Uitgebreid reisschema2019-05-17T14:09:03+02:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Oaxaca Mexico » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Mexico City – Oaxaca de Juárez
Bij aankomst in Mexico City vliegt u in één uur naar Oaxaca de Juárez. Let op; dit is afhankelijk van de aankomsttijd in Mexico. Komt u laat aan? Dan kunt u een nacht in Mexico City verblijven of met de nachtbus naar de stad Oaxaca de Juárez reizen.

Dag 2, Oaxaca
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van uw reis. Ook kunt u de plaats Oaxaca de Juárez bezichtigen. In Oaxaca is veel te zien en te beleven en u kunt er heerlijk eten op één van de vele terrassen.

Oaxaca ligt ongeveer 485 kilometer ten zuiden van Mexico City en is de hoofdstad van de gelijknamige staat. De stad heeft een diversiteit aan geschiedenis en cultuur; een stad waar u kunt genieten van koloniale kunst, architectuur en eeuwenoude tradities. U vindt hier verschillende soorten handwerken terug zoals keramiek, textiel, houtwerken en koper. Daarbij is Oaxaca één van de meest veilige bestemmingen van Mexico. Anders dan andere staten in Mexico, is Oaxaca een artistieke omgeving met veel kunstenaars. Dit komt mede omdat hier nog veel verschillende inheemse bevolkingsgroepen leven.

Dag 3, Monte Albán en Arrazola
Vandaag bezoekt u met een gids Monte Albán, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Monte Albán is een prachtige archeologische vindplaats met uitzicht op de valleien van Oaxaca. Vroeger diende de stad als hoofdstad van de Zapoteken en het historische centrum van Oaxaca. Aan het einde van de dag vertrekt u richting Arrazola, een dorp dat bekend staat om zijn alebrijes (felgekleurde beeldjes van wezens uit de Oaxacaanse-Mexicaanse volkskunst). U kunt hier één van de Oaxacaanse families bezoeken. Zij geven u interessante uitleg over het ontstaan van deze buitengewone wezens en over kunst.

Dag 4, Kookworkshop
De Mexicaanse keuken is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en er is geen staat in Mexico waar u de rijke keuken beter kunt ervaren dan in Oaxaca. In de ochtend bezoekt u de markt waar u uitleg krijgt over verschillende producten en ingrediënten. Na het bezoek aan de markt neemt u een kijkje in de Mexicaanse keuken en gaat u zelf aan de slag!

Dag 5, Santa María del Tule – Mitla – Hierve el Agua
De dag begint met een bezoek aan het dorp Santa María del Tule, een dorp dat bekend staat om de dikste boom ter wereld! De boom wordt ook wel ‘de boom van het leven’ genoemd, omdat in de stam allerlei figuren van dieren te herkennen zijn. Ook is er een mooie kerk in het dorp.

Vervolgens bezoekt u Mitla, een dorp dat bekend staat om de archeologische ruïnes van de Zapoteken. De bekende Zapoteken vestigden zich hier meer dan 10.000 jaar geleden. De Zapoteken gebruikten Mitla als centrum voor hun ceremoniële activiteiten en begroeven hier hun hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens gaat u naar Hierve el Agua. Bij Hierve el Agua vindt u een zwavelhoudende infinity pool. Maak een wandeling en geniet van een adembenemend uitzicht over de vallei. Na de wandeling kunt u heerlijk ontspannen in één van de waterbronnen.

Op de terugweg naar uw accommodatie stopt u bij een Mezcal distilleerderij. Mezcal is de lokale drank van Oaxaca en wordt gemaakt van de Maguey plant. In Oaxaca wordt het vooral gedronken bij de lunch. Uiteraard mag u proeven!

Dag 6, Fietstour en Teotitlán del Valle
Vandaag maakt u een fietstocht door de vallei van Oaxaca. Een heerlijke dagtocht, waarbij u door het platteland en kleine dorpen fietst. Tijdens de fietstocht bezoekt u een familie in Teotitlán del Valle. Er wordt u tijdens dit bezoek van alles verteld over de wereld van weven en kleden. In Teotitlán spreken de inwoners nog hun oorspronkelijke taal en leven zij nog met de traditionele gebruiken van vroeger.

Dag 7, Santiago Cuilápam de Guerrero
Deze dag staat in het teken van Santiago Cuilápam de Guerrero. Een bijzonder dorp dat net buiten Oaxaca ligt. Deze plaats heeft een mooi klooster en een indrukwekkend uitzicht op de vallei.

Dag 8, Puerto Escondido
Vandaag reist u met de bus naar de kust van Oaxaca, een zes uur durende tocht dwars door de bergen. Onderweg geniet u van de mooiste uitzichten. Wilt u sneller reizen? Dan kunt u er ook voor kiezen om per vliegtuig te reizen (vraag naar de mogelijkheden).

Dag 9 t/m 13, Puerto Escondido
Puerto Escondido is een levendig dorp gelegen rond een pittoreske baai. Puerto Escondido heeft zeven verschillende stranden waaronder toeristische stranden, maar ook rustige baaien. Eén van deze stranden is dankzij haar enorme golven wereldwijd bekend onder surfers. Verder kunt u hier snorkelen, duiken, boottochten maken, zwemmen met dolfijnen, krokodillen spotten en natuurlijk heerlijk eten en ontspannen aan het strand. In de wintermaanden kunt u hier zelfs walvissen spotten. Het centrum van het dorp is een lange straat met souvenirwinkels, duikwinkels en restaurants. In de avond is dit dé plek waar toeristen en lokale mensen bijeen komen.

Vlakbij Puerto Escondido ligt het dorp Mazunte, waar u het Mexicaanse schildpaddencentrum kunt vinden. De Mexicaanse kust is één van de belangrijkste broedplaatsen voor schildpadden. Zes van de zeven soorten schildpadden in de wereld komen hier om hun eieren te leggen. Ook het grote meer Manialtepec ligt op een steenworp afstand. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ongeveer vier keer per jaar afhankelijk van de stand van de maan, wordt het water in het meer lichtgevend.

Een stuk verder weg maar zeker de moeite waard ligt het Nationaal Park ‘Lagunas de Chacahua’, een prachtig eiland omringd met een strandvlakte, mangroven en meren.

Dag 14, Mexico City – vertrek
U vliegt van Puerto Escondido terug naar Mexico City. Vervolgens heeft u een internationale vlucht terug naar Nederland of België. Eenmaal in het vliegtuig kunt u van uw rondreis door Oaxaca nagenieten!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul het formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest