Eten en drinken Costa Rica

2019-07-11T15:30:40+02:0020 juni, 2019|

Benieuwd naar wat u zoal kunt eten en drinken in Costa Rica? In ons blog leest u er alles over!

Costa Ricaanse keuken en restaurants

De Costa Ricaanse keuken is vrij eenvoudig. Toch kunt u er gezond en gevarieerd eten. In Costa Rica vindt u zowel lokale als internationale restaurants. Een lokaal restaurantje wordt ook wel een ‘soda’ genoemd. Bij een soda kunt u genieten van heerlijke lokale Costa Ricaanse gerechten. Ook zijn de gerechten hier vrij goedkoop in tegenstelling tot de toeristen restaurants. In de grotere plaatsen vindt u meer internationale restaurants dan in de dorpjes.

Ontbijt (desayuno)

Ontbijt betekent in het Spaans desayuno. Een typisch Costa Ricaans ontbijt is ‘gallo pinto’. Gallo pinto is een combinatie van rijst en bonen en soms ook eieren. Dit gerecht wordt vaak gegeten. Verder wordt er vaak ontbeten met brood, tortilla’s, eieren naar keuze (scrambled, omelet, gebakken of gekookt), worstjes en saus. Vindt u dit te zwaar op de maag vallen? Dan kunt u vaak ook kiezen uit brood met jam en eieren. Bij het ontbijt in Costa Rica wordt vaak ook fruit geserveerd.

Lunch (almuerzo) en diner (cena)

De lunch is voor de Costa Ricanen de belangrijkste maaltijd. Voor het eten en drinken in Costa Rica voor lunch en diner kunt u vaak kiezen uit kip (pollo), vlees (carne) of vis (pescado) met rijst, bonen en salade. De hoeveelheden zijn vrij groot. U krijgt een flinke maaltijd waar u wel een tijd van vol zit! De gerechten zijn over het algemeen niet pittig. In de wat duurdere restaurants vindt u vaak menukaarten met daarop heerlijke visgerechten (vooral ceviche), vleesgerechten, salades, pizza’s en pasta’s.

Voorbeelden van typisch Costa Ricaanse gerechten

Gallo pinto: rijst, bonen en ei.
Casado: rijst, bonen, kip/varkensvlees en salade.
Arroz con camarones: rijst met garnalen
Arroz con pollo: rijst met kip
Ceviche: vis of schaaldieren in limoensap
Arroz guacho: rijst met vlees en groenten
Arroz con leche: rijstpudding

Desserts

  • Tres leches (taartje gemaakt van room, melk en eieren)
  • Queque seco (sinaasappelcake)
  • Arroz con leche (rijstpudding)

Fruit

In Costa Rica kunt u genieten van heerlijke fruitsoorten. Bananen, sinaasappels, papaja, ananassen, guave, passievrucht.. Van het fruit worden vaak vruchtensappen gemaakt (jugos naturales).

Drinken

In Costa Rica is het een aanrader om verschillende vruchtensappen te proeven. Heerlijk met vers fruit en verse vruchten. Het is bier in Costa Rica is voornamelijk van het merk Imperial en Pilsen. Wijn wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit Chili. Costa Ricanen drinken ook graag rum (eigen merk is Centenario). Het leidingwater kunt u beter vermijden en daarvoor beter flessen bronwater kopen.

Gemiddelde prijzen voor het eten en drinken in Costa Rica

Ontbijt: 8-10 USD per persoon*
Lunch: 8-15 USD per persoon*
Diner: 15-25 USD per persoon*

*afhankelijk van de hoeveelheid en luxe

Ook genieten van het eten en drinken in Costa Rica?

Volg ons op social media:
Meer weten over de bestemmingen van Unico Travel? Laat u inspireren en ontvang de mooiste reisverhalen in uw mailbox.Schrijf u hier in

Pin It on Pinterest