Reisschema

Home » Natuurreis El Salvador » Reisschema

Dag 1, Aankomst San Salvador
Bij aankomst op het internationale vliegveld wordt u opgehaald en naar de hoofdstad San Salvador gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het centrum van de stad.

Dag 2, San Salvador
Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadstour door San Salvador. U ontdekt de kathedraal, het Nationaal Paleis en het Nationaal Theater. Hierna bezoekt u ook nog de souvenirmarkt en de vulkaankraters in Parque El Boqueron.

Dag 3, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Joya de Cerén gebracht. Joya de Cerén is een Mayadorp dat volledig bedolven werd onder de as van een vulkaanuitbarsting. De gids geeft u alle uitleg. Hierna rijdt u met uw gids door naar uw hotel in Ataco. Het dorp Ataco wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, een bergachtige omgeving en gezellige restaurants.

Dag 4, Ataco – Juayua – Nahuizalco
Vandaag is het een aanrader om het dorp Ataco te verkennen. Ontdek de muurschilderingen, koloniale gebouwen, weverijen, kunstgalerieën en lokale markten. Bezoek Juayua, een koloniaal dorp met watervallen en heetwaterbaden. In Nahuizalco kunt u lunchen en vervolgens het dorp verkennen. Nahuizalco is een inheems dorp waar de bewoners nog klederdracht dragen.

Dag 5, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Santa Rita gebracht. Hier maakt u een wandeling door een beschermd semi-tropisch regenwoud. Hier ziet u één van de grootste kaaimanpopulaties van het land. Na uw bezoek gaat u naar de watervallen van Don Juan, waar u heerlijk kunt zwemmen.

Dag 6, Tazumal – Santa Ana
Vandaag bezoekt u de archeologische vindplaats van Tazumal. Dit is de belangrijkste Mayaruïne van El Salvador. De ruïnes van Tazumal bestaan uit overblijfselen van de stad. U vindt er onder andere paleizen en grafkelders. Daarna reist u verder naar de stad Santa Ana. Het is de tweede grootste stad van El Salvador. Ontdek de koloniale architectuur, de kleurrijke gebouwen, sfeervolle straten, de kathedraal en het koloniale plein.

Dag 7, Copán (Honduras)
Vandaag verlaat u El Salvador en reist u door naar Copán in Honduras. Het is ongeveer vier uur rijden. Eenmaal aangekomen kunt u het kleurrijke dorpje verkennen. U overnacht in een echt familiehotel met koloniale inrichting, een mooie tuin en een terras met hangmatten.

Dag 8, Copán (Honduras)
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een tour naar de Mayastad Copán. Deze stad behoorde tot één van de belangrijkste steden van de Maya’s en is rijk aan verschillende bouwwerken. Uw gids geeft u uitleg over de bijzondere geschiedenis. Eind van de middag is het mogelijk om nog naar het nabijgelegen Macaw Bird Park te gaan. Hier worden gewonde en geredde vogels opgevangen.

Dag 9, Suchitoto
Vandaag wordt u opgehaald en naar Suchitoto gebracht. Suchitoto staat bekend als de culturele hoofdstad van El Salvador. De stad wordt gevormd door koloniale gebouwen, watervallen, grotten en het prachtige meer Suchitlán. U overnacht in een comfortabel hotel met een sfeervol restaurant en zwembad.

Dag 10, Suchitoto
Ontdek vandaag de musea, kerken en kunstgalerieën. Wandel door de geplaveide straten langs verschillende uitzichtpunten. Het is ook een aarnader om vandaag te paardrijden, zwemmen in nabijlegen watervallen of om een boottour over het meer te maken. Hier heeft u de kans om verschillende vogelsoorten te spotten.

Dag 11, Bahía de Jiquilisco
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Bahía de Jiquilisco gebracht. Dit is een groot mangrovegebied waar u veel vogelsoorten kunt spotten. Vaar per boot of kajak door de kanalen heen en spot naast vogels ook schildpadden, krabben en vele vissoorten.

Dag 12, Bahía de Jiquilisco
Vandaag maakt u een cacaotour met een lokale gids. U bezoekt de grootste cacaoplantage van Midden-Amerika en leert alles over het proces hoe van cacao chocolade gemaakt wordt.Aan het einde van de tour drinkt u een warme kop chocolademelk.

Dag 13 t/m 16, Costa del Sol
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar uw hotel aan het strand gebracht. Het hotel ligt aan de Costa del Sol. Heerlijk om uw laatste dagen van de reis af te sluiten. Het hotel heeft een mooi zwembad, een tropische tuin met palmbomen en een sfeervol restaurant met internationale keuken. Aan de Costa del Sol kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, boottochten maken en vissen en natuurlijk heerlijk ontspannen.

Dag 17, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld van El Salvador gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende rondreis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje “reisvoorstel aanvragen”
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900. Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).