Reisschema

Home » Mexico Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Cancún
Vandaag komt u aan in Cancún. Deze stad ligt in het oosten van de provincie Yucatán. Cancún bestaat enerzijds uit de stad zelf en anderzijds uit een soort schiereiland waar veel hotels zijn gelegen aan parelwitte zandstranden. Unico Travel heeft bewust gekozen voor één nacht Cancún, want dit is meer dan voldoende. U overnacht in een comfortabel hotel in de stad. De eerste dag komt u over het algemeen altijd aan het einde van de middag aan.

Dag 2, Tuxtla Gutiérrez
Vandaag kunt u uitgebreid ontbijten, ontspannen aan het zwembad en wandelen over de boulevard. ’s Middags wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cancún gebracht. Hier vertrekt de binnenlandse vlucht naar Tuxtla Gutiérrez, ruim anderhalf uur vliegen. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar een comfortabel hotel gebracht.

Dag 3, San Cristóbal de las Casas
Tuxtla ligt dichtbij de Cañón del Sumidero. U vaart over de kilometerslange Grijalva rivier en als u omhoog kijkt ziet de hoge rotswanden van deze indrukwekkende kloof. De kloof heeft een hoogte van zo’n 700 meter. Aan de oevers heeft u de kans om krokodillen te spotten. Ook is het mogelijk om vele vogelsoorten te zien, leguanen en om apen door de boom te zien slingeren. Na de tour wordt u opgehaald en in ongeveer een uur rijden naar uw hotel in San Cristóbal de las Casas gebracht.

Dag 4, San Cristóbal de las Casas
Vandaag ontdekt u samen met een gids het centrum van San Cristóbal. U vindt er sfeervolle straten met restaurants, winkels en bars, terrassen en pleinen. De stad vormt het hart van de cultuur van de Maya’s. U ziet dit aan de lokale bevolking met traditionele kleding en de souvenirs op de lokale markt. Bezoek de gele/oranje kathedraal, de Santo Domingo kerk en het uitzichtpunt bij de Iglesia de Guadelupe.

’s Middags bezoekt u met gids de nabijgelegen dorpen San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpen liggen dicht bij San Cristóbal de las Casas. De lokale bevolking hier spreekt oude inheemse talen. In Zinacantán bezoekt u een lokale familie en ziet u hoe men hier leeft. In Chamula bezoekt u een Indiaanse kerk die erg bijzonder is door de tradities.

Dag 5, Palenque (via Misol-Ha en Cascades de Agua Azul)
Vandaag reist u door naar Palenque. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de waterval Misol-Ha en watervallen Cascades de Agua Azul. De blauwe watervallen danken hun naam aan het feit dat ze elk jaar in mei helderblauw water hebben. Bij de watervallen kunt u zwemmen of wat drinken op het terras naast de waterval. In de middag reist u naar uw hotel in het regenwoud van Palenque.

Dag 11, Merida (via Uxmal)
Vandaag wordt u naar Merida gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Uxmal. Uxmal is één van de belangrijkste archeologische plekken uit de Maya cultuur. Vanaf deze Maya stad wordt u gebracht naar Merida. Bij aankomst kunt u een bezoek brengen aan het centrale plein. Hier kunt u heerlijk eten in één van de vele restaurantjes.

Dag 12, Merida
Vandaag kunt u het kleurrijke centrum van Merida verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal of de schilderijen in het gemeentehuis. Deze schilderijen laten de geschiedenis van Mexico en Yucatán goed zien. U kunt ook in de buurt van het gemeentehuis het plein Casa Montejo bezoeken. In de middag kunt u de Paseo Montejo verkennen. Deze wijk heeft enorme villa’s die stammen uit de tijd dat Merida één van de rijkste steden ter wereld was. Merida was rond 1900 een van de rijkste steden ter wereld vanwege de productie en handel in Sisal.

Dag 16 t/m 18, Isla Holbox
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier stapt u op de boot naar Isla Holbox. Bij aankomst wordt u opgehaald en kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Als afsluiter van uw reis kunt u deze drie dagen heerlijk ontspannen. Zwem in de azuurblauwe zee, ontspan aan de parelwitte stranden, boek een snorkeltocht, zwem met walvishaaien, spot vele vogelsoorten, ga kajakken of huur een fiets. Er is genoeg te beleven en de omgeving is werkelijk schitterend!

Dag 19, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hier vertrekt de boot naar het vaste land en vervolgens reist u per transfer naar Cancún airport. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!