Reisschema

U bent hier: Home » Mexico Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Aankomst Cancún
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Cancún. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de vlucht.

Dag 2, San Cristóbal de las Casas
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Tuxtla Gutierrez. Hier staat een chauffeur te wachten die u naar San Cristóbal de las Casas brengt. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de stad gaan verkennen en een hapje eten op het terras. Uw hotel ligt op loopafstand van het centrum.

Dag 3, Cañón del Sumidero, San Cristóbal de las Casas
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour door de Cañón del Sumidero. U vaart hier door de kilometerlange kloof van Sumidero. Aan de oevers heeft u de kans om krokodillen te spotten. Ook is het mogelijk om vele vogelsoorten te zien en apen door de boom te zien slingeren.

mexico reizen barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Dag 4, San Juan Chamula en Zinacantán, San Cristóbal de las Casas
Vandaag bezoekt u met een gids de nabijgelegen dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpen liggen dicht bij San Cristóbal de las Casas. De lokale bevolking hier spreekt oude inheemse talen. In Zinacantán bezoekt u een lokale familie en ziet u hoe men hier leeft. In Chamula bezoekt u een Indiaanse kerk die erg bijzonder is door de tradities.

Dag 5, Palenque (via Misol-Ha en Cascades de Agua Azul)
Vandaag reist u door naar Palenque. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de waterval Misol-Ha en watervallen Cascades de Agua Azul. De blauwe watervallen danken hun naam aan het feit dat ze elk jaar in mei helderblauw water hebben. Bij de watervallen kunt u zwemmen of wat drinken op het terras naast de waterval. In de middag reist u naar uw hotel in het regenwoud van Palenque.

Dag 6, Lacanjá (via Yaxchilán en Bonampak)
Vandaag wordt u opgehaald en naar de jungle van Lacanjá gebracht. Onderweg maakt u nog een stop bij de Maya vindplaatsen Yaxchilán en Bonampak. Een mooie route naar de Usumacinta rivier. Grote kans dat u ook brulapen door de bomen ziet slingeren. ’s Avonds overnacht u in cabañas aan de rivier, waar de oorspronkelijke bewoners, de Lacandon Maya’s, nog wonen.

Dag 7, Flores
In de ochtend kunt u nog samen met een indiaan een wandeling door het regenwoud maken. Hierna wordt u opgehaald en naar Flores in Guatemala gebracht. Flores is een gezellig plaatsje met leuke restaurantjes en kleurrijke straten. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Dag 8, Tikal, Flores
Vandaag wordt u opgehaald voor een tour naar Mayastad Tikal. De gids geeft u veel uitleg over deze eeuwenoude stad. Tikal was vroeger één van de grootste Mayasteden. Er zijn vele ruïnes, tempels en overblijfselen te zien. Ervaar de geschiedenis en beklim ook enkele tempels. Vanaf de hoogste tempel heeft u een schitterend uitzicht over het regenwoud. Vaak kunt u ook brulapen, slingerapen, neusberen en toekans in het regenwoud spotten.

Dag 9, Palenque
Vandaag wordt u opgehaald en in ongeveer vijf uur reizen naar uw hotel in Palenque gebracht. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad en genieten van de natuur. Dichtbij het hotel ligt ook nog het Aluxes Ecoparque, een klein dierenpark waar dieren worden opgevangen die ziek of verlaten zijn of in illegaal gevangenschap hebben gezeten.

Dag 10, Campeche
In de ochtend bezoekt u samen met een gids het Nationaal Park Palenque.  Palenque is een bekende archeologische vindplaats van de Maya beschaving, de vondsten zijn van grote waarde. Tot nu toe is ongeveer 2,5 km2 van de stad blootgelegd. Men schat dat dit nog geen 10% is van de totale oppervlakte die Palenque ooit bestreek. De rest van het gebied, dat waarschijnlijk nog meer dan duizend gebouwen en andere constructies bevat, ligt nog verborgen in het regenwoud. Hierna wordt u naar Campeche gebracht, een koloniaal stadje aan de kust van Mexico.

Dag 11, Merida (via Uxmal)
Vandaag wordt u naar Merida gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Uxmal. Uxmal is één van de belangrijkste archeologische plekken uit de Maya cultuur. Vanaf deze Maya stad wordt u gebracht naar Merida. Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrale plein. Hier kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurantjes.

Dag 12, Merida
Vandaag kunt u het kleurrijke centrum van Merida verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal of de schilderijen in het gemeentehuis. Deze schilderijen laten de geschiedenis van Mexico en Yucatán goed zien. U kunt ook in de buurt van het gemeentehuis het plein Casa Montejo bezoeken. In de middag kunt u de Paseo Montejo verkennen. Deze wijk heeft enorme villa’s die stammen uit de tijd dat Merida één van de rijkste steden ter wereld was. Merida was rond 1900 een van de rijkste steden ter wereld vanwege de productie en handel in Sisal.

Dag 13, Playa del Carmen (via Chichen Itzá)
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald en naar Chichén Itzá gebracht. Deze oude Mayastad dateert uit de zesde eeuw en was één van de belangrijkste en grootste Mayasteden tot 1200 na Christus. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de ruïnes reist u naar Playa del Carmen. Bij aankomst kunt u dineren in één van de restaurants en heerlijk ontspannen bij uw hotel.

Dag 14, Playa del Carmen
Vandaag kunt u heerlijk ontspannen bij het hotel en aan het strand. De onderwaterwereld verkennen? Dan is het een aanrader om naar nabijgelegen Cozumel te gaan, één van de mooie plekken in Mexico om te duiken/snorkelen. Ook is het mogelijk om vandaag te zwemmen in een cenote. Dit is een soort onderwatergrot. Dichtbij Playa del Carmen ligt bijvoorbeeld Chaak Tun.

Dag 15, Playa del Carmen
Heerlijk nog een dagje ontspannen aan het strand. Ook is het een aanrader om een tour te boeken naar Tulum. Ontdek hier de Mayatempels, gelegen aan zee. Ontdek de geschiedenis en neem daarna een duik in de azuurblauwe zee.

Dag 16 t/m 18, Isla Holbox
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Holbox. Bij aankomst wordt u opgehaald en kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Als afsluiter van uw reis kunt u deze drie dagen heerlijk ontspannen. Zwem in de azuurblauwe zee, ontspan aan de parelwitte stranden, boek een snorkeltocht, zwem met walvishaaien, spot vele vogelsoorten, ga kajakken of huur een fiets. Er is genoeg te beleven en de omgeving is werkelijk schitterend!

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de boot naar het vaste land en vervolgens reist u per transfer naar Cancún airport. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!