Reisschema

Dag 1, Antigua
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Guatemala (exclusief). Bij aankomst wordt u door onze chauffeur opgehaald en in een klein uur rijden naar uw hotel in Antigua gebracht. Hier kunt u bijkomen van uitrusten van de vlucht. U overnacht in comfortabel hotel op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en restaurants.

Dag 2, Antigua
Na het ontbijt kunt u de kleurrijke stad Antigua verkennen. Wandel door de geplaveide straten langs de sfeervolle pleinen, kleurrijke gebouwen, barokke kerken en eeuwenoude ruïnes. Bekijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Antigua, de Arco de Santa Catalina. Geniet vanaf de Cerro de la Cruz van het uitzicht op de stad en de nabijgelegen Agua vulkaan.

Dag 3, Antigua
Vandaag wordt u opgehaald voor de beklimming van de Pacaya vulkaan. Allereerst wandelt u door de natuur omhoog en worden er verschillende tussenstops gemaakt bij uitzichtpunten. Uiteindelijk komt u uit bij het zwarte vulkanische zand. De grond boven de vulkaan is erg warm. Er wordt een tussenstop gemaakt om uit te rusten en natuurlijk om marshmallows te roosteren. Het is in principe geen zware wandeling, maar mocht u onderweg hulp willen, dan staat paarden tot uw beschikking. Eenmaal bij de top heeft u een schitterend uitzicht! Soms is het zelfs mogelijk om lava uit de vulkaan te zien spuwen.

Dag 4, Panajachel
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar uw hotel in Panajachel gebracht. Onderweg bezoekt u nog de markt van Chichicastenango (indien donderdag/zondag).  Hier vindt wekelijks een van de grootste markten van Midden-Amerika plaats. Het is de ideale plek om souvenirs als kleden, tassen en sjaals te kopen. Na uw bezoek reist u verder naar Panajachel. Dit dorp ligt aan Lake Atitlán, één van ’s werelds mooiste meren. Het meer wordt omringd door inheemse dorpen en vulkanen. U overnacht in een comfortabel hotel aan het meer en op loopafstand van het dorp.

Dag 5, Panajchel
Vandaag maakt u samen met een lokale gids een boottocht over Lake Atitlán. Onderweg geniet u van panoramische uitzichten op de vulkanen en de dorpen. Na de boottocht bezoekt u een aantal van deze omliggende dorpen langs het meer. Elk dorp heeft eigen gebruiken en tradities. Waar het ene dorp bekend staat om de klederdracht en textiel, staat het andere dorp bekend om de koffie en de lokale markt. Het is een unieke manier om een kijkje te nemen in het lokale leven in Guatemala. Na de tour kunt u nog wandelen over de kleurrijke markt van Panajachel en vervolgens per tuktuk terugreizen naar uw hotel.

Dag 6, Antigua
’s Ochtends kunt u nog gaan kajakken over het meer of een bezoek brengen aan het natuurreservaat dichtbij het dorp. Hier kunt u ziplinen en wandelen over hangbruggen. Onderweg heeft u de kans om apen en neusberen te spotten. Aan het begin van de middag wordt u opgehaald en in ongeveer twee en een half uur rijden naar uw hotel in Antigua gebracht. Geniet ’s avonds nog van de sfeervolle stad en doe een drankje in een van de sfeervolle restaurants.

Dag 7, Tikal
Vandaag wordt u opgehaald en naar het internationale vliegveld in Guatemala City gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Flores, ongeveer een uur vliegen. Bij aankomst staat een chauffeur klaar die u naar uw hotel brengt, ongeveer anderhalf uur rijden. U overnacht in een comfortabel hotel op loopafstand van het Nationaal Park Tikal. De bungalow waar u overnacht ligt midden in het ongerepte regenwoud. U kunt hier wildlife spotten als toekans, brulapen, neusberen en oropendola’s.

Dag 8, Tikal
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de tropische vogels. Na het ontbijt kunt u de eeuwenoude Mayastad Tikal bezoeken. Wandel op eigen gelegenheid door het park of ga samen met een lokale gids.  Tikal was vroeger een van de grootste steden van de Maya’s. Ontdek de geschiedenis van de tempels en ruïnes en beklim enkele ruïnes voor een panoramisch uitzicht over het regenwoud.

Tip: Het is ook mogelijk om Tikal met zonsopgang te bezoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 9 t/m 11, Macal rivier
Na Tikal reist u per privé transfer naar de grens met Belize. Na de grensovergang staat er een chauffeur klaar die u naar de lodge in Belize brengt. Onderweg is het mogelijk om eventueel een tussenstop te maken bij de Mayaruïne Xunantunich. Eenmaal bij de lodge kunt u ontspannen en genieten van de omgeving. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud en aan de Macal rivier. Er vliegen vaak kleurrijke vogels zoals toekans en aracari’s voorbij en er zijn vaak leguanen en apen te spotten.

Activiteiten bij de lodge en in de omgeving:

 • Tuben over de rivier
 • Hikes door het regenwoud
 • Paardrijden door de natuur
 • Kanoën over de Macal rivier
 • Vogeltours met een lokale gids
 • Mayaruïnes Caracol, Xunantunich of Cahal Pech ontdekken
 • ATM tour (kruipen door grotten, op zoek naar offers van Maya’s)

Dag 12 t/m 15, Placencia
Uw rondreis sluit u af op het schiereiland Placencia, gelegen in het zuiden van Belize. Het is de ideale plek om uw reis te eindigen. U overnacht in een luxueuze beach cabaña op loopafstand van de side walk in Placencia. Hieraan liggen vele kraampjes en sfeervolle restaurantjes. Geniet de laatste dagen van uw reis aan het strand en aan het zwembad. Er is in en rondom Placencia genoeg te beleven. De onderwaterwereld rondom eilanden als Silk Caye en Laughing Bird Caye is schitterend en bestaat uit kleurrijke vissen, haaien, roggen en zeeschildpadden. In het juiste seizoen is het ook mogelijk om te duiken met walvishaaien.

Activiteiten in en rondom Placencia:

 • Duiken en snorkelen in het barrièrerif
 • Boottocht maken over de Monkey River
 • Per golfkar of fiets het schiereiland verkennen
 • Kajakken op de Placencia Lagoon
 • Ontspannen op bounty eilanden zoals Ranguana Caye

Dag 16, Vertrek
’s Ochtends nog heerlijk ontbijten in een van de sfeervolle restaurants van Placencia. Hierna wordt u naar het lokale vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Belize City. Het is een mooie vlucht over de kust en het binnenland van Belize. In Belize City vertrekt vervolgens uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala en Belize!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!