Uitgebreid reisschema2019-02-01T14:55:31+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Actieve reis Nationaal Park Corcovado » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 5-daagse reis

Dag 1, Puerto Jiménez
Vandaag komt u aan in Puerto Jiménez. In de omgeving kunt u grote rode ara’s voorbij zien vliegen. ’s Middags kunt u gaan kajakken op de Golfo Dulce. De gids zal vandaag nog langskomen om de driedaagse hike door te nemen. Unico Travel heeft een professionele privé gids en de entreegelden voor uw bezoek aan het Nationaal Park geregeld. Morgen gaat u wandelen richting het Nationaal Park Corcovado.

Dag 2, Puerto Jiménez -> Ranger Station Los Patos -> Ranger Station Sirena
Om 5.00 uur wordt u door de gids opgehaald met de taxi jeep. U rijdt naar het dorp La Palma en vervolgens per jeep richting de rivier Rincon. Vervolgens kan de jeep niet meer verder rijden en zal begonnen worden met een wandeling naar het Ranger Station Los Patos. Vanaf dit station begint de wandeling door het Nationaal Park Corcovado naar het Ranger Station Sirena. De eerste twee uren zult u veel omhoog moeten lopen (klimmen) en moeten dalen, vervolgens is het pad vrij vlak. Tijdens de wandeling zult u rivieren over moeten steken met hulp van de gids en ook is er kans dat uw schoenen nat en modderig worden. De totale wandeling duurt ongeveer tussen de 7 à 8 uur. De hoge luchtvochtigheid zal de wandeling vrij zwaar maken, maar door die luchtvochtigheid groeien de bomen wel tot 70 meter hoog! In het park kunt u veel vogelsoorten, amfibieënsoorten, reptielensoorten en zoogdieren spotten! Ook kunt u alle vier de soorten apen zien!

Dag 3, Ranger Station Sirena – Nationaal Park Corcovado
Het Ranger Station Sirena is omgeven door een prachtig tropisch strand en regenwouden. U bevindt zich in het hart van het Nationaal Park Corcovado. Veel biologen doen hier ook onderzoek. Momenteel is er bijvoorbeeld een onderzoek gaande naar de tapir en de jaguar. Het Nationaal Park Corcovado is de beste plek om dieren te spotten en te zien. U zult vandaag gaan wandelen en de omgeving ontdekken met uw gids. Afhankelijk van het getij van de zee gaat u deze dag op een bepaald tijdstip naar de rivier Sirena om stierhaaien te zien (de stierhaaien zwemmen bij de monding van de rivier; op zoek naar voedsel). Ook komen er krokodillen in deze rivier voor.

Dag 4, Ranger Station Sirena -> La Leona Ranger Station -> Puerto Jiménez
Vandaag gaat u tijdens zonsopgang beginnen met de wandeling naar La Leona Ranger Station. De totale wandeling duurt ongeveer 7 tot 8 uur. De gids moet rekening houden met het getij van de zee en soms moet u rivieren oversteken. Het kan voorkomen dat u over het strand moet lopen (extra zwaar) en vervolgens weer door het regenwoud. Vanaf La Leona is het ongeveer 40 minuten lopen om bij Carate te komen. Bij Carate gaat u met de jeep om 16:00 uur terug en zult u terugrijden naar Puerto Jiménez. De totale rit duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Let op!
Deze reis is slechts een voorbeeld. U kunt deze reis boeken maar ook geheel naar eigen wens invullen! Neem contact op om een persoonlijk reisvoorstel te ontvangen of vul hier formulier in onder het kopje ‘’reisvoorstel aanvragen’’.
M: info@unicotravel.com of T.: 0180-787401 of op 31 6 2430 6900.

Deze reis kan op elke gewenste datum worden uitgevoerd (indien de accommodaties beschikbaar zijn).

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest