Peru Hoogtepunten

Home » Peru Hoogtepunten

Ontdek de diversiteit van dit schitterende land tijdens onze Peru Hoogtepunten Reis. Ervaar de koloniale steden, sfeervolle dorpen en maak kennis met de cultuur van Peru. Ontdek de wereldberoemde Incastad Machu Picchu, reis door het indrukwekkende Andesgebergte en overnacht nabij een woestijn oase. Verken de culinaire hoofdstad Lima, bezoek de Heilige Vallei en spot Andescondors in de Colca Canyon. Overnacht op unieke locaties zoals op een wijngaard en Titicacameer. Maak kennis met de Peruaanse cultuur en gastvrijheid en leer de rijke geschiedenis van het land kennen. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen

Route: Lima – Paracas – Ica (via Huacachina) – Nazca – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Titicacameer – Cusco – Heilige Vallei – Machu Picchu – Cusco.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie:
€ 3.000 per persoon op basis van 2 personen (excl. internationale vlucht).
€ 2.600 per persoon op basis van 4 personen (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze Peru Hoogtepunten Reis

Groene Vink Overnacht op unieke locaties
Groene Vink  Unieke reis met prettig reistempo
Groene Vink  Bezoek aan de Machu Picchu
Groene Vink  Spot condors bij de Colca Canyon
Groene Vink  Ontdek de zoutvlaktes van Arequipa

Foto impressie van deze Peru Hoogtepunten Reis

Gebieden van deze Peru Hoogtepunten Reis

Lima

Deze Peru Hoogtepunten Reis begint in de hoofdstad Lima. Deze stad staat bekend om de gastronomie en wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika genoemd. Lima ligt aan de Grote Oceaan en telt meer dan tien miljoen inwoners. U overnacht tijdens deze reis in de kleurrijke wijk Miraflores. Ontdek in Lima populaire Peruaanse gerechten en drankjes, zoals het visgerecht Ceviche of de populaire cocktail de Pisco sour.

Paracas en Ballestas eilanden

Aan de kust ten zuiden van Lima ligt de plaats Paracas. Vaar per boot langs de Ballestas eilanden, gelegen voor de kust van Paracas. Tijdens deze boottocht heeft u de kans om verschillende soorten vogels te spotten zoals pelikanen, pinguïns en een van ’s werelds grootste kolonies Jan-van-Genten. Daarnaast zijn er ook veel zeeleeuwen te zien op en rondom de eilanden. U overnacht in een comfortabel hotel met uitzicht op zee.

Fotocredits: Paulo de Boer

Ica en Huacachina

Uniek aan deze Peru Hoogtepunten Reis is een overnachting op een wijngaard nabij de plaats Ica. Probeer de populaire Peruaanse drank Pisco, het bekendste product afkomstig uit deze streek. Op nog geen half uur rijden van Ica ligt Huacachina. Dit is een kleine oase omringd door woestijn met zandduinen die tot wel honderd meter hoog zijn. Beklim deze zandduinen of maak een tocht met een buggy die met hoge snelheid over de duinen rijdt. Tijdens deze buggy tocht kunt u ook van deze hoge zandduinen sandboarden.

Nazca

Nazca is gelegen in een droog woestijngebied. Hier zijn tot wel honderd unieke figuurtekeningen in het zand te zien. Deze geogliefen zijn door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard gebleven. Dat komt doordat het in Nazca vrijwel altijd windstil is en het er bijna nooit regent. Hoe deze figuren precies zijn ontstaan is nog altijd een raadsel. Bekijk enkele lijnen vanaf een uitkijktoren of vlieg met een klein vliegtuig over meerdere van deze indrukwekkende lijnen heen.

Arequipa

Arequipa is gelegen in het zuiden van Peru en ligt op 2.325 meter boven de zeespiegel. De gebouwen in deze prachtige koloniale stad zijn gemaakt van wit lavagesteente, waardoor Arequipa ook wel de witte stad wordt genoemd. Breng een bezoek aan het Santa Catalina Klooster of het museum waar u het bijzondere verhaal over de mummie Juanita kunt ontdekken. Vanuit Arequipa maakt u ook een tour naar de zoutvlaktes, waar u de kans heeft om flamingo’s, lama’s en vicuña’s te spotten.

Colca Canyon

Een bezoek aan de Colca Canyon mag tijdens deze Peru Hoogtepunten Reis niet ontbreken. De Colca Canyon heeft een diepte van 3.501 meter en is daarmee een van de diepste kloven ter wereld. Geniet van het landschap bij het uitzichtpunt van Cruz del Condor. Hier kunt u de indrukwekkende Andescondor door de canyon zien vliegen. Met wat geluk vliegen deze condors soms tot wel vijf meter over u heen.

Puno en het Titicacameer

De stad Puno is direct gelegen aan het Titicacameer. Dit is het grootste meer van Latijns-Amerika en is daarnaast ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld met een hoogte van 3.800 meter boven de zeespiegel. Bezoek met een boottocht drie verschillende eilanden en overnacht op het eiland Amantani. Geniet van het prachtige uitzicht op deze unieke plek.

Cusco

Cusco was de vroegere hoofdstad van de Inca’s en heeft een rijke geschiedenis en bijzondere architectuur. Deze oude stad heeft een prachtig koloniaal centrum. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants, cafés en musea te vinden. Verken de gezellige wijk San Blas of bezoek de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes en ervaart u het lokale leven. Cusco is een van de meest sfeervolle steden tijdens deze Peru Hoogtepunten Reis.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei ligt in het Andesgebergte vlakbij Cusco. De hoofdstad van deze vallei is Urubamba welke parallel loopt aan de gelijknamige rivier. De klimaatomstandigheden waren hier ideaal voor de landbouw en daarom was deze vallei erg belangrijk voor de Inca’s. Naast de bekende Machu Picchu zijn er nog vele andere belangrijke archeologische plekken te bezoeken in de Heilige Vallei. Bezoek de zoutbaden van Maras, de oude Inca ruïne van Moray en de plaats Chinchero. Hier leert u meer over de verf- en weeftechnieken van de lokale bevolking. Ten slotte kunt u nog een bezoek brengen aan de ruïnes van Pisac en  Ollantaytambo.

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van deze Peru Hoogtepunten Reis is een bezoek aan de Machu Picchu, tevens de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Deze ruïnestad van de Inca’s wordt ook wel de verloren stad genoemd. Machu Picchu is te bereiken via het stadje Aguas Calientes. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het nooit door de Spanjaarden is ontdekt, waardoor de ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Zo is er nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen.