Reisonderdeel Nationaal Park Corcovado

U bent hier: Home » Reisonderdeel Nationaal Park Corcovado

Ontdek het Nationaal Park Corcovado op een avontuurlijke manier. Hike van het Ranger Station Sirena naar het Ranger Station La Leona en overnacht midden in het regenwoud. Samen met een privé gids spot u de meest uiteenlopende diersoorten. Van miereneters en toekans tot krokodillen en tapirs. Overnacht op het ranger station midden in de natuur.

Hoogtepunten van het Nationaal Park Corcovado

Groene Vink Snorkelen bij Caño Island
Groene Vink Engelssprekende privé gids
Groene Vink Hike van Sirena naar La Leona
Groene Vink Overnachten op het Ranger Station Sirena
Groene Vink Vier soorten apen, miereneters, tapirs en poema’s

Reisvoorstel aanvragen

Wat is Corcovado prachtig en indrukwekkend. Echt een must in een reis naar Costa Rica!

5 out of 5 stars
Jannie - januari 2019

Foto impressie

Overzicht

Route: Drake Bay – Sirena Ranger Station – Puerto Jiménez.
Dagen: 4 dagen / 3 nachten.
Prijsindicatie: €650,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De route kan bijvoorbeeld ook andersom gemaakt worden.

Gebieden van dit reisonderdeel

Drake Bay

Het leukst is om vanuit Sierpe naar Drake Bay te reizen. Het is ongeveer anderhalf uur varen langs mangroven en over zee. Drake Bay is een schitterende en nog authentieke plek op het schiereiland Osa. Kajak over zee, tuben over de rivier, ga paardrijden over het strand, wandel ’s avonds door het regenwoud en maak mooie hikes langs de kust. Spot wildlife als ara’s, toekans, neusberen en apen. Daarnaast is Drake Bay ook de ideale uitvalsbasis voor de hike door het Nationaal Park Corcovado.

Caño Island

Caño Island ligt op ongeveer een half uur varen van Drake Bay. Het eiland maakt deel uit van het Nationaal Park Corcovado. Rondom het eiland kunt u schitterend snorkelen of duiken tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien en roggen. Onderweg is het mogelijk om dolfijnen (en in bepaalde maanden) walvissen voorbij te zien zwemmen.

Nationaal Park Corcovado

Het schiereiland Osa bestaat bijna volledig uit regenwoud dat wordt beschermd door het Nationaal Park Corcovado. Dit is het meest ongerepte nationaal park van Costa Rica. In het park vindt u de meest uiteenlopende dier- en plantsoorten van de wereld. De luchtvochtigheid is erg hoog wat de wandelingen zwaar maakt. Bomen zijn hierdoor wel soms meer dan 70 meter hoog. Het Nationaal Park Corcovado is rijk aan natuur en u kunt er ontzettend veel dieren spotten. Het nationale park beschermt meer dan 400 vogelsoorten, 116 amfibieën en reptielen soorten en 139 zoogdieren. Corcovado is tevens één van de twee plekken in Costa Rica, waar alle vier de soorten apen van Costa Rica leven. U heeft de kans om dieren te spotten als miereneters, tapirs, luiaards, krokodillen, apen, ara’s, toekans en met geluk een poema!

Ranger Station Sirena

Het Ranger Station Sirena ligt op ongeveer anderhalf uur varen van Drake Bay. Het ranger station ligt in the middle of nowhere, midden in het regenwoud. Samen met uw eigen gids wandelt u rondom het ranger station. Op zoek naar apen, kaaimannen, krokodillen, tapirs en miereneters. Soms worden er zelfs poema’s gespot!

Ranger Station La Leona

Vanuit Sirena wandelt u samen met de gids naar het Ranger Station La Leona. Het is totaal ongeveer 20 kilometer wandelen. Gemiddeld wandelt u er zo’n zeven uur over. U wandelt op uw eigen tempo. Onderweg legt de gids veel aan u uit en heeft u de kans om veel soorten dieren te spotten, waaronder ook veel vogels.

Puerto Jiménez

Vanaf het Ranger Station La Leona wandelt u nog veertig minuten over het strand naar Carate. Unico Travel zorgt dat er hier een taxi jeep klaar staat die u naar het dorpje Puerto Jimenez brengt. Puerto Jiménez is een klein dorpje op het schiereiland Osa. Vanaf het strand ziet u vaak de rode ara’s voorbijvliegen. Er zijn mooie stranden en ook kunt u er genoeg activiteiten ondernemen.

Over deze hike door het Nationaal Park Corcovado

Een hike door het Nationaal Park Corcovado is een ervaring die u niet snel vergeet. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u van ranger station naar ranger station. U overnacht op het Ranger Station Sirena, midden in het ongerepte regenwoud. ’s Ochtends wordt u hier gewekt door het geluid van de brulapen en de tropische vogels.

Groene Vink Andere diersoorten

In het park heeft u de kans om andere dieren te spotten dan in de rest van Costa Rica. U heeft kans om alle vier de soorten apen van Costa Rica te spotten, maar ook miereneters, tapirs en soms zelfs poema’s.

Groene Vink Privé gidsen

Unico Travel werkt al jaren samen met de beste gidsen. Al onze gidsen spreken Engels en zijn zeer professioneel. Daarnaast heeft ook iedere gids vaak een specialisme. Bent u bijvoorbeeld een vogelaar? Dan kennen wij ook gidsen die gespecialiseerd zijn in het spotten van de meest unieke vogels in het gebied.

Groene Vink Vergunning

Het park is alleen toegankelijk met een speciale vergunning en ook een gids is verplicht. Per dag wordt er een maximaal aantal personen toegelaten in het park. De vergunning dienen wij vaak al een tijd van tevoren te reserveren. Unico Travel heeft de juiste contacten en zal voor u de vergunningen vastleggen.

Interesse in dit reisonderdeel?

Vraag ons naar de mogelijkheden en vraag een reisvoorstel aan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat Unico Travel uw hele reis door Costa Rica organiseert. Daarin kunnen wij dit reisonderdeel uiteraard ook verwerken.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media