Reisschema

Home » Selfdrive Costa Rica » Reisschema

Dag 1, Alajuela
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Costa Rica (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Alajuela gebracht, gelegen op een kwartier rijden. Het hotel biedt uitzicht op de centrale vallei en de nabijgelegen koffieplantages. Hier kunt u uitrusten en bijkomen van de internationale vlucht.

Dag 2, Boca Tapada
Na het besef dat u zich in Costa Rica bevindt, gaat u ontbijten met uitzicht op de centrale vallei. Hierna ontvangt u bij de receptie de huurauto. Het is een avontuurlijke 4×4 waarmee u over onverharde wegen kunt rijden en rivieren kunt doorkruisen. Na een korte uitleg reist u in ongeveer drie uur naar het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. De komende dagen overnacht u in een luxueuze boomhut midden in het ongerepte regenwoud. Een unieke ervaring. De apen slingeren door de bomen en de toekans vliegen voorbij. Geniet bij aankomst van de schitterende omgeving.

Dag 3, Boca Tapada
Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een boottour over de San Carlos rivier. Onderweg legt de gids veel uit over de omgeving en heeft u kans om krokodillen, ara’s, gieren, apen en leguanen te spotten. U vaart tot aan het dorpje Boca San Carlos, dichtbij de grens met Nicaragua. Hier bezoekt u een school en ziet u hoe de lokale gemeenschap leeft. In de namiddag heerlijk genieten van de omgeving van de lodge. U kunt kanoën over het meer of wandelen in het regenwoud. Geniet ook vanaf de veranda van uw boomhut van het uitzicht en de geluiden van de het regenwoud.

Dag 4, Boca Tapada
Na het ontbijt is het mogelijk om met een lokale gids door het regenwoud te wandelen. De gids legt veel uit over de flora en fauna en vertelt bijvoorbeeld over de medicinale werking van planten en laat u sporen van dieren zien. U heeft kans om kleurrijke vogels, leguanen en apen te spotten. ’s Middags is het leuk om te gaan kanoën over het meer of een rondleiding te volgen op de lokale boerderij. ’s Avonds kunt u een avondtour boeken en met een gids op zoek gaan naar dieren die met name in het donker leven.

Dag 5, Arenal
’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en de geluiden uit het regenwoud. Na het ontbijt reist u verder naar een kleinschalige bed and breakfast dichtbij de Arenal vulkaan. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Geniet vanuit de infinitypool van het schitterende uitzicht op het meer van de Arenal vulkaan. ’s Middags is het mogelijk om nog een mooie wandeling te maken in een van de nabijgelegen natuurreservaten, zoals het Nationaal Park Arenal of het natuurreservaat Arenal 1968.

Dag 6, Arenal
Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan ziplinen. Zweef van boomtop tot boomtop langs een hoge waterval en door het regenwoud. Erg avontuurlijk en spectaculair! Hierna kunt u naar Mistico Park gaan, waar u kunt wandelen over de hangbruggen. Onderweg bestaat de kans om apen, luiaards en verschillende vogelsoorten te spotten. In de namiddag heerlijk genieten van het uitzicht vanuit het zwembad.

Dag 7, Puerto Viejo de Sarapiquí
Na het ontbijt reist u naar uw hotel in de omgeving van Puerto Viejo de Sarapiquí. De lodge waar u overnacht ligt aan de oevers van de rivier de Sarapiquí. De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden en ananasplantages. In de omgeving is het mogelijk om te gaan raften, kajakken, paardrijden, een boottour te maken of om een ananasplantage te bezoeken. Maak bij de lodge ook een wandeling over de hangbruggen en spot dieren als luiaards, pijlgifkikkers, apen en agoeti’s.

Dag 8, Puerto Viejo de Talamanca
Vandaag reist u in ongeveer vier uur naar de Caribische kust. U overnacht in een kleinschalige bed and breakfast nabij Puerto Viejo de Talamanca en tegenover Playa Chiquita. Er hangt een gezellige Bob Marley sfeer en er zijn leuke restaurants en kraampjes. Er is veel te beleven aan de Caribische kust. Maak vanmiddag nog een wandeling langs de tropische stranden en ontdek het dorp Puerto Viejo de Talamanca.

Dag 9, Puerto Viejo de Talamanca
Na het ontbijt is het een aanrader om naar het Jaguar Rescue Center te gaan. Hier worden dieren als luiaards, apen en katachtigen opgevangen. Erg interessant om hier een rondleiding te volgen. Een andere mogelijkheid is om naar het opvangcentrum  van luiaards te gaan bij Cahuita en om ’s middags in het Nationaal Park Cahuita te wandelen. Er is een mooie wandeling door het regenwoud en langs tropische stranden.

