Reisschema

Dag 1, Drake Bay
Eind van de ochtend vaart u van Sierpe naar Drake Bay. Het is ongeveer anderhalf uur varen langs mangroven en het laatste stuk over zee. Bij aankomst in Drake Bay wordt u opgehaald en naar de lodge gebracht. Geniet van een schitterend uitzicht over de baai van Drake Bay. Verken het authentieke dorpje en wandel langs het strand. Zie de ara’s voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren.

Dag 2, Drake Bay
Vandaag gaat u een dagje snorkelen rondom Caño Island. Het eiland behoort tot het Nationaal Park Corcovado. U kunt er schitterend snorkelen tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Daarnaast heeft u in bepaalde maanden ook kans om onderweg walvissen te spotten!

Dag 3, Ranger Station Sirena
’s Ochtends vroeg vaart u van Drake Bay naar Sirena. Wij zorgen dat uw bagage naar Puerto Jiménez gebracht wordt. Het is ongeveer anderhalf uur varen. Bij aankomst wandelt u samen met uw eigen Engelssprekende gids door het meest ongerepte nationale park van Costa Rica. Unico Travel zorgt voor de vergunning. De gids geeft veel uitleg over de dieren die er leven, de planten en bomen. Afhankelijk van het getij van de zee gaat u deze dag naar de rivier Sirena om stierhaaien te zien (de stierhaaien zwemmen bij de monding van de rivier; op zoek naar voedsel). Ook komen er krokodillen in deze rivier voor. U overnacht op het Ranger Station Sirena, midden in het ongerepte regenwoud.

Dag 4, Hike van Sirena naar Carate
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en het geluid van de vogels. Vandaag begint de wandeling vanaf het Ranger Station Sirena naar Carate. Samen met uw gids wandelt u langs de ongerepte regenwouden en tropische stranden. Onderweg heeft u kans om vier soorten apen, tapirs, miereneters, ara’s, toekans en soms zelfs een poema te spotten! Tijdens de wandeling zult u rivieren over moeten steken met hulp van de gids en bestaat de kans dat uw schoenen erg nat en modderig worden. De totale wandeling duurt tussen de 7 en 8 uur. De hoge luchtvochtigheid maakt de wandeling vrij zwaar, maar door die luchtvochtigheid groeien de bomen wel tot 70 meter hoog! In het park kunt u veel  soorten vogels, amfibieën, reptielen en zoogdieren spotten. Ook kunt u alle vier de soorten apen zien! Eind van de middag komt u aan in Carate, waar een taxi jeep op u staat te wachten. De jeep brengt u naar uw accommodatie in Puerto Jiménez.

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Interesse? Vraag deze reis aan!