Eten en drinken Costa Rica

De Costa Ricaanse keuken is vrij eenvoudig, maar smaakvol. In ons blog lees je alles over het eten en drinken Costa Rica. Ook lees je wat nu echt typisch Costa Ricaanse gerechten zijn!

Costa Ricaanse keuken

In Costa Rica vind je zowel internationale als lokale restaurantjes. Een lokaal restaurantje wordt ook wel een ‘soda’ genoemd. Hier kun je genieten van heerlijke lokale Costa Ricaanse gerechten. Ook zijn de gerechten hier vrij goedkoop in tegenstelling tot de toeristen restaurants. In de grotere plaatsen zal je meer internationale restaurants tegenkomen dan in de dorpjes.

eten en drinken costa rica

Ontbijt

In Costa Rica kom je vaak ‘gallo pinto’ tegen. Dit is een typisch Costa Ricaans ontbijt. Het bestaat uit een combinatie van rijst en bonen en soms ook eieren. Mocht je dit te zwaar vinden op de vroege ochtend, dan kun je uiteraard vaak ook gewoon toast met jam en eieren krijgen.

eten en drinken costa rica

Lunch en diner

De lunch is voor de Costa Ricanen de belangrijkste maaltijd. Als lunch en diner eten Costa Ricanen vaak vlees of vis met rijst en/of bonen en salade.

Voorbeelden van typisch Costa Ricaanse gerechten

Gallo pinto: rijst, bonen en ei.
Casado: rijst, bonen, kip/varkensvlees en salade.
Arroz con camarones: rijst met garnalen
Arroz con pollo: rijst met kip
Ceviche: vis of schaaldieren in limoensap
Arroz guacho: rijst met vlees en groenten
Arroz con leche: rijstpudding

eten en drinken costa rica

Drinken

Een aanrader is het proberen van ‘refrescos naturales’. Dit zijn verse vruchtensappen in allerlei smaken. Het is bier in Costa Rica is voornamelijk van het merk Imperial en Pilsen. Het leidingwater kun je beter vermijden en daarvoor beter flessen bronwater kopen.

Indicatieprijzen van de maaltijden
Ontbijt: 8-10 USD per persoon*
Lunch: 8-10 USD per persoon*
Diner: 15-25 USD per persoon*

*afhankelijk van de hoeveelheid en luxe

Ga op reis en laat je verrassen door het eten en drinken Costa Rica.

 

2019-03-06T13:17:49+02:0020 april, 2018|

Pin It on Pinterest