Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Mexico, Guatemala en Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Mexico City
Bij aankomst in Mexico City wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een comfortabel hotel dichtbij het vliegveld.

Dag 2, Oaxaca de Juárez
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Bij aankomst kunt u Oaxaca verkennen. Wandel langs de vele kerken, markten en leuke winkeltjes. U kunt genieten op één van de terrasjes bij een zogenoemde ‘zocalo’, een plein gebouwd om de kathedraal waar men graag samenkomt.

Dag 3, Oaxaca de Juárez (Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola)
Vandaag bezoekt u samen met een Engelstalige gids Monte Albán, Cuilapan de Guerrero en Arrazola. Monte Albán is de voormalige hoofdstad van de Zapoteken en wordt nog steeds gezien als de belangrijkste oude stad van Oaxaca. Er wordt een tour gemaakt door de stad, waarbij u uitleg krijgt over de oude cultuur. Vervolgens ontdekt u in Arrazola de oude ambachten. Daarnaast brengt u ook nog een bezoek aan het klooster Cuilapan de Guerrero.

Dag 4, Oaxaca de Juárez (Hierve el Agua, mezcal fabriek, Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitla)
Vandaag bezoekt u samen met een gids het natuurverschijnsel Hierve el Agua, een mezcal fabriek, het dorpje Santa Maria el Tule, Teotitlán del Valle en Mitla. Hierve el Agua is een prachtig natuurverschijnsel. U vindt er gigantische rotsen die door de witte kleur net lijken op versteende watervallen. Er kan gezwommen en gewandeld worden bij de waterbronnen. Vanuit Hierve el Agua bezoekt u ook nog een mezcal distilleerderij. Ook brengt u een bezoek aan het dorpje Santa Maria el Tule waar u de dikste boom ter wereld vindt. In het dorpje Teotitlán del Valle bezoekt u een lokale weverij. Ook bezoekt u nog de archeologische vindplaats Mitla, gelegen in een schitterende vallei.

Dag 5, San Cristóbal de las Casas
Per binnenlandse vlucht reist u naar Tuxtla. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar de Cañón del Sumidero gebracht. Hier maakt u een boottour door de kliffen. Wie weet spot u onderweg nog krokodillen en vele vogelsoorten. Na de tour reist u verder naar het gezellige San Cristóbal de las Casas. Wandel door de kleurrijke straten en langs de gezellige winkels, restaurants en pleinen.

Dag 6, San Cristóbal de las Casas (San Juan Chamula en Zinacantán)
Met een gids vertrekt u naar San Juan Chamula en Zinacantán. Deze traditionele dorpjes liggen dichtbij San Cristóbal de las Casas. Men spreekt hier nog de oude inheemse talen. U bezoekt een lokale familie in Zinacantán en ziet hoe men hier leeft. In San Juan Chamula brengt u een bezoek aan een Indiaanse kerk.

Dag 7, San Cristóbal de las Casas (Lagos de Montebello en El Chiflón)
Vandaag bezoekt u Lagos de Montebello, een nationaal park met 59 meren. Hier bezoekt u een aantal meren, waarvan één die wordt gescheiden door de natuurlijke landgrens Mexico/Guatemala. Daarna reist u verder naar El Chiflón. Dit is een 100 meter hoge waterval, die met een enorme kracht en snelheid het water naar beneden stort. Onderaan de waterval wordt het water gesplitst in delen, waardoor het verschillende brede watervallen geeft. Vanaf de rivier maakt u een wandeling naar boven en kunt u genieten van de prachtige natuur om u heen.

Dag 8, Palenque (via Misol-Ha en Cascadas de Agua Azul)
Vandaag reist u naar Palenque. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul. Misol-Ha is een 35 meter hoge waterval. De watervallen van Agua Azul zijn indrukwekkende brede watervallen met een azuurblauwe kleur. Na deze stops reist u verder naar uw hotel in Palenque.

Dag 9, Palenque
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Nationaal Park Palenque bezoeken. Wandel door de eeuwenoude Maya stad en ontdek geschiedenis.

Dag 10, Lacanja (via Bonampak en Yaxchilán)
Vandaag bezoekt u Bonampak en Yaxchilán. Bonampak is een indrukwekkende Mayastad met vele muurschilderingen. Yaxchilán is één van de grotere oude steden van Mexico en is alleen bereikbaar via de rivier. Hierna wordt u naar cabanas midden in het regenwoud gebracht. Het gebied wordt beheerd door de Lacandon indianen.

Dag 11, Lacanja
Vandaag maken jullie samen met een indiaan een wandeling door het ongerepte regenwoud. Hierna is het eventueel mogelijk om nog te gaan raften of te zwemmen bij een waterval. De omgeving is schitterend en nog geheel authentiek.

Dag 12, Flores
Vandaag reist u verder naar Guatemala. U overnacht in Flores, een eilandje op een meer. Wandel door het kleurrijke dorpje heen en doe een drankje bij een van de vele restaurantjes.

Dag 13, Flores
Vandaag wordt u opgehaald en naar het Nationaal Park Tikal gebracht. Samen met een gids ontdekt u deze eeuwenoude Maya stad. Het is één van de grootste en meest bekende Maya steden ter wereld. De ruïnes bevinden zich midden in het ongerepte regenwoud. U heeft tevens de kans om brulapen, neusberen en toekans te spotten.

Dag 14, Macal rivier
Vandaag reist u naar de grens met Belize en vervolgens naar de ecolodge aan de Macal rivier. De lodge liggen midden in het ongerepte regenwoud. Bij aankomst kunt u de omgeving verkennen en mooie wandelingen maken door het regenwoud.

Dag 15, Macal rivier
Het is een aanrader om vandaag de ATM tour te doen. ATM staat voor Actun Tunichil Muknal. Deze half onder water staande grot is een erg populaire plek in Belize, omdat het een belangrijke Maya begraafplaats was. U kruipt en zwemt door de grotten heen. Aan het eind van de tour kunt u Maya overblijfselen vinden.

Dag 16, Macal rivier
Vandaag kunt u met een gids naar de top van de rots wandelen. De gids legt onderweg het een en ander uit over de omgeving. U kunt vandaag toekans, brulapen en leguanen spotten. Het is ook leuk om nog over de Macal rivier te tuben, te gaan paardrijden of mountainbiken. Het is ook mogelijk om de Maya ruïnes Xunantunich, Cahal Pech of Caracol te bezoeken.

Dag 17, Placencia
Vandaag wordt u opgehaald en naar Placencia gebracht. Placencia is een schiereiland in het zuiden van Placencia. U kunt hier heerlijk genieten aan het strand en bijkomen van de reis.

Dag 18, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Belize heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld. Ontdek het kleurrijke koraal, de tropische vissen, haaien, roggen, schildpadden.. En langs de boot ziet u vaak dolfijnen zwemmen.

Dag 19, Placencia
Nog een laatste dagje heerlijk ontspannen aan het strand. Het is ook mogelijk om nog een tour te boeken zoals een boottour over de Monkey rivier.

Dag 20, Vertrek
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Belize City. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende en vooral afwisselende reis!

Volg ons op social media: