Luxe reis Peru

U bent hier: Home » Luxe reis Peru

Tijdens deze luxe reis door Peru ervaart u luxe in combinatie met de natuur en cultuur van Peru. Accommodaties waar de plek, de service, de persoonlijkheid en de natuur aan woorden te kort schieten. Overnacht in luxe en exclusieve accommodaties zoals de luxe Belmond Andean Explorer trein en ontdek de indrukwekkende landschappen van Peru. Ervaar het Andesgebergte, de koloniale steden, het Titicacameer en het verloren rijk van de Inca’s, Machu Picchu. Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Titicacameer – Cusco – Heilige Vallei – Machu Picchu.
Dagen: 15 dagen/ 14 nachten.
Prijsindicatie:
€ 6.650,- per persoon op basis van 2 personen (excl. internationale vlucht)
€ 6.200,- per persoon op basis van 4 personen (excl. internationale vlucht)
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

luxe reis peru treinreis
Nieuwsgierig? Vraag deze luxe reis naar Peru aan!

Hoogtepunten van deze luxe reis door Peru:

Groene Vink Overnachtingen op unieke locaties
Groene Vink Afwisselende reis met een prettig reistempo
Groene Vink 2-daags bezoek aan de Incastad Machu Picchu
Groene Vink 3-daags verblijf aan boord van de luxe trein, de Belmond Andean Explorer

Foto impressie Luxe reis Peru

Gebieden van deze Luxe Reis door Peru

Lima

De luxe reis door Peru begint in de hoofdstad Lima. Deze stad gelegen aan de Grote Oceaan wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika genoemd.  Er valt in Lima veel te ontdekken. Denk hierbij aan het wandelen langs de historische pleinen en centra, kerken, kloosters, tuinen, kleurrijke wijken en fantastische restaurants. Maak kennis met populaire Peruaanse gerechten zoals ceviche en lomo saltado en geniet van de lokale cocktail, de Pisco sour.

Arequipa

Arequipa ligt in het zuiden van Peru en is na Lima de grootste stad. Deze koloniale stad ligt op 2.325 meter hoogte boven de zeespiegel. De gebouwen in deze prachtige koloniale stad zijn gemaakt van wit lavagesteente, waardoor Arequipa ook wel de witte stad wordt genoemd. Ontdek het prachtige koloniale centrum van Arequipa dat tevens is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina Klooster of het museum waar u meer te weten kunt komen over het bijzondere verhaal van de ijsmummie Juanita.

Colca Canyon

Een bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon mag niet ontbreken tijdens uw luxe reis door Peru. De canyon heeft een diepte van 3.501 meter en is daarmee een van de diepste kloven ter wereld. Geniet van het landschap bij het uitzichtpunt van Cruz del Condor. Hier kunt u de majestueuze Andescondor door de canyon zien vliegen. Met wat geluk vliegen deze condors soms tot wel vijf meter over u heen. In de vallei liggen tevens meerdere dorpjes waar de lokale bevolking nog leeft volgens oude tradities.

Titicacameer

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Bovendien is het meer gelegen op 3.800 meter boven de zeespiegel, waardoor het Titicacameer het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Het meer ligt deels in Peru en deels in Bolivia. Er bevinden zich 41 eilanden in het meer, zoals Amantaní, Taquile en de Uros-eilanden. De Uros-eilanden zijn gemaakt van riet en drijven op het meer. Daarnaast staat het eiland Taquile bekend om het handgemaakte Taquileňo-textiel.

Cusco

Cusco was de vroegere hoofdstad van de Inca’s en heeft een rijke geschiedenis en bijzondere architectuur. Deze oude stad heeft een prachtig koloniaal centrum. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants, cafés en musea te vinden. Verken de gezellige wijk San Blas of bezoek de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes en ervaart u het lokale leven. Cusco is een van de meest sfeervolle steden tijdens deze luxe reis door Peru.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei ligt in het Andesgebergte vlakbij Cusco. De hoofdstad van deze vallei is Urubamba welke parallel loopt aan de gelijknamige rivier. De klimaatomstandigheden waren hier ideaal voor de landbouw en daarom was deze vallei erg belangrijk voor de Inca’s. Naast de bekende Machu Picchu zijn er nog vele andere belangrijke archeologische plekken te bezoeken in de Heilige Vallei. Unico Travel raadt aan om de ruïnes en markt van Pisac en de ruïnes van Ollantaytambo te bezoeken.

Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van deze Luxe Reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu, tevens de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Deze ruïnestad van de Inca’s wordt ook wel de verloren stad genoemd. Machu Picchu is te bereiken via het stadje Aguas Calientes. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het nooit door de Spanjaarden is ontdekt, waardoor de ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Zo is er nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Uniek aan deze reis is dat u twee keer een bezoek brengt aan deze bijzondere Incastad.

Nieuwsgierig? Vraag deze luxe reis door Peru aan!