Combinatiereis Guatemala Belize2020-01-08T11:03:00+01:00

Combinatiereis Guatemala en Belize

U bent hier: Home » Combinatiereis Guatemala Belize

Op zoek naar een reis met een combinatie van cultuur, natuur en tropische stranden? Maak dan een combinatiereis Guatemala en Belize. Met deze 18-daagse reis maak je in Guatemala kennis met de koloniale stad Antigua, het meer van Atitlán, de stad Quetzaltenango en de eeuwenoude Mayastad Tikal. In Belize overnacht je midden in het ongerepte regenwoud bij de Macal rivier in het Cayo district. ’s Ochtends word je gewekt door de brulapen! De reis sluit je af aan de tropische stranden van Placencia.

‘Koloniaal en cultureel Guatemala gecombineerd met de natuur en tropische stranden van Belize!’

Hoogtepunten combinatiereis Guatemala en Belize:

oranje vinkMayastad Tikal
oranje vinkBeklim de Pacaya vulkaan
oranje vinkKleurrijk en koloniaal Antigua
oranje vinkBoottour over het meer van Atitlan
oranje vinkOngerepte regenwouden
oranje vinkTropische stranden en eilanden


Route: Antigua – Panajachel – Quetzaltenango – Flores – Tikal – San Ignacio – Placencia
Dagen: 18 dagen / 17 nachten
Prijsindicatie: €2.150,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en de reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.


Gebieden van de combinatiereis Guatemala en Belize

Antigua

Antigua is één van de mooiste koloniale steden van Midden-Amerika. Maak uiteraard een foto van de bekende ‘Arco de Santa Catalina’ met op de achtergrond de Agua vulkaan! Bezoek in de stad de vele kerken, kathedralen, ruïnes en markten bezoeken. Vanuit Antigua beklim je ook de Pacaya vulkaan!

guatemala belize antigua

Panajachel

Panajachel ligt aan het meer van Atitlán. Eén van de mooiste meren ter wereld. Je maakt samen met een gids een boottour over het meer en bezoekt ook verschillende dorpjes om het meer, waar je kennis maakt met de lokale tradities en gewoontes. Je ontmoet de lokale bevolking en maakt kennis met de cultuur. Zo bezoek je een dorpje dat bekend staat om de koffie, maar ook een dorpje waar je ziet hoe de klederdracht wordt gemaakt.

guatemala belize

Chichicastenango

Ben je op donderdag of zondag in Guatemala? Dan breng je ook een bezoek aan de grootste markt van Midden-Amerika, namelijk de markt van Chichicastenango. Op de markt leer je het echte lokale leven van Guatemala kennen. Op de markt kun je van alles kopen. Van groenten en fruit tot souvenirs en kippen.

guatemala belize chichicastenango

Quetzaltenango

Quetzaltenango is een leuk stadje gelegen tussen meerdere vulkanen in het zuidwesten van Guatemala. Vanuit de stad kun je vulkanen beklimmen en koffieplantages bezoeken. Samen met een gids breng je een bezoek de omliggende dorpen en bezoek je de warmwaterbaden Fuentes Georginas.

guatemala belize quetzaltenango

Flores

Flores is de perfecte uitvalsbasis om de Mayastad Tikal te bezoeken. Het is een leuk dorpje om door heen te lopen. Wandel langs de kleurrijke straatjes en doe een drankje met uitzicht op het meer.

guatemala belize flores

Tikal

Een bezoek aan de eeuwenoude Mayastad Tikal mag uiteraard niet ontbreken. Dit is één van de hoogtepunten van deze reis. Samen met een gids reis je naar de Maya stad toe. De gids zal je alles uitleggen over geschiedenis en over de vele tempels en ruïnes die er te vinden zijn. Tikal was vroeger een van de grootste steden van de Maya’s. Tikal ligt midden in de jungle! Wellicht spot je ook de neusbeertjes en brulapen.

guatemala belize tikal

San Ignacio

Na Guatemala reis je verder naar Belize. De reis begint in een schitterende ecolodge midden in het regenwoud en aan de Macal rivier. ’s Ochtends word je gewekt door de brulapen! En vanuit het restaurant spot je de toekans! Bij de lodge kun je kunt er tuben, kanoën, zwemmen, mountainbiken, hiken, kajakken..  Ook kun je de wereldberoemde ATM tour doen, waarbij je door grotten kruipt op zoek naar Maya overblijfselen. In de omgeving van de lodge liggen ook de Maya ruïnes Caracol en Xunantunich.

guatemala belize aap

Placencia

De reis door Guatemala en Belize sluit je af op het schiereiland Placencia. Perfect om de reis mee af sluiten! Je verblijft in een schitterende villa aan het strand. Je kunt deze dagen heerlijk bijkomen aan het strand, maar ook is het zeker de moeite waard om te gaan snorkelen of duiken. Wie weet spot je wel walvishaaien, zeekoeien, roggen, schildpadden en/of dolfijnen! Het barrier reef is prachtig! Tevens kun je vanuit Placencia ook een tour boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River.

guatemala belize placencia


Vervoer

Al het vervoer is tijdens je combinatiereis door Guatemala en Belize is geregeld! De reis in Guatemala is het eerste deel met shuttlebusjes. Vervolgens per binnenlandse vlucht naar Tikal en transfer naar Flores. In Belize word je met privé transfers naar de hotels gebracht. Aan het einde van de reis vlieg je per binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld van Belize. Ter plekke kun je prima zelf vervoer regelen zoals taxi’s, golfkarretjes of fietsen.


Fotogalerij

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest