Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

U bent hier: Home » Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Ontdek de cultuur, geschiedenis, dorpjes, natuur en tropische stranden van Latijns-Amerika tijdens deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize.  Ontdek in Mexico de eeuwenoude geschiedenis van de Maya’s en Zapoteken, bezoek authentieke dorpen, watervallen en ongerepte regenwouden en ontmoet indianenstammen. In Guatemala ontdekt u de indrukwekkende Mayastad Tikal. In Belize ervaart u de Caribische sfeer en verblijft u in een luxueuze cabaña aan een tropisch strand.

Hoogtepunten van deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize:

Groene Vink Veel tours inclusief
Groene Vink Indianenstammen
Groene Vink Parelwitte stranden
Groene Vink Authentieke dorpjes
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Helderblauwe watervallen
Groene Vink Eeuwenoude Mayacultuur

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: Mexico City – Oaxaca de Juárez – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanja – Flores – Macal rivier – Placencia.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: €2.350,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Oaxaca

Ten zuidoosten van Mexico City ligt de provincie en gelijknamige plaats Oaxaca. Oaxaca is een kleurrijke en koloniale stad met een gezellig centrum met vele winkels, markten en restaurants.  Het opvallende karakter van Oaxaca is het nog steeds behouden van de traditionele Mexicaanse culturen. De binnenstad van Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om Oaxaca heen zijn veel dorpen die bekend staan om hun oude ambachten en zeker de moeite waard zijn te bezoeken. Daarnaast bezoekt u vanuit Oaxaca ook de versteende waterval Hierve el Agua, een uniek natuurverschijnsel.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal is een kleurrijke stad een gezellig centrum. Het centrum wordt gevuld door de vele straatmuzikanten, kleine winkeltjes en sfeervolle restaurantjes. De stad heeft veel mooie gebouwen en kerken en ook leuke markten. Om San Cristóbal de las Casas heen liggen verschillende dorpjes waar men nog leeft op traditionele wijze, dit is te zien aan hun kleding, taal en leefgewoonten.

Palenque

Palenque ligt net midden in het regenwoud nabij de grens met Guatemala. Als vindplaats is Palenque van middelmatige grootte, maar de vondsten zijn van grote waarde. Uniek aan de eeuwenoude Mayastad Palenque is de ligging, namelijk midden in het ongerepte regenwoud. Ontdek de vele ruïnes en tempels. Vanaf sommige ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over het regenwoud.

Lacanja

Overnacht midden in het ongerepte regenwoud in een cabaña aan de rivier. In het gebied van Lacanja wonen nog steeds de Lacandon Maya’s, de oorspronkelijke bewoners. In de omgeving maakt u schitterende wandelingen en daarnaast is het ook mogelijk om te gaan raften. Het gebied is nog authentieke en ongerept.

Flores

Flores is een dorpje met kleurrijke huizen, smalle straatjes en leuke restaurantjes. Het dorpje vormt een eiland in het meer Lago de Peten Itza en is via een brug verbonden met Santa Elena. Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Mayastad Tikal te bezoeken.

Macal rivier

Vanuit Flores reist u door naar een schitterende ecolodge in Belize, aan de Macal rivier. Hier kunt u schitterende wandelingen maken door het ongerepte regenwoud, tuben over de rivier, mountainbiken, Maya ruïnes bezoeken, zwemmen door grotten.. In de omgeving ziet u vaak brulapen, toekans, kolibries en leguanen.

Placencia

De laatste nachten van deze reis verblijft u in Belize aan het strand van Placencia. Heerlijk om tot rust te komen. Ervaar de Caribische sfeer en verken het schiereiland per golfkar. Ontspan aan de tropische stranden of maak een boottour naar de bounty eilanden voor de kust. Het is een aanrader om te gaan duiken of snorkelen en de onderwaterwereld te ontdekken. Het is het op één na grootste koraalrif ter wereld. Zwem langs kleurrijke koraalriffen, tropische vissen, roggen, haaien, schildpadden en zeekoeien. Ook is het leuk om een boottour te maken over de Monkey River en apen, leguanen en krokodillen te spotten.

Vervoer

Tijdens deze rondreis door Mexico, Guatemala en Belize is al het vervoer voor u geregeld. U reist met privé transfers, shuttle busjes en per binnenlandse vlucht.

Reisvoorstel aanvragen