Reisschema

Home » Familiereis Belize » Reisschema

Dag 1, Caye Caulker
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Belize (exclusief). Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Hier vertrekt de watertaxi naar het tropische eiland Caye Caulker. Het is ongeveer drie kwartier varen. Bij aankomst is het een aanrader om het eiland te verkennen. Er hangt een gezellige en ontspannen reggae sfeer. Het motto is hier dan ook ‘Go Slow’. Het is heerlijk om op een terrasje te zitten en de dag af te sluiten met een cocktail met uitzicht op de azuurblauwe zee.

Dag 2, Caye Caulker
Na het ontbijt is het leuk om het eiland rond te wandelen. Ook is het een aanrader om vandaag een kijkje bij The Split. Caye Caulker bestaat uit twee delen. Bij The Split ligt de strandtent Lazy Lizard. Hier kunt u genieten van een heerlijke rumpunch met gezellige muziek.

Dag 3, Caye Caulker
Vandaag raadt Unico Travel aan om te gaan snorkelen of te duiken. Op slechts een korte afstand varen van de kust is het mogelijk om te zwemmen tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Een aanrader is Hol Chan Marine Reserve, de thuisbasis voor koraal, tropische vissen, haaien, murenen en pijlstaartroggen. Het is ook mogelijk om dichtbij verpleegsterhaaien en mantaroggen te snorkelen en om te gaan duiken bij The Great Blue Hole. De laatstgenoemde tour moet ruim van tevoren gereserveerd te worden. Unico Travel heeft veel ervaring met het reserveren voor een geslaagde duiktrip naar de The Great Blue Hole.

Dag 4, Lamanai
Vandaag vertrekt de watertaxi terug naar Belize City. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Vanaf hier vertrekt de transfer naar Orange Walk. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar de lodge bij Lamanai. Onderweg is het mogelijk om krokodillen langs de oevers te zien liggen. U overnacht in een bungalow in het regenwoud. Er vliegen vaak toekans voorbij en er slingeren apen door de bomen. ’s Avonds is het mogelijk om nog een avondwandeling te maken met een gids of een boottour.

Dag 5, Lamanai
Na het ontbijt is het een aanrader om de ruïnes van Lamanai te ontdekken. In de middag is het leuk om nog een boottour te maken over de rivier en op zoek te gaan naar zeekoeien, otters, krokodillen en vele andere dieren.

Dag 6, Macal rivier
Na het ontbijt vaart u terug naar Orange Walk en reist u per transfer terug naar Belize City. Hier staat een chauffeur klaar die u in ongeveer 2,5 uur rijden naar de lodge aan de Macal rivier brengt. Onderweg is het mogelijk om nog een traditioneel mennonieten dorp te bezoeken of naar het dorp San Ignacio te gaan. De lodge ligt aan de Macal rivier en wordt omgeven door tropisch regenwoud. Bij de lodge kunt u mooie wandelingen maken, tuben, zwemmen..

Dag 7, Macal rivier
Vandaag is het een aanrader om een dagtour te maken naar de Mayastad Tikal in Guatemala. Het is slechts een half uur rijden naar de grens van Guatemala en vervolgens is het nog anderhalf uur rijden naar Tikal. Een gids uit Guatemala wacht op u en geeft uitleg over de indrukwekkende Mayastad. Vaak ziet u brulapen en slingerapen in het regenwoud en op het eind kunt u de hoge piramide omhoog klimmen en genieten van een schitterend uitzicht.

Dag 8, Macal rivier
Na het ontbijt heerlijk genieten van de omgeving van de lodge. Het is ontzettend leuk om te gaan tuben over de rivier of om te wandelen en vele soorten vogels te spotten, zoals toekans en aracari’s. Ook is het mogelijk om vandaag de ATM tour te doen. Hierbij kruipt en zwemt u door grotten en gaat u op zoek naar overblijfselen en offers van de Maya’s. Een andere mogelijkheid is om de Mayastad Caracol te bezoeken, te wandelen in het Mountain Pine Ridge Reserve, te ziplinen of te zwemmen bij hoge watervallen in de omgeving. Er is genoeg te beleven.

