Selfdrive Costa Rica

Home » Selfdrive Costa Rica

Ontdek in onze selfdrive door Costa Rica met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto. Een reis langs de hoogtepunten van Costa Rica, waaronder Tortuguero, de Arenal vulkaan en het Nationaal Park Corcovado. Het is er namelijk veilig en de wegen zijn goed. Daarnaast zijn de reisafstanden ook relatief kort. Deze selfdrive door Costa Rica is een combinatie van ongerepte regenwouden, actieve vulkanen en tropische stranden. Ook zijn er genoeg avontuurlijke activiteiten te beleven zoals ziplinen, wandelen over hangbruggen en raften. Ten slotte overnacht u in deze reis in unieke accommodaties, zoals een boomhut. Meer weten? Lees het reisschema en vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze selfdrive door Costa Rica geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Alajuela – Boca Tapada – Arenal – Puerto Viejo de Sarapiquí – Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba – San Gerardo de Dota – Puerto Jiménez – Manuel Antonio.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: € 2.800, – per persoon (excl. internationale vlucht).
Uiteraard kan Unico Travel de internationale vluchten voor u reserveren. Voor advies, neem contact op.

huurauto autorijden in costa rica
Alles over autorijden in Costa Rica

Hoogtepunten van deze Selfdrive Costa Rica

Groene Vink Avontuurlijke 4×4 huurauto
Groene Vink Boomhut in Boca Tapada
Groene Vink Boottocht over de San Carlos rivier
Groene Vink Playa Chaquita aan de Caribische kust
Groene Vink Hike door het Nationaal Park Corcovado

Hebben zelf met een auto een deel van de vakantie afgelegd. Dit beviel erg goed en de wegen zijn goed en de navigatie brengt je overal. Alles was super geregeld door Unico Travel in onze selfdrive door Costa Rica en we hebben ons laten verrassen door de geweldige lodges die voor ons waren geboekt.

5.0 out of 5.0 stars
Hans & Gea

We hebben genoten van onze selfdrive door Costa Rica. Alles was prima geregeld (overnachtingen, tours, tips en de ophaalpunten van de auto en ook de auto zelf). Hoogtepunt voor ons was Corcovado.

5.0 out of 5.0 stars
Steffie & Marijn

Wat een geweldig land en wat was dat alles tot in de puntjes goed georganiseerd door Barbara. De persoonlijke service geeft het geheel een extra leuk tintje.

5.0 out of 5.0 stars
Hester & Bob

Costa Rica is een prachtig land. Heel gevarieerd, zowel onder als boven water. We hebben bijna alle dieren van de wildlife card gezien en genoten van de bloemen en de vriendelijke mensen.

5.0 out of 5.0 stars
Harry & Annet

Foto impressie van deze Selfdrive Costa Rica

Gebieden van deze Selfdrive Costa Rica

Alajuela

Allereerst begint deze selfdrive door Costa Rica in Alajuela. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een boetiek hotel met uitzicht op de centrale vallei en de nabijgelegen koffieplantages. Vervolgens ontvangt u de volgende dag na het ontbijt uw huurauto. Het is een avontuurlijke 4×4 huurauto waar u mee over onverharde wegen en door rivieren kunt rijden.

Boca Tapada

Gelegen aan de rivier San Carlos, in het noorden van Costa Rica, ligt het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De rivier vormt de grens tussen Costa Rica en Nicaragua. Het gebied is vrij onbekend en daarom nog geheel ongerept. Ontdek allereerst bij aankomst de omgeving met een schitterende boottocht over de rivier en spot dieren als apen, krokodillen, toekans en bedreigde groene ara’s. Verken daarnaast met een lokale gids het regenwoud. Ten slotte is het een aanrader om een avondtour te doen en op zoek te gaan naar dieren die met name in het donker leven.

Tijdens deze selfdrive door Costa Rica overnacht u drie nachten in een luxueuze boomhut in het regenwoud. Vanaf uw veranda kunt u ook apen voorbij zien slingeren. Daarnaast wordt u ’s ochtends gewekt door de brulapen en het geluid van tropische vogels. Unico Travel vindt het belangrijk dat u het regenwoud zoveel mogelijk kunt ervaren.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Arenal vulkaan

Na uw avontuur in het regenwoud neemt deze selfdrive door Costa Rica u mee naar de Arenal vulkaan. Deze actieve vulkaan heeft een hoogte van 1.633 meter en is in 2000 voor het laatst uitgebarsten. In 2000 is de vulkaan voor het laatst uitgebarsten. Rondom de vulkaan is er ontzettend veel te beleven. Zipline allereerst van boomtop naar boomtop door het regenwoud en langs een hoge waterval. Maak vervolgens een wandeling over de hangbruggen van Mistico en geniet van adembenemende uitzichten. Ontspan ten slotte aan het einde van de dag in heetwaterbaden van Baldi. Ook raadt Unico Travel altijd aan om een schitterende wandeling te maken aan de voet van de vulkaan.

U overnacht in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op het meer van de Arenal en de vulkaan. Dichtbij kunt u in een van de natuurreservaten een schitterende wandeling te maken aan de voet van de vulkaan.

Puerto Viejo de Sarapiquí

Na de Arenal vulkaan reist u in deze selfdrive door Costa Rica vervolgens verder naar de ongerepte natuur van Puerto Viejo de Sarapiquí. Allereerst is Puerto Viejo de Sarapiquí een ideale tussenstop voordat u verder reist naar de Caribische kust. De rivier Sarapiquí is namelijk een van de beste rivieren van Costa Rica om te raften. Ontdek daarnaast in het regenwoud van Sarapiquí de meest uiteenlopende vogelsoorten, zoals toekans en oropendola’s. Vaak spot u ook wildlife als apen, luiaards en pijlgifkikkers. Ten slotte is het ook een aanrader om een rondleiding te volgen op een lokale ananasplantage. Puerto Viejo de Sarapiquí staat namelijk wereldwijd bekend voor de teelt van de ananas.

Vraag vrijblijvend deze Selfdrive Costa Rica aan!

Puerto Viejo de Talamanca

Na Puerto Viejo de Sarapiquí vervolgt deze autorondreis door Costa Rica zich naar de Caribische kust. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast bij Playa Chiquita en dichtbij het Caribische dorp Puerto Viejo de Talamanca. In de omgeving zijn vele activiteiten te beleven. Volg een tour bij het Jaguar Rescue Center of het opvangcentrum voor luiaards. Wandel door het regenwoud van het Nationaal Park Cahuita of het natuurreservaat van Manzanillo en ontspan aan de tropische stranden. Huur een fiets, ga ziplinen of bezoek een inheemse gemeenschap. Er is genoeg te beleven!

Turrialba

Turrialba is een unieke plek in onze selfdrive Costa Rica. Deze plaats ligt in de centrale vallei van de provincie Cartago. De omgeving is bijzonder vruchtbaar en bezaaid met akkers, veeteelt, suikerriet en koffieplantages. Het is een hele groene omgeving. Het gebied staat bekend om de Turrialba vulkaan. De vulkaan is met 3.340 meter de op één na hoogste vulkaan van Costa Rica. In het gebied leven meer dan 450 vogelsoorten, waaronder ook heel veel kolibries. Vogelliefhebbers hebben de kans om de kleine kolibrie, die bekend staat als de snowcap, te spotten.

San Gerardo de Dota

Een compleet ander landschap tijdens deze selfdrive Costa Rica is het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Het gebied ligt op zo’n 2.200 meter hoogte, waardoor het er ook een stuk frisser is dan in de rest van het land. San Gerardo de Dota is een van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Dit is een vogel met lange gekleurde veren, die de indianen vroeger gebruikten om hun tooien mee te maken.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Puerto Jiménez

Een van de hoogtepunten tijdens deze selfdrive Costa Rica is de omgeving van Puerto Jiménez. Dit is een klein dorp gelegen aan de Golfo Dulce op het schiereiland Osa. Op vijf kilometer van het dorp ligt het schitterende en vrij onbekende tropische strand Playa Preciosa. Het is tropisch warm in het dorp. Puerto Jiménez is de ideale uitvalsbasis om het Nationaal Park Corcovado te bezoeken. Op ruim een half uur rijden ligt het beschermde regenwoud van Matapalo waar heel veel dieren te spotten zijn. Ook is het mogelijk om te kajakken door mangroven en over de Golfo Dulce, te mountainbiken, surfen, ziplinen en in de omgeving met een gids te wandelen door het regenwoud. Ook is het erg mooi om te vissen op de Golfo Dulce en dolfijnen of bultrugwalvissen te spotten.

Manuel Antonio

Het einde van deze selfdrive door Costa Rica sluit u af in een comfortabel hotel dichtbij Manuel Antonio. Hier vindt u een boulevard met restaurants en winkels. Ook kunt u een dag wandelen in het Nationaal Park Manuel Antonio of gewoon heerlijk ontspannen aan het strand of zwembad. Daarnaast ligt dichtbij Manuel Antonio de plaats Quepos. Hier vindt u een leuke marina met sfeervolle restaurants. Wees ook niet verbaasd om apen op uw balkon te zien!

Interesse? Vraag deze selfdrive door Costa Rica aan!

Waarom op Selfdrive door Costa Rica?

Costa Rica is het ideale land om per huurauto te ontdekken.

Groene Vink Korte reisafstanden

Allereerst zijn de reisafstanden in Costa Rica vrij kort. De langste reisdag is hooguit zes uur rijden, maar verder rijdt u meestal maximaal drie uur. Binnen enkele uren rijdt u langs meerdere landschappen. Onderweg komt u langs ongerepte regenwouden, nevelwouden, vulkanen en ten slotte tropische stranden. Daarnaast heeft u onderweg de kans om dieren als neusberen en apen over de weg te zien lopen.

Groene Vink Meer dieren dan mensen

Costa Rica staat bekend om de diversiteit aan wildlife. U spot tijdens deze selfdrive door Costa Rica meer dieren dan mensen! Geen drukke plekken, maar alleen ongerepte natuurgebieden. Ontdek bijvoorbeeld in Tortuguero leguanen, apen, wasberen, luiaards, kaaimannen, toekans, schildpadden en pijlgifkikkers. In het Nationaal Park Corcovado heeft u de kans om tapirs, poema’s, tayra’s en vier soorten apen te spotten. Kortom, een reis vol wildlife!

Groene Vink Veilig en goed wegennetwerk

Costa Rica is het ideale land om te ontdekken per huurauto. Allereerst heeft het land relatief goede wegen. Daarnaast is Costa Rica een van de veiligste landen van Latijns-Amerika. Het is een unieke ervaring om door Costa Rica te rijden met een 4×4 huurauto. U kunt hiermee ook over onverharde wegen rijden en door rivieren rijden.

Interesse? Vraag deze selfdrive door Costa Rica aan!