Reisschema

U bent hier: Home » Combinatiereis Guatemala Belize » Reisschema

Dag 1, Aankomst Guatemala
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Guatemala (exclusief). Bij aankomst wordt u opgehaald en in ongeveer drie kwartier rijden naar Antigua gebracht. Eenmaal bij uw hotel kunt u bijkomen en uitrusten van de vlucht.

Dag 2, Antigua
’s Ochtends kunt u Antigua verkennen. Wandel langs de vele kerken, kathedralen, ruïnes, markten, pleinen en parken. Bezoek ook zeker het uitzichtpunt Cerro de la Cruz en geniet hier van een schitterend uitzicht over Antigua en de Agua vulkaan!

Dag 3, Antigua
Vandaag beklimt u de Pacaya vulkaan. Wandel door de natuur en over zwart vulkanisch zand. De grond boven de vulkaan is erg warm. U kunt er zelfs marshmallows roosteren. Eenmaal bij de top heeft u een schitterend uitzicht!

Dag 4, Panajachel
’s Ochtends wordt u opgehaald en naar uw hotel in Panajachel gebracht. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt bij de markt in Chichicastenango. Deze markt vindt iedere donderdag en zondag plaats. Deze markt is de grootste van Midden-Amerika. Na uw bezoek aan de markt reist u verder naar Panajachel. Dit dorp ligt aan het meer van Atitlán. Geniet van de prachtige uitzichten over het meer en de vulkanen. Een aanrader is om te gaan kajakken over het meer.

Dag 5, Panajchel
Vandaag maakt u samen me eent gids een boottour over het meer van Atitlán. Onderweg genieten van mooie uitzichten. Na de boottour bezoekt u een aantal omliggende dorpen langs het meer. Elk dorpje heeft eigen tradities. Het ene dorpje staat bekend om de klederdracht, het andere dorpje om de markt en de koffie. Een leuke manier om kennis te maken met het lokale leven van Guatemala!

Dag 6, Antigua
’s Ochtends kunt u nog gaan kajakken over het meer of een bezoek brengen aan het natuurreservaat dichtbij het dorpje. Hierna reist u weer terug naar Antigua. Geniet nog van de sfeer van Antigua.

Dag 7, Tikal
Vandaag reist u per binnenlandse vlucht naar Flores. In Flores wordt u opgehaald en naar de jungle lodge gebracht bij het Nationaal Park Tikal. Hier kunt u ’s middags nog een duik nemen in het zwembad en genieten van de omgeving. Er slingeren vaak apen voorbij.

Dag 8, Tikal
’s Ochtends wordt u gewekt door het geluid van de brulapen! Na het ontbijt kunt u de eeuwenoude Mayastad Tikal bezoeken. Tikal is één van de hoogtepunten van de reis. Tikal was vroeger een van de grootste steden van de Maya’s.

Tip: Het is ook mogelijk om met zonsopgang Tikal te bezoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 9 t/m 11, Macal rivier
Vandaag wordt u naar de grens met Belize gebracht en vervolgens naar een schitterende ecolodge midden in het ongerepte regenwoud. De lodge ligt aan de Macal rivier. De komende dagen kunt u mooie hikes maken door de natuur, tuben over de rivier, kanoën en mountainbiken. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de lodge de beroemde ATM Tour doen. Hierbij kruipt u door de grotten heen en eindigt u bij Maya overblijfselen. U kunt ook vanuit de lodge de Maya ruïnes Xunantunich of Caracol bezoeken. Geniet verder van het uitzicht bij de lodge. U kunt er dieren spotten als brulapen, toekans, leguanen en kolibries.

Dag 12 t/m 15, Placencia
U sluit de reis af op het schiereiland Placencia. U overnacht in een schitterende bungalow aan het strand. De komende dagen kunt u heerlijk ontspannen aan het strand of aan het zwembad. Het is ook een aanrader om te gaan snorkelen of duiken bij bijvoorbeeld Silk Caye of Laughing Bird Caye. Ontdek het barrière rif van Belize en spot zeekoeien, walvishaaien, roggen en schildpadden. Vanuit Placencia kunt u ook tours boeken naar bijvoorbeeld de Monkey River of het Jaguar natuurreservaat.

Dag 16, Vertrek
Vandaag vertrekt de binnenlandse vlucht van Placencia naar het internationale vliegveld. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Guatemala en Belize!

Reisvoorstel aanvragen