Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Natuurreis El Salvador » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst San Salvador
Aangekomen in San Salvador wordt u vanaf het vliegveld opgehaald en naar uw hotel in San Salvador gebracht. U kunt heerlijk bijkomen van uw vlucht. Uw hotel ligt in het centrum van San Salvador.

Dag 2, San Salvador
Na het ontbijt maakt u samen met een Engelsprekende gids een stadstour door San Salvador. U bezoekt onder andere de kathedraal, het Nationaal Paleis en het Nationaal Theater. Hierna brengt u ook nog een bezoek aan de souvenirsmarkt en de vulkaan ‘El Boqueron’.

Dag 3, Ataco
Vandaag wordt u door uw gids opgehaald en maakt u een stop bij Joya de Cerén. Joya de Cerén is een Maya dorp dat volledig bedolven werd onder de as van een vulkaanuitbarsting. Hierna rijdt u met uw gids door naar uw volgende accommodatie in Ataco. Het dorp Ataco wordt gekenmerkt door felgekleurde muurschilderingen, ambachtelijke markten, koloniale gebouwen, een bergachtige omgeving en gezellige restaurants.

Dag 4, Ataco – Juayua – Nahuizalco
U kunt zelf het dorp Ataco verkennen. Bekijk de felgekleurde muurschilderingen en bezoek de koloniale gebouwen, lokale markten en weverijen.
Na uw bezoek aan Ataco kunt u ook Juayua bezoeken. Dit is een koloniaal dorp met in de omgeving watervallen en heetwaterbaden. Vervolgens kunt u gaan lunchen in Nahuizalco. Een inheems dorp, waar de bewoners nog klederdracht dragen. Het is vandaag ook nog mogelijk om een koffietour te maken in de omgeving.

Dag 5, Ataco
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en naar Santa Rita gebracht, een beschermd semi-tropisch regenwoud. U zult hier een van de grootste kaaiman populaties van het land zien. Hierna bezoekt u de watervallen van Don Juan, waar u kunt zwemmen en ontspannen.

Dag 6, Tazumal – Santa Ana
Vandaag maakt u een tour naar de archeologische vindplaats van Tazumal. Dit is de belangrijkste Maya ruïne van El Salvador. De Tazumal ruïnes bestaan uit overblijfselen van de stad. U vindt er onder andere paleizen en grafkelders. Hierna brengt u een bezoek aan Santa Ana. Santa Ana is de twee na grootste stad van El Salvador. De stad staat bekend om de architectuur, de kleurrijke gebouwen, gezellige straatjes, de kathedraal en het koloniale plein.

Dag 7, Copán (Honduras)
Vandaag verlaat u El Salvador en reist u door naar Copán. Het is ongeveer 4 uur rijden. Eenmaal aangekomen kunt u heerlijk ontspannen bij uw hotel. U overnacht in een echt familiehotel met koloniale inrichting, een mooie tuin en een terras met hangmatten.

Dag 8, Copán (Honduras)
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een tour naar de Maya stad Copán. Deze stad behoorde tot één van de belangrijkste steden van de Maya’s en is rijk aan verschillende bouwwerken. Uw gids zult u er alles over vertellen.

Dag 9, Suchitoto
Vandaag wordt u opgehaald en naar Suchitoto gebracht. Suchitoto staat bekend als de culturele hoofdstad van het land. De stad wordt gevormd door koloniale gebouwen, watervallen, grotten en het prachtige meer Suchitlan. U overnacht in een mooi hotel met restaurant en zwembad.

Dag 10, Suchitoto
Vandaag kunt u museums en kerken bezoeken of kunst in een van de galerieën bekijken. In de omgeving kunt u kajakken op het meer, paardrijden, watervallen bezoeken of een boottocht maken. U kunt ook verschillende vogelsoorten spotten aan het meer.

Dag 11, Bahía de Jiquilisco
Na het ontbijt wordt u door een chauffeur opgehaald en gebracht naar Bahía de Jiquilisco. Een groot mangrovengebied waar u tevens veel vogelsoorten kunt zien. U kunt met de boot of kajak door de kanalen heen varen. U overnacht in een hotel met zwembad en gelegen bij het strand.

Dag 12, Bahía de Jiquilisco
Vandaag maakt u een cacao tour met een lokale gids. U bezoekt de grootste cacaoplantage van Midden-Amerika. U zult alles leren over het proces van de cacao. Aan het einde van de tour drinkt u een warme kop chocolademelk.

Dag 13 t/m 16, Costa del Sol
Na het ontbijt wordt u naar het strand gebracht, de Costa del Sol. U sluit uw laatste dagen van uw rondreis af aan het strand. U overnacht in een mooi hotel vlakbij het strand. Het hotel beschikt over een zwembad, een tuin met palmbomen en een restaurant met internationale keuken. Aan de Costa del Sol kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, boottochten maken en vissen en natuurlijk heerlijk ontspannen.

Dag 17, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld van El Salvador gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende rondreis!

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje “reisvoorstel aanvragen”
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900. Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media: