Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Mexico, Guatemala en Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Mexico City
Bij aankomst in Mexico City wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 2, Oaxaca
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Bij aankomst kunt u Oaxaca verkennen. Wandel langs de vele kerken, markten en leuke winkeltjes. U kunt genieten op één van de terrasjes bij een zogenoemde ‘zocalo’, een plein gebouwd om de kathedraal waar men graag samenkomt.

Dag 3, Oaxaca
Vandaag bezoekt u samen met een gids Monte Albán en Arrazola. Monte Albán is de voormalige hoofdstad van de Zapoteken en wordt nog steeds gezien als de belangrijkste oude stad van Oaxaca. Er wordt een tour gemaakt door de stad, waarbij u uitleg krijgt over de oude cultuur. Vervolgens ontdekt u in Arrazola de oude ambachten.

Dag 4, Oaxaca
Vandaag bezoekt u Hierve el Agua. Dit is een prachtig natuurverschijnsel. U vindt er gigantische rotsen die door de witte kleur net lijken op versteende watervallen. Er kan gezwommen en gewandeld worden bij de waterbronnen. Vanuit Hierve el Agua bezoekt u ook nog een mezcal distilleerderij en een lokaal dorpje.

Dag 5, San Cristóbal de las Casas
Per binnenlandse vlucht reist u naar Tuxtla en vervolgens San Cristóbal de las Casas. Wandel door de kleurrijke straten en langs de gezellige winkels, restaurants en pleinen.

Dag 6, San Cristóbal de las Casas
Met een gids vertrekt u naar San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpjes liggen dichtbij San Cristóbal en hier spreekt men nog de oude inheemse talen. U bezoekt een lokale familie in Zinacantán en ziet hoe men hier leeft. In San Juan Chamula brengt u een bezoek aan een Indiaanse kerk.

Dag 7, San Cristóbal de las Casas
Vandaag bezoekt u Lagos de Montebello, een nationaal park met 59 meren. Hier bezoekt u een aantal meren, waarvan één die wordt gescheiden door de natuurlijke landgrens Mexico/Guatemala. Daarna reist u verder naar El Chiflón. Dit is een 100 meter hoge waterval, die met een enorme kracht en snelheid het water naar beneden stort. Onderaan de waterval wordt het water gesplitst in delen, waardoor het verschillende brede watervallen geeft. Vanaf de rivier maakt u een wandeling naar boven en kunt u genieten van de prachtige natuur om u heen.

Dag 8, Palenque
Vandaag reist u naar Palenque. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de tempels van Toniná en de Cacadas de Agua Azul. Toniná is een oude Mayastad met vele tempels en indrukwekkende piramides. Toniná is een stad dat nog niet veel bezocht wordt door toeristen. Cascadas de Agua Azul zijn indrukwekkende brede watervallen en in de maand mei ziet u het helderblauwe water.

Dag 9, Palenque
U heeft vandaag de tijd om het Nationaal Park Palenque op eigen gelegenheid te bezoeken. Wandel door de eeuwenoude Mayastad en ontdek geschiedenis.

Dag 10, Lacanja
Vandaag bezoekt u Bonampak en Yaxchilán. Bonampak is een indrukwekkende Mayastad met vele muurschilderingen. Yaxchilán is één van de grotere oude steden van Mexico en is alleen bereikbaar via de rivier. Hierna wordt u naar cabanas midden in het regenwoud gebracht.

Dag 11, Lacanja
Vandaag is het mogelijk om te gaan raften over de rivier. Het is ook mogelijk om te gaan wandelen door het ongerepte regenwoud en te zwemmen bij een waterval. De omgeving is schitterend en nog geheel authentiek.

Dag 12, Flores
Vandaag reist u verder naar Guatemala. U overnacht in Flores, een eilandje op een meer. Wandel door het kleurrijke dorpje heen en doe een drankje bij een van de vele restaurantjes.

Dag 13, Flores
Wij raden aan om vandaag het Nationaal Park Tikal te bezoeken. Het is één van de grootste en meest bekende Mayasteden ter wereld. De ruïnes bevinden zich midden in het ongerepte regenwoud.

Dag 14, Macal rivier
Vandaag reist u naar de grens met Belize en vervolgens naar de ecolodge aan de Macal rivier. De lodge liggen midden in het ongerepte regenwoud. Bij aankomst kunt u de omgeving verkennen en mooie wandelingen maken.

Dag 15, Macal rivier
Het is een aanrader om vandaag de ATM tour te doen. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal. Deze half onder water staande grot is een erg populaire plek in Belize, omdat het een belangrijke Maya begraafplaats was. U kruipt en zwemt door de grotten heen. Aan het eind van de tour kunt u Maya overblijfselen vinden.

Dag 16, Macal rivier
Vandaag kunt u met een gids naar de top van de rots wandelen. De gids legt onderweg het een en ander uit over de omgeving. U kunt vandaag toekans, brulapen en leguanen spotten. Het is ook leuk om nog over de Macal rivier te tuben, te gaan paardrijden of mountainbiken. Het is ook mogelijk om de Maya ruïnes Xunantunich, Cahal Pech of Caracol te bezoeken.

Dag 17, Placencia
Vandaag wordt u opgehaald en naar Placencia gebracht. Placencia is een schiereiland in het zuiden van Placencia. U kunt hier heerlijk genieten aan het strand en bijkomen van de reis.

Dag 18, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Belize heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld. Ontdek het kleurrijke koraal, de tropische vissen, haaien, roggen, schildpadden.. En langs de boot ziet u vaak dolfijnen zwemmen.

Dag 19, Placencia
Nog een laatste dagje heerlijk ontspannen aan het strand. Het is ook mogelijk om nog een tour te boeken zoals een boottour over de Monkey rivier.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Belize City. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende en vooral afwisselende reis!

Volg ons op social media: