Reisschema

Home » Honduras Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, San Pedro Sula
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Honduras heet onze vertegenwoordiger u welkom. Het hotel is gelegen in een moderne wijk van San Pedro Sula. Bovendien ligt het op een klein half uur van het vliegveld. Eenmaal in uw hotel kunt u uitrusten. Het hotel heeft een klein buitenzwembad en een galerie met lokale kunstwerken. 

Dag 2, Lago de Yojoa (via Pulhapanzak & Nationaal Park Los Naranjos)
Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald door onze lokale agent. Na uitleg over Honduras reist u per privé transfer naar Lago de Yojoa. Dit is het grootste zoetwatermeer van Honduras. Onderweg bezoekt u ook de waterval van Pulhapanzak. Deze imposante waterval is 43 meter hoog. Hierna reist u naar het Nationaal Park Los Naranjos waar u een archeologische vindplaats bezoekt met belangrijke overblijfselen van de Proto-Lenca en Olmec culturen. Hier is het tevens mogelijk om te kajakken (optioneel). U overnacht in een schitterende lodge omgeven door een ongerepte natuur. 

Dag 3, Lago de Yojoa
Geniet vanaf uw veranda de prachtige omgeving van de lodge. Wandel door het Nationaal Park Cerro Azul Meámbar langs prachtige watervallen en kristalheldere waterbronnen. Er zijn ook uitkijktorens waar u schitterende uitzichten heeft en vele vogels kunt spotten, zoals toekans en kolibries. 

Dag 4, Gracias (via La Esperanza)
Na het ontbijt reist u naar de plaatsen La Esperanza en Intibucá. Hier geeft een lokale Engelssprekende gids een stadstour. Leer onder andere over de weefgetouwen waar de inheemse Lenca’s hun stoffen mee maken. De tour eindigt bij de Chiligatoro lagune. Aan het einde van de middag komt u aan bij uw hotel in Gracias. 

Dag 5, Gracias
Vandaag verkent u met een gids het Nationaal Park Celaque. De top van de Cerro Los Minas is met een hoogte van 2.849 meter het hoogste punt van Honduras. ’s Middags maakt u een stadstour door Gracias. U wandelt door de koloniale straten en ontdekt onder andere het fort en de vele kerken. ’s Avonds heerlijk ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen.

Dag 6, Copán Ruinas
Na het ontbijt reist u naar het bekende dorp Copán Ruinas. Onderweg maakt u eerst een tussenstop bij een koffieplantage. U krijgt een tour op een lokale koffieboerderij en leert alles over het proces hoe de koffie tot stand komt. In Copán Ruinas bezoekt u het Kinich museum, een interactief museum waar u alles leert over de Mayacultuur. Wandel verder door het kleurrijke dorp en geniet ’s avonds van een diner in één van de sfeervolle restaurants. 

Dag 7, Copán Ruinas
Na het ontbijt bezoekt u samen met een Engelssprekende gids de ruïnes van de Mayastad Copán. Hier ontdekt u onder andere de Gran Plaza en de Akropolis. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid nog het Macaw Mountain Bird Park bezoeken, waar u een verscheidenheid aan tropische vogels kunt zien in een natuurlijke omgeving.  

Dag 8, Tela
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de plaats Tela gebracht, gelegen aan de Caribische kust van Honduras. Bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of aan het strand. Ook is het mogelijk om vandaag nog te wandelen door de Lancetilla Botanical Gardens met een verscheidenheid aan planten en bloemen.

Dag 9, Tela
Vandaag ontdekt u één van de mooiste parken van Honduras, het Nationaal Park Jeanette Kawas (voorheen Punta Sal). Per boot vaart u  door het park. Geniet van de witte zandstranden, het tropisch regenwoud en het koraalrif. Ook krijgt u nog een typische Garifuna lunch aangeboden. 

Dag 10, La Ceiba
Na de lunch wordt u opgehaald en naar de stad La Ceiba gebracht. U overnacht in een schitterend hotel in de bergen en omgeven door een schitterende natuur. Observeer diverse flora en fauna.

Dag 11, La Ceiba
Na het ontbijt heeft u verschillende mogelijkheden om actief bezig te zijn in de schitterende omgeving. Volg bijvoorbeeld een rondleiding op een ananasplantage, leer alles over casave of maak kennis met de Garifuna cultuur. Voor de avonturiers is het een aanrader om te gaan raften over de grootste rivier van Honduras of zweven van boomtop naar boomtop met een canopy tour. 

Dag 12 t/m 17, Roatán
Vroeg in de ochtend wordt u naar de pier gebracht. Per boot vaart u in ongeveer twee uur naar het paradijselijke eiland Roatán. De komende dagen kunt u heerlijk genieten aan de witte zandstranden en van de turquoise zee, mangroven, wuivende palmbomen en zelfs regenwouden.  Maak daarnaast schitterende snorkel- en duiktours en verken de onderwaterwereld met dolfijnen, tropische vissen, zeeschildpadden en kleurrijk koraal. Ook is het leuk om te kajakken of SUP boarden.

Dag 17, Vertrek
Vandaag vliegt u per binnenlandse vlucht van Roatán naar San Pedro Sula.  Vanuit hier neemt u de internationale vlucht terug naar Nederland. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Honduras!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!