Reisschema

Home » Luxe reis Peru » Reisschema

Dag 1, Lima
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Lima (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het is ongeveer drie kwartier rijden. Uw hotel ligt in de kleurrijke wijk Barranco. Op loopafstand van het hotel liggen verschillende bezienswaardigheden musea, restaurants, cafés en winkels. Daarnaast kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan vanaf de promenade Malecon of vanaf Parque del Amor, het park van de liefde in Miraflores. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op.

Dag 2, Lima
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een culinaire tour door Lima. Maak kennis met typisch Peruaanse gerechten en drankjes waaronder het visgerecht ceviche en de cocktail de Pisco sour. U brengt een bezoek aan de mooiste koloniale wijken van Lima en u krijgt van een proeverij van lokaal Peruaans fruit. Vervolgens kunt u in het restaurant genieten van het prachtige uitzicht over de oceaan.

Dag 3, Arequipa
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Lima gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Arequipa. Bij aankomst reist u per privé transfer in een half uur naar uw hotel. Arequipa is een koloniale stad en wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Ontdek Arequipa vandaag op eigen gelegenheid. Er valt in deze mooie koloniale stad veel te doen en te ontdekken. Zo kunt u onder andere het kleurrijke Santa Catalina Klooster bezoeken. Dit klooster heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter waardoor het ook wel een stad in een stad wordt genoemd. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan musea, lokale markten, winkels en restaurants. Unico Travel geeft u bij boeking persoonlijke tips en aanbevelingen over de stad. Aan het eind van de dag kunt u genieten van een drankje op een rooftop bar op de centrale plein tijdens de zonsondergang.

Dag 4, Colca Canyon
Vandaag wordt u opgehaald en per privé transfer naar de indrukwekkende Colca Canyon gebracht. U rijdt langs prachtige natuurlandschappen met schitterende uitzichten. Onderweg wordt er op een hoogte van 4.000 meter boven de zeespiegel een tussenstop gemaakt bij een restaurant. Hier kunt u genieten van een kopje Coca thee. Deze thee helpt goed tegen de hoogte.

Dag 5, Colca Canyon
Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar het uitzichtpunt van Cruz del Condor. Hier kunt u de majestueuze Andescondor zien zweven door deze indrukwekkende vallei. Met wat geluk vliegen deze condors soms tot wel vijf meter over u heen. Een unieke ervaring!

Dag 6, Belmond Andean Explorer – luxe trein
Vandaag wordt u per privé transfer naar het treinstation van Arequipa gebracht. Hier stapt u aan boord van de luxe trein de Belmond Andean Explorer. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een cocktail. Na vertrek kunt u plaats nemen in het restaurant voor uw diner aan boord. De trein rijdt vandaag van Arequipa naar Puno. U overnacht aan boord van deze luxe trein.

Dag 7, Belmond Andean Explorer – luxe trein
Na het ontbijt maakt de trein een tussenstop bij het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. Hier maakt u een boottocht om het Titicacameer te ontdekken. Eerst komt u langs de unieke Uros eilanden. Deze eilanden zijn erg bijzonder omdat ze volledig zijn gemaakt van riet. Vervolgens vaart u naar het eiland Taquile. Dit eiland staat bekend om de hoge kwaliteit van het lokaal geproduceerde textiel. Op de terugweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het meer. U overnacht aan boord van de luxe trein die vandaag zal vertrekken richting Cusco.

Dag 6, Belmond Andean Explorer – luxe trein
Vandaag rijdt u door prachtige landschappen van de hooggebergten van Peru. De trein rijdt door valleien, langs hoge bergen en door grote open vlaktes. De trein maakt een tussenstop bij het dorp Raqchi waar u een bezoek brengt aan de tempel Viracocha. In de loop van de middag komt u aan in Cusco.

Dag 9, Cusco
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Cusco verkennen. Het is een prachtige koloniale stad waar veel te ontdekken valt. Wandel door de sfeervolle wijk San Blas en ontdek de vele restaurantjes, cafés en winkeltjes. Leer meer over de bijzondere architectuur van de Inca’s in het historisch centrum en bezoek verschillende musea. Graag legt Unico Travel u persoonlijk alles uit over alle mogelijkheden in Cusco. Als u de reis door Unico Travel laat organiseren, ontvangt u alle uitleg en natuurlijk uitgebreide informatie met alle extra tips en bijzonderheden van deze stad.

Dag 10, Cusco
Vandaag heeft u nog een dag om de sfeervolle stad Cusco te ontdekken. Breng een bezoek aan de lokale markt San Pedro. Hier vindt u vele groente-, fruit- en souvenirkraampjes. Stel uw eigen fruitsap samen en geniet van de lokale sfeer. Het ook mogelijk om Sacsayhuaman te bezoeken. Dit is een archeologische vindplaats ten noorden van Cusco waar de bouwstijl van de Inca’s goed te zien is. Daarnaast kunt u er voor kiezen om te gaan paardrijden naar deze ruïne.

Dag 11, Heilige Vallei
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de Heilige Vallei verkennen. Unico Travel raadt aan om de Traditionele Heilige Vallei tour te doen waarbij u de ruïnes en de lokale markt van Pisac en de ruïnes van Ollantaytambo kunt bezoeken. U overnacht in een luxueus boetiek hotel in het hart van de Heilige Vallei.

Dag 12, Machu Picchu
Vroeg in de ochtend reist u per trein vanuit Ollantaytambo naar de plaats Aguas Calientes, ongeveer anderhalf uur rijden. Onderweg ziet u de omgeving langzaam veranderen in bijzondere nevelwouden. In Aguas Calientes maakt u kennis met uw gids en stapt u op de bus naar Machu Picchu. Hier krijgt u een drie uur durende rondleiding door deze verloren stad van de Inca’s. U overnacht in de plaats Aguas Calientes.

Dag 19, Machu Picchu & Cusco
Na het ontbijt staat uw gids klaar om u opnieuw mee te nemen naar Machu Picchu. Uniek aan deze reis is dat u vandaag nogmaals de bijzondere Incastad Machu Picchu bezoekt. Zo weet u zeker dat u alles over deze bijzondere plek kunt zien op uw eigen tempo. Na het bezoek neemt u de trein terug naar Ollantaytambo waar u vervolgens met privé transfer terug reist naar Cusco.

Dag 14, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Cusco gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lima. In de middag krijgt u een tour door de prachtige koloniale straten van Lima. Aan het eind van de dag wordt u naar het vliegveld van Lima gebracht. Hier vertrekt vervolgens uw internationale vlucht (exclusief). Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een unieke en luxe reis door Peru!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!