Dag 9, Macal rivier
Vandaag is het mogelijk om de Belize Botanic Gardens te bezoeken. Leer alles over het tropische fruit, de kleurrijke bloemen, palmbomen, medicinale planten en nog veel meer. Kano vandaag naar het dorp San Ignacio en bezoek hier de markt, de Mayaruïnes Cahal Pech of het leguanenproject. Als u een paardenliefhebber bent, is het de moeite waard om een tocht te boeken naar de Mayaruïne Xunantunich!

Dag 10, Placencia
Vandaag reist u in ongeveer 3,5 uur naar het schiereiland Placencia. Onderweg is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een tussenstop te maken bij de markt van Belmopan of het St Herman’s Blue Hole National Park. Eenmaal in Placencia kunnen jullie via de sidewalk door het dorp wandelen. Heerlijk de dag afsluiten met een cocktail met uitzicht op de zee.

Dag 11, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Unico Travel werkt samen met een lokale duikschool. Mooie locaties zijn Laughing Bird Caye, Silk Caye en South Water Caye. Zwem langs het kleurrijk koraal, tropische vissen, roggen, haaien en schildpadden.

Dag 12, Placencia
Na een ontbijt in het dorp is het mogelijk om vandaag een boottour te maken over de Monkey River, nog een dag te snorkelen of duiken, te ontspannen aan het strand of zwembad of te kajakken over een nabijgelegen lagune. De omgeving van schitterend en er hangt een fijne Caribische sfeer in Placencia.

Dag 13, Placencia
Maak vandaag een dagtour naar bijvoorbeeld Ranguana Caye en ontspan aan het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee. Snorkel tussen kleurrijke vissen en geniet van een Caribische barbecue.

Dag 14, Hopkins
Op slechts anderhalf uur rijden van Placencia ligt het dorp Hopkins. Hopkins is een klein dorpje aan de Caribische kust. Het dorp bestaat uit slechts één zandweg die parallel loopt aan het strand. Er hangt een gezellige laidback sfeer en het is er nog totaal niet toeristisch. U overnacht in een luxueuze suite met twee slaapkamers. Het is een aanrader om vanmiddag te gaan kajakken of om door Hopkins te fietsen.

Dag 15, Hopkins
Vandaag heeft u verschillende mogelijkheden qua activiteiten en excursies.

LeBeha Drumming Center
Hopkins wordt beschouwd als het cultureel centrum voor de Garifuna cultuur. Het is een aanrader om drumlessen te volgen bij het LaBeha Drumming Center, ten noorden van Hopkins.

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary
Zo is het mogelijk om vandaag te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Dit is het enige jaguar reservaat ter wereld. De kans om daadwerkelijk een jaguar te spotten is vrij klein, omdat de dieren vooral ’s nachts leven. Wel is het mogelijk om brulapen, agoeti’s en verschillende vogelsoorten te spotten. Het is ook nog mogelijk om hier te gaan tuben.

Kajakken Sittee River
Kajak door de mangrovebossen en wie weet spot u vogelsoorten als toekans, lepelaars en zilverreigers en dieren als krokodillen, zeekoeien en brulapen.

Mayflower Bocawina National Park
Op ongeveer twintig kilometer afstand van Hopkins ligt het Mayflower Bocawina National Park. Het park ligt naast het Sittee River Forest Reserve tussen de kust en het Maya gebergte in. Het nationale park heeft drie Maya ceremoniële vindplaatsen: Mayflower, T’au Witz en Maintzunum. Daarnaast heeft het park ook drie watervallen: Bocawina Falls, Three Sisters Falls en Antelope Falls. Spot wildlife als apen, miereneters en agoeti’s of zipline van boomtop naar boomtop.

Dag 16, Hopkins
Heerlijk nog een dag ontspannen aan het zwembad en het strand.

Dag 17, Vertrek
Vandaag wordt u naar het internationale vliegveld gebracht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Belize!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”