Dag 10, Puerto Viejo de Talamanca
Vandaag is het leuk om te wandelen in het natuurreservaat van Manzanillo. Onderweg heeft u de kans om apen, luiaards, leguanen en wasberen te zien. Wandel door het regenwoud en ontspan aan een tropisch strand. Hierna kunt u nog een kijkje nemen bij het Ara project. Schitterend om de groene ara’s voorbij te zien vliegen en mooie foto’s te maken! Andere mogelijkheden aan de Caribische kust zijn nog ziplinen, fietsen huren, surfen, inheemse gemeenschap bezoeken of een rondleiding volgen op een cacaoplantage.

Dag 11, Turrialba
Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur naar uw hotel in Turrialba. Deze plaats ligt in de centrale vallei van de provincie Cartago. De omgeving is bijzonder vruchtbaar en bezaaid met akkers, veeteelt, suikerriet en koffieplantages. Het is een hele groene omgeving. Het gebied staat bekend om de Turrialba vulkaan. De vulkaan is met 3.340 meter de op één na hoogste vulkaan van Costa Rica. In het gebied leven meer dan 450 vogelsoorten, waaronder ook heel veel kolibries. Vogelliefhebbers hebben de kans om de kleine kolibrie, die bekend staat als de Snowcap, te spotten.

Dag 12, San Gerardo de Dota
Vandaag reist u in ongeveer drie uur naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota. U overnacht in een sprookjesachtige omgeving. San Gerardo de Dota is een van de beste plekken van Costa Rica om de quetzal te spotten. Het gebied ligt op 2.200 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat in dit gebied een stuk frisser dan in de rest van Costa Rica.

Dag 13, San Gerardo de Dota
Nog voor ontbijt kunt u op zoek gaan naar de quetzal. De gids legt u tevens veel uit over deze bijzondere vogel. Na het ontbijt is het een aanrader om te gaan wandelen in de omgeving. Maak een schitterende wandeling door het nevelwoud en wandel langs beekjes, watervallen en rivieren. U heeft kans om veel vogelsoorten te spotten.

Dag 14, Puerto Jiménez
Na het ontbijt reist u in ongeveer vijf uur naar Puerto Jiménez, een klein dorp gelegen aan de Golfo Dulce op het schiereiland Osa. U overnacht in een vrij nieuwe bungalow dichtbij het dorp. Op vijf kilometer van het dorp ligt het schitterende en vrij onbekende tropische strand Playa Preciosa. Er vliegen hier vaak rode ara’s voorbij! Ontdek bij aankomst de kleine boulevard met een aantal leuke restaurants.

Dag 15, Puerto Jiménez
Vandaag is het mogelijk om een boottocht te maken over de Golfo Dulce. Hier is het mogelijk om in bepaalde maanden walvissen en dolfijnen te zien. Ook is het mogelijk om vandaag te wandelen in het beschermde regenwoud van Matapalo waar heel veel dieren te spotten zijn, te kajakken, surfen of ziplinen. De omgeving is werkelijk schitterend en voelt nog authentiek aan. Er komen hier nog maar weinig toeristen.

Dag 16, Puerto Jiménez
Vandaag maakt u samen met een professionele gids een wandeling door het meest ongerepte nationale park van Costa Rica, het Nationaal Park Corcovado. Volgens Unico Travel het mooiste park van het land. Ontdek de schitterende natuur en de hoge bomen, die soms meer dan 70 meter hoog zijn waarin de apen u verwelkomen. Het nationale park is rijk aan natuur en beschermt meer dan 400 soorten vogels, 116 soorten amfibieën en reptielen en 139 soorten zoogdieren. Corcovado is één van de twee plekken in Costa Rica waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. Het is ook mogelijk om tapirs en soms zelfs een poema te spotten.

Dag 17, Manuel Antonio
Na het schiereiland Osa reist u door naar de Pacifische kust waar u twee nachten verblijft in Manuel Antonio. Ontdek hier boulevard met restaurants en winkels en ontspan aan het strand of aan het zwembad. Daarnaast ligt dichtbij Manuel Antonio de plaats Quepos. Hier vindt u een leuke marina met sfeervolle restaurants. Wees ook niet verbaasd om apen op uw balkon te zien!

Dag 18, Manuel Antonio
Vandaag kunt u het Nationaal Park Manuel Antonio bezoeken. Het park is wel toeristisch, maar de stranden zijn wel erg mooi. Onderweg ziet u vaak dieren als kapucijnapen, luiaards, wasberen en neusberen. Maak een mooie wandeling en neem onderweg een duik in zee. Ook kunt u vandaag bij uw hotel ontspannen aan het zwembad of nog een boottocht maken, ziplinen of surfen.

Dag 19, Vertrek
Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht kunt u overdag nog ontspannen bij uw hotel en in Manuel Antonio. Hierna reist u in ongeveer 2,5 uur naar het vliegveld. Onderweg kunt u nog een tussenstop maken bij de brug over de rivier Tárcoles. Hier zijn grote krokodillen te zien. Op het vliegveld levert u de huurauto weer in. U dient ongeveer drie uur van tevoren aanwezig te zijn voor de vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Costa Rica!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!