Reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Guatemala Belize » Reisschema

Dag 1, Antigua
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Guatemala (exclusief). Bij aankomst wordt u door een vertegenwoordiger van Unico Travel opgehaald en in een klein uur rijden naar uw hotel in Antigua gebracht. Hier kunt u bijkomen van uitrusten van de vlucht. U overnacht in comfortabel hotel op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en restaurants.

Dag 2, Antigua
Na het ontbijt kunt u de kleurrijke stad Antigua verkennen. Wandel door de geplaveide straten langs de sfeervolle pleinen, kleurrijke gebouwen, barokke kerken en eeuwenoude ruïnes. Bekijk de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Antigua, de Arco de Santa Catalina. Geniet vanaf de Cerro de la Cruz van het uitzicht op de stad en de nabijgelegen Agua vulkaan.

Dag 3, Antigua
Vandaag wordt u opgehaald voor de beklimming van de Pacaya vulkaan. Allereerst wandelt u door de natuur omhoog en worden er verschillende stops gemakat bij uitzichtpunten. Uiteindelijk komt u uit bij het zwarte vulkanische zand. De grond boven de vulkaan is erg warm. Er wordt een tussenstop gemaakt om uit te rusten en natuurlijk om marshmallows te roosteren. Het is in principe geen zware wandeling, maar mocht u onderweg hulp willen, dan staat paarden tot uw beschikking. Eenmaal bij de top heeft u een schitterend uitzicht! Soms is het zelfs mogelijk om lava uit de vulkaan te zien spuwen.

Dag 4, Panajachel
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar uw hotel in Panajachel gebracht. Onderweg bezoekt u nog de markt van Chichicastenango (indien donderdag/zondag).  Het is één van de grootste markten van Midden-Amerika. Na uw bezoek reist u verder naar Panajachel. Dit dorp ligt aan het Meer van Atitlán, één van ’s werelds mooiste meren. Het meer wordt omringd door inheemse dorpen en vulkanen. U overnacht in een comfortabel hotel aan het meer en op loopafstand van het dorp.

Dag 5, Panajchel
Vandaag maakt u samen met een gids een boottocht over het Meer van Atitlán. Onderweg geniet u van mooie uitzichten op de vulkanen. Na de boottocht bezoekt u een aantal omliggende dorpen langs het meer. Elk dorp heeft eigen gebruiken en tradities. Waar het ene dorp bekend staat om de klederdracht en textiel, staat het andere dorp bekend om de koffie en de lokale markt. Dit is een leuke en unieke manier om kennis te maken met het lokale leven in Guatemala.

Dag 6, Antigua
’s Ochtends kunt u nog gaan kajakken over het meer of een bezoek brengen aan het natuurreservaat dichtbij het dorp. Hier kunt u wandelen over hangbruggen en heeft u nog de kans om apen en neusberen te zien. Hierna wordt u opgehaald en terug naar Antigua gebracht.

Dag 7, Tikal
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld in Guatemala City gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar Flores. In Flores staat een chauffeur klaar die u naar de lodge nabij het Nationaal Park Tikal brengt. U overnacht in een bungalow midden in het ongerepte regenwoud.

Dag 8, Tikal
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen en de tropische vogels. Na het ontbijt kunt u de eeuwenoude Mayastad Tikal bezoeken. U kunt op eigen gelegenheid door het park wandelen of samen met een gids. Tikal is één van de hoogtepunten van uw reis. De stad was vroeger één van de grootste steden van de Maya’s.

Tip: Het is ook mogelijk om Tikal met zonsopgang te bezoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 9 t/m 11, Macal rivier
Vandaag wordt u naar de grens met Belize gebracht. Na de grensovergang staat een chauffeur op u te wachten die u naar de lodge brengt. U overnacht in een schitterende ecolodge midden in het ongerepte regenwoud en aan de Macal rivier. Rondom de lodge zijn talloze vogels te spotten zoals toekans en aracari’s. Er zijn vele activiteiten te beleven. Ga tuben over de rivier, maak een kanotocht of hike door het regenwoud. Ook is het een aanrader om de ATM tour te doen, waarbij u door grotten kruipt en zwemt op zoek naar overblijfselen en offers van de Maya’s. Interesse in de Mayageschiedenis? Ontdek dan ook de ruïnes Caracol, Xunantunich en Cahal Pech.

Dag 12 t/m 15, Placencia
Uw rondreis door Guatemala en Belize sluit u af op het schiereiland Placencia. Het is de ideale plek om uw reis te eindigen. U overnacht in een beach cabaña op loopafstand van de side walk in Placencia. Hier vindt u vele kraampjes en sfeervolle restaurantjes. Maak vanuit Placencia schitterende duik- of snorkeltours naar het barrière rif naar plekken als South Water Caye of Laughing Bird Caye. Zwem hier langs het kleurrijke koraal met kleurrijke vissen, haaien, roggen en zeeschildpadden. In het juiste seizoen is het ook mogelijk om te duiken met walvishaaien. Maak verder een dagtocht naar een bounty eiland of maak een boottocht over de Monkey River waar u de kans heeft om zeekoeien te spotten. Er is veel te beleven in deze schitterende omgeving.

Dag 16, Vertrek
’s Ochtends nog heerlijk ontbijten in één van de sfeervolle restaurantjes in Placencia. Hierna wordt u naar het lokale vliegveld gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala en Belize!

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!