Reisschema

Home » Peru Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Lima
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Lima (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het is ongeveer drie kwartier rijden. Uw hotel ligt in de kleurrijke wijk Miraflores. Op loopafstand van het hotel liggen verschillende bezienswaardigheden zoals de ruïne Huaca Pucllana en het Miraflores Park dat omringd is door restaurants, cafés en winkels. Daarnaast kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan vanaf de promenade Malecon of vanaf Parque del Amor, het park van de liefde. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op.

Dag 2, Lima & Paracas
Na het ontbijt kunt u Lima gaan verkennen. Wandel door de kleurrijke wijken Barranco en Miraflores. Ontdek de culinaire hoofdstad en geniet van populaire Peruaanse gerechten in een van de vele restaurants. Er is veel te zien en te doen in Lima. Unico Travel geeft u graag uitleg over de mogelijkheden. Aan het einde van de dag wordt u opgehaald en per privé transfer naar Paracas gebracht. Het is ongeveer drie en een half uur rijden. U overnacht in een hotel met uitzicht op zee.

Dag 3, Paracas, Huacachina & Ica
Vroeg in de ochtend vertrekt u per boot naar de Ballestas eilanden. Hier is veel wildlife te zien, zoals zeeleeuwen, pelikanen en Jan-van-genten. De boottocht neemt u mee naar verschillende eilanden en duurt ongeveer twee uur. In de middag wordt u naar Huacachina gebracht, een dorp rondom een oase. Unico Travel raadt aan om hier een buggy tour te doen en om te gaan sandboarden. Daarnaast is het mogelijk om de hoge zandduinen te beklimmen. Geniet van de prachtige uitzichten op de top over het woestijngebied van Peru. Vervolgens reist u in een klein half uur door naar de nabijgelegen stad Ica. U overnacht in een luxueuze accommodatie op een wijngaard.

Dag 4, Ica & Nazca
Vandaag kunt u nog de gehele dag ontspannen bij uw hotel. Volg ook een rondleiding over de wijngaard en meer over de druiventeelt in Peru. Aan het eind van de dag reist u per privé transfer naar Nazca. Nazca staat bekend om de mysterieuze figuurtekeningen in het zand.

Dag 5, Nazca
Vandaag heeft u de mogelijkheid om de beroemde Nazca lijnen te bekijken. U kunt deze figuurtekeningen in het zand zien vanuit een toren. Daarnaast is het ook mogelijk om met een klein vliegtuigje over deze figuren heen te vliegen. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op. ’s Avonds wordt u naar het busstation gebracht waar u de nachtbus neemt richting Arequipa. Het zijn comfortabele bussen met ligstoelen. Het is ongeveer negen uur rijden. U komt vroeg in de ochtend aan in Arequipa.

Dag 6, Arequipa
Vroeg in de ochtend komt u met de nachtbus aan in Arequipa. Bij aankomst op het busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Arequipa is een koloniale stad en wordt ook wel ‘witte stad’ genoemd. Ontdek vandaag op eigen gelegenheid Arequipa. Unico Travel geeft u bij boeking persoonlijke tips en aanbevelingen over de stad.

Dag 7, Arequipa
Vandaag heeft u in Arequipa een vrije dag. Er valt in deze mooie koloniale stad veel te doen en te ontdekken. Zo kunt u onder andere het kleurrijke Santa Catalina Kooster bezoeken. Dit klooster heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter waardoor het ook wel een stad in een stad wordt genoemd. Bekijk de vulkaan Misti bij Mirador de Yanahuara of drink een drankje op een rooftop bar tijdens de zonsondergang.

Dag 8, Arequipa
Vroeg in de ochtend heeft u een privé excursie naar de Salineras en Aguada Blanca, gelegen op ongeveer twee uur rijden van Arequipa. Dit is een prachtige zoutvlakte gelegen in een schitterende omgeving. Tijdens de excursie kunt u de vulkanen Mist, Chachani en Pichupichu zien. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om lama’s, vicuña’s en zelfs flamingo’s te zien. Samen met een gids ontdekt u deze grote vlakte met de bijzondere flora en fauna.

Dag 9, Colca Canyon
Vandaag wordt u opgehaald en per privé transfer naar de indrukwekkende Colca Canyon gebracht. U rijdt langs prachtige natuurlandschappen met schitterende uitzichten. Onderweg wordt er op een hoogte van 4.000 meter boven de zeespiegel een tussenstop gemaakt bij een restaurant. Hier kunt u genieten van een kopje Coca thee. Deze thee helpt goed tegen de hoogte. Vervolgens maakt u een tussenstop bij Toccra Pampa, waar u lama´s, alpaca´s en verschillende vogels kunt zien bij een vulkaan.

Dag 10, Colca Canyon
Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar het uitzichtpunt van Cruz del Condor. Hier kunt u de majestueuze Andescondor zien zweven door deze indrukwekkende vallei. Met wat geluk vliegen deze condors soms tot wel vijf meter over u heen. Een unieke ervaring!

Dag 11, Puno
Na het ontbijt reist u per privé transfer naar Puno. Het is ongeveer vijf uur rijden. Onderweg rijdt u door de hoogvlakte van Peru, waar u kunt genieten van schitterende landschappen. Er worden meerdere tussenstops gemaakt, zoals bij het meer Lagunillas, Chinito en Santa Lucia.

Dag 12, Titicacameer
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Hier stapt u op de boot om het Titicacameer te ontdekken. Eerst komt u langs de unieke Uros eilanden. Deze eilanden zijn erg bijzonder omdat ze volledig zijn gemaakt van riet. Vervolgens vaart u naar het eiland van Amantani, waar u prachtig uitzicht heeft over het meer. U overnacht op het eiland Amantani.

Dag 13,  Titicacameer & Puno
Vandaag maakt u een wandeling over het eiland. Uiteindelijk komt u uit op het centrale plein van Taquile. Hier vindt u een klein museum met uitleg over de textiel industrie. Nadat u het eiland heeft verkent, vaart u terug naar de haven van Puno. Tijdens deze boottocht vaart u langs de Uros eilanden. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Puno gebracht.

Dag 14, Cusco
In de ochtend wordt u naar het busstation in Puno gebracht. Hier neemt u de toeristenbus naar Cusco. Het is totaal ongeveer tien en een half uur rijden, maar de route is erg mooi en er worden verschillende tussenstops gemaakt op bijzondere locaties. Zo maakt u een tussenstop bij het Pukara museum, het hoogste punt tussen Puno en Cusco La Raya Pass, archeologische vindplaatsen en de kerk van San Pedro Apostol. In de namiddag komt u aan op het busstation in Cusco. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het hotel bevindt zich in de wijk San Blas, gelegen in het historisch centrum van de stad.

Dag 15, Cusco
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cusco verkennen. Het is een prachtige koloniale stad waar veel te ontdekken valt. Wandel door de sfeervolle wijk San Blas en ontdek de vele restaurantjes, cafés en winkeltjes. Leer meer over de bijzondere architectuur van de Inca’s in het historisch centrum en bezoek verschillende musea. Graag legt Unico Travel u persoonlijk alles uit over alle mogelijkheden in Cusco. Als u de reis door Unico Travel laat organiseren, ontvangt u alle uitleg en natuurlijk uitgebreide informatie met alle extra tips en bijzonderheden van deze stad.

Dag 16, Cusco
Vandaag heeft u nog een dag om de sfeervolle stad Cusco te ontdekken. Breng een bezoek aan de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes. Stel uw eigen fruitsap samen en geniet van de lokale sfeer. U kunt ook een bezoek brengen aan Sacsayhuaman, een archeologische locatie ten noorden van Cusco waar de bouwstijl van de Inca´s goed te zien is.

Dag 17, Ollantaytambo (Heilige Vallei)
Vandaag reist u per privé transfer naar de Heilige Vallei. Onderweg bezoekt u vijf belangrijke locaties van deze vallei. U ontdekt de markt en ruïnes van Pisac, de zoutbaden van Maras, de ruïnes van Moray en Ollantaytambo en de plaats Chinchero. U overnacht in het sfeervolle Ollantaytambo.

Dag 18, Aguas Calientes
Overdag kunt u het dorp Ollantaytambo ontdekken. Wandel door de sfeervolle straten, bezoek de markt en koop een aantal souvenirs. U kunt ook lunchen in een van de restaurantjes. ’s Middags reist u per trein vanuit Ollantaytambo naar de plaats Aguas Calientes. De treinreis duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg ziet u de omgeving langzaam veranderen in bijzondere nevelwouden. U overnacht in de plaats Aguas Calientes.

Dag 19, Machu Picchu & Cusco
Vroeg in de ochtend staat uw gids klaar om u mee te nemen naar Machu Picchu. De gids legt veel uit over deze bijzondere Incastad en laat u de stad op een rustig tempo zien. Na het bezoek neemt u de trein terug naar Ollantaytambo waar u vervolgens met privé transfer terug reist naar Cusco.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cusco gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. Hier vertrekt vervolgens ’s middags uw internationale vlucht (exclusief). Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een unieke en bijzondere reis door Peru!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!