Uitgebreid reisschema2019-02-01T14:56:12+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Mexico Belize Guatemala » Uitgebreid reisschema

Uitgebreid reisschema – 20-daagse rondreis Mexico Belize Guatemala

Dag 1, Aankomst Oaxaca de Juárez
De rondreis start in Oaxaca de Juárez, de hoofdstad van de staat Oaxaca. U wordt opgehaald vanaf het vliegveld en gebracht naar het hotel waar u de eerste nachten zal verblijven.

Dag 2, Oaxaca de Juárez
Vandaag heeft u tijd om bij te komen van de lange reis. U maakt een stadstour onder begeleiding van een gids, waarbij u kerken, markten en winkels bezoekt. U kunt genieten op één van de terrasjes bij een zogenoemde ‘Zocalo’, een plein dat gebouwd is om de kathedraal waar de mensen graag samen komen.

Dag 3, Oaxaca de Juárez – Monte Albán en Arrazola
U wordt opgehaald bij het hotel om een bezoek te brengen aan Monte Albán en Arrazola. Deze Zapoteekse steden liggen verborgen in de hoge bergen van Oaxaca.

Monte Albán is de voormalige hoofdstad van de Zapoteken en wordt nog steeds gezien als de belangrijkste oude stad van Oaxaca. Er wordt een tour gemaakt door de stad, waarbij u uitleg krijgt over de oude cultuur. Vervolgens gaan we verder naar het dorpje Arrazola. Dit dorpje staat bekend om haar oude ambachten en hier bezoeken we een familie.

Dag 4,  El tule – Hierve el Agua
In de ochtend vertrekken we richting Hierve el Agua. Allereerst maken we een stop bij het stadje Santa Maria del Tule, waar de boom staat met de dikste stam ter wereld. Deze boom wordt ook wel de boom van het leven genoemd.

Vervolgens rijden we steeds hoger de bergen in en gaan we naar Hierve el Agua, een prachtig natuurverschijnsel. Hierve el Agua zijn gigantische rotsen die door de witte kleur net lijken op versteende watervallen. Er kan gezwommen en gewandeld worden bij de waterbronnen. Vanuit Hierve el Agua rijden we weer terug naar het hotel in Oaxaca.

Dag 5, Binnenlandse vlucht naar Tuxtla – transfer naar San Cristóbal
U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Tuxtla. Vanuit Tuxtla wordt u gebracht naar San Cristóbal. Na het inchecken in het hotel heeft u de tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.  San Cristóbal is een stad met een heel speciaal sfeertje en het centrum is omringd met straatmuzikanten, winkeltjes en leuke restaurantjes.

Dag 6, San Juan Chamula en Zinacantán
Met een gids vertrekt u naar San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpjes liggen dichtbij San Cristóbal en hier spreken de mensen nog de oude inheemse talen. U bezoekt een lokale familie in Zinacantán en u ziet dus hoe de mensen hier leven. In San Juan Chamula brengt u een bezoekje aan een Indiaanse kerk.

Dag 7, Lagos de Montebello – El Chiflón
Vandaag bezoekt u Lagos de Montebello, een nationaal park met 59 meren. Hier bezichtigen we een aantal meren, waarvan één die wordt gescheiden door de natuurlijke landgrens Mexico/Guatemala.

Daarna vertrekt u verder naar El Chiflón. Dit is een 100 meter hoge waterval, die met een enorme kracht en snelheid het water naar beneden stort. Onderaan de waterval wordt het water gesplitst in delen, waardoor het verschillende brede watervallen geeft. Vanaf de rivier maakt u een wandeling naar boven en kunt u genieten van de prachtige natuur om u heen. Wanneer u boven bent aangekomen, kunt u ervoor kiezen om met een kabelbaan over de rivier te gaan. Er kan ook gezwommen worden beneden aan de waterval.

Vanaf El Chiflón vertrekt u weer terug naar het hotel in San Cristóbal de las Casas.

Dag 8, Toniná en Cascadas de Agua Azul
U vertrekt vandaag met privé vervoer naar Palenque. Onderweg stoppen we bij de prachtige tempels van Toniná en de Cacadas de Agua Azul. Toniná is een oude Maya-stad met vele tempels en indrukwekkende piramides. Toniná is een stad dat nog niet veel bezocht wordt door toeristen.

Vervolgens gaan we door naar de Cascadas de Agua Azul. Dit zijn indrukwekkende brede watervallen en in de maand mei heeft zij helderblauw water. Er kan gezwommen worden of u kunt eventueel even uitrusten op een terrasje naast de watervallen.

Dag 9, Palenque Nationaal Park
U heeft vandaag de tijd om het Nationaal Park Palenque op eigen gelegenheid te bezoeken. Het hotel is gelegen in het park en er rijden busjes naar de ingang van het Nationaal Park. In het park kunt u eventueel ook een museum bezoeken waar de gevonden vondsten te zien zijn. De rest van de dag heeft u tijd om heerlijk te ontspannen bij het zwembad van het hotel.

Dag 10, Laguna Catazaja
U wordt opgehaald door een privé gids en naar Laguna Catazaja gebracht. Dit is het begin van de Usamacinta rivier, de langste rivier van Centraal Amerika en scheidt Mexico van Guatemala. Er zijn verschillende dieren te vinden in en om het meer, zoals apen, leguanen, zeekoeien en verschillende vogelsoorten. Vanaf Catazaja maakt u een ongeveer 2 uur durende boottocht. Afhankelijk van het seizoen wordt er eventueel nog een hike gemaakt.

Dag 11, Bonampak & Yaxchilán
Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend met een gids vanuit Palenque naar het zuiden en bezoekt u twee nationale parken, Bonampak en Yaxchilán. Bonampak is een indrukwekkende Maya-site met haar vele muurschilderingen. Yaxchilán, dit is een van de grotere oude steden van Mexico en is alleen bereikbaar via de rivier. Hierna wordt u gebracht naar de cabanas in de jungle, waar u de nacht zal doorbrengen.

Dag 12, Lacan-Ha
Vandaag staat in het teken van avontuur! U wordt na het ontbijt opgehaald om te gaan raften op de Lacan-Ha rivier. Het raften eindigt bij een prachtige waterval, waar u een bezoek kunt brengen aan een tempel of eventueel kunt zwemmen. Vervolgens maakt u een avontuurlijke wandeling. Onderweg kunt u genieten van de verschillende planten- en diersoorten en van de prachtige watervallen. Na de avontuurlijke wandeling wordt u teruggebracht naar de cabanas in de jungle, waar u nog heerlijk kunt genieten van de Lacandon jungle in een hangmat.

Dag 13, Guatemala
U vertrekt vandaag naar Guatemala. Allereerst wordt u opgehaald en tot aan de rivier gebracht die Mexico en Guatemala scheidt. Vanaf hier reist u met de boot verder. In Guatemala aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg kunt u genieten van de prachtige flora en fauna van Guatemala.

Dag 14, Nationaal Park Tikal
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Tikal. Dit park is van indrukwekkende omvang en bevindt zich middenin de jungle van Guatemala. In het park heerst een mysterieuze sfeer. Tikal staat bekend als een van de grootste Mayasteden, met een aantal goed bewaard gebleven piramides. U kunt de piramides beklimmen, zodat u een schitterend uitzicht over de stad heeft.

In de middag wordt u opgehaald en reist u verder naar Belize, waar u zult verblijven in een tropische omgeving van de Maya-Mountains.

Dag 15, San Ignacio
Vandaag kunt u de bus of een taxi nemen en een bezoekje brengen aan de Maya ruïne Xunantunich. Deze ruïne is gelegen in een prachtig natuurgebied en u heeft een prachtig uitzicht. U kunt eventueel ook naar de Maya ruïne Caracol gaan. Caracol was een stad van Maya’s en het is nu het grootste ruïnegebied van Belize. Middenin het gebied ligt de indrukwekkende piramide van Caana.

Dag 16, San Ignacio,
U kunt vandaag optioneel de ATM grot tour maken. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal. Deze half onder water staande grot is een erg populaire plek in Belize, omdat het een belangrijke Maya begraafplaats was.  Na de tour kunt u heerlijk ontspannen bij uw hotel.

Dag 17, transfer naar Ambergris Caye
’s Ochtends wordt u gebracht naar Belize City en vanaf hier gaat u per boot naar het eiland Ambergris Caye. Het is ongeveer 1,5 uur varen naar “La Isla Bonita”. U krijgt de gelegenheid om zelf het eiland te verkennen. U kunt bijvoorbeeld het eiland verkennen met een golfkarretje.

Dag 18, Ambergris Caye
Vandaag kunt u eventueel gaan duiken bij The Great Blue Hole. Wij kunnen de tour vooraf voor u reserveren. Het is de droom van iedere duiker! Een eeuwenoud verschijnsel dat als het ware één groot gat is van wel 125 meter diep! In het kristalhelder water ziet u talloze exotische vissen, schildpadden, haaien en wanden vol met koraal.

Dag 19, Ambergis Craye
Vandaag gaat u duiken of snorkelen bij het Hol Chan Marine reservaat. Dit is een beschermd onderwater natuurpark dat zich bevindt op 15 minuten afstand van Ambergris Caye. Terwijl u zwemt in het helderblauwe water, is de kans groot dat u koraal, tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen tegenkomt. Na een rondleiding van de gids, gaat u verder naar Shark Ray Alley.

Dag 20, Vertrek
De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. U wordt naar het internationale vliegveld in Belize gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u genieten van een schitterende combinatiereis door Mexico, Belize en Guatemala met Unico Travel.

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest