Rondreis Oaxaca

U bent hier: Home » Rondreis Oaxaca Mexico

Hoogtepunten van deze reis

Groene Vink Koloniale geschiedenis
Groene Vink UNESCO archeologische plaats
Groene Vink Versteende waterval
Groene Vink Bezoek de dikste boom ter wereld
Groene Vink Tropisch strand


Route: Oaxaca de Juárez – Monte Albán en Arrazola – Santa María del Tule – Mitla – Hierve el Agua – Teotitlán del Valle – Cuilápam de Guerrero – Puerto Escondido.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: €1.700, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden rondreis Oaxaca

Oaxaca de Juárez

Oaxaca de Juárez ligt in het zuidwesten van Mexico in de gelijknamige staat Oaxaca. De stad wordt gevormd door kleurrijke gebouwen, kathedralen en gezellige markten. Tevens staat Oaxaca bekend als culinaire hoofdstad van Mexico. Tradities en culturele kenmerken zijn hier goed bewaard gebleven. U vindt er vele kunstenaars die hun werken verkopen. Tevens is Oaxaca de Juárez de ideale uitvalsbasis voor trips naar Monte Albán en Hierve el Agua.

Monte Albán en Arrazola

Monte Albán was de hoofdstad van de Zapoteken en wordt gezien als de belangrijkste oude stad van de staat Oaxaca. Monte Alban ligt vrij hoog in de bergen en heeft weinig plekken in de schaduw.

Santa María del Tule

Deze plaats staat bekend omdat hier de dikste boomstam van de wereld staat. De boom wordt ook wel de boom van het leven genoemd omdat in de stad allerlei figuren van dieren te herkennen zijn.

Puerto Escondido

Puerto Escondido staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om te surfen. Er worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden. Puerto Escondido is een heerlijk strand achter de bergen van Oaxaca. Tijdens een boottour en het snorkelen kunt u er ook walvissen, dolfijnen, stingrays en schildpadden zien! Tevens kunt u er in het schildpaddenseizoen ook baby schildpadjes vrijlaten!

Teotitlán del Valle

In Teotitlán zult u zien hoe de mensen de mooie kleden maken en krijgt u uitleg over hoe de natuur hiervoor gebruikt wordt. In Teotitlán spreken de mensen nog hun inheemse taal en leven met de traditionele gebruiken van vroeger.

Mitla – Hierve el Agua

Hierve el Agua is een versteende waterval met vele waterbronnen. Vanuit de verte lijkt het net alsof het water echt naar beneden stroomt, maar dat is niet het geval. Het is er werkelijk schitterend. U ziet het water in de poeltjes borrelen. Voor bezoekers zijn er ook twee verwarmde baden.


Over deze rondreis Oaxaca

Tijdens de rondreis Oaxaca, Mexico gaat u de staat Oaxaca ontdekken. Oaxaca staat bekend om de rijke koloniale geschiedenis, kunst en architectuur.  U bezoekt Monte Albán, een belangrijke archeologische plaats welke in de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen. Vroeger diende de stad als hoofdstad van de Zapoteken en het historische centrum van Oaxaca. U bezoekt ook Arrazola, een dorp dat bekend staat om zijn alebrijes (felgekleurde beeldjes). Tevens maakt u kennis met een aantal Oaxacaanse families en leert u Mexicaanse gerechten te bereiden in een kookworkshop.

U bezoekt ook het dorp Santa María del Tule, dat bekend staat om de dikste boom ter wereld! Er wordt ook een bezoek gebracht aan een Mezcal distilleerderij. Tijdens deze reis maakt u ook een fietstour door het platteland en kleine dorpen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan Santiago Cuilápam de Guerrero, een bijzonder dorp met een klooster met een indrukwekkend uitzicht over de vallei. U sluit uw reis af in Puerto Escondido, waar u kunt zwemmen, snorkelen, boottochten kunt maken, langs de boulevard kunt lopen of heerlijk kunt ontspannen aan een tropisch strand.


Zelf naar Mexico?

Wilt u zelf een rondreis maken door Mexico? Dan bent u bij Unico Travel aan het juiste adres! Wij stellen uw droomreis op maat, vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Volg ons op social media: