Combinatiereis Mexico, Guatemala en Belize

U bent hier: Home » Combinatiereis Mexico, Guatemala en Belize

Ontdek de cultuur, geschiedenis, dorpjes, natuur en tropische stranden van Latijns-Amerika in één reis. In Mexico ontdekt u de eeuwenoude geschiedenis van de Maya’s, Zapoteken, bezoekt u authentieke dorpjes, watervallen, regenwouden en maakt u kennis met indianen. In Guatemala ontdekt u de eeuwenoude Maya stad Tikal. In Belize sluit u de reis af in een luxueuze cabaña aan een tropisch strand.

Hoogtepunten van deze reis:

Groene Vink Eeuwenoude Mayacultuur
Groene Vink Authentieke dorpjes
Groene Vink Indianenstam
Groene Vink Watervallen
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Tropische stranden

Foto impressie

Overzicht

Route: Mexico City – Oaxaca de Juárez – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Lacanja – Flores – Macal rivier – Placencia.
Dagen: 20 dagen / 19 nachten.
Prijsindicatie: €2.350,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze combinatiereis Mexico, Guatemala en Belize

Oaxaca

Ten zuidoosten van Mexico City ligt de provincie en gelijknamige plaats Oaxaca. Oaxaca is een kleurrijke en koloniale stad met een gezellig centrum met vele winkels, markten en restaurants.  Het opvallende karakter van Oaxaca is het nog steeds behouden van de traditionele Mexicaanse culturen. De binnenstad van Oaxaca staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Om Oaxaca heen zijn veel dorpen die bekend staan om hun oude ambachten en zeker de moeite waard zijn te bezoeken.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal is een kleurrijke stad een gezellig centrum. Het centrum wordt gevuld door de vele straatmuzikanten, kleine winkeltjes en sfeervolle restaurantjes. De stad heeft veel mooie gebouwen en kerken en ook leuke markten. Om San Cristóbal de las Casas heen liggen verschillende dorpjes waar men nog leeft op traditionele wijze, dit is te zien aan hun kleding, taal en leefgewoonten.

Palenque

De Maya stad Palenque ligt midden in het regenwoud. Er zijn nog vele ruïnes en tempels te vinden. Vanaf sommige ruïnes heeft u een schitterend uitzicht over het regenwoud.

Lacanja

Midden in het regenwoud. U overnacht twee nachten in een cabaña midden in het regenwoud, aan de rivier. Hier wonen nog steeds de Lacandon Maya’s, de oorspronkelijke bewoners. In de omgeving kunt u schitterende wandelingen maken en daarnaast is het ook mogelijk om te gaan raften. Het gebied is nog authentieke en ongerept.

Flores

Flores is een dorpje met kleurrijke huizen, smalle straatjes en leuke restaurantjes. Het dorpje vormt een eiland in het meer Lago de Peten Itza en is via een brug verbonden met Santa Elena. Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Mayastad Tikal te bezoeken.

Macal rivier

Vanuit Flores reist u door naar een schitterende ecolodge in Belize, aan de Macal rivier. Hier kunt u schitterende wandelingen maken door het ongerepte regenwoud, tuben over de rivier, mountainbiken, Maya ruïnes bezoeken, zwemmen door grotten.. In de omgeving ziet u vaak brulapen, toekans, kolibries en leguanen.

Placencia

U sluit de reis af aan het strand van Placencia. Hier kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van de reis. In de omgeving kunt u nog snorkelen, duiken, kajakken.. Ook is het leuk om een boottour te maken over de Monkey River. Ontdek ook de onderwaterwereld en zwem langs kleurrijk koraal en ontdek tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden.

Vervoer

Tijdens deze combinatiereis door Mexico, Guatemala en Belize is al het vervoer geregeld. U reist met privé transfers, shuttle busjes en per binnenlandse vlucht.

Volg ons op social media: