Belize Hoogtepunten

Home » Belize Hoogtepunten

Ontdek tijdens deze reis de hoogtepunten van Belize, waaronder de ongerepte regenwouden, idyllische eilanden, eeuwenoude Mayaruïnes en de betoverende onderwaterwereld. Het is de ideale combinatie tussen natuur, cultuur en avontuur. Begin uw reis ontspannen op het Caribische eiland Caye Caulker en spot brulapen en toekans in de jungle van Lamanai. Ontdek het ongerepte regenwoud aan de Macal rivier en eindig uw reis in een luxueuze beach cabaña op het schiereiland Placencia. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Caye Caulker – Lamanai – Macal rivier – Placencia.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: € 2.950,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

reiservaring belize heidy
Ontdek hoe Heidy deze reis heeft ervaren

Hoogtepunten van deze reis:

Groene Vink Begin en eindig op een tropisch eiland
Groene Vink Eeuwenoude Mayaruïnes
Groene Vink Bungalow in het tropisch regenwoud
Groene Vink Brulapen, toekans, kikkers & leguanen
Groene Vink Snorkelen met walvishaaien, zeekoeien & schildpadden

Belize reizen redenen

Foto impressie

Gebieden van deze Belize Hoogtepunten Reis

Caye Caulker

Caye Caulker is een klein eiland voor de kust van Belize en per watertaxi of vliegtuig te bereiken. Het eiland staat bekend om de laidback sfeer. Het motto van het eiland is dan ook ‘Go Slow’. Ontdek allereerst het eiland met wuivende palmbomen aan een kristalheldere zee. Wandel langs de gekleurde huizen, restaurants en kraampjes. Ontdek daarnaast de onderwaterwereld van bijvoorbeeld Shark Ray Alley, Hol Chan Marine Reserve en ten slotte de wereldberoemde The Great Blue Hole. Unico Travel raadt aan om na de internationale vlucht enkele dagen op dit eiland te overnachten om de reis ontspannen te beginnen.

Tip! Maak een onvergetelijke helikoptervlucht over The Great Blue Hole.

Lamanai

Midden in het ongerepte regenwoud ligt de Mayastad Lamanai. Vanuit Belize City reist u allereerst naar het dorp Orange Walk. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar Lamanai. Onderweg heeft u de kans om krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud. ’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en het geluid van tropische vogels.

Het is een schitterende plek midden in de natuur. Samen met een professionele gids kunt u de ruïnes ontdekken. Daarnaast is het ook een aanrader om ’s avonds door het regenwoud te wandelen en op zoek te gaan naar nachtdieren zoals uilen en pijlgifkikkers. Een unieke ervaring tijdens deze Belize Hoogtepunten reis.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Macal rivier

De Macal rivier stroomt door het binnenland van Belize en wordt omgeven door ongerepte regenwouden. Er leven veel verschillende soorten vogels, waaronder toekans en aracari’s. Spot daarnaast ook wildlife als leguanen, neusberen en brulapen. De omgeving leent zich daarnaast uitstekend voor avontuurlijke en culturele activiteiten. Ontdek in de eerste plaats de nabijgelegen Mayasteden zoals Caracol, Xunantunich en Cahal Pech. In de tweede plaats is het een aanrader om de ATM tour te doen Hierbij zwemt en klimt u samen met een professionele gids door grotten heen. Aan het einde van de tour treft u overblijfselen en offers van de Maya’s.

U overnacht bij een ecolodge gelegen aan de Macal rivier. De lodge biedt uitzicht op de kliffen, het ongerepte regenwoud en de rivier. Ervaar daarnaast sportieve activiteiten zoals tuben, hiken, paardrijden en mountainbiken of ga met een gids op pad in de omgeving.

Tip! Vanuit Belize ontdekt u via Unico Travel ook de Mayastad Tikal in Guatemala, gelegen op slechts anderhalf uur rijden.

Placencia

De laatste vier dagen van deze reis langs de hoogtepunten van Belize sluit u af op het schiereiland Placencia. Het centrum van Placencia bestaat uit sfeervolle restaurantjes, barretjes en kraampjes, gelegen aan een tropisch strand. Er hangt een ontspannen Caribische sfeer. Het is mogelijk om op zee te suppen of kajakken.

Daarnaast is het een aanrader om te gaan snorkelen of duiken in het barrièrerif met roggen, haaien en tropische vissen. Verder is het een aanrader om een boottocht te maken over de Monkey River of om te wandelen en tuben in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve.

U overnacht in een luxueuze beach cabaña met een unieke inrichting.

– Ontdek meer in Elise’s reisverslag van Belize of de reiservaringen van onze reizigers –

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Extra informatie en tips voor deze Belize Hoogtepunten Reis

Het bijzondere aan deze Belize Hoogtepunten reis is allereerst dat het de ideale combinatie is tussen cultuur, natuur en tropische stranden. Daarnaast zijn de reisafstanden vrij kort, waardoor u niet telkens veel hoeft te reizen maar echt kunt genieten van uw reis.

U begint de reis ook ontspannen op een tropisch eiland en u sluit de reis af op het schiereiland Placencia. Ook is Belize nog relatief onbekend als reisbestemming, waardoor veel plekken nog geheel authentiek en ongerept zijn.
Er zijn momenteel nog geen rechtstreekse vluchten naar Belize. Op de heenreis vliegt u eerst van Amsterdam naar Houston/Atlanta/Panama-Stad waar u ook overnacht. De volgende dag vliegt u rechtstreeks naar Belize. Op de terugreis is het mogelijk om (zonder overnachting) weer via de Verenigde Staten of Panama terug te vliegen naar Amsterdam. Het is ook mogelijk om een stop-over te maken in New York City. Luchtvaartmaatschappijen die naar Belize vliegen zijn Delta Airlines, United Airlines, KLM en American Airlines. Ook is het mogelijk om vanuit Amsterdam naar Cancun te vliegen en vervolgens met Tropic Air naar Belize City te vliegen.
Al het vervoer is tijdens deze reis voor u geregeld. Aan het begin van de reis wordt u op het vliegveld opgehaald en naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Hier stapt u aan boord van de watertaxi en vaart u naar het eiland Caye Caulker toe.

Na uw verblijf op Caye Caulker reist u per watertaxi terug naar Belize City en vervolgens reist u per shuttlebus naar Orange Walk. Hier stapt u aan boord van de boot die u over de New River naar de lodge in Lamanai brengt. Onderweg heeft u de kans om apen voorbij te zien slingeren, krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen.

Na uw verblijf op Lamanai reist u per privé transfer door naar een schitterende ecolodge aan de Macal rivier. Ter plekke kunt u verschillende tours reserveren waar het vervoer bij inbegrepen is. Per privé transfer reist u vervolgens verder naar het schiereiland Placencia. Hier verblijft u vier dagen aan het strand en in het sfeervolle centrum. In Placencia is het een aanrader om een fiets te huren om de omgeving te verkennen.

Per binnenlandse vlucht vliegt u vervolgens weer terug naar het internationale vliegveld nabij Belize City.
Belize heeft het tweede grootste koraalrif ter wereld en is daarom een waar duikparadijs. Unico Travel werkt samen met professionele duikscholen. Ook is het mogelijk om uw PADI te behalen in Belize. Unico Travel raadt aan om het theorie examen in Nederland te halen en de praktijkexamens in Belize te doen.

Twee mooie plekken om te duiken zijn bijvoorbeeld Silk Cayes en Laughing Bird Caye. Barbara van Unico Travel heeft hier zelf ook gedoken. Tijdens het duiken ziet u veel koraal, zeeschildpadden en uiteraard ontzettend veel kleurrijke en tropische vissen. Ook heb ik veel haaien en roggen tijdens mijn duiken gezien. Voor ervaren duikers is het een unieke ervaring om te gaan duiken bij The Great Blue Hole.

- Lees meer in ons reisblog over duiken in Belize -
In principe kunt u deze reis het gehele jaar door maken. De beste reistijd voor Belize zijn de maanden december t/m april. In deze maanden valt er relatief weinig neerslag. De temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden. Van maart t/m juni heeft u nog de kans om met walvishaaien te duiken.

De maanden mei t/m augustus zijn vooral overgangsmaanden. Over het algemeen is het dan ook prima om naar Belize te reizen. Het kan wel zijn dat er aan het einde van de dag soms wat meer regen valt. In september, oktober en november is het weer wisselvalliger. Er is meer kans op neerslag, maar het klimaat schuift de laatste jaren erg op door de klimaatverandering.

Jasper en Esther hebben in september 2019 via Unico Travel een unieke reis door Belize en Guatemala gemaakt. Zij hadden tijdens hun reis ideaal weer met weinig regen. Lees hier hun reiservaring.