El Salvador natuur, cultuur en strand

U bent hier: Home » Rondreis El Salvador natuur, cultuur en strand

Tijdens onze El Salvador natuur, cultuur en strand reis leert u het authentieke El Salvador kennen. El Salvador, een prachtig land en nog relatief onbekend als toeristische bestemming. Dit terwijl El Salvador juist een zeer divers land is met een goede afwisseling tussen natuur, cultuur en strand. U begint uw reis in de hoofdstad San Salvador, waar u een stadstour maakt. Maak kennis met de rijke geschiedenis van het land en breng een bezoek aan het Nationaal Paleis, het Nationaal Theater en de kathedraal. Ook zult u de vulkaan El Boqueron bezoeken. Hierna reist u door naar Ataco, een dorp gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, een bergachtige omgeving en gezellige restaurantjes. U bezoekt ook de ruïnes Joya de Cerén, waar u de levensstijl van de Maya’s van dag tot dag kunt bekijken.

Vervolgens reist u naar de archeologische vindplaats Tazumal en naar Santa Ana, de twee na grootste stad van El Salvador. U verblijft ook in Honduras, waar u de ruïnes van Copán bezoekt. Hierna reist u door naar de culturele stad Suchitoto. De stad wordt gevormd door koloniale gebouwen, watervallen, grotten en het prachtige meer Suchitlan. U kunt musea, galerieën en kerken bezoeken. Na Suchitoto reist u naar Bahía Jiquilisco, een mangrovegebied waar veel vogelsoorten te zien zijn. De laatste dagen van uw reis sluit u af aan het strand, aan de Costa Del Sol, in een mooi hotel met zwembad en vlakbij het strand.


Route: San Salvador – Ataco – Santa Ana – Copán – Suchitoto – Bahía Jiquilisco – Costa del Sol
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.950 per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden van de natuurreis

San Salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. Hier is het mogelijk om met een gids een stadstour te doen. Tijdens de stadstour bezoekt u het Nationaal Paleis, Nationaal Theater, een aantal museums en de kathedraal. Bezoek ook zeker de souvenirsmarkt of maak een uitstapje naar de vulkaan El Boqueron.

Ataco

Na een aantal nachten in San Salvador, zet u uw reis voort naar Ataco. De bloemenroute van San Salvador naar Ataco, mag in tijdens deze reis niet gemist worden. De bloemenroute geeft prachtige panoramische uitzichten op lagunes, nevelwouden en de koffieplantages. Ataco is een kleurrijk stadje met muurschilderingen. Leuk om door heen te wandelen! U proeft hier de echt de lokale sfeer. Vanuit Ataco bezoekt u ook Joya de Cerén. Dit is de enige plaats in de Maya cultuur waar u de levensstijl van de Maya’s van dag tot dag kunt bekijken.

Santa Ana

Santa Ana is een leuke stad aan de Santa Ana vulkaan. Het stadje zelf heeft gezellige straatjes en koloniale gebouwen. Het is mogelijk om de Santa Ana vulkaan te beklimmen.

Copán

Vanuit Santa Ana reist u door naar Copán in Honduras. Copán is een stad van de Maya’s. Samen met een gids is het mogelijk om deze indrukwekkende stad te ontdekken en krijgt u alle uitleg over de geschiedenis van de Maya’s.

Suchitoto

Vanuit Copán reist u verder naar Suchitoto. Suchitoto is een leuke plaats. Er zijn veel kunstgalerieën, kerkjes en leuke straatjes. Tevens is het mogelijk om een boottour te maken over het meer Suchitlán.


Vervoer

Gedurende deze reis wordt u met privé transfers van bestemming naar bestemming gebracht. Uw Engelstalige chauffeur zal op vele plaatsen tevens uw gids zijn. De chauffeur zal altijd op de afgesproken tijd aanwezig zijn en onderweg naar uw volgende accommodaties zult u ook voldoende stops maken. Het voordeel van privé transfers is dat u zelf nergens op hoeft te letten. Onderweg stopt de chauffeur eventueel nog bij goede restaurantjes voor lunch, supermarkten of voor mooie uitzichten.

Volg ons op social media: