Praktische informatie Mexico

U bent hier: Home » Latijns-Amerika reizen » Mexico » Praktische informatie

Reisdocumenten

Voor reizen naar Mexico heeft u een geldig paspoort nodig, welke na vertrek nog zes maanden geldig is. U heeft geen visum nodig voor reizen naar dit land, alléén als u langer blijft dan drie maanden. Kinderen, ongeacht de leeftijd, zijn verplicht een eigen paspoort te hebben.

Vluchten

Vanuit Nederland of België zijn er directe vluchten beschikbaar. Een vlucht duurt gemiddeld 12 uur naar Mexico City. Afhankelijk van uw aankomst in Mexico City kunt u dezelfde dag nog door vliegen naar Oaxaca (50 minuten).

Reizen via de VS

Indien u via de VS reist bent u verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. Het formulier is online aan te vragen via de officiële website.

Inentingen

Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van de reis en uw gezondheidssituatie. Aanbevolen zijn inentingen tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of het gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.

Geld en valuta

De officiële munteenheid van Mexico is de Mexicaanse peso. In Mexico zijn veel ATM-machines beschikbaar waar u de pesos kunt pinnen. U kunt hier terecht met een Nederlandse bankpas. Unico Travel raadt u aan om ook een creditcard mee te nemen zodat u niet onnodig voor verassingen komt te staan. In hotels en grotere restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. De huidige wisselkoers vindt u hier.

Fooien

In Mexico is het gebruikelijk dat er voor services en diensten een fooi wordt gegeven. In restaurants wordt over het algemeen 15% fooi boven op de rekening gegeven. Indien u gebruik maakt van de services van een gids, wordt een fooi zeer gewaardeerd. Reist een privé gids een dagdeel met u mee, dan kunt u 5 USD per persoon geven. Kamermeisjes in accommodaties waar u langer verblijft, kunt u bij tevredenheid 1 USD per dag geven. Parkeerwachters, toiletdames, en chauffeurs kunt u een kleinere fooi geven. Uiteraard kunt u naar eigen inzicht en de mate van tevredenheid, de hoogte van de fooi bepalen.

Elektriciteit

De stopcontacten in Mexico zijn niet het zelfde als in Nederland of België. U heeft een verloopstekker nodig, die u kunt kopen bij de ANWB of Hema. Soms doen er zich stroomstoringen voor, daarom is het verstandig om een zaklamp mee te nemen met extra batterijen.

Souvenirs

Voor weinig geld kunt u in Mexico handgemaakte potten, keramiek, zilverwerk en dekentjes kopen. De leukste winkelgebieden zijn; Mexico City, Guadalajara, Oaxaca, Merida, Campeche, Acapulco, Taxco en San Miguel de Allende. De winkels in Mexico City zijn geopend van maandag tot zaterdag van 09.00 uur – 20.00 uur. In de rest van het land zijn ze geopend op maandag tot vrijdag van 09.00 uur – 14.00 uur en van 16.00 uur – 20.00 uur. Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Rijksoverheid.

Vervoer

Bus
Mexico kent een goed ontwikkeld busnetwerk. De bussen rijden volgens schema en het personeel is behulpzaam. Er zijn drie categorieën: eerste klas, tweede klas en de lokale lijn. Maakt u gebruik van de nachtbus, dan is deze vaak voorzien van comfortabele zitplaatsen, airconditioning, televisie en een toilet.

Taxi
In elke plaats in Mexico is het gemakkelijk om een taxi op straat aan te houden, zeker in de grote steden ziet het groen van de kevers. Let goed op of de taxi een meter heeft, indien deze niet aanwezig is, spreek dan van te voren een prijs af. Aangezien er ook illegale taxi’s rijden is het verstandig om een taxi te nemen vanaf een standplaats of de receptie een taxi te laten bellen.

Metro
In Mexico City kunt u gebruik maken van het metronetwerk. Echter, pas goed op zakkenrollers.

Huurauto
Indien u een auto huurt zult u niet sneller rijden dan 60 kilometer per uur. Dat is te danken aan de ‘Topes’ verkeersdrempel. Tussen de steden liggen: ‘cuota’s (tolwegen) en ‘libres’ (de gewone weg). Een voordeel van de tolwegen is dat u sneller bent. De gewone wegen brengen u dwars door het plattelandsleven.

Vliegtuig
De internationale luchthavens van Mexico zijn Cancun en Mexico City.

Adressen

Ambassade van Mexico in Nederland
Nassauplein 17
2585 EB Den Haag
T. 070 3602900

Nederlandse Ambassade in Mexico
Av. Vasco de Quiroga 3000
Edificio Calakmul, piso 7
Colonia Santa Fe
01210 Mexico D.F.
T. 0052 555 2589921
F. 0052 555 2588138

Meer weten? Lees hier de land informatie van Mexico.

Interesse? Vraag een reis aan!
mexico hoogtepunten barbara
Meer weten over Mexico? Neem contact met ons op!