Combinatiereis Guatemala en Belize

U bent hier: Home » Combinatiereis Guatemala Belize

‘Koloniaal en cultureel Guatemala gecombineerd met de natuur en tropische stranden van Belize!’

Op zoek naar een reis met een combinatie van cultuur, natuur en tropische stranden? Maak dan een combinatiereis naar Guatemala en Belize! Tijdens deze 16-daagse reis door Guatemala en Belize maakt u kennis met de Maya cultuur en ongerepte natuur van Guatemala. In Belize ontdekt u de regenwouden, tropische stranden en bounty eilanden aan de kust.

Hoogtepunten van deze combinatiereis Guatemala en Belize:

Groene Vink Mayastad Tikal
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Beklim de Pacaya vulkaan
Groene Vink Kleurrijk en koloniaal Antigua
Groene Vink Tropische stranden en eilanden
Groene Vink Boottour over het meer van Atitlán

reiservaring guatemala
Lees hier hoe Esther en Jasper deze reis hebben beleefd!

Foto impressie

Overzicht

Route: Antigua – meer van Atitlán – Tikal – Macal rivier – Placencia
Dagen: 16 dagen / 15 nachten
Prijsindicatie: €2.250,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Gebieden tijdens deze combinatiereis Guatemala en Belize

Antigua

Antigua is één van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika. Fotograaf de ‘Arco de Santa Catalina’ met op de achtergrond de Agua vulkaan. Bezoek in de stad de vele kerken, kathedralen, ruïnes en markten. Vanuit Antigua kunt u ook tevens vulkanen beklimmen zoals de Pacaya of de Acatenango.

Lees in ons blog wat er allemaal te doen is in Antigua

Meer van Atitlán

Panajachel ligt aan het meer van Atitlán. Het is één van de mooiste meren ter wereld. Samen met een gids maakt u een boottour over het meer en bezoekt u ook verschillende dorpjes. Elk dorpje staat bekend om de eigen lokale tradities en gewoontes. U ontmoet de lokale bevolking en maakt kennis met de cultuur. Zo bezoekt u het hippie dorpje San Marcos, het dorpje San Juan (bekend om de textiel) en het grotere dorpje San Pedro. U overnacht in een hotel met uitzicht op het meer.

Chichicastenango

Wanneer u op donderdag of zondag in Guatemala bent, is het een aanrader om naar de grootste markt van Latijns-Amerika te gaan, namelijk de markt van Chichicastenango. Op de markt ziet u het echte lokale leven van Guatemala. Op de markt kunt u van alles kopen. Van groenten en fruit tot souvenirs en kleding.

Tikal

Een bezoek aan de eeuwenoude Mayastad Tikal mag uiteraard niet ontbreken. Dit is één van de hoogtepunten van deze reis. Samen met een gids reist u naar de Maya stad toe. De gids legt u alles uit over de geschiedenis en over de vele tempels en ruïnes die er te vinden zijn. Tikal was vroeger een van de grootste steden van de Maya’s. Tikal ligt midden in de jungle. Wellicht spot u ook de neusbeertjes en brulapen.

Macal rivier

Na Guatemala reist u verder naar Belize. De reis begint in een schitterende ecolodge midden in het regenwoud en aan de Macal rivier. ’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen! Vanuit het restaurant spot u de toekans! Bij de lodge kunt u tuben, kanoën, zwemmen, mountainbiken, hiken, kajakken..  Ook kunt u de wereldberoemde ATM tour doen, waarbij u door grotten kruipt op zoek naar Maya overblijfselen. In de omgeving van de lodge liggen ook de Maya ruïnes Caracol en Xunantunich.

Placencia

De reis door Guatemala en Belize sluit u af op het schiereiland Placencia. Perfect om de reis mee af sluiten! U overnacht in een schitterende cabaña aan het strand. Heerlijk bijkomen aan het strand, maar ook is het zeker de moeite waard om te gaan snorkelen of duiken. Wie weet spot u wel walvishaaien, zeekoeien, roggen, schildpadden en/of dolfijnen! Het barrier reef is prachtig! Tevens kunt u vanuit Placencia ook een tour boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River.

Vluchten

Er zijn helaas geen directe vluchten naar Guatemala. Onze aanbeveling is om met de KLM via Panama naar Guatemala te vliegen. Terug kunt u vanuit Belize via Panama of de Verenigde Staten naar Amsterdam reizen.

Vervoer

Al het vervoer is tijdens uw combinatiereis door Guatemala en Belize is geregeld. U reist met comfortabele shuttle busjes, privé transfers en per binnenlandse vlucht. Ter plekke kunt u prima zelf vervoer regelen zoals taxi’s, golfkarretjes of fietsen.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media