Rondreis Belize

Laat u inspireren en ervaar een rondreis Belize, geheel op maat samen te stellen.

rondreis Belize ambergris caye eiland

Rondreis Belize Hoogtepunten
Prijsindicatie € 2.950,- p.p.

 • Tropische stranden
 • Klassieke Mayasteden
 • Ongerepte regenwouden
 • Kleurrijke onderwaterwereld
 • 14 dagen / 13 nachten

Luxe rondreis Belize
Prijsindicatie € 5.400,- p.p.

 • Luxueuze lodges
 • Exclusief & uniek
 • Idyllische eilanden
 • Betoverende onderwaterwereld
 • 15 dagen / 14 nachten
duikrondreis belize

Duikreis Belize
Prijsindicatie € 3.500,- p.p.

 • Walvishaaien
 • The Great Blue Hole
 • South Water Caye
 • Kleurrijke koraalriffen
 • 13 dagen / 12 nachten
familiereis Belize

Familiereis Belize
Prijsindicatie € 2.450,- p.p.

 • Caribisch Caye Caulker
 • Bootsafari naar Lamanai
 • Avontuurlijke activiteiten
 • Wildlife spotten
 • 17 dagen / 16 nachten
reizen naar Belize

Selfdrive Belize
Prijsindicatie € 3.400,- p.p.

 • Eigen huurauto (4×4)
 • Idyllische eilanden
 • Caribische dorpen
 • Bootsafari naar Lamanai
 • 17 dagen / 16 nachten
huwelijksreis latijns-amerika

Huwelijksreis Belize
Prijsindicatie € 4.250,- p.p.

 • Uitgestrekte koraalriffen
 • Parelwitte stranden
 • Tropische eilanden
 • Ongerepte regenwouden
 • 15 dagen / 14 nachten

Belize ligt tussen Guatemala en Mexico en is daarnaast ongeveer half zo groot als Nederland. Een rondreis door Belize betekent een reis door een land vol diversiteit. Allereerst kunt u er aan de Caribische kust genieten van de idyllische eilanden en de azuurblauwe zee. Ontdek daarnaast de betoverende onderwaterwereld en de wereldberoemde The Great Blue Hole. Vervolgens kunt u in het binnenland de ongerepte regenwouden en de fascinerende geheimen van de Maya’s ontdekken. Kortom een tropische parel met een mix van cultuur en natuur.

Waarom op rondreis door Belize?

Groene Vink Idyllische eilanden
Groene Vink Klassieke Mayasteden
Groene Vink Uitgestrekte koraalriffen
Groene Vink Caribische laidback sfeer
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Diversiteit aan culturen
Groene Vink Klein land met korte reisafstanden

Al voor de derde keer op reis geweest via Unico Travel, deze keer op rondreis naar Belize. Een prachtig land, nog geheel onbekend hier. Belize heeft veel te bieden, ondanks dat het een vrij klein land is. Wij raden Belize dan ook aan iedereen aan die van natuur, cultuur en strand houdt.

Astrid en Paulo

In september 2022 hebben wij een onvergetelijke rondreis gemaakt door Belize. Wij verbleven in prachtige kleinschalige accommodaties en maakten fantastische excursies met uitstekende gidsen. Daarnaast zorgden Elise en Barbara voor veel praktische informatie en tips. Je merkt dat ze verstand van en ervaring hebben met het land. Belize is een bijzonder land dat veel te bieden heeft.

Jos, Marianne en Roel

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je naar Belize gaan. Belize is cultuur, natuur, strand en rust. Het eten is subliem en het land is ongerept en zo divers. Daarnaast zijn de mensen erg aardig. Om een dergelijke reiservaring mee te maken én kostbare tijd door te brengen met mijn dochter, is heel bijzonder.

Heidy en Malaika

We hebben weer een unieke rondreis door Belize gemaakt. Een mix van cultuur, natuur, authentieke dorpjes, gastvrijheid, zon, strand en ontspannenheid. Alles tot in de puntjes geregeld en we hoefden ons nergens druk over te maken. Iedere accommodatie en tour was weer een aangename verrassing!

Esther en Jasper

Onze rondreis door Belize was fantastisch. Dankzij Unico Travel hebben we bijna het hele land doorkruist en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het is een veelzijdig land met super vriendelijke en behulpzame mensen, een heerlijke keuken en zowel boven als onder water een fantastische natuur.

Angelique en Jan Gerrit
Vraag verblijvend een rondreis Belize aan!

Foto impressie van een rondreis door Belize

Wat maakt een rondreis Belize uniek?

Groene Vink Duikersparadijs The Great Blue Hole
Groene Vink Op één na grootste barrièrerif ter wereld
Groene Vink Enige Engelstalige land van Latijns-Amerika
Groene Vink Eeuwenoude Mayasteden die nog niet door de massa zijn ontdekt

rondreis belize ranguana caye eiland
Vraag vrijblijvend een rondreis Belize aan!

Gebieden tijdens een rondreis door Belize

Belize is qua oppervlakte ongeveer half zo groot als Nederland. Het land is onderverdeeld in zes districten. Per district volgt een uitleg over de belangrijkste plaatsen, natuurgebieden en bezienswaardigheden.

Districten van Belize

 1. Belize District
 2. Corozal District
 3. Orange Walk District
 4. Cayo District
 5. Stann Creek District
 6. Toledo District

1. Belize District

Uw rondreis door Belize begint meestal in het Belize District, gelegen in het oosten van het land. De hoofdstad van dit district is Belize City, tevens de grootste stad van het land. Onder dit district vallen ook de eilanden voor de kust, zoals Ambergris Caye en Caye Caulker. In dit district vindt u ook het Crooked Tree Wildlife Sanctuary, de Belize Zoo en Mayaruïnes van Altun Ha.

Belize City en omgeving

Allereerst komt u per internationale vlucht aan op Philip S.W. Goldson International Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer twintig minuten rijden van Belize City. Belize City is over het algemeen geen veilige stad om te verblijven. Unico Travel raadt aan om bij aankomst gelijk door te reizen naar Ambergris Caye of Caye Caulker. Een andere mogelijkheid is om te overnachten in een kleinschalige bed and breakfast in een veilige buurt in de stad of in de omgeving van het vliegveld in een hotel aan de rivier in de natuur.

Crooked Tree Wildlife Sanctuary

Crooked Tree Wildlife Sanctuary is ruim 36.000 hectare groot en bestaat uit wetlands, savannes, lagunes en kreken. Het is de thuisbasis van verschillende trekvogels en lokale vogelsoorten. Crooked Tree Wildlife Sanctuary bestaat uit ondiepe wateren, belangrijk voor de wetlandsvogels, waaronder de Jabiru Stork, de grootste vliegende vogel in Amerika. In het gebied leven meer dan 330 verschillende soorten vogels. Daarnaast kunt u er ook leguanen, krokodillen, brulapen en schildpadden zien.

Ambergris Caye

Per watertaxi of binnenlandse vlucht reist u gemakkelijk naar Ambergris Caye, het grootste eiland voor de kust van Belize. Er hangt een ontspannen Caribische sfeer. San Pedro is de enige plaats op het eiland met vele restaurants, bars en winkels. Wist u dat La Isla Bonita van Madonna over San Pedro gaat? Er zijn fietsen en golfkarretjes te huur om het eiland te verkennen. Daarnaast kunt u vanuit Ambergris Caye de onderwaterwereld verkennen van bijvoorbeeld The Great Blue Hole en Hol Chan Marine Reserve. Tevens heeft u bij Shark Ray Alley de kans om met verpleegsterhaaien te snorkelen.

Tip! Vlieg per privé charter over The Great Blue Hole voor schitterende uitzichten.

Caye Caulker

Caye Caulker is een klein eiland voor de kust van Belize en per watertaxi te bereiken vanuit Belize City of Ambergris Caye. Het eiland staat bekend om de laidback sfeer. Het motto van het eiland is dan ook ‘Go Slow’. Ontdek allereerst het eiland vol wuivende palmbomen aan een kristalheldere zee. Wandel langs de gekleurde huizen, restaurants en bars. Ontdek daarnaast de onderwaterwereld van bijvoorbeeld Shark Ray Alley, Hol Chan Marine Reserve en ten slotte de wereldberoemde Great Blue Hole. Unico Travel raadt aan om uw reis ontspannen op een van de eilanden te beginnen.

Hol Chan Marine Reserve

Hol Chan Marine Reserve is het oudste zeereservaat van Belize. In het reservaat leven meer dan 160 soorten vissen, 40 soorten koraal, 5 soorten sponzen, 8 soorten algen, 2 soorten zeegrassen, 3 zeezoogdieren en 3 soorten zeeschildpadden.
– Vissen: o.a. tandbaarzen, snappers, barracuda’s, stierhaaien, verpleegsterhaaien, vlindervissen, pijlstaartroggen, zeepaardjes, adelaarsroggen en zwartpunthaaien.
– Schildpadden: karetschildpadden, groene schildpadden en onechte karetschildpadden.
– Zeezoogdieren: dolfijnen en zeekoeien.

Zones van het reservaat

Het reservaat beslaat ongeveer acht vierkante kilometer en is verdeeld in vier zones:
1. Zone A: rif
2. Zone B: zeegrasbedden
3. Zone C: mangroven
4. Zone D: Shark Ray Alley

De eerste zone, zone A, ligt op slechts vijftien minuten varen van San Pedro en op dertig minuten varen van Caye Caulker. Let tijdens de boottocht op springende roggen en vliegende vissen. Shark Ray Alley is een belangrijke plek en wordt met tours vaak bezocht. Hier heeft u de kans om met verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen te zwemmen.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

2. Corozal District

Het Corozal District ligt in het uiterste noorden van Belize. De hoofdstad van het district is Corozal. Corozal vormt de grens tussen Mexico en Belize en was vroeger een belangrijke plek op de Maya-handelsroute.

Shipstern Nature Reserve

Shipstern Nature Reserve is een beschermd natuurgebied is het district Corozal in het noordoosten van Belize. Het reservaat bestaat uit mangrovebossen, tropische droogbossen en een koraalrif vlak voor de kust. Het is biodiversiteits-hotspot door de vele dier- en plantsoorten. Er leven ruim 300 soorten vogels en u ziet er apen, leguanen en krokodillen. Daarnaast is het ook het leefgebied van de jaguar, zeekoe en de bedreigde Midden-Amerikaanse tapir. Wist u dat Burgers’ Zoo dit reservaat beschermt?

3. Orange Walk District

Het Orange Walk District ligt in het noordwesten van Belize aan de grens met Mexico en Guatemala. De hoofdstad van het district is de gelijknamige stad Orange Walk. Het district staat voornamelijk bekend om de Mayastad Lamanai.

Mayastad Lamanai

Lamanai werd vroeger bewoond door de Maya’s. Tot op heden is nog niet alles van deze bijzondere Mayastad ontdekt. De ruïnes liggen verspreid in het tropisch regenwoud waar ook kleurrijke vogels voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren. Lamanai is vrij lastig te bereiken, waardoor het nog erg ongerept is en er vaak maar weinig toeristen zijn.

Bootsafari naar Lamanai

Ontdek tijdens uw rondreis door Belize de eeuwenoude Mayastad Lamanai. Alleen de manier om er te komen is al uniek. Per boot vaart u zo’n anderhalf uur over de New River, een mooie boottocht. U vaart door moerasvlakten met de jungle op de achtergrond. Vanuit de boot spot u krokodillen, apen, leguanen, schildpadden en tropische vogels. Onderweg ziet u ook een mennonieten gemeenschap.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

4. Cayo District

Het Cayo district ligt in het westen van Belize en grenst aan Guatemala. Er lopen twee rivieren door het district, namelijk de Macal en Mopan rivier. De hoofdstad van het district is San Ignacio. Ook bevindt de hoofdstad Belmopan zich in het district, het mennonietendorp Spanish Lookout en het grensdorp Benque Viejo del Carmen. Het Cayo district staat bekend om de ongerepte natuur, de eeuwenoude Mayasteden en de avontuurlijke activiteiten. Overnachtingen in dit district mogen dan ook niet ontbreken in uw rondreis door Belize!

San Ignacio

San Ignacio is de bekendste plaats in het Cayo district. Ontdek tijdens uw rondreis door Belize in San Ignacio de lokale markt. Hier verkopen lokale ambachtslieden en boeren uit nabijgelegen mennonietendorpen hun producten. Er worden onder andere etenswaren, kruiden, kleding en souvenirs verkocht.

Sta ook oog in oog met bedreigde groene leguanen in het San Ignacio Resort Hotel. Hier worden leguanen opgevangen en verzorgd met als doel het merendeel weer uit te zetten in de natuur.

Avontuurlijke activiteiten

Het Cayo district staat bekend om de avontuurlijke activiteiten. Voor de avonturiers is het mogelijk om te ziplinen, hiken, paardrijden, kanoën, tuben en caven. Een unieke tour is de ATM (Actun Tunichil Muknal) tour, waarbij u samen met een gids door de grot kruipt en zwemt en Maya-overblijfselen en offers ziet.

Mountain Pine Ridge Reserve

Door het reservaat loopt een onverharde weg naar de Mayastad Caracol. Dit is de grootste en indrukwekkendste Mayaruïne van Belize. Hoe verder u rijdt, hoe meer het tropisch regenwoud plaats maakt voor uitgestrekte dennenbossen, hoge bergkliffen en uitgestrekte valleien. Ontdek samen met een ervaren gids de kletterende watervallen en mysterieuze grotten. Spot unieke vogelsoorten en bijzondere dieren zoals poema’s, tapirs, jaguars en kinkajoes. Bezoek ook het uitkijkpunt van de 488 meter hoge Thousand Foot Falls, de hoogste waterval van Midden-Amerika. Als u wilt zwemmen bij een waterval raadt Unico Travel aan om bijvoorbeeld naar Big Rock Falls te gaan.

Mayasteden

De Mayasteden kent men vaak vooral uit Guatemala en Mexico, maar ook Belize was vroeger een belangrijk land voor de Maya’s. In het land vindt u talloze Mayasteden en ruïnes terug, waaronder in het Cayo district. Caracol ligt in het Mountain Pine Ridge Reserve en is de meest afgelegen Mayastad. Via een onverharde weg bereikt u de ruïnes. Het is de meest indrukwekkende Mayastad. Ontdek op enkele minuten lopen van het centrum van San Ignacio de Mayastad Cahal Pech.

Dichtbij de grens met Guatemala vindt u de Mayastad Xunantunich. De manier om er te komen is erg leuk. Met een pontje steekt u de rivier over om de ruïnes te bezoeken. U kunt een aantal tempels beklimmen en hoort op de achtergrond alleen de geluiden van de brulapen en de tropische vogels. Als enige toerist bovenaan een Mayatempel staan, een unieke ervaring in uw rondreis door Belize.

Overige activiteiten

Bij de Belize Botanic Gardens leert u alles over de bloemen, planten en bomen van het land. Ontdek ook de talloze vlindersoorten van Belize bij een lokale vlinderboerderij. Maak een avondwandeling en ga op zoek naar dieren die in het donker tot leven komen!

Overnachten in het Cayo District

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om in San Ignacio te overnachten, maar veel leuker is het om in de nabijgelegen jungle aan de Macal rivier te overnachten. Hier vindt u verschillende ecolodges waar u ook vele activiteiten kunt beleven zoals tuben, kajakken en hiken.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

5. Stann Creek District

Het Stann Creek District ligt in het oosten van Belize aan de Caribische zee. De hoofdstad is Dangriga. Aan de kust liggen verschillende kleine plaatsen en vissersdorpen met ieder hun eigen karakter, zoals Hopkins en Placencia. Deze plaatsen fungeren vaak als vertrekpunt om de schitterende cayes in het barrièrerif te ontdekken. Ontdek verder in het binnenland de ongerepte natuur met watervallen, bergen en regenwouden. Een bezoek aan dit gebied is een van de hoogtepunten tijdens uw rondreis door Belize.

Hopkins

Hopkins is een klein en authentiek dorp en bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. Het dorp wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Volg een drumles, huur een SUP board of ga kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours die u kunt maken en is het een aanrader om te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary.

Placencia

Het schiereiland Placencia ligt in het zuidoosten van Belize. Allereerst is het een fijne plek om aan het einde van uw rondreis door Belize tot rust te komen en te genieten aan de zandstranden. Wandel over het kleurrijke Caribische voetpad langs de winkeltjes, kraampjes, restaurants en bars. Ten tweede is Placencia de ideale plek om de onderwaterwereld van Belize te ontdekken. Ontdek schitterende plekken zoals South Water Caye en Silk Cayes. Ten slotte kunt u vanuit Placencia ook een dagtrip maken naar het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary of de Monkey River. In Placencia overnacht u in een luxueuze villa of een strandhuisje.

Mayflower Bocawina National Park

In het zuiden van het Stann Creek district ligt het Mayflower Bocawina National Park. In het park kunt u schitterende wandelingen maken langs verschillende Maya-vindplaatsen en watervallen. Ook kunt u er ziplinen en abseilen van een waterval.

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary is het enige officiële jaguarreservaat ter wereld. Maak een wandeling door de jungle langs kleurrijke bloemen als orchideeën en bromelia’s. Ontdek ook de watervallen en ga tuben. Onderweg heeft u de kans om tropische vogels en brulapen te zien en met geluk een tapir. De kans om daadwerkelijk een jaguar te spotten is vrij klein, omdat deze dieren vooral ’s nachts actief zijn. Wel kunt u samen met een gids op zoek gaan naar sporen van deze indrukwekkende dieren.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

6. Toledo District

Het Toledo District ligt in het zuiden van Belize aan de Caribische Zee en de grens met Guatemala. Het is een van de minst bezochte districten van Belize. U vindt er ongerepte regenwouden en rivieren. De hoofdstad is de Punta Gorda.

Cultuur

Uniek aan het gebied is de rijkheid aan culturen. Het is de thuisbasis van de Garifuna-cultuur. Daarnaast vindt u hier ook nog de Mayacultuur terug. Breng een bezoek aan een cacaofarm en leer hoe chocolade gemaakt wordt. Cacao is belangrijk binnen de Mayacultuur. Bezoek ook een Kek’chi Maya familie waar u kunt zien hoe de Maya’s vroeger leefden en tot op heden leven. Ontdek ook de Maya-nederzettingen Lubaantun en Nim Li Punit.

Punta Gorda

Punta Gorda is een ontspannen Caribisch vissersdorp. Bezoek de lokale markt en zie de vissers met hun vers gevangen vis. Punta Gorda vormt de ideale uitvalsbasis om de nabijgelegen natuur te ontdekken.

Rio Blanco National Park

Rio Blanco National Park is een beschermd natuurgebied met veel flora en fauna. Het park bestaat uit bergachtige regenwouden. In het park vindt u ook de Rio Blanco Falls watervallen, welke dertig meter breed en zes meter hoog zijn.

Caves

In het Toledo district liggen verschillende grotten waar u samen met een gids doorheen kunt wandelen. Ontdek bijvoorbeeld de Hokeb Ha Cave, Tiger Cave en Laguna Cave.

Monkey River

Vanuit Punta Gorda of Placencia is het een aanrader om een boottocht te maken over de Monkey River. Spot onderweg tropische vogels, vlinders, krokodillen, leguanen, brulapen en met geluk zelfs zeekoeien! Een leuke ervaring tijdens uw rondreis door Belize!

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

Vervoer in uw rondreis door Belize

Het transport in Belize is ontzettend divers. Tijdens een rondreis door Belize reist u vaak dan ook met verschillende transportmiddelen.

Openbaar vervoer

De goedkoopste manier om in Belize te reizen is per bus. Er zijn verschillende type bussen. Er rijden Amerikaanse schoolbussen en luxere bussen. Unico Travel raadt af om met de bus te reizen. Het is veel comfortabeler, veiliger en sneller om per privé transfers of huurauto te reizen.

Watertaxi’s

Het is leuk om aan het begin van uw rondreis door Belize te beginnen op Ambergris Caye of Caye Caulker. Deze eilanden zijn vanuit Belize City te bereiken per watertaxi. Het is ongeveer drie kwartier varen naar Caye Caulker en anderhalf uur naar Ambergris Caye. Het zijn overdekte watertaxi’s.

Privé transfers

Unico Travel organiseert voor veel reizigers vaak privé transfers. Het voordeel van privé transfers is dat u onderweg veel uitleg krijgt van de chauffeur. Ook kent de chauffeur leuke restaurants en bezienswaardigheden om onderweg tussenstops te maken. De chauffeur kent de wegen als geen ander en u kunt onderweg volop genieten.

Binnenlandse vluchten

In Belize maakt men veel gebruik van binnenlandse vluchten. Het is een gemakkelijke en snelle manier om naar een nieuw gebied te reizen. Unico Travel kiest er vaak voor om vanuit het zuiden van Belize in één keer naar het internationale vliegveld te vliegen. Dit bespaart veel tijd en tevens is het ook een leuke manier om Belize te zien. Er zijn ook vluchten naar de eilanden toe waarbij over de azuurblauwe zee vliegt en verschillende cayes.

De internationale vliegvelden van Belize zijn: Belize City Philip S.W. Goldson International Airport en Belize City Municipal Airport. Plaatselijke vliegvelden zijn te vinden in Belize City, Caye Caulker, San Pedro, Corozal, Dangriga, Placencia en Punta Gorda.

Fietsen, golfkarretjes en taxi’s

Op veel plekken in Belize is het een aanrader om met een golfkarretje de omgeving te verkennen, zoals op de eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker. Ook kunt u ter plekke vaak fietsen huren en natuurlijk ook taxi’s nemen.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

Autorijden in Belize

Een auto huren biedt veel meerwaarde tijdens een rondreis door Belize. Met uw huurauto komt u op plekken waar men met het openbaar vervoer niet komt. Ook spaart u een hoop geld uit door met uw eigen huurauto op pad te gaan in plaats van met een georganiseerde tour.

Wegen in Belize

Het autorijden zelf is vrij gemakkelijk. Er zijn een aantal verharde hoofdwegen die u naar het noorden, westen en zuiden leiden. Naast deze verharde wegen zijn er ook onverharde wegen. Deze wegen vindt u met name in het binnenland in de natuur, rondom de dorpen en de lodges. Voor de onverharde wegen heeft u dan ook een 4×4 huurauto nodig.

Bekijk onze selfdrive door Belize

Eten en drinken in Belize

Eten in Belize

Het eten in Belize is een combinatie van Latijns-Amerikaanse en Caribische gerechten. Bonen en rijst zijn vaak de belangrijkste ingrediënten van een maaltijd. Daarnaast zijn de verschillende verse visgerechten zeker het proberen waard. Kreeft is erg populair in Belize (en goedkoop).

Ook is het leuk om na een dag snorkelen of duiken te genieten van een barbecue op het strand of op een van de vele eilanden.

Voorbeelden van gerechten in Belize

 • Rice & Beans (rijst en bonen)
 • Stew Chicken (gekruide kip met rijst, bonen en aardappels)
 • Ceviche (vis- en zeevruchten gemarineerd in limoensap)
 • Tamales (maïsdeeg gevuld met gekruid vlees in bananenbladeren)

Drinken

In Belize worden er veel verse fruitsappen gedronken. Verder is Belikin bier erg populair. Dit is in Belize gebrouwen bier. Daarnaast zijn er ook lokaal gebrouwen merken rum zoals One Barrel en Travellers rum.

Als u uw rondreis door Belize bij Unico Travel boekt, ontvangt u per plek restaurant tips. Ook vertellen wij u waar u onderweg zeker even een stop moet maken.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

Luxe & exclusieve bestemming

Belize is allereerst een van de meest luxueuze bestemmingen van Latijns-Amerika. Via een bijzondere reisroute overnacht u onder andere op idyllische eilanden, in ongerepte regenwouden, dichtbij Mayaruïnes en aan tropische stranden. Overnacht in comfortabele villa’s, sfeervolle ecolodges en luxueuze strandhuisjes.

Daarnaast is Belize nog relatief onbekend als vakantiebestemming, terwijl het land juist talloze mogelijkheden biedt. Het is dan ook een vrij klein land met korte reisafstanden. Hierdoor hoeft u niet iedere dag te reizen en kunt u onbezorgd van uw rondreis door Belize genieten. Van Mayaruïnes en ongerepte regenwouden tot aan parelwitte stranden en een schitterende onderwaterwereld. Ontdek ook onze huwelijksreis naar Belize.

Unieke ervaringen in Belize

– Overnachting op een privé eiland
– Zeiltocht langs eilanden en koraalriffen
– Helikoptervlucht over The Great Blue Hole

Bekijk onze luxe reis naar Belize

Rondreis Belize met kinderen

Belize is de ideale bestemming voor families. Allereerst zijn de reisafstanden vrij kort door de kleine oppervlakte van het land. De gebieden zijn daarnaast erg divers. Begin bijvoorbeeld op een tropisch eiland en ontdek daarna het binnenland. Sluit vervolgens de reis af aan het strand aan de Caribische kust. Ook zijn er in Belize ontzettend veel activiteiten te beleven, zoals ziplinen, jeepsafari’s, paardrijden, tuben en snorkelen.

Unico Travel kiest ook altijd accommodaties uit die geschikt zijn voor families, zoals ecolodges met een zwembad en familiebungalows. Het vervoer tijdens een rondreis door Belize is ook altijd divers, aangezien u per boot, watertaxi, huurauto of privé transfer naar de bestemmingen kunt reizen.

Bekijk onze familiereis naar Belize

Eeuwenoude Mayasteden

Veel reizigers kennen Mayasteden alleen in Mexico en Guatemala, maar ook Belize kent een rijke Mayageschiedenis. Overnacht allereerst dichtbij de Mayaruïnes van Lamanai of bij Chan Chich Lodge. Uniek aan Chan Chich Lodge is de ligging namelijk midden in een Mayaruïne. Alle heuvels rondom de lodge zijn oude tempels. Daarnaast vindt u in Belize nog een aantal belangrijke ruïnes zoals Caracol, Xunantunich en Cahal Pech.

Tropisch paradijs

Aan idyllische stranden, paradijselijke eilanden en een azuurblauwe zee denkt men vaak aan de Malediven en de Caraïben, maar vergeet ook Belize niet. Het land telt talloze cayes met wuivende palmbomen, parelwitte zandstranden en een turquoise zee. Belize is de ideale bestemming om tot rust te komen en te genieten aan het strand of zwembad.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

Barrièrerif

Na Australië heeft Belize het grootste barrièrerif ter wereld. Het barrièrerif staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de vele cayes en de betoverende onderwaterwereld. Zwem tussen het kleurrijke koraal en de talloze tropische vissen. Spot walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, roggen, zeepaardjes, zeeschildpadden en zeekoeien. Belize is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld.

Bekijk onze duikreis naar Belize

Cultuur

Belize heeft een rijke cultuur. Allereerst vindt u er de Creoolse cultuur (afstammelingen van de Afrikaanse slaven). De Creolen vormen zo’n dertig procent van de bevolking. Daarnaast leven er ook verschillende Mayagroepen. De Maya’s zijn opgesplitst in Yucatec, Mopan en Kekchi afstammelingen en zijn de oorspronkelijke bewoners van Belize.

