Familiereis Belize

U bent hier: Home » Familiereis Belize

Belize is de ideale bestemming voor een familiereis. De reisafstanden zijn kort, de landschappen wisselen zich snel af en er zijn veel activiteiten te beleven. Ontdek met deze familiereis Belize de ongerepte natuur, betoverende onderwaterwereld en de idyllische eilanden. Spot wildlife zoals brulapen, zeekoeien en toekans. Overnacht in accommodaties geschikt voor families en ervaar de combinatie van rust en activiteiten. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia – Hopkins – Burrell Boom.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: € 1.700,- per persoon (excl. internationale vlucht) (gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen ouder dan 12 jaar).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

tubing macal rivier familiereis belize
Nieuwsgierig? Vraag deze familiereis naar Belize aan!

Hoogtepunten van deze familiereis naar Belize:

Groene Vink Begin ontspannen op Caye Caulker
Groene Vink Vrijheid met uw eigen huurauto (4×4)
Groene Vink Boottocht over de New River naar Lamanai
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten zoals tuben en ziplinen
Groene Vink Suites & bungalows met bijna overal twee slaapkamers

toekan familiereis belize

Foto impressie

Gebieden van deze Familiereis Belize

Caye Caulker

De familiereis naar Belize begint heel ontspannen op het tropische eiland Caye Caulker. Per watertaxi vaart u er vanuit Belize City naar toe. Het is de ideale plek om uw reis mee te beginnen. In de eerste plaats is het eiland slechts acht kilometer lang en twee kilometer breed en wordt het omgeven door het barrièrerif van Belize. Er hangt daarnaast een laidback sfeer op het eiland. Ontdek ook de betoverende onderwaterwereld en zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, zeekoeien, haaien en roggen.

Lamanai

Per watertaxi vaart u terug naar Belize City waar u op de shuttle naar Orange Walk stapt. Vanaf dit dorp vaart u vervolgens per boot over de New River naar de lodge nabij de ruïnes van Lamanai toe. Onderweg heeft u een grote kans om krokodillen langs de oevers te zien liggen.
Eenmaal bij de lodge kunt u ontspannen en genieten van de natuurrijke omgeving. Dichtbij liggen de ruïnes van Lamanai, midden in het ongerepte regenwoud. Ontdek de geschiedenis, maar boek ook zeker een boottour en avondtour en ga op zoek naar wildlife.

Vraag deze familiereis naar Belize aan!

Macal rivier

Vanuit Lamanai vaart u terug naar Orange Walk. Vanaf hier wordt u per transfer terug naar Belize City gebracht. Hier ontvangt u vervolgens uw avontuurlijke huurauto (4×4) waarmee u naar de lodge aan de Macal rivier rijdt. De rivier stroomt onder andere langs de plaats San Ignacio, de Mayaruïne Cahal Pech en de Belize Botanic Gardens. De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven.
Bij de lodge waar u overnacht, kunt u vele activiteiten beleven zoals tuben, paardrijden, kanoën en hiken. Een van de hoogtepunten van deze familiereis naar Belize is het overnachten in de jungle en het ervaren van avontuurlijke activiteiten.

Placencia

Na uw avontuur in de jungle reist u verder naar het schiereiland Placencia. U overnacht in een suite met twee slaapkamers op loopafstand van het strand en de sidewalk van Placencia met sfeervolle restaurants en winkels. Geniet aan de witte zandstranden van een cocktail.
Vanuit Placencia is het mogelijk om te varen naar een van de vele bounty eilanden. Het is schitterend om te gaan duiken of snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te bezoeken en te varen over de Monkey River. Placencia is een van de hoogtepunten van deze familiereis naar Belize.

Vraag deze familiereis naar Belize aan!

Hopkins

Na Placencia reist u naar het nabijgelegen dorpje Hopkins, gelegen aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. Het dorp wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Het is leuk om in Hopkins te SUP boarden, kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours die u kunt maken. U overnacht in een ruime suite met twee slaapkamers en uitzicht op het strand. Hopkins is een fijne plek om tijdens deze familiereis Belize twee dagen tot rust te komen.

Burrell Boom

Het dorp Burrell Boom ligt op slechts een kwartier rijden van het internationale vliegveld. Uw hotel ligt aan de Belize River in een natuurrijke omgeving, waar ook vaak brulapen door de bomen voorbij slingeren. Het is de ideale plek om de familiereis ontspannen af te sluiten.

Nieuwsgierig? Vraag deze familiereis naar Belize aan!

Waarom op familiereis naar Belize?

– Korte reisafstanden

Belize is de ideale familiebestemming. Allereerst zijn de reisafstanden vrij kort door de kleine oppervlakte van het land. U reist in twee à drie uur naar een nieuw gebied. Ook reist u langs verschillende natuurlandschappen en geeft Unico Travel altijd aan waar het leuk is om te stoppen.

– Familie accommodaties

Unico Travel heeft in deze reis voor accommodaties gekozen die geschikt zijn voor families. U overnacht in ruime kamers en bungalows met vaak twee aparte slaapkamers. De lodges liggen midden in de natuur of aan een tropisch strand. Ook hebben sommige accommodaties een zwembad of zijn deze gelegen aan het strand om na een tour een verfrissende duik te nemen.

– Voldoende rust in de reis

Unico Travel vindt het belangrijk dat u tijdens uw reis ook tot rust komt en overal ruim de tijd heeft om het gebied te ontdekken. Tijdens deze familiereis naar Belize overnacht u dan ook meerdere nachten per gebied, zodat u genoeg tijd heeft voor de activiteiten en daarnaast ook een vakantiegevoel ervaart.

– Afwisseling in het vervoer

Wat deze reis zo leuk maakt, is dat u tijdens deze familiereis naar Belize gebruik maakt van verschillende vervoersmiddelen. Allereerst vaart u per watertaxi naar een tropisch eiland. Vervolgens vaart u over de rivier naar de ruïnes van Lamanai. Ten slotte ontdekt u met uw eigen avontuurlijke 4×4 huurauto het binnenland van Belize en afsluitend de Caribische kust.

Vraag deze familiereis naar Belize aan!

– Leuke activiteiten tijdens een familiereis door Belize

In Belize zijn er talloze activiteiten te beleven voor de hele familie. In onze reisvoorstellen ontvangt u altijd uitgebreide informatie over de tours en excursies die Unico Travel aanraadt.

Voorbeelden van activiteiten in Belize:

Groene Vink Wildlife spotten

In Belize leven veel diersoorten. Een unieke manier om veel wildlife te spotten is per boot. Maak bijvoorbeeld een mooie boottocht maken over de New River naar Lamanai. Onderweg ziet u krokodillen langs de oevers liggen en apen voorbij slingeren. Vaar ook over de Monkey River dichtbij Placencia en ga op zoek naar  leguanen, krokodillen, tropische vogels en zeekoeien.

Groene Vink Tuben over de Macal rivier

Op de Macal rivier kunt u met een grote rubberen band van de rivier afdrijven. Onderweg ziet u kleurrijke vogels voorbij vliegen en apen door de bomen slingeren. Geniet tijdens het tuben van de geluiden uit de jungle.

Groene Vink Ziplinen

Zipline van boomtop naar boomtop door de ongerepte jungle van Belize. Geniet onderweg van het uitzicht en wie weet ziet u apen voorbij slingeren en kleurrijke vogels voorbij vliegen. Tip! Het Mayflower Bocawina National Park heeft de langste zipline van Belize.

Vraag deze familiereis naar Belize aan!

Groene Vink Snorkelen en duiken

Belize heeft het op een na grootste barrièrerif ter wereld. Ontdek in een familiereis naar Belize samen de betoverende onderwaterwereld. Zwem langs het kleurrijke koraal met schildpadden, roggen, haaien en tropische vissen. Een leuke snorkeltour is bij het Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley.

Groene Vink Oog in oog met groene leguanen

In San Ignacio kunt u het bijzondere Green Iguana Conservation Project bezoeken. Dit project zet zich in voor de bedreigde groene leguaan. Tijdens een rondleiding leert u alles over deze bijzondere dieren. Ook krijgt u de kans om de leguanen van dichtbij te bekijken, te aaien en te voeren. U mag ze zelfs vasthouden! Dit project is een ontzettend leuke activiteit tijdens een familiereis naar Belize.

Met Unico Travel op familiereis naar Belize?

Wij stellen graag uw droomreis samen. Bij Unico Travel overnacht u altijd op unieke plekken en in luxe, sfeervolle en kleinschalige accommodaties. Voordat u van ons een reis op maat ontvangt, vinden wij het prettig om elkaar persoonlijk te spreken. Vervolgens weten wij precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een familiereis naar Belize? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten!

Vraag een reisvoorstel aan!