Familiereis Belize

Home » Familiereis Belize

Belize is de ideale bestemming voor een familiereis. De reisafstanden zijn kort, de landschappen wisselen zich snel af en er zijn veel activiteiten te beleven. Ontdek met deze familiereis Belize de ongerepte natuur, betoverende onderwaterwereld en de idyllische eilanden. Spot wildlife zoals brulapen, zeekoeien en toekans. Overnacht in accommodaties geschikt voor families en ervaar de combinatie van rust en activiteiten. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia – Hopkins.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: € 2.450,- per persoon (excl. internationale vlucht) (gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen vanaf 12 jaar).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

tubing macal rivier familiereis belize
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Hoogtepunten van deze familiereis door Belize:

Groene Vink Zorgeloos met privé transfers reizen
Groene Vink Begin ontspannen op Caye Caulker
Groene Vink Op bootsafari over de New River naar Lamanai
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten, zoals tuben en ziplinen
Groene Vink Suites & bungalows met twee slaapkamers

toekan familiereis belize

Foto impressie van deze familiereis door Belize

Gebieden van deze Familiereis Belize

Caye Caulker

De familiereis door Belize begint heel ontspannen op het tropische eiland Caye Caulker. Vanuit Belize City vaart u er namelijk per watertaxi naar toe. Het is de ideale plek om uw reis te beginnen. Allereerst is het eiland slechts acht kilometer lang en twee kilometer breed en wordt het omgeven door het barrièrerif van Belize. Daarnaast hangt er een laidback sfeer op het eiland. Ontdek ook de betoverende onderwaterwereld en zwem langs onder andere kleurrijk koraal, tropische vissen, zeekoeien, haaien en roggen.

Lamanai

Per watertaxi vaart u terug naar Belize City waar u vervolgens op de shuttle naar Orange Walk stapt. Vanaf dit dorp vaart u daarna per boot over de New River naar de lodge nabij de ruïnes van Lamanai toe. Onderweg heeft u ook een grote kans om krokodillen langs de oevers te zien liggen.

Eenmaal bij de lodge kunt u ontspannen en genieten van de natuurrijke omgeving. Dichtbij liggen de ruïnes van Lamanai, midden in het regenwoud. Ontdek de geschiedenis, maar maak ook zeker een boottour. Ga daarnaast ’s avonds op zoek naar wildlife zoals gordeldieren, kikkers, kinkajoes en uilen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Macal rivier

Vanuit Lamanai vaart u terug naar Orange Walk. Vanaf hier wordt u per transfer terug naar Belize City gebracht. Hier staat vervolgens een chauffeur klaar die u naar de lodge aan de Macal rivier brengt. De rivier stroomt onder andere langs de plaats San Ignacio, Mayaruïne Cahal Pech en Belize Botanic Gardens.

De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven. Bij de lodge waar u overnacht, kunt u vele activiteiten beleven zoals tuben, paardrijden, kanoën en hiken. Eén van de hoogtepunten van deze familiereis door Belize is het overnachten in de jungle en ook het ervaren van avontuurlijke activiteiten.

Placencia

Na uw avontuur in de jungle reist u vervolgens verder naar het schiereiland Placencia. U overnacht in een suite met twee slaapkamers op loopafstand van het strand en de sidewalk. Hier vindt u onder andere sfeervolle restaurants en winkels. Geniet aan het tropische strand van een cocktail.

Vanuit Placencia is het ook mogelijk om te varen naar een van de vele bounty eilanden. Het is schitterend om daarnaast te gaan duiken of snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te bezoeken en te varen over de Monkey River. Placencia is een van de hoogtepunten van deze familiereis door Belize.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Hopkins

Na Placencia reist u naar het nabijgelegen dorpje Hopkins, gelegen aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er daarnaast nog totaal niet toeristisch. Het dorp wordt ook beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur.

Het is leuk om in Hopkins bijvoorbeeld te gaan SUP boarden, kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours te boeken. U overnacht in een ruime suite met twee slaapkamers en uitzicht op het strand. Hopkins is een fijne plek om tijdens deze familiereis Belize drie dagen tot rust te komen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Waarom op familiereis door Belize?

– Korte reisafstanden

Belize is de ideale familiebestemming. Allereerst zijn de reisafstanden vrij kort door de kleine oppervlakte van het land. U reist in twee à drie uur naar een nieuw gebied. Ook reist u langs verschillende natuurlandschappen en geeft Unico Travel altijd aan waar het leuk is om te stoppen.

– Familie accommodaties

Unico Travel heeft in deze reis voor accommodaties gekozen die geschikt zijn voor families. U overnacht dan ook in ruime kamers en bungalows met vaak twee aparte slaapkamers. De lodges liggen daarnaast midden in de natuur of aan een tropisch strand. Ook hebben sommige accommodaties een zwembad of zijn deze gelegen aan het strand om na een tour een verfrissende duik te nemen.

– Voldoende rust in de reis

Unico Travel vindt het ook heel belangrijk dat u tijdens uw reis tot rust komt en overal ruim de tijd heeft om het gebied te ontdekken. Tijdens deze familiereis door Belize overnacht u dan ook meerdere nachten per gebied, zodat u genoeg tijd heeft voor de activiteiten en daarnaast ook een vakantiegevoel ervaart.

– Afwisseling in het vervoer

Wat deze reis zo leuk maakt, is dat u tijdens deze familiereis door Belize gebruik maakt van verschillende vervoersmiddelen. Allereerst vaart u per watertaxi naar een tropisch eiland. Vervolgens vaart u over de rivier naar de ruïnes van Lamanai. Ten slotte reist u comfortabel met privé transfers met chauffeur die het land kennen door het binnenland van Belize en sluit u de reis af aan de Caribische kust.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

– Leuke activiteiten tijdens een familiereis door Belize

In Belize zijn er talloze activiteiten te beleven voor de hele familie, zoals ziplinen, kajakken en snorkelen. In onze reisvoorstellen ontvangt u altijd uitgebreide informatie over de tours en excursies die Unico Travel aanraadt.

Voorbeelden van activiteiten in Belize:

Groene Vink Wildlife spotten

In Belize leven veel diersoorten. Een unieke manier om veel wildlife te spotten is allereerst per boot. Maak bijvoorbeeld een mooie boottocht maken over de New River naar Lamanai. Onderweg ziet u krokodillen langs de oevers liggen en apen voorbij slingeren. Vaar ook over de Monkey River dichtbij Placencia en ga op zoek naar leguanen, krokodillen, tropische vogels en zeekoeien.

Groene Vink Tuben over de Macal rivier

Op de Macal rivier kunt u met een grote rubberen band van de rivier afdrijven. Onderweg ziet u onder andere kleurrijke vogels voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren. Geniet tijdens het tuben ook van de geluiden uit de jungle.

Groene Vink Ziplinen

Zipline van boomtop naar boomtop door de ongerepte jungle van Belize. Geniet onderweg van het uitzicht en wie weet ziet u ook apen voorbij slingeren en kleurrijke vogels voorbij vliegen. Tip! Het Mayflower Bocawina National Park heeft de langste zipline van Belize.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Groene Vink Snorkelen en duiken

Allereerst heeft Belize het op een na grootste barrièrerif ter wereld. Ontdek in een familiereis door Belize dan ook samen de betoverende onderwaterwereld. Zwem langs het kleurrijke koraal met onder andere schildpadden, roggen, haaien en tropische vissen. Unieke snorkellocaties zijn bijvoorbeeld Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley.

Groene Vink Oog in oog met groene leguanen

In San Ignacio kunt u het bijzondere Green Iguana Conservation Project bezoeken. Dit project zet zich namelijk in voor de bedreigde groene leguaan. Tijdens een rondleiding leert u alles over deze bijzondere dieren. Ook krijgt u de kans om de leguanen van dichtbij te bekijken. U mag de dieren namelijk ook aaien, voeren en zelfs vasthouden. Dit project is een leuke activiteit tijdens een familiereis door Belize.

Met Unico Travel op familiereis door Belize?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u dan ook altijd op unieke plekken, waaronder luxueuze en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Vervolgens weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een familiereis door Belize? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u vervolgens alleen nog maar hoeft te genieten!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!