Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

U bent hier: Home » Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Ontdek de cultuur, geschiedenis, dorpjes, natuur en tropische stranden van Latijns-Amerika tijdens deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize.  Ontdek in Mexico de eeuwenoude geschiedenis van de Maya’s en Zapoteken, bezoek authentieke dorpen, watervallen en ongerepte regenwouden en ontmoet indianenstammen. In Guatemala ontdekt u de indrukwekkende Mayastad Tikal. In Belize ervaart u de Caribische sfeer en verblijft u in een luxueuze cabaña aan een tropisch strand. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Mexico City – Oaxaca de Juárez – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanja – Flores – Macal rivier – Placencia.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: op aanvraag.
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

rondreis mexico guatemala belize san cristobal
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize:

Groene Vink 9 tours inbegrepen, waarvan 1 boottour
Groene Vink Inheemse gemeenschappen
Groene Vink Eeuwenoude Mayacultuur
Groene Vink Authentieke dorpen
Groene Vink Parelwitte stranden
Groene Vink Ongerepte regenwouden

Foto impressie van deze rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Gebieden van deze rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Oaxaca

Uw rondreis door Mexico, Guatemala en Belize begint in de staat Oaxaca en de gelijknamige stad Oaxaca de Juárez. Oaxaca de Juárez is een kleurrijke en koloniale stad met een gezellig centrum met vele winkels, markten en restaurants.  Het opvallende karakter van Oaxaca is het nog steeds behouden van de traditionele Mexicaanse culturen. De binnenstad van Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om Oaxaca heen zijn veel dorpen die bekend staan om hun oude ambachten en zeker de moeite waard zijn te bezoeken. Daarnaast bezoekt u vanuit Oaxaca ook de versteende waterval Hierve el Agua, een uniek natuurverschijnsel.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal is een kleurrijke stad een gezellig centrum. Het centrum wordt gevuld door de vele straatmuzikanten, kleine winkeltjes en sfeervolle restaurantjes. De stad heeft veel mooie gebouwen en kerken en ook leuke markten. Om San Cristóbal de las Casas heen liggen verschillende dorpjes waar men nog leeft op traditionele wijze. Dit ziet u aan hun kleding, taal en leefgewoonten.

Palenque

Palenque ligt midden in het regenwoud nabij de grens met Guatemala. Als vindplaats is Palenque van middelmatige grootte, maar de vondsten zijn van grote waarde. Uniek aan de eeuwenoude Mayastad Palenque is de ligging, namelijk midden in het ongerepte regenwoud. Ontdek de vele ruïnes en tempels. Vanaf sommige ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over het regenwoud.

Lacanja

In deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize ervaart u ook hoe het is om bij een authentieke gemeenschap te overnachten. U overnacht midden in het ongerepte regenwoud in een cabaña aan de rivier. In het gebied van Lacanja wonen nog steeds de Lacandon Maya’s, de oorspronkelijke bewoners. In de omgeving maakt u schitterende wandelingen en daarnaast is het ook mogelijk om te gaan raften. Het gebied is nog authentiek en ongerept.

Flores

Flores ligt in het departement Petén. Het oudste deel van de stad ligt op een eiland in het meer Petén Itzá dat met dijk verbonden is het met vaste land. Het is een sfeervol eiland met kleurrijke huizen, smalle straten en leuke restaurantjes. Het is de ideale uitvalsbasis om de Mayasteden Tikal, Yaxha en Uaxactun te bezoeken. Tijdens deze reis is een tour naar Tikal inbegrepen.

Macal rivier

Vanuit Flores reist u door naar een schitterende ecolodge in Belize, gelegen aan de Macal rivier. Allereerst stroomt de Macal rivier onder andere langs de plaats San Ignacio, de Mayaruïne Cahal Pech en de Belize Botanic Gardens. Daarnaast bestaat de omgeving uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven. Rondom de ecolodge waar u overnacht kunt u tuben over de rivier, mountainbiken, hiken en talloze vogelsoorten spotten. Ook is het mogelijk om verschillende Mayaruïnes te bezoeken of om door grotten te kruipen op zoek naar offers van de Maya’s.

Placencia

De laatste nachten van deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize overnacht u in Belize aan het strand van Placencia. Heerlijk om tot rust te komen. Ervaar de Caribische sfeer en verken het schiereiland per golfkar. Ontspan aan de tropische stranden of maak een boottour naar de bounty eilanden voor de kust. Het is daarnaast een aanrader om te gaan duiken of snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. In Belize vindt u namelijk  het op één na grootste koraalrif ter wereld. Zwem langs onder andere kleurrijke koraalriffen, tropische vissen, roggen, haaien, schildpadden en zeekoeien. Ook is het leuk om een boottour te maken over de Monkey River en apen, leguanen en krokodillen te spotten.

Op rondreis door Mexico, Guatemala en Belize?

Bij Unico Travel overnacht u altijd op bijzondere en unieke plekken, zoals bij koloniale boetiek hotels of sfeervolle lodges midden in de natuur. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Vervolgens weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in deze reis? Neem gerust contact met ons op!

Nieuwsgierig? Vraag deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize aan!