Mexico Hoogtepunten

Home » Mexico Hoogtepunten

Ontdek tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis de mooiste plekken van dit veelzijdige land. Deze reis is de ideale combinatie tussen tropische stranden, koloniale steden, azuurblauwe watervallen, paradijselijke stranden en een eeuwenoude cultuur. U maakt een boottocht door de Cañyón del Sumidero en overnacht in het koloniale San Cristóbal. Samen met een gids ontdekt u de dorpjes Chamula en Zinacantán, Daarnaast bezoekt u de Mayasteden Palenque, Uxmal, Calakmul en Chichén Itzá. De reis sluit u af op het paradijselijke Isla Holbox. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Cancún – Tuxtla Gutiérrez – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Xpujil (Calakmul) – Mérida – Valladolid – Isla Holbox.
Dagen: 18 dagen / 17 nachten.
Prijsindicatie: € 4.500,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van Mexico:

Groene Vink Cenotes van Valladolid
Groene Vink Paradijselijk Isla Holbox
Groene Vink Wereldwonder Chichén Itzá
Groene Vink Boottocht door de Cañón del Sumidero
Groene Vink Koloniale steden San Cristóbal & Merida
Groene Vink Mayasteden Palenque, Calakmul & Palenque

Mijn complimenten aan Unico Travel: alles klopte aan deze rondreis, perfect georganiseerd. Goed vervoer, mooie kleinschalige hotels, vriendelijke en bekwame gidsen en een perfecte mix tussen cultuur en natuur, zowel hedendaagse als oude cultuur.

5.0 out of 5.0 stars
Irma & Hans

Genoten van de mix van overweldigende natuur (Cañón del Sumidero, Chiflón, Laguna Catazajá), cultuur (Monte Albán, Tonina), de lokale ambachten (Teotitlán). Vergeet ook de mensen niet: het is genieten om ’s avonds op een terrasje te kijken en luisteren naar de Mariachi. Een geslaagde reis!

5.0 out of 5.0 stars
Gerard & Jeanne

Foto impressie van de hoogtepunten van Mexico

Gebieden van deze Mexico Hoogtepunten reis

Cancún

Per internationale vlucht komt u aan in Cancún. Deze stad ligt in het oosten van de provincie Yucatán. Cancún bestaat enerzijds uit de stad zelf en anderzijds uit een soort schiereiland waar veel hotels zijn gelegen aan parelwitte zandstranden. Unico Travel heeft bewust gekozen voor één nacht Cancún, want dit is meer dan voldoende. U overnacht in een comfortabel hotel in de stad. De eerste dag komt u aan het einde van de middag aan. De volgende dag kunt u uitgebreid ontbijten, ontspannen aan het zwembad en nog wandelen over de boulevard.

Tuxtla Gutiérrez

Per binnenlandse vlucht vliegt u vanuit Cancún naar Tuxtla Gutiérrez, ruim anderhalf uur vliegen. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar een comfortabel hotel gebracht. Tuxtla ligt dichtbij de Cañón del Sumidero. U vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als u omhoog kijkt ziet de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. Geniet van de uitzichten op de ongerepte natuur, de watervallen en een van de grootste stuwdammen van het land. Wie weet spot u ook krokodillen aan de oevers!

San Cristóbal de las Casas

Eén van de hoogtepunten van Mexico is de koloniale plaats San Cristóbal de las Casas. Het is een kleurrijk stadje in de staat Chiapas met een sfeervol centrum. Er hangt een speciale sfeer gecreëerd door de vele oude lokale volkeren die in San Cristóbal samenleven met de Europeanen die zich in deze stad hebben gevestigd. Samen met een gids ontdekt u de kleurrijke straten, kerken, pleinen en kraampjes met streetfood. Tevens bezoekt u ook de dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. Dit zijn traditionele dorpen vlakbij San Cristóbal waar de bevolking nog de oude inheemse talen spreekt en leeft volgens eeuwenoude tradities.

Palenque

Palenque is een eeuwenoude Mayastad midden in het regenwoud. Vanuit San Cristóbal maakt u onderweg een tussenstop bij de waterval Misol-Ha en de watervallen Agua Azul. U overnacht in een comfortabel hotel met een zwembad. De dag erna ontdekt u met een gids de ruïnes en tempels van de eeuwenoude Mayastad Palenque. Eén van de belangrijkste tempels is de Tempel van de Zon. Wandel langs de ruïnes en ervaar de geschiedenis. Wie weet spot u ook nog toekans en brulapen.

Xpujil (Calakmul)

Xpujil is een heel klein plaatsje waar vandaan u de Mayaruïnes Xpujil, Chicanná en Becan kunt bezoeken. Uniek is dat u vanuit het hotel naar deze vindplaatsen kunt fietsen. Verder is Xpujil de ideale uitvalsbasis om de nog onbekende Mayastad Calakmul te ontdekken, gelegen in het regenwoud.

Mérida

Na de overnachtingen in Xpujil reist u naar de stad Mérida, de hoofdstad van de deelstaat Yucatán. Onderweg maakt u een tussenstop bij de Mayastad Uxmal. Mérida wordt ook wel het cultureel en financieel centrum van de staat genoemd. Het is een moderne, maar koloniale stad. Struin door de kleurrijke straten langs de pleinen en kraampjes. Rondom het centrale plein vindt u diverse historische gebouwen, denk aan de kathedraal, het paleis en het raadhuis.

Vanuit Merída bezoekt u Celestún. Celestún bestaat uit uitgestrekte stranden en mangroven. Het is een biosfeerreservaat en in het gebied leven meer dan 300 vogelsoorten. U maakt een boottocht door het gebied met de kans om flamingo’s te spotten.

Valladolid

Vanuit Mérida reist u naar Chichén Itzá. Deze Mayastad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De piramide van Kukulcán is de belangrijkste bezienswaardigheid. Vervolgens reist u naar Valladolid, een koloniale plaats in de staat Yucatán. Ontdek de kleurrijke straten en ga zwemmen in één van de nabijgelegen cenotes.

Isla Holbox

U sluit deze rondreis af met één van Mexico’s hoogtepunten, namelijk Isla Holbox. Dit is een paradijselijk eiland met een turquoise zee, parelwitte stranden en een schitterende natuur. Hier kunt u zwemmen, ontspannen aan het strand, fietsen huren, kajakken, suppen, snorkelen, duiken en het eiland verder verkennen. Ook heeft u de kans om te zwemmen met walvishaaien.

Extra informatie en tips over deze Mexico Hoogtepunten reis

Tijdens deze Mexico Hoogtepunten reis reist u per privé transfers, per ferry en per binnenlandse vlucht. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.
TUI Fly vliegt rechtstreeks naar Cancún. De directe vlucht duurt ruim 11 uur. Soms wordt er een nog een korte tussenstop gemaakt in Jamaica. Andere vluchten vertrekken vanaf Amsterdam via Parijs of Atlanta naar Cancún. Vanuit Brussel kunt u via Madrid vliegen met Air Europa of via Frankfurt.