Natuurreis El Salvador

Home » Natuurreis El Salvador

Onze natuurreis door El Salvador neemt u mee langs actieve vulkanen, authentieke dorpen en tropische stranden. Ontdek het nog relatief onbekende El Salvador. Ervaar de indrukwekkende geschiedenis en bezoek tevens de Mayaruïnes van Copán in Honduras. Sluit uw reis aan een vulkanisch zandstrand aan de Pacifische kust. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: San Salvador – Ataco – Santa Ana – Copán – Suchitoto – Bahía de Jiquilisco – Costa del Sol.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.950 per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van de natuurreis door El Salvador

Groene Vink Actieve vulkanen
Groene Vink Uitgestrekte meren
Groene Vink Authentieke dorpen
Groene Vink Vulkanische zandstranden
Groene Vink Klassieke Mayasteden

Interesse? Vraag deze reis aan!

Foto impressie

Gebieden van de natuurreis door El Salvador

San Salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. De stad staat bekend om zijn diversiteit. In de omgeving van San Salvador liggen vulkanen en het centrum bestaat uit diverse pleinen, markten en musea. Ontdek de indrukwekkende geschiedenis, het dagelijks leven op de markt en wandel door het nabijgelegen park El Boqueron waar zich twee vulkaankraters bevinden.

Ataco

Vanuit San Salvador reist u via de schitterende bloemenroute naar het authentieke dorpje Ataco. De bloemenroute zorgt onderweg voor panoramische uitzichten op lagunes, sprookjesachtige nevelwouden en uitgestrekte koffieplantages. Ataco is een kleurrijk authentiek dorp met felgekleurde muurschilderingen en kunstgalerieën. Hier ontdekt u het échte El Salvador. Onderweg naar Ataco toe maakt u tevens een tussenstop bij Joya de Cerén. Dit is de enige plaats in de Mayacultuur waar u de levensstijl van de Maya’s van dag tot dag kunt bekijken. De stad werd net als Pompeï volledig bedolven onder het as van een vulkaanuitbarsting.

Santa Ana

Santa Ana is de op één na grootste stad van El Salvador. Het centrum van Santa Ana bestaat uit gekleurde huizen, historische kerken, de kathedraal, pleinen, sfeervolle restaurantjes, bars en pleinen. Uniek is de omliggende natuur. Geniet aan het kratermeer Lago de Coatepeque en beklim de Santa Ana vulkaan.

Copán (Honduras)

Het dorp Copán Ruinas is een rustig bergdorpje met een karakteristiek centrum. Dichtbij het dorp liggen de ruïnes van Copán. De ruïnes zijn één van de belangrijkste vindplaatsen van de geschiedenis van de Maya’s. Beklim de tempel Rosalila voor een schitterend uitzicht over het complex en bekijk de sculpturen en hiërogliefen.

Suchitoto

Suchitoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van El Salvador genoemd en is één van de meest sfeervolle stadjes van het land. Suchitoto wordt gevormd door koloniale huizen, kunstgalerieën, musea, geplaveide straten, kerken, watervallen, grotten en natuurlijk het Suchitlán meer.

Bahía de Jiquilisco

Bahía de Jiquilisco is een mangrovegebied bestaande uit verschillende kanalen. In het gebied bevinden zich vele vogelsoorten, maar ook krabben, schildpadden en veel soorten vissen. Op Isla Mendez kunt u van augustus t/m januari ’s nachts baby schildpadden vrijlaten.

Costa del Sol

De Costa del Sol ligt aan de Pacifische kust van El Salvador. Heerlijk om hier uw natuurreis door El Salvador af te sluiten. Geniet aan het vulkanische zandstrand, neem een surfles en geniet van schitterende zonsondergangen.

Vervoer

Tijdens deze reis zijn alle transfers op privé basis en met (meestal) een Engelssprekende chauffeur. De chauffeur zal op sommige plaatsen tevens uw gids zijn en daarnaast onderweg ook unieke plekken laten zien. Het voordeel van privé transfers is dat u zelf nergens op hoeft te letten. Onderweg stopt de chauffeur eventueel nog bij goede restaurantjes voor lunch, supermarkten of voor mooie uitzichten.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!