Reisschema

Home » Rondreis Oaxaca » Reisschema

Dag 1, Oaxaca de Juárez
Uw reis begint op het internationale vliegveld in Mexico City. Bij aankomst vliegt u per binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Het is slechts een uur vliegen. De staat Oaxaca ligt ongeveer 500 kilometer ten zuidoosten van Mexico City. Bij aankomst staat een vertegenwoordiger van Unico Travel klaar die u naar Oaxaca de Juárez brengt, de hoofdstad van de staat Oaxaca. U overnacht de komende zeven nachten in een koloniaal hotel midden in het centrum.

Komt u laat aan in Mexico City? Dan zijn er twee mogelijkheden. Allereerst is het mogelijk om de eerste nacht in Mexico City te verblijven. Unico Travel werkt samen met een comfortabel hotel nabij het vliegveld. Vervolgens vliegt u de dag erna per binnenlandse vlucht naar Oaxaca. De tweede optie is om de nachtbus naar Oaxaca de Juárez te nemen. Het zijn comfortabele nachtbussen met airconditioning en soms ook Wi-Fi. De reistijd bedraagt ongeveer zes uur. 

Dag 2, Oaxaca de Juárez
Na het ontbijt kunt u de stad Oaxaca verkennen. Het is een stad waar u kunt genieten van kunst, architectuur en eeuwenoude tradities. Er is veel te zien en te beleven. U vindt hier verschillende soorten handwerken terug zoals keramiek, textiel, houtwerken en koper. Daarbij is Oaxaca één van de meest veilige bestemmingen van Mexico. Anders dan andere staten in Mexico, is Oaxaca een artistieke omgeving met veel kunstenaars. Dit komt mede omdat hier nog veel verschillende inheemse bevolkingsgroepen leven. Wandel door de kleurrijke straten en ontdek de geschiedenis van deze stad. Geniet op het plein van het lokale leven en doe een drankje op één van de vele gezellige terrasjes.

Dag 3, Monte Albán en Arrazola
Vandaag bezoekt u met een lokale gids Monte Albán, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Monte Albán is een prachtige archeologische vindplaats met uitzicht op de vallei van Oaxaca. Vroeger was dit de hoofdstad van de Zapoteken. Aan het einde van de dag vertrekt u richting Arrazola. Dit is een dorp dat bekend staat om de alebrijes. Dit zijn felgekleurde beeldjes van wezens uit de Oaxaca-Mexicaanse volkskunst.

Dag 4, fietstour Teotitlán del Valle & kookworkshop
Vandaag maakt u een fietstocht door de vallei van Oaxaca. Een heerlijke dagtocht waarbij u door het platteland en langs verschillende dorpen fietst. Onderweg bezoekt u een Mexicaanse familie in Teotitlán del Valle. Er wordt uitleg gegeven over de wereld van het weven en de kleden. In Teotitlán spreken de inwoners nog hun oorspronkelijke taal en leven zij nog met de traditionele gebruiken van vroeger.

Ook volgt u vandaag een kookworkshop. De Mexicaanse keuken staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is geen staat in Mexico waar u de rijke keuken beter kunt ervaren dan in Oaxaca. U krijgt uitleg over verschillende soorten producten en ingrediënten. Samen met een lokale familie maakt u typisch Mexicaanse gerechten klaar. U krijgt ook de recepten mee.

Dag 5, Santa María del Tule – Hierve el Agua – Mezcal distilleerderij
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het dorp Santa María del Tule gebracht. Dit dorp staat bekend staat om de dikste boom ter wereld. De boom wordt ook wel ‘de boom van het leven’ genoemd, omdat in de stam allerlei figuren van dieren te herkennen zijn. Ook bezoekt u nog een mooie kerk in het dorp.

Hierna reist u verder naar Hierve el Agua. Dit is een versteende waterval door het hoge kalkgehalte in het water. Maak een wandeling en geniet van een adembenemend uitzicht over de vallei. Na de wandeling kunt u heerlijk ontspannen in één van de warmwaterbronnen.

Als afsluiter van deze dag vol hoogtepunten brengt u nog een bezoek aan een lokale Mezcal distilleerderij. Mezcal is de lokale drank van Oaxaca en wordt gemaakt van de Maguey plant. In Oaxaca wordt het vooral gedronken bij de lunch. U krijgt uitleg over hoe Mezcal gemaakt wordt en uiteraard mag u zelf ook proeven!

Dag 6, Oaxaca de Juárez
Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u zelf nog het centrum van Oaxaca verder verkennen. Koop nog een aantal souvenirs en doe een drankje op het zocalo. Er zijn ook nog vele optionele tours, zoals het bezoeken van het stadje en de ruïne van Atzompa of het bezoeken van een eeuwenoud klooster.

Dag 7, Puerto Escondido
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Oaxaca gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Puerto Escondido. Geniet onderweg van de schitterende uitzichten op de bergen. Het is een klein uur vliegen. Bij aankomst in Puerto Escondido wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel ligt dichtbij boulevard met vele winkels en restaurants en aan Playa Zicatela.

Wenst u een lagere reissom? Dan is het ook mogelijk om met een comfortabele bus van Oaxaca naar Puerto Escondido te reizen. De reistijd bedraagt ongeveer zes uur. Het is een mooie rit dwars door de bergen.

Dag 8 t/m 11, Puerto Escondido
Puerto Escondido is een gezellige plaats aan een pittoreske baai. In de omgeving liggen maar liefst zeven verschillende stranden. Er zijn zowel toeristische stranden, maar ook rustige en onbekende baaien. Eén van deze stranden is dankzij haar enorme golven wereldwijd bekend onder surfers. Het centrum van het Puerto Escondido is een lange straat met souvenirwinkels, duikscholen en restaurants. In de avond is dit dé plek waar toeristen en lokale mensen bijeen komen. Naast het genieten aan het strand of aan het zwembad kunt u er verschillende activiteiten beleven zoals snorkelen, duiken, boottochten maken en walvissen en dolfijnen spotten.

Vlakbij Puerto Escondido ligt het dorp Mazunte, waar het Mexicaanse schildpaddencentrum ligt. De Mexicaanse kust is één van de belangrijkste broedplaatsen voor schildpadden. Zes van de zeven soorten schildpadden in de wereld komen hier om hun eieren te leggen. Ook het grote meer Manialtepec ligt op een steenworp afstand. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ongeveer vier keer per jaar afhankelijk van de stand van de maan, wordt het water in het meer lichtgevend.

Een stuk verder weg maar zeker de moeite waard ligt het Nationaal Park Lagunas de Chacahua. Dit is een prachtig eiland omringd met een strandvlakte, mangroven en meren.

Dag 12, Mexico City – vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd van uw binnenlandse vlucht kunt u overdag nog genieten in Puerto Escondido. Hierna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht terug naar Mexico City. Hier heeft u vervolgens de internationale vlucht (exclusief) terug naar Nederland. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van deze schitterende reis door de staat Oaxaca.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!