Honduras Hoogtepunten

Home » Honduras Hoogtepunten

Ontdek tijdens deze 17-daagse reis de hoogtepunten van Honduras. Ervaar de sfeer in de koloniale dorpen, ontdek de geschiedenis van de Maya’s in Copán en wandel door ongerepte natuurgebieden. Sluit uw reis af op het paradijselijke eiland Roatán. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San Pedro Sula – Lago de Yojoa – Gracias – Copán Ruinas – Tela – La Ceiba – Roatán.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €2.450,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

rondreis honduras barbara
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze Honduras Hoogtepunten reis:

Groene Vink Ontdek de Pulhapanzak Waterfalls
Groene Vink Schitterende lodge nabij Lago de Yojoa
Groene Vink Ontspannen in heetwaterbaden bij Gracias
Groene Vink Ontdek de geschiedenis in de Mayastad Copán
Groene Vink Tour Nationaal Park Jeanette Kawas
Groene Vink Luxueuze lodge nabij La Ceiba
Groene Vink Afsluiten op paradijselijk Roatán

Foto impressie van de Honduras Hoogtepunten Reis

Gebieden van deze Honduras Hoogtepunten Reis

Lago de Yojoa

Lago de Yojoa is het grootste meer van Honduras en ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Het is een beschermd natuurgebied. De combinatie van het meer omringd door de bergen en het regenwoud zorgt voor adembenemende uitzichten. Dichtbij het meer ligt ook het Nationaal Park Santa Barbara waar u de hoogste berg (2.744 meter) kunt beklimmen en bovendien de zeldzame vogel de quetzal kunt spotten. Tevens ligt het Nationaal Park Cerro Azul Meámbar aan het meer, waar u schitterende wandelingen door het regenwoud en langs watervallen kunt maken. Tijdens een bezoek aan het meer en de omgeving waant u zich in een oase van rust, omdat u zich hier ver van de bewoonde wereld bevindt. Ontdek daarnaast in de schitterende natuur meer dan 400 vogelsoorten (waaronder veel watervogels) en zie ook hoe de lokale bevolking op het meer vist.

Gracias

Gracias is een kleine koloniale stad in Honduras. De stad ligt aan de voet van de Celaque berg. Ontdek allereerst het historisch centrum en het Fort van San Cristóbal. Wandel daarnaast in het Nationaal Park Celaque en ontspan ook in de nabijgelegen heetwaterbaden. Vanuit Gracias maakt u een tour naar het Nationaal Park Celaque. Hier ziet u het hoogste punt van Honduras (zo’n 2.489 meter). Onderweg naar Gracias ontdekt u ook nog het plaatsje La Esperanza. Dit is de handelsplaats voor de Lenca’s die in de omringende bergen leven.

Copán Ruinas

Het bergdorp Copán Ruinas staat onder andere bekend om de Mayastad Copán en is gelegen in het westen van Honduras en net over de grens met Guatemala. Kenmerkend aan dit dorp is het karakteristieke centrum met kleurrijke huizen en sfeervolle restaurants. Bijzonder aan de eeuwenoude Mayastad is dat veel ruïnes goed bewaard zijn gebleven, waardoor het een bijzondere plek is voor zowel reizigers als onderzoekers en archeologen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds vele mysteries rondom deze Mayastad, zoals de betekenis van de teksten op de stenen die voor de mens onleesbaar zijn. Bovendien worden er nog steeds nieuwe bouwwerken ontdekt, waardoor de Mayastad voor onderzoekers en archeologen erg interessant blijft.

Tela / Nationaal Park Jeannette Kawas

In het noorden van Honduras en gelegen aan de Caribische Zee ligt de stad Tela. De stad wordt omringd door witte stranden aan een helderblauwe zee. Wandel allereerst over de boulevard langs restaurants en souvenirwinkels. Daarnaast is er in de omgeving ook genoeg te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de botanische tuinen van Lancetilla, gelegen op slechts enkele kilometers van de stad. In deze tuin vindt u tropische planten en bomen van over de hele wereld. De fruitbomen trekken ook verschillende soorten vogels aan. De enorme bamboebossen zorgen voor een mystieke sfeer. Het is prachtig om er doorheen te lopen.

Ten westen van Tela ligt het Nationaal Park Jeannette Kawas, voorheen bekend als Punta Sal. Het park is opgedeeld in twee gebieden. Allereerst het schiereiland dat alleen via de zee te bereiken is. Hier bevinden zich schitterende stranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en tropische regenwouden. Tijdens de boottocht heeft u kans om hier dolfijnen te spotten. Het tweede gebied in het park is de Los Micos Laguna. Deze lagune wordt omringd door mangroven en tropische plant- en boomsoorten en staat bekend om de vele vogelsoorten.

La Ceiba / Pico Bonito

De stad La Ceiba ligt in het noorden van Honduras aan de Caribische Zee. De stad is uitgeroepen tot ‘Eco Tourism Capital of Honduras’ en ‘Entertainment Capital of Honduras’ vanwege de nabijgelegen stranden, het bruisende nachtleven en de verscheidenheid aan parken in en rond de stad. Daarnaast ligt in de omgeving van de stad het Nationaal Park Pico Bonito. Vanwege de hoogteverschillen kent het park meerdere ecosystemen. Er leven dan ook meer dan 400 vogelsoorten, maar ook dieren als jaguars, tapirs, poema’s, kapucijnapen en slingerapen. Door het park lopen verschillende paden die u meeneemt langs kristalheldere meren, watervallen en uitkijkpunten voor schitterende uitzichten.

Roatán

Op ongeveer vijftig kilometer voor de kust van Honduras liggen de Baai-eilanden. Roatán is het grootste eiland en te bereiken per boot of per vliegtuig, waarbij u een schitterend uitzicht heeft over de eilanden en de turquoise zee. Het is ruim een uur varen of een klein half uur vliegen. Roatán bestaat uit parelwitte stranden aan een turquoise zee en een prachtige groene natuur. Het is leuk om te suppen over zee en om per kajak de nabijgelegen mangroven te verkennen. Daarnaast heeft het eiland ook een tropisch regenwoud, waar u bijvoorbeeld van boomtop naar boomtop kunt ziplinen. Roatán ligt aan de rand van het op één na grootste barrièrerif ter wereld (Belize Barrier Reef) en staat daarom bekend als één van de belangrijkste duikbestemmingen van Honduras. Ontdek de kleurrijke koraalriffen met prachtige vissoorten, schildpadden, dolfijnen, haaien en roggen.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!