Uitgebreid reisschema2019-03-06T12:08:56+01:00

Uitgebreid reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Guatemala Belize » Uitgebreid reisschema

Dag 1, Aankomst Guatemala
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar Antigua gebracht. Het is ongeveer drie kwartier rijden. Bij aankomst kunnen jullie bijkomen van de vlucht.

Dag 2, Antigua
’s Ochtends staat de stadstour door Antigua op het programma. De gids zal je alles over deze koloniale stad vertellen. Je bezoekt kerken, kathedralen, oude ruïnes, een markt en het centrale plein. Na de tour kun je zelf nog de omgeving verkennen en de sfeer van Antigua proeven!

Dag 3, Antigua
In de ochtend kun je vanaf het uitzichtpunt Cerro de la Cruz genieten van een schitterend uitzicht over Antigua en de Agua vulkaan! Hierna kun je nog de lokale markt bezoeken en souvenirtjes kopen. In de middag word je opgehaald en ga je de Pacaya vulkaan beklimmen. De tour naar de vulkaan begint door bossen en vervolgens wandel je over zwart vulkanisch zand. De grond boven de vulkaan is erg warm, waardoor je marshmallows kunt roosteren! Eenmaal vlakbij de top heb je een schitterend uitzicht!

Dag 4, Panajachel
In de ochtend word je opgehaald en naar Panajachel gebracht. Onderweg wordt er nog bij de Chichicastenango markt gestopt (indien zondag/donderdag). Dit is de grootste markt van Midden-Amerika. Na een bezoekje aan de markt reis je verder naar Panajachel. Dit dorp ligt aan het meer van Atitlán. Geniet van de prachtige uitzichten over het meer en de vulkaan. Een aanrader is om te gaan kajakken over het meer.

Dag 5, Panajchel
Vandaag maak je samen met gids een boottour over het meer van Atitlán. Onderweg kun je genieten van mooie uitzichten. Na de boottour breng je een bezoek aan een aantal omliggende dorpen langs het meer. Het ene dorpje staat bekend om de klederdracht, het andere dorpje om de markt en de koffie. Een leuke manier om kennis te maken met het lokale leven van Guatemala!

Dag 6, Quetzaltenango
Vandaag word je opgehaald en naar Quetzaltenango gebracht. Een leuk stadje gelegen in de vallei. Het stadje wordt omringd door vulkanen. In de omgeving kun je vulkanen beklimmen, koffieplantages bezoeken en ook kun je de lokale markt bezoeken.

Dag 7, Quetzaltenango
Vandaag breng je samen met gids een bezoek aan de omliggende dorpen. Je bezoekt de inheemse dorpjes en leert alles over de cultuur en de geschiedenis. Na de tour kun je ontspannen in de heetwaterbaden met uitzicht over het regenwoud!

Dag 8, Antigua
Vandaag reis je weer terug naar Antigua. Hier kun je aan het einde van de middag nog ontspannen in het park en ’s avonds in een van de vele restaurantjes eten.

Dag 9, Flores
Vandaag reis je per binnenlandse vlucht naar Flores. Flores ligt aan het meer en het is erg leuk om door het kleurrijke dorpje heen te lopen! Er hangt een gezellige sfeer.

Dag 10, Flores/Tikal
Vandaag bezoek je de eeuwenoude Mayastad Tikal. Een van de hoogtepunten van de reis! Tikal was vroeger een van de grootste steden van de Maya’s. Tijdens de tour zie je vaak ook nog apen en neusberen in de jungle!

Dag 11 t/m 13, San Ignacio
Vandaag word je naar de grens met Belize gebracht en vervolgens naar de lodge midden in de jungle! De komende dagen kun je hiken door de natuur, zwemmen, tuben, kanoën, mountainbiken.. Het is een schitterende omgeving! Er komen hier ook veel vogelsoorten voor zoals toekans! Vanuit de lodge kun je ook de wereldberoemde ATM Tour doen of de Maya ruïnes Xunantunich of Caracol bezoeken.

Dag 14 t/m 17, Placencia
De reis afsluiten aan tropische stranden, dat doe je in Placencia. Je overnacht in een villa aan het strand. Heerlijk ontspannen aan het strand, duiken, of snorkelen. Je komt er helemaal tot rust! Ontdek het barrière rif van Belize en ga snorkelen met zeekoeien, walvishaaien, roggen en schildpadden. Je kunt ook tours boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River of een boottour naar tropische eilandjes.

Dag 18, Vertrek
Vandaag vertrekt de binnenlandse vlucht van Placencia naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kun je nagenieten van een schitterende reis door Guatemala en Belize!

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest