Reisschema

U bent hier: Home » Rondreis Mexico, Guatemala en Belize » Reisschema

Dag 1, Mexico City
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Mexico City (exclusief). Bij aankomst wandelt u vanuit de terminal via een loopbrug naar uw hotel. U overnacht in een comfortabel hotel, waar u bijkomen en uitrusten van de internationale vlucht.

Dag 2, Oaxaca de Juárez
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Het is een klein uur vliegen. Op het vliegveld van Oaxaca wordt u opgehaald en naar uw hotel in het centrum gebracht. U overnacht in een kleinschalig hotel op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Wandel langs de eeuwenoude kerken, markten en lokale winkeltjes. Geniet op één van de terrasjes bij een zogenoemde ‘zocalo’, een plein gebouwd om de kathedraal waar men graag samenkomt.

Dag 3, Oaxaca de Juárez (Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola)
Vandaag bezoekt u samen met een Engelstalige gids Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola. Monte Albán is de voormalige hoofdstad van de Zapoteken en wordt nog steeds gezien als de belangrijkste oude stad van Oaxaca. U krijgt uitleg over de cultuur en wandelt langs de eeuwenoude ruïnes en tempels. Oaxaca staat bekend om de oude ambachten, waaronder de Alebrijes van Arrazola. Alebrijes zijn schitterende van hout gemaakte figuren. Als laatste bezoekt u ook nog het klooster Cuilapan de Guerrero.

Dag 4, Oaxaca de Juárez (Hierve el Agua, mezcal fabriek, Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitla)
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour naar Hierve el Agua, een mezcal fabriek, het dorpje Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitla. Hierve el Agua is een prachtig natuurverschijnsel. U vindt er gigantische rotsen die door de witte kleur net lijken op versteende watervallen. Er kan gezwommen en gewandeld worden bij de waterbronnen. Vanuit Hierve el Agua bezoekt u ook nog een mezcal distilleerderij. Ook brengt u een bezoek aan het dorpje Santa Maria el Tule waar u de dikste boom ter wereld vindt. In het dorpje Teotitlán del Valle bezoekt u een lokale weverij. Ook bezoekt u nog de archeologische vindplaats Mitla, gelegen in een schitterende vallei.

Dag 5, San Cristóbal de las Casas
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Oaxaca gebracht, waar uw vlucht naar Tuxtla vertrekt. Bij aankomst in Tuxtla wordt u opgehaald en naar de Cañón del Sumidero gebracht. Hier maakt u een schitterende boottour door de kliffen. Wie weet spot u onderweg nog krokodillen en vele vogelsoorten. Na de tour reist u verder naar de sfeervolle stad San Cristóbal de las Casas. Wandel door de kleurrijke straten en langs de gezellige winkels, restaurants en pleinen.

Dag 6, San Cristóbal de las Casas (San Juan Chamula en Zinacantán)
Na het ontbijt vertrekt u met uw gids naar San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpjes liggen dichtbij San Cristóbal de las Casas. Men spreekt hier nog de oude inheemse talen. In Zinacantán ontmoet u een lokale familie en ziet u hoe deze familie leeft. In San Juan Chamula brengt u een bezoek aan een Indiaanse kerk.

Dag 7, San Cristóbal de las Casas (Lagos de Montebello en El Chiflón)
Vandaag bezoekt u Lagos de Montebello, een nationaal park met 59 meren. Hier bezoekt u een aantal meren, waarvan één die wordt gescheiden door de natuurlijke landgrens Mexico/Guatemala. Daarna reist u verder naar El Chiflón. Dit is een 100 meter hoge waterval, die met een enorme kracht en snelheid het water naar beneden stort. Onderaan de waterval wordt het water gesplitst in delen, waardoor het verschillende brede watervallen geeft. Vanaf de rivier maakt u een wandeling naar boven en kunt u genieten van de prachtige natuur om u heen.

Dag 8, Palenque (via Misol-Ha en Cascadas de Agua Azul)
Vandaag reist u naar Palenque. Onderweg wordt er nog een tussenstop gemaakt bij de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul. Misol-Ha is een 35 meter hoge waterval. De watervallen van Agua Azul zijn indrukwekkende brede watervallen met een azuurblauwe kleur. Na deze stops reist u verder naar uw hotel in Palenque.

Dag 9, Palenque
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Nationaal Park Palenque bezoeken. Wandel door de eeuwenoude Mayastad en ontdek geschiedenis. Palenque ligt verborgen midden in het ongerepte regenwoud. Wie weet spot u in het park ook toekans, apen en neusberen.

Dag 10, Lacanja (via Bonampak en Yaxchilán)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Bonampak en Yaxchilán gebracht. Bonampak is een indrukwekkende Mayastad met vele muurschilderingen. Yaxchilán is één van de grotere oude steden van Mexico en is alleen bereikbaar via de rivier. Hierna wordt u naar cabañas midden in het regenwoud gebracht. Het gebied wordt beheerd door de Lacandon indianen.

Dag 11, Lacanja
Vandaag maken jullie samen met een indiaan een wandeling door het ongerepte regenwoud. Hierna is het eventueel mogelijk om nog te gaan raften of te zwemmen bij een waterval. De omgeving is schitterend en nog geheel authentiek.

Dag 12, Flores
Vandaag steekt u de grens over naar Guatemala. U overnacht in Flores, een eilandje op een meer. Wandel door het kleurrijke dorpje heen en doe een drankje bij één van de vele restaurantjes.

Dag 13, Flores
Vandaag wordt u opgehaald en naar het Nationaal Park Tikal gebracht. Samen met een gids ontdekt u deze eeuwenoude Mayastad. Het is één van de grootste en meest bekende Mayasteden ter wereld. De ruïnes bevinden zich midden in het ongerepte regenwoud. U heeft tevens de kans om brulapen, neusberen en toekans te spotten.

Dag 14, Macal rivier
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de grens met Belize gebracht. In Belize staat er een chauffeur klaar die u naar de ecolodge aan de Macal rivier brengt. Het is mogelijk om onderweg nog een tussenstop te maken bij de Mayaruïne Xunantunich. U overnacht in een schitterende lodge midden in het ongerepte regenwoud. Er komen vele vogelsoorten voor waaronder toekans en aracari’s. Bij aankomst kunt u schitterende wandelingen maken, mountainbiken of tuben over de rivier.

Dag 15, Macal rivier
Het is een aanrader om vandaag de ATM tour te doen. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal. Deze half onder water staande grot is een erg populaire plek in Belize, omdat het een belangrijke Maya begraafplaats was. U kruipt en zwemt door de grotten heen. Aan het eind van de tour kunt u overblijfselen van de Maya’s vinden.

Dag 16, Macal rivier
Vandaag kunt u met een gids naar de top van de rots wandelen. De gids legt onderweg het een en ander uit over de omgeving. U heeft tevens de kans om toekans, brulapen en leguanen te spotten. Het is ook leuk om nog over de Macal rivier te tuben, te gaan paardrijden of mountainbiken. Het is ook mogelijk om de Mayaruïnes Cahal Pech of Caracol te bezoeken.

Dag 17, Placencia
Vandaag wordt u opgehaald en naar Placencia gebracht. Placencia is een schiereiland in het zuiden van Belize. Heerlijk de laatste dagen genieten aan het strand, aan het zwembad en van het Caribische dorp. 

Dag 18, Placencia
Het is een aanrader om vandaag te gaan duiken of snorkelen bij bijvoorbeeld Laughing Bird Caye of South Water Caye. Belize heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld. Ontdek het kleurrijke koraal, de tropische vissen, haaien, zeekoeien, roggen en schildpadden. Heerlijk genieten van een barbecue op een bounty eiland. Langs de boot heeft u de kans om dolfijnen voorbij te zien zwemmen. 

Dag 19, Placencia
Nog een laatste dagje heerlijk ontspannen aan het strand. Het is ook mogelijk om nog een tour te boeken zoals een boottour over de Monkey rivier. Hier heeft u de kans om zeekoeien, leguanen, apen en krokodillen te zien. Geniet van de Caribische sfeer en wandel via de houten vlonders door het dorp langs de sfeervolle restaurantjes, winkels en barretjes.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende en vooral afwisselende reis!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!