Familiereis Belize

U bent hier: Home » Familiereis Belize

Ontdek tijdens deze familiereis Belize de ongerepte natuur en de eeuwenoude Mayasteden. Ervaar de Caribische sfeer op de eilanden en ontdek de betoverende onderwaterwereld. Onderneem daarnaast avontuurlijke activiteiten zoals tuben, snorkelen en ziplinen. Spot wildlife als brulapen, zeekoeien, krokodillen en toekans. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia – Hopkins – Burrell Boom.
Dagen: 17 dagen / 16 nachten.
Prijsindicatie: €1.700,- per persoon (excl. internationale vlucht) (gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen ouder dan 12 jaar).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

tubing macal rivier familiereis belize
Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Hoogtepunten van deze Familiereis Belize

Groene Vink Vrijheid met uw eigen huurauto (4×4)
Groene Vink Begin de reis ontspannen op Caye Caulker
Groene Vink Avontuurlijke activiteiten zoals tuben en ziplinen
Groene Vink Boottocht over de New River naar Lamanai
Groene Vink Suites & bungalows met bijna overal twee slaapkamers

Foto impressie Familiereis Belize

Gebieden van deze Familiereis Belize

Caye Caulker

De familiereis door Belize begint heel ontspannen op het tropisch eiland Caye Caulker. Per watertaxi vaart u er vanuit Belize City naar toe. Het is de ideale plek om uw reis mee te beginnen. In de eerste plaats is het eiland slechts acht kilometer lang en twee kilometer breed en wordt omgeven door het Barrièrerif van Belize. Er hangt daarnaast een laidback sfeer op het eiland. Ontdek ook de betoverende onderwaterwereld en zwem langs kleurrijk koraal, tropische vissen, zeekoeien, haaien en roggen.

Lamanai

Per watertaxi vaart u terug naar Belize City waar u op de shuttle naar Orange Walk stapt. Vanaf dit dorp vaart u vervolgens per boot over de New River naar de lodge nabij de ruïnes van Lamanai toe. Onderweg heeft u een grote kans om krokodillen langs de oevers te zien liggen. Eenmaal bij de lodge kunt u ontspannen en genieten van de natuurrijke omgeving. Dichtbij liggen de ruïnes van Lamanai, midden in het ongerepte regenwoud. Ontdek de geschiedenis, maar boek ook zeker een boottour en avondtour en ga op zoek naar wildlife.

Macal rivier

Vanuit Lamanai vaart u terug naar Orange Walk. Vanaf hier wordt u per transfer terug naar Belize City gebracht. Hier ontvangt u vervolgens uw avontuurlijke huurauto (4×4) waarmee u naar de lodge aan de Macal rivier rijdt. De rivier stroomt onder andere langs de plaats San Ignacio, de Mayaruïne Cahal Pech en de Belize Botanic Gardens. De omgeving bestaat uit ongerepte regenwouden waarin talloze vogelsoorten, maar ook dieren als brulapen, leguanen en tapirs leven. Bij de lodge waar u overnacht, kunt u vele activiteiten beleven zoals tuben, paardrijden, kanoën en hiken. Eén van de hoogtepunten van deze familiereis door Belize is het overnachten in de jungle en het ervaren van avontuurlijke activiteiten.

Placencia

Na uw avontuur in de jungle reist u verder naar het schiereiland Placencia. U overnacht in een suite met twee slaapkamers op loopafstand van het strand en de sidewalk van Placencia met sfeervolle restaurants en winkels. Geniet aan de witte zandstranden van een cocktail. Vanuit Placencia is het mogelijk om te varen naar één van de vele bounty eilanden. Het is schitterend om te gaan duiken of snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te bezoeken en te varen over de Monkey River. Placencia is één van de hoogtepunten van deze familiereis door Belize.

Hopkins

Na Placencia reist u naar het nabijgelegen dorpje Hopkins, gelegen aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. Het dorp wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Het is leuk om in Hopkins te SUP boarden, kajakken en vissen. Ook zijn er verschillende duik- en snorkeltours die u kunt maken. U overnacht in een ruime suite met twee slaapkamers en uitzicht op het strand. Hopkins is een fijne plek om tijdens deze familiereis Belize twee dagen tot rust te komen.

Burrell Boom

Het dorp Burrell Boom ligt op slechts een kwartier rijden van het internationale vliegveld. Uw hotel ligt aan de Belize River in een natuurrijke omgeving, waar ook vaak brulapen voorbij slingeren. Het is de ideale plek om de familiereis door Belize ontspannen af te sluiten.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!