Eten en drinken Mexico – De Mexicaanse keuken

2019-05-09T17:44:55+02:0015 april, 2016|

Als mensen zeggen dat ze naar Mexico op vakantie gaan, gaan ze bijna altijd naar Yucatan. Een mooi gebied, maar het echte traditionele Mexicaanse leven speelt zich af in Oaxaca, één van de 31 staten van Mexico. De staat heeft heel veel te bieden aan reizigers en is nog niet overspoeld met toerisme. Oaxaca is ook de staat in Mexico waar de beroemde traditionele Mexicaanse recepten nog steeds gemaakt worden. In deze blog vertellen we je iets over het eten en drinken Mexico.

UNESCO

Sinds 2010 staat de Mexicaanse keuken op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed. De Mexicaanse keuken is zeer rijk en divers. Ook de keuken in de provincie van Oaxaca is nog authentiek en de gerechten worden gemaakt met verse ingrediënten. Sommige gerechten zijn daarom alleen in bepaalde maanden te maken.

eten en drinken mexico

Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken is een combinatie van de Maya, Azteekse en de Spaanse keuken. Echt Mexicaans zijn de tortilla’s, taco’s, enchilada’s en burrito’s. Veel gerechten worden gemaakt met mais, bonen, pepers en bladeren! De taco’s zijn vaak gevuld met vlees, kip, kaas, bonen en groenten. Bij de maaltijden wordt vaak guacamole geserveerd. De vruchten zijn tropisch en sommigen zijn niet in Europa te vinden. In Mexico eet men bijvoorbeeld de cactus en de vrucht ervan. Heel gezond en ook heerlijk in salades! Men eten vlees en vis en vandaag de dag vindt u ook heerlijke vegetarische gerechten.

eten en drinken mexico

Drinken

In Mexico kun je overal verse fruitsapjes krijgen. Verder vind je in Mexico uiteraard deze typische dranken: tequila, Tia Maria, Mezcal, Corona en Sol.

Familie

In Mexico eet men veel en vaak gezamenlijk met de hele familie. Nog steeds in veel huizen brengen de echtgenotes en moeders nog uren door in de keuken om gerechten te maken op traditionele wijze. Omdat er veel wordt gegeten, openen ook veel mensen een dagdeel hun huis zodat je daar kan ontbijten, lunchen of avondeten. Sommige mensen verkopen hun eten langs de kant van de weg vanuit hun auto, paar plastic stoeltjes erbij en het restaurant is geopend!

Kooklessen

Veel mensen komen speciaal naar Oaxaca om kooklessen te nemen. Ook beroemde chefs erkennen de diversiteit van het eten en komen hier vaak voor kooklessen en om inspiratie op te doen. Er zijn veel restaurants in andere landen geopend waar men Oaxacaans eten verkoopt. Een bekende chef uit Engeland, Thomasina Miers, heeft zelfs een restaurantketen met meer dan 15 restaurants geopend in Engeland.

Neem ook een kookles tijdens je reis!

Unico Travel biedt samen met de lokale agent ter plekke twee soorten kooklessen aan. Een kookles met een professionele chef-kok in Oaxaca en de andere is met een dame in een klein dorp buiten Oaxaca. Beide klassen beginnen met een rondleiding op de markt waar uitleg wordt gegeven over de lokale producten. De klassen zijn klein en persoonlijk en gemaakt voor mensen die genieten van koken en nieuwe culturen willen leren kennen!

Ook genieten van het eten en drinken Mexico tijdens je reis?

Meer weten over eten en drinken Mexico en zin in een reis naar Mexico waar u de Mexicaanse keuken leert kennen? Bekijk hier onze reis naar Oaxaca.

Lees ook:

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest