Honduras, het land dat veel meer te bieden heeft dan de Maya ruïnes en Roatan. Van prachtige natuurgebieden en stranden tot koloniale dorpen en de geschiedenis van de Maya’s. Carla en Ton hebben dit jaar zo’n reis gemaakt. Na een enthousiaste reis Colombia, was dit jaar weer het plan Belize. Maar op advies van Unico Travel uiteindelijk een diverse naar Honduras. ‘’ We weten dat Barbara na Colombia wederom gelijk had’’. In deze reisblog nemen wij u mee met een mooie reiservaring Honduras.

Veilige reisbestemming

Carla en Ton hebben zich geen moment onveilig gevoeld. ”Het blijft toch wel heel bijzonder en leuk om gedurende ruim vier weken jezelf ‘de enige toeristen’ te wanen. Er waren wel wat toeristen, maar alleen latino’s. Daarnaast hadden we hetzelfde gevoel als in Colombia: men zegt wel dat het zo gevaarlijk is, maar als je gewoon in de gebieden blijft waar de reis voor je georganiseerd wordt, valt het heel erg mee. Het voelde geen moment onveilig. Ook niet ’s avonds over straat in het donker.”

Natuur en wildlife

Honduras heeft veel natuur te bieden. ’’Er is een grote verscheidenheid aan natuur(parken). De natuur is overweldigend. Veel regenwoud, soms met regen. Op allerlei plaatsen veel vogels meestal gehoord. De meest bijzondere die we konden zien vonden wij de vele soorten kolibries en de toekans.

Cultuur

Cultuur snuiven hebben we gedaan bij de Lencas  (traditioneel) en de Mayastad Copan (ruines). Honduras is een van de meest authentieke lanen van Latijns-Amerika. Het land is nog ongerept en authentiek.

De unieke waterval Pulhapanzak

De waterval Pulhapanzak is de grootste waterval in Honduras. ’’Het meest bijzondere van de waterval van Pulhapanzak was dat je er zowel overheen kon met de zipline, alswel achterlangs/ doorheen. Spannend!’’

Snorkelen, kajakken en de Garifuna gemeenschap

Bij het eiland Punta Sal hebben we mooi gesnorkeld (ook koraal) en bij Punta Izopo konden we met zeekajakken (natte kont) door de mangrove lagunes varen. Een aantal keer hebben we kunnen kajakken, zowel als toeristisch plaatselijk uitje maar ook helemaal alleen in de natuur. Heel bijzonder waren de lunches bij de Garifuna gemeenschap: overheerlijke vis en kip!

Met privé vliegtuig naar Miskito

De meest unieke ervaring geweest tijdens deze reis. ’’Speciaal: met privé vliegtuig naar Miskito. Eerst naar de ‘hoofdstad’ Brus Laguna. Daarna nog vijf uur met een lange (privé) boot door naar Las Marias, een kleine gemeenschap. Simpele, maar schone accommodatie. Heel vriendelijke mensen, we aten bij mensen thuis. Hier is de toerist nog een bezienswaardigheid. We hebben uitgebreid door het gastvrije dorp gewandeld. Ook een hele dag op het water, Rapa lagune, veel vogels en zelfs een krokodil gespot. Meestal droog maar lang leve de regencape. Weids uitzicht en (te) veel waterlelies. Een heel speciale lunchplek, er was een quad nodig om ons daar naartoe te brengen.

Roatán

Tot slot: Roatán, het grootste bounty eiland van Honduras en te bereiken per boot of per vliegtuig, waarbij u een schitterend uitzicht heeft over de eilanden en de turquoise zee. Kenmerkend zijn de paradijselijke stranden, de turquoise zee en de schitterende onderwaterwereld. De eilanden worden ook wel ‘de Malediven van Honduras’ genoemd. Carla en Ton gingen als tropische afsluiter naar Roatan.’’Een heerlijk eiland … als je heel mooi weer hebt en dat: hadden wij zeker niet.’’

Met Unico Travel op rondreis naar Honduras?

Wilt u ook Honduras ontdekken? Enthousiast geworden van de reiservaring Honduras van Carla en Ton? En wilt u zelf een rondreis door Honduras maken? Unico Travel helpt u graag met het samenstellen van uw droomreis! Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of bekijk onze voorbeeldreizen naar Honduras.