Mexico Hoogtepunten

U bent hier: Home » Mexico Hoogtepunten

Ontdek tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis de mooiste plekken van dit veelzijdige land. De ideale combinatie tussen tropische stranden, authentieke dorpjes, watervallen en een eeuwenoude cultuur. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Cancún – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanjá – Flores (Guatemala) – Palenque – Campeche – Merida – Playa del Carmen – Isla Holbox.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €2.350, – per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

mexico hoogtepunten barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze Mexico Hoogtepunten reis:

Groene Vink Kleurrijke steden
Groene Vink Tropisch eiland Isla Holbox
Groene Vink Overnachting bij Lacandón indianen
Groene Vink Boottour door de Cañón del Sumidero
Groene Vink Mayaruïnes (Bonampak, Yaxchilán, Tikal, Palenque en Chichén Itza)

Mijn complimenten aan Unico Travel: alles klopte aan deze rondreis, perfect georganiseerd. Goed vervoer, mooie kleinschalige hotels, vervoer goed geregeld, vriendelijke en bekwame gidsen en een perfecte mix tussen cultuur en natuur, zowel hedendaagse als oude cultuur.

[usr 5]
Irma en Hans

Foto impressie van de Mexico Hoogtepunten reis

Gebieden van deze Mexico Hoogtepunten reis

San Cristóbal de las Casas

De Mexico Hoogtepunten reis begint in San Cristóbal de las Casas. Dit is een leuke stad in de provincie Chiapas. San Cristóbal is een kleurrijke stad met een gezellig centrum. Vanuit San Cristóbal maakt u een excursie per boot door de Cañón del Sumidero kloof. U vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als u omhoog kijkt ziet de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. Tevens brengt u ook een bezoek aan de traditionele dorpen Chamula en Zinacantán.

Palenque

Palenque is een eeuwenoude Mayastad midden in het regenwoud. Het is één van de mooiste plekken van deze Mexico Hoogtepunten reis. Samen met een gids bezoekt u de vele ruïnes en tempels en krijgt u alle uitleg. Tevens wordt er onderweg van San Cristóbal de las Casas naar Palenque een tussenstop gemaakt bij de waterval van Misol-Ha en watervallen Cascadas de Agua Azul.

Lacanjá

Bijzonder tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis is dat u ook overnacht bij de Lacandón indianen midden in het regenwoud. Samen met een indiaan maakt u een wandeling door het regenwoud. U overnacht in een cabaña aan de rivier. Onderweg van Palenque naar Lacanjá wordt er ook nog een stop gemaakt bij de Mayaruïnes Yaxchilán en Bonampak.

Flores/Tikal (Guatemala)

Tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis, verblijft u ook op Flores. Deze plaats ligt dichtbij Lacanjá. Het is een kleurrijk eilandje/dorpje en leuk om doorheen te wandelen. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht op het meer. Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Maya stad Tikal te ontdekken.. Samen met een gids bezoekt u deze Maya stad en krijgt u uitleg over de vele ruïnes, tempels en overblijfselen. Vaak kunt u ook brulapen en neusbeertjes zien!

Campeche

Via Palenque vervolgt u deze Mexico Hoogtepunten reis naar Campeche. Campeche is een koloniale stad omringd door een stadsmuur. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kleurrijke gebouwen, het gezellige plein en de kathedraal maken Campeche zeker de moeite waard om te bezoeken!

Merida

Een leuke stad tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis is Merdida. Het is de hoofdstad van de deelstaat Yucatán en ook het cultureel en financieel centrum van de staat. Merida is een moderne, maar ook koloniale stad en staat bekend de ruïnes van Chichén Itzá. In Merida vindt u veel musea, galerijen, restaurants en winkels. Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan de Maya stad Uxmal.

Playa del Carmen

De reis gaat verder naar het strand van Playa del Carmen. Onderweg bezoekt u nog de Maya tempels Chichen Itza. Bij aankomst in Playa del Carmen kunt u het gezellige centrum verkennen en heerlijk drie dagen ontspannen aan het strand. Ook kunt u verschillende uitstapjes maken vanuit Playa del Carmen. Ga bijvoorbeeld een dag naar Tulum en verken de Maya ruïnes of ontdek en zwem in een van de vele cenotes.

Isla Holbox

U sluit deze Mexico Hoogtepunten reis af op het eiland Isla Holbox. Isla Holbox is een prachtig eiland met een turquoise zee, parelwitte stranden en een schitterende natuur. Hier kunt u zwemmen, ontspannen aan het strand, fietsen huren en het eiland verkennen, kajakken, SUP boarden, snorkelen, duiken.. Ook is er de mogelijkheid om te snorkelen met walvishaaien.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips over deze Mexico Hoogtepunten reis

Tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis zorgt Unico Travel voor alle transfers en binnenlandse vluchten. Een aantal transfers zijn gedeeld en een aantal transfers privé. De reis kan uiteraard ook geheel met privé vervoer. Zelf reizen door Mexico? Vraag dan een vrijblijvend reisvoorstel aan.
TUI Fly vliegt rechtstreeks naar Cancun. De directe vlucht duurt ongeveer 11 tot 12 uur.