In Belize leven ook mennonieten. Het is mogelijk om deze gemeenschap te bezoeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Heidy en Malaika gingen via Unico Travel op reis en bezochten deze gemeenschap. “We werden opgehaald per paard en wagen, waarna we vervolgens aldaar gingen lunchen bij een familie en een rondleiding kregen door het dorp. Het was alsof je terugging in onze tijd.”

The Great Blue Hole

Voor de kust van Belize en nabij het Lighthouse Reef ligt The Great Blue Hole. Deze onderwatergrot heeft een diameter van zo’n 300 meter en een diepte van 124 meter. Vanuit de lucht ziet het er indrukwekkend uit. De onderwatergrot heeft azuurblauw water aan de rand en donkerblauw water in het midden. Miljoenen jaren terug was deze onderwatergrot een kalksteengrot met gangenstelsel, maar rond de ijstijd stortte het plafond in. Vervolgens steeg de zeespiegel en ontstond deze grot. Het is een uniek natuurverschijnsel en daarom ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees ons blog over The Great Blue Hole

Wildlife

Belize is de ideale bestemming om wildlife te spotten. In het land leven talloze soorten vogels, zoogdieren en vissen. Ontdek allereerst de betoverende onderwaterwereld met roggen, haaien, zeeschildpadden, zeepaardjes, zeekoeien, dolfijnen, en talloze tropische vissen. Spot daarnaast talloze vogelsoorten zoals toekans, aracari’s, kolibries en harpijen. In het regenwoud ziet u brulapen voorbij slingeren en leguanen hoog in de bomen zitten. Spot tijdens een boottour krokodillen langs de oevers.

Uw rondreis door Belize combineren met Guatemala

Ontdek twee bestemmingen in één reis! Een rondreis door Belize is perfect te combineren met Guatemala. Ontdek allereerst de natuur en cultuur van Guatemala. Begin bijvoorbeeld in Antigua, reis vervolgens naar Lake Atitlán en vlieg naar Flores om de Mayastad Tikal te ontdekken. Steek daarna de grens over en overnacht in de jungle van Belize. Sluit uw rondreis door Belize en Guatemala af op een idyllisch eiland met een parelwit zandstrand en azuurblauwe zee.

Bekijk onze rondreis door Belize en Guatemala

Uw rondreis door Belize combineren met Mexico en Guatemala

Ontdek drie bestemmingen in één reis! Ontdek in Mexico de eeuwenoude geschiedenis van de Maya’s en Zapoteken, wandel door authentieke dorpen en langs metershoge watervallen. In Guatemala ontdekt u de indrukwekkende Mayastad Tikal en in Belize sluit u uw rondreis af aan een parelwit zandstrand.

Bekijk onze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize

Waarom op rondreis door Belize met Unico Travel?

Unico Travel denkt met u mee tijdens het samenstellen van een unieke rondreis door Belize. Ieder persoon is anders en daarom ook elke reis. Of u nu van duiken, vogelen of fotograferen houdt en of u nu met uw partner of gezin reist, Unico Travel past uw reis er op aan. Met al meer dan tien jaar ervaring, weten wij precies welke gebieden en hotels bij u passen. Daarnaast hebben wij elk land ook zelf bezocht en kennen wij de meest unieke plekken. Unico Travel stelt elke reis op maat samen. Ter inspiratie vindt u op onze website verschillende voorbeeldreizen, maar geen enkele reis die wij organiseren is hetzelfde.

 • Persoonlijk contact
 • Meer dan tien jaar ervaring
 • Unieke en bijzondere plekken
 • Kleinschalige lodges en boetiek hotels
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Wist u dat?

 • In Belize leven meer dan 600 vogelsoorten.
 • Men betaalt in Belize men met de Belizaanse dollar.
 • Belize heeft na Australië het grootste barrièrerif ter wereld.
 • De hoofdstad van Belize is Belmopan, terwijl Belize City de grootste stad is.
 • Het barrièrerif van Belize behoort tot een van de zeven onderwater wereldwonderen.
 • Het hoogste gebouw in Belize is een ruïne van zo’n 40 meter hoog in de Mayastad Caracol.
 • Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary in Belize is het enige natuurreservaat voor jaguars ter wereld.
 • Meer dan een kwart van Belize is een beschermd gebied. Hierdoor is de natuur op veel plekken nog ongerept.
 • In Belize is Engels de officiële taal. Naast Engels wordt er door een deel van de bevolking ook Spaans en Creools gesproken.
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

11 redenen om een rondreis door Belize te maken

1. Paradijselijke eilanden

Belize doet zeker niet onder voor de Malediven of de Caraïben. Voor de kust van Belize liggen talloze eilanden, die ook wel bekend staan als ‘cayes’. De eilanden met wuivende palmbomen worden omringd door een turquoise zee en uitgestrekte koraalriffen. Unico Travel raadt aan om aan het begin en het einde van uw rondreis door Belize op een tropisch eiland te overnachten.

2. Mayacultuur en Caribische sferen

Bij Maya’s denkt men vaak aan Mexico of Guatemala, maar wat men vaak niet weet is dat Belize vroeger ook door Maya’s werd bewoond. Er leefden vroeger meer dan miljoen Maya’s in Belize. Ontdek de steden en ruïnes van Xunantunich, Lamanai, Cahal Pech en Caracol. Uniek aan Belize is ook de Caribische laidback sfeer. Het doet een beetje denken aan Jamaica. Alles gaat rustig aan, niemand heeft haast. Op het eiland Caye Caulker is het motto dan ook Go Slow. In de dorpjes zoals San Pedro en in Placencia vindt u gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes.

3. The Great Blue Hole

The Great Blue Hole is een paradijs voor duikers. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel ligt net voor de kust van Belize. Het is een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter en een diameter van meer dan 300 meter. Het is een van de meest bijzondere duikspots ter wereld.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

4. Wildlife

In Belize leven talloze diersoorten. Onderwater in het barrièrerif ziet u roggen, haaien, zeeschildpadden, zeekoeien, dolfijnen en kleurrijke vissen. In het ongerepte regenwoud ziet u brulapen voorbij slingeren en leguanen hoog in de bomen zitten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Unico Travel adviseert u graag waar en wanneer u bepaalde dieren kunt spotten.

5. Zwemmen met walvishaaien

De walvishaai is met een lengte van 8 tot 15 meter de grootste vis ter wereld. Deze indrukwekkende dieren zwemmen vaak met hun bek open vanwege hun speciale kieuwen. Hiermee zeven ze de plankton uit het water. In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om met walvishaaien te duiken of snorkelen.

6. Snorkelen en duiken

Na Australië heeft Belize het grootste barrièrerif ter wereld. Het barrièrerif staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de vele cayes en de betoverende onderwaterwereld. Zwem tussen het kleurrijke koraal en de talloze tropische vissen. Spot walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen, roggen, zeepaardjes, zeeschildpadden en zeekoeien. Belize is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld.

Vraag vrijblijvend een rondreis door Belize aan!

7. Ongerepte natuur

De natuur in Belize is nog geheel ongerept. Overnacht bijvoorbeeld midden in het tropisch regenwoud en spot brulapen, toekans en leguanen. Zie tijdens een bootsafari krokodillen langs de oevers liggen en zeekoeien in het water zwemmen. Word ’s ochtends gewekt door de brulapen en het geluid van talloze tropische vogels. Belize kent daarnaast ook uitgestrekte gebergten, mangroven en paradijselijke eilanden.

8. Combineer Belize met een tour naar Guatemala

Op slechts anderhalf uur rijden van de grens met Belize ligt in Guatemala de Mayastad Tikal. Ontdek deze eeuwenoude Mayastad samen met een lokale gids en ervaar de geschiedenis. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud waar ook talloze toekans, brulapen, slingerapen en neusberen leven. Maak een dagtour naar deze bijzondere Mayastad of overnacht dichtbij de ruïnes.

9. Tropisch klimaat

In Belize ligt de temperatuur het gehele jaar door rond de 27-31 graden. De hoeveelheid regen verschilt jaarlijks nogal. Belize kent in feite twee seizoenen, een regen- en een droogseizoen. Het regenseizoen loopt van half mei en tot half november. Het droogseizoen loopt van half november tot half mei.

10. Engels als officiële taal

Belize is het enige land in Latijns-Amerika waar Engels de officiële taal is. Naast Engels wordt er door de helft van de bevolking ook Spaans gesproken. Een deel van de bevolking spreekt daarnaast ook Creools.

11. Korte reisafstanden

Belize is ongeveer half zo groot als Nederland. Het is dan ook een vrij klein land met korte reisafstanden. Hierdoor hoeft u niet iedere dag te reizen en kunt u onbezorgd van het land genieten. U ervaart echt het vakantiegevoel in Belize en hoeft niet om de dag uw koffer in te pakken om naar een ander gebied te reizen. U overnacht vaak meerdere dagen in een gebied.

Meer redenen om een rondreis door Belize te maken? Lees ons uitgebreide blog ‘11 redenen om naar Belize te reizen‘.

Nieuwsgierig? Vraag vrijblijvend een rondreis Belize aan!

Extra informatie en tips over een rondreis Belize

Allereerst heeft Belize een gastvrije en vriendelijke bevolking. Er leven verschillende culturen en geloven naast elkaar. De Mayacultuur is erg belangrijk in Belize, maar ook leven er Garifuna’s, Creolen, Mennonieten en Mestiezen. Daarnaast vindt u deze smeltkroes aan culturen ook terug in de Belizaanse keuken. In onze rondreizen door Belize maakt op verschillende manieren kennis met deze cultuur.
Allereerst is Belize ongeveer half zo groot als Nederland. Hierdoor zijn de reisafstanden relatief kort. Vanuit het internationale vliegveld reist u gemakkelijk en snel per watertaxi naar de tropische eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker. Met uw eigen huurauto of per privé transfer reist u vervolgens verder naar het binnenland van de Belize met ongerepte regenwouden en eeuwenoude Mayasteden. Ter plekke kunt u zich vaak verplaatsen per taxi, fiets of golfkar en met excursies is het vervoer bijna altijd inbegrepen. Bekijk ook onze selfdrive door Belize, waarbij u met uw eigen avontuurlijke 4x4 huurauto door het land reist.
In onze rondreizen door Belize waant u zich in de ongerepte regenwouden, groene mangroven en uitgestrekte koraalriffen. In deze gebieden kunt u onder andere brulapen, krokodillen, toekans, tapirs en leguanen spotten. Daarnaast kunt u aan de Caribische kust onderwater zwemmen tussen dolfijnen, zeekoeien, walvishaaien, tropische vissen, zeeschildpadden, verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen.
Belize is ongeveer half zo groot als Nederland en hierdoor zijn de reisafstanden relatief kort. Allereerst reist u vanuit het internationale vliegveld gemakkelijk en snel per watertaxi naar de tropische eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker. Vervolgens reist u vanuit Belize City weer in een korte tijd met uw eigen huurauto of privé chauffeur naar de ongerepte regenwouden en Mayaruïnes. Doordat de reisafstanden vrij kort zijn, bent u weinig tijd kwijt aan het reizen. De maximale reistijd op een dag zal maximaal drie à vier uur bedragen. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uw rondreis door Belize, zonder dat u steeds het gevoel heeft ver te moeten reizen.
Er zijn allereerst helaas geen directe vluchten naar Belize. De meeste vluchten hebben een overstap in de Verenigde Staten (New York, Houston of Atlanta) of in Panama-Stad. Op de heenweg heeft u dan ook altijd een overnachting voordat u verder kunt vliegen naar Belize. Airlines waar u uw vlucht naar Belize kunt boeken zijn bijvoorbeeld de KLM of Delta Airlines.
In Belize heeft u de mogelijkheid om van maart t/m juni te duiken of te snorkelen met walvishaaien. In deze maanden komt de walvishaai naar het rif rondom Placencia. De grootste kans heeft u in de maanden april en mei en dan vooral met volle maan. Er is dan namelijk voedsel in overvloed voor de walvishaai. Unico Travel heeft de exacte datums wanneer u de meeste kans maakt om de walvishaai te zien. Neem contact met ons op indien u tijdens uw rondreis door Belize wilt duiken of snorkelen met walvishaaien.
Om naar Belize te reizen zijn de volgende inentingen aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Neem ruim voor vertrek contact op met de GGD in uw woonplaats. De GGD is namelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft voorzorgsmaatregelen voor het land of gebied van bestemming. Meer informatie vindt u op de website van de GGD.
Belize heeft na Australië het grootste barrièrerif ter wereld. In dit barrièrerif liggen dan ook schitterende duik- en snorkelplekken. Allereerst kunt u vanuit Ambergris Caye en Caye Caulker duiken bij Great Blue Hole, een van 's werelds mooiste duikplekken. In ons reisblog over de Great Blue Hole leest u alles over dit bijzondere natuurverschijnsel.

Ontdek de onderwaterwereld rondom de verschillende eilanden in het barrièrerif. Duik en snorkel met walvishaaien, zeeschildpadden, zeekoeien, verschillende soorten haaien en roggen, tropische vissen en ontdek de kleurrijke koraalriffen.

Een greep uit de mooiste duikplekken zijn naast The Great Blue Hole bijvoorbeeld Turneffe Atoll, Lighthouse Reef, Glovers Reef en Hol Chan Marine Reserve.

- Ontdek meer in ons reisblog over het duiken in Belize -
Belize kent in principe twee seizoenen, het regenseizoen en het droogseizoen. Het droogseizoen loopt van december t/m april. In deze maanden valt er namelijk relatief weinig neerslag. Mocht er toch neerslag vallen, dan zijn dit vaak korte buien. De temperatuur ligt in deze periode gemiddeld rond de 30 graden.

Het regenseizoen loopt van mei t/m november, maar dit betekent niet dat er dagelijks regen valt. Het klimaat schuift de laatste jaren erg op door klimaatverandering. Daarnaast vallen de buien vaak 's avonds en 's nachts. Laat u zich niet afschrikken door het regenseizoen, alles staat dan namelijk wel mooi in bloei!

Duikliefhebbers kunnen het beste van maart t/m juni een rondreis door Belize maken. In deze periode kunt u namelijk zwemmen met walvishaaien.

In september 2019 reisde Esther en Jasper naar Belize. Zij hebben september als een goede maand ervaren. Lees hier dan ook hun reiservaring.

Unico Travel organiseert ook vaak reizen in het najaar en ook deze reizigers genoten ontzettend van hun reis!

- Lees hier de reiservaringen van Belize van onze reizigers -
In de eerste plaats raadt Unico Travel aan om minimaal twee weken uit te trekken voor een rondreis door Belize. In twee weken krijgt u namelijk een goede indruk van het land. Bekijk bijvoorbeeld onze Belize Hoogtepunten reis, waarin de Mayageschiedenis, de ongerepte regenwouden en de tropische stranden samenkomen. Uiteraard is het ook mogelijk om Belize te combineren met Guatemala. Voor deze combinatie raden wij ook minimaal twee weken aan. Bekijk hier onze rondreis door Guatemala en Belize.
Uiteraard is het ook mogelijk om uw rondreis door Belize te combineren met een andere bestemming. Er zijn meerdere mogelijkheden. Allereerst is het mogelijk om Belize te combineren met Guatemala. Vanuit San Ignacio in Belize steekt u gemakkelijk de grens over naar Tikal in Guatemala.

Daarnaast is het ook mogelijk om Belize te combineren met Mexico. Vanuit het eiland Ambergris Caye vertrekken er watertaxi's naar Chetumal in Mexico. Vanuit Chetumal kunt u de staat Quintana Roo in Mexico verder ontdekken.

Ten slotte heeft u ook de mogelijkheid om tijdens uw internationale vlucht met de KLM een overstap te maken in Panama-Stad. Hier kunt u een aantal dagen verblijven en een citytrip in Panama-Stad combineren met een rondreis door Belize.

- Rondreis Guatemala en Belize -

- Rondreis Mexico, Guatemala en Belize -

Inspiratie voor uw rondreis Belize

Duiken in Belize

rondreis belize haai

Reiservaring Belize

rondreis belize silk caye

The Great Blue Hole

the great blue hole