Belize Hoogtepunten

U bent hier: Home » Belize Hoogtepunten

Ontdek tijdens deze reis de ongerepte regenwouden, idyllische eilanden, eeuwenoude Mayaruïnes en de betoverende onderwaterwereld. De ideale combinatie van natuur, cultuur en avontuur. Begin de reis ontspannen op het Caribische eiland Ambergris Caye, spot krokodillen, brulapen en toekans tijdens uw verblijf in een jungle lodge nabij de ruïnes van Lamanai. Reis verder naar het ongerepte regenwoud aan de Macal rivier en sluit uw reis af in een luxueuze beach cabaña op het schiereiland Placencia. Meer weten? Lees het reisschema of vraag een uitgebreid reisvoorstel aan.

Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.

Route: Ambergris Caye – Lamanai – San Ignacio – Placencia.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: €2.000,- per persoon (excl. internationale vlucht).
Indien gewenst kan Unico Travel de internationale vluchten voor u boeken. Voor advies, neem contact op.

reiservaring belize heidy
Ontdek hier hoe Heidy deze reis heeft ervaren

Hoogtepunten van deze Belize Hoogtepunten reis:

Groene Vink Begin en eindig op een tropisch eiland
Groene Vink Bezoek eeuwenoude Mayaruïnes
Groene Vink Overnacht midden in het regenwoud
Groene Vink Spot krokodillen, brulapen, toekans en leguanen
Groene Vink Ervaar de onderwaterwereld met o.a. walvishaaien, zeekoeien en schildpadden

Belize reizen redenen

Foto impressie

Gebieden van deze Belize Hoogtepunten reis

Ambergris Caye

Ambergris Caye wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, bekend van het liedje van Madonna. Verken het eiland per fiets of in een golfkar en ervaar de Caribische laidback sfeer. Vanuit Ambergris Caye kunt u snorkelen en duiken bij het op één na grootste barrièrerif ter wereld. De meest unieke duikplek is de wereldberoemde The Great Blue Hole. Zwem langs het kleurrijke koraal, roggen, (walvis)haaien, schildpadden en tropische vissen. Snorkel bij Hol Chan Marine en Shark Ray Alley tussen verpleegsterhaaien. Ambergris Caye is de ideale plek om uw reis ontspannen te beginnen.

                                                                               Fotocredits: Belize Tourism Board

Lamanai

Midden in het ongerepte regenwoud liggen de eeuwenoude Mayaruïnes van Lamanai. Vanuit Belize City reist u naar het dorp Orange Walk. Hier stapt u op de boot en vaart u over de New River naar Lamanai. Onderweg heeft u de kans om krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud. ’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en de geluiden van tropische vogels. Het is een schitterende plek midden in de natuur. Samen met een professionele gids kunt u de ruïnes ontdekken. Daarnaast is het ook een aanrader om ’s avonds door het regenwoud te wandelen en op zoek te gaan naar nachtdieren zoals uilen en pijlgifkikkers. Een unieke ervaring tijdens deze Belize Hoogtepunten reis.

Omgeving San Ignacio/Macal rivier

Allereerst is San Ignacio een dorp in het westen van Belize. Het dorp ligt aan de Macal rivier. De rivier wordt omgeven door ongerepte regenwouden, waar veel wildlife voorkomt. U overnacht in een schitterende ecolodge aan de rivier. De lodge biedt uitzicht op de kliffen, het ongerepte regenwoud en de rivier. Ervaar daarnaast activiteiten zoals tuben, hiken en mountainbiken. Er leven ook veel verschillende soorten vogels in het regenwoud. Andere dieren die u er kunt spotten zijn onder andere leguanen en brulapen.

Ook kunt u in de omgeving diverse activiteiten ondernemen. Ontdek in de eerste plaats de nabijgelegen Mayasteden zoals Caracol, Xunantunich en Cahal Pech. Daarnaast is het slechts anderhalf uur rijden naar de klassieke Mayastad Tikal in Guatemala. In de tweede plaats is het leuk om de ATM tour te doen. Hierbij zwemt en klimt u namelijk samen met een gids door grotten heen. Ten slotte komt u aan het einde van de tour uit op de plek waar u overblijfselen van de Maya’s kunt zien. Een unieke mogelijkheid tijdens deze Belize Hoogtepunten reis.

Placencia

De laatste vier dagen van deze Belize Hoogtepunten Reis sluit u af op het schiereiland Placencia. U overnacht in een luxueuze beach cabaña, zodat u heerlijk tot rust kunt komen. Er hangt daarnaast een ontspannen Caribische sfeer. Alles mag en niets hoeft. Geniet allereerst aan het strand en aan het zwembad. Daarnaast is het een aanrader om te gaan snorkelen of duiken rondom één van de vele eilandjes bij het barrièrerif. Ook is het leuk om een boottocht te maken over de Monkey River of om te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve.

– Lees ook Elise’s reisverslag van Belize of de reiservaringen van onze reizigers –

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Extra informatie en tips voor deze Belize Hoogtepunten reis

Het bijzondere aan deze Belize Hoogtepunten reis is dat het de ideale combinatie is tussen cultuur, natuur en tropische stranden. Daarnaast zijn de reisafstanden vrij kort, waardoor u niet telkens veel hoeft te reizen maar echt kunt genieten van uw reis. U begint de reis ook ontspannen op een tropisch eiland en u sluit de reis af op het schiereiland Placencia. Ook is Belize nog relatief onbekend als reisbestemming, waardoor veel plekken nog geheel authentiek en ongerept zijn.
Er zijn momenteel nog geen rechtstreekse vluchten naar Belize. Op de heenreis vliegt u eerst van Amsterdam naar Houston/Atlanta/Panama-Stad waar u ook overnacht. De volgende dag vliegt u rechtstreeks naar Belize. Op de terugreis is het mogelijk om (zonder overnachting) weer via de Verenigde Staten of Panama terug te vliegen naar Amsterdam.

Het is ook mogelijk om een stop-over te maken in New York City. Luchtvaartmaatschappijen die naar Belize vliegen zijn Delta Airlines, United Airlines, KLM en American Airlines. Ook is het mogelijk om vanuit Amsterdam naar Cancun te vliegen en vervolgens met Tropic Air naar Belize City te vliegen.
Belize heeft het tweede grootste koraalrif ter wereld en is daarom een waar duikparadijs. Unico Travel werkt samen met professionele duikscholen. Ook is het mogelijk om uw PADI te behalen in Belize. Unico Travel raadt aan om het theorie examen in Nederland te halen en de praktijkexamens in Belize te doen. Twee mooie plekken om te duiken zijn bijvoorbeeld Silk Cayes en Laughing Bird Caye. Barbara van Unico Travel heeft hier zelf ook gedoken. Tijdens het duiken ziet u veel koraal, zeeschildpadden en uiteraard ontzettend veel kleurrijke en tropische vissen. Ook heb ik veel haaien en roggen tijdens mijn duiken gezien. Voor ervaren duikers is het een unieke ervaring om te gaan duiken bij The Great Blue Hole. - Lees meer in ons reisblog over het duiken in Belize -
Al het vervoer is tijdens deze reis voor u geregeld. Aan het begin van de reis wordt u op het vliegveld opgehaald en naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Hier stapt u aan boord van de watertaxi en vaart u naar het eiland Ambergris Caye toe. Op het eiland is het een aanrader om een golfkar te huren en het eiland te verkennen. Na uw verblijf op Ambergris Caye reist u per watertaxi terug naar Belize City en vervolgens reist u per shuttlebus naar Orange Walk. Hier stapt u aan boord van de boot die u over de New River naar de lodge in Lamanai brengt. Onderweg heeft u de kans om apen voorbij te zien slingeren, krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen. Na uw verblijf op Lamanai reist u per privé transfer door naar een schitterende ecolodge aan de Macal rivier. Ter plekke kunt u verschillende tours reserveren waar het vervoer bij inbegrepen is. Per privé transfer reist u vervolgens verder naar het schiereiland Placencia. Hier verblijft u vier dagen aan het strand en in het sfeervolle centrum. In Placencia is het een aanrader om een fiets te huren om de omgeving te verkennen. Per binnenlandse vlucht vliegt u vervolgens weer terug naar het internationale vliegveld nabij Belize City.
In principe kunt u deze reis het gehele jaar door maken. De beste reistijd voor Belize zijn de maanden december t/m april. In deze maanden valt er relatief weinig neerslag. De temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden. Van maart t/m juni heeft u nog de kans