Luxe reis Peru

Home » Luxe reis Peru

Tijdens deze luxe reis door Peru ervaart u luxe in combinatie met de natuur en cultuur van Peru. Accommodaties waar de plek, de service, de persoonlijkheid en de natuur aan woorden te kort schieten. Overnacht in luxe en exclusieve accommodaties en ontdek de indrukwekkende landschappen van Peru. Ervaar het Andesgebergte, de koloniale steden, het Titicacameer en het verloren rijk van de Inca’s, Machu Picchu. Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Titicacameer – Cusco – Heilige Vallei – Machu Picchu – Lima.
Dagen: 17 dagen/ 16 nachten.
Prijsindicatie: € 6.950,- per persoon (excl. internationale vlucht)
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

Hoogtepunten van deze luxe reis Peru:

Groene Vink Overnachtingen op unieke locaties
Groene Vink Afwisselende reis met een rustig reistempo
Groene Vink Kookworkshop met lokale chef-kok
Groene Vink Bezoek aan de Incastad Machu Picchu
Groene Vink Luxe treinreis tussen Puno en Cusco
Groene Vink Unieke Palcoyo regenboogberg

Foto impressie Luxe reis Peru

Gebieden van deze luxe reis Peru

Lima

Uw luxe reis door Peru begint in de hoofdstad Lima. De stad wordt ook wel de ‘culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika’ genoemd. Samen met een gids maakt u een culinaire wandeling door de Boheemse wijk Barranco. Maak kennis met populaire Peruaanse gerechten zoals ceviche en lomo saltado en geniet van de lokale cocktail, de Pisco sour. Daarnaast bezoekt u het Larco Museum met uitleg over de oude beschavingen van Peru. U overnacht in een luxueus hotel in de Boheemse wijk Barranco.

Arequipa

Arequipa ligt in het zuiden van Peru en is na Lima de grootste stad. De stad ligt op 2.325 meter hoogte. De gebouwen in deze prachtige koloniale stad zijn gemaakt van wit lavagesteente, waardoor Arequipa ook wel ‘de witte stad’ wordt genoemd. Ontdek samen met een gids het koloniale centrum van Arequipa dat tevens is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U brengt ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster en het Museo Santuarios Andinos waar u meer te weten komt over het bijzondere verhaal van de ijsmummie Juanita.

U overnacht in een comfortabel hotel in het centrum van Arequipa. ’s Avonds kunt u in het hotel genieten van een culinair diner.

Colca Canyon

Een bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon mag niet ontbreken tijdens uw luxe reis door Peru. De canyon heeft een diepte van 3.501 meter en is daarmee één van de diepste kloven ter wereld. Ervaar het panoramische uitzicht van het landschap bij het uitzichtpunt Cruz del Condor. Hier kunt u de majestueuze Andescondor door de canyon zien vliegen. Met wat geluk vliegen deze condors soms tot wel vijf meter over u heen. Daarnaast bezoekt u met een gids ook diverse uitzichtpunten op de terrassen van de vallei en ervaart u de authentieke dorpen in de vallei, waar men nog leeft volgens oude tradities.

U overnacht in een luxueuze lodge met een spa en warmwaterbaden. Geniet ’s avonds vanuit de baden van een schitterende sterrenhemel.

Titicacameer

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Bovendien is het meer gelegen op 3.800 meter boven de zeespiegel, waardoor het Titicacameer het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Het meer ligt deels in Peru en deels in Bolivia. Er bevinden zich 41 eilanden in het meer, zoals Amantaní, Taquile en de Uros-eilanden. De Uros-eilanden zijn gemaakt van riet en drijven op het meer. Daarnaast staat het eiland Taquile bekend om het handgemaakte Taquileňo-textiel.

Uniek aan deze luxe reis door Peru is dat u samen met een gids gaat kajakken over het meer en daarnaast de Chimu-eilanden bezoekt. Chimu is een gemeenschap gespecialiseerd in handwerk gemaakt van riet. De Chimu-eilanden zijn veel minder toeristisch dan de Uros-eilanden en daarom nog veel authentieker en unieker.

U overnacht in een comfortabel hotel met uitzicht over het Titicacameer.

Cusco

Per luxe trein reist u vanuit Cusco naar Puno. Het is een schitterende treinreis waar u land ongerepte landschappen en lokale authentieke dorpen reist. De trein heeft meerdere wagons en ook een observatiedek. Een unieke manier van reizen. Eenmaal in Cusco ontdekt u de rijke geschiedenis en bijzondere architectuur. Cusco was de vroegere hoofdstad van de Inca’s. Deze oude stad heeft een prachtig koloniaal centrum. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants, cafés en musea te vinden.

Samen met een gids ontdekt u de artistieke wijk San Blas en bezoekt u de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes en ervaart u het lokale leven. Cusco is één van de meest sfeervolle steden tijdens deze luxe reis door Peru. Uniek is dat u samen met een lokale chef-kok een kookworkshop volgt om diverse culinaire gerechten uit de regio te bereiden.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei ligt in het Andesgebergte. De hoofdstad van deze vallei is Urubamba welke parallel loopt aan de gelijknamige rivier. De klimaatomstandigheden zijn hier ideaal voor de landbouw en daarom was deze vallei erg belangrijk voor de Inca’s. Naast de bekende Incastad Machu Picchu zijn er nog vele andere belangrijke archeologische plekken te bezoeken. Samen met een lokale gids bezoekt u Maras, Moray en Ollantaytambo.

U overnacht in een kleinschalige accommodatie in Calca, een authentiek dorp in de Heilige Vallei. De accommodatie beschikt over warmwaterbaden waar u na een excursie kunt ontspannen en alle indrukken rustig op u kunt laten inwerken.

Machu Picchu

Tijdens deze luxe reis door Peru is één van de hoogtepunten een bezoek aan de Incastad Machu Picchu. Per luxe trein reist u van de plaats Ollantaytambo naar Aguas Calientes. Machu Picchu wordt ook wel ‘de verloren stad’ genoemd. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat de stad nooit door de Spanjaarden is ontdekt, waardoor de ruïnes goed bewaard zijn gebleven. Zo is er nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen.

U overnacht in een luxueus hotel in Aguas Calientes.