provincie en gelijknamige stad Oaxaca. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude tradities en volkeren, de eeuwenoude ruïnes, oude architectuur, ongerepte natuur en de surfstranden van Puerto Escondido.

Hoogtepunten van deze rondreis door Oaxaca

Groene Vink Kleurrijk en historisch Oaxaca-Stad
Groene Vink Echte en authentieke Mexico
Groene Vink Fietstour en kookworkshop
Groene Vink Archeologische vindplaatsen
Groene Vink Versteende waterval Hierve el Agua
Groene Vink Surfstranden van Puerto Escondido

Foto impressie

Overzicht

Route: Oaxaca de Juárez – Puerto Escondido.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: €1.700, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze rondreis door Oaxaca

Oaxaca de Juárez

Oaxaca de Juárez ligt in het zuidwesten van Mexico in de gelijknamige staat Oaxaca. De stad wordt gevormd door kleurrijke gebouwen, kathedralen en gezellige markten. Tevens staat Oaxaca bekend als culinaire hoofdstad van Mexico. Tradities en culturele kenmerken zijn hier goed bewaard gebleven. U vindt er vele kunstenaars die hun werken verkopen. Tevens is Oaxaca de Juárez de ideale uitvalsbasis voor vele uitstapjes voor de omgeving. Het historisch centrum staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Monte Albán

Monte Albán was de hoofdstad van de Zapoteken en wordt gezien als de belangrijkste oude stad van de staat Oaxaca. De stad ligt op zo’n 1950 meter hoogte. Vanaf de ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over de vallei.

Hierve el Agua

Tijdens uw rondreis door Oaxaca ontdekt u ook het natuurverschijnsel Hierve el Agua. Hierve el Agua is een versteende waterval met vele waterbronnen. Vanuit de verte lijkt het net alsof het water echt naar beneden stroomt, maar dat is niet het geval. Het is er werkelijk schitterend. U ziet het water in de poeltjes borrelen. Voor bezoekers zijn er ook twee verwarmde baden.

Puerto Escondido

Puerto Escondido staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om te surfen. Er worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden. Puerto Escondido heeft heerlijke stranden achter de bergen van Oaxaca. Heerlijk de laatste dagen van uw reis genieten aan het strand. Daarnaast is het een aanrader om een boottour te maken en te snorkelen. U heeft kans om walvissen, dolfijnen, stingrays en schildpadden te zien. Tevens kunt u er in het schildpaddenseizoen ook baby schildpadjes vrijlaten.

Over deze rondreis door Oaxaca

Tijdens deze rondreis door Oaxaca ontdekt u het pure en authentieke Mexico.

Rustig reistempo

Wat zo fijn is aan deze reis is dat u op slechts twee plekken overnacht. U overnacht de eerste week in een kleinschalig hotel in het centrum van Oaxaca en de tweede week in een mooie hotel aan het strand dichtbij het strand van Puerto Escondido en het levendige centrum. Een ontspannen reistempo waarbij u meerdere nachten op één plek bent, maar toch veel van de omgeving ziet.

Ongerepte natuur

Tijdens deze reis maakt u een fietstour door het omliggende platteland en langs authentieke dorpen in de omgeving. Daarnaast bezoekt u ook de versteende waterval van Hierve el Agua. In het dorpje Santa María del Tule kunt u de dikste boom ter wereld bekijken.

Geschiedenis

U ontdekt de geschiedenis van de koloniale en kleurrijke stad Oaxaca, bezoekt de archeologische vindplaats Monte Albán en maakt een fietstour langs traditionele dorpen. U bezoekt ook het dorpje Arrazola, dat bekend staat om de alebrijes (felgekleurde beeldjes). Tevens maakt u kennis met een lokale familie en leert Mexicaanse gerechten bereiden in een kookworkshop.

Afsluiten aan het strand tijdens deze rondreis door Oaxaca

Nadat u de cultuur, natuur en de koloniale stad Oaxaca heeft ontdekt, sluit u de laatste dagen van uw reis af aan het strand van Puerto Escondido. Heerlijk genieten aan het strand, het zwembad en wandelen langs de boulevard. Daarnaast kunt u er ook boottochten maken en op zoek naar naar walvissen en dolfijnen. Het is ook mogelijk om er te surfen, snorkelen en duiken. Wie weet spot u haaien, roggen en schildpadden. Heerlijk om uw rondreis door Oaxaca mee af tes luiten.

Volg ons op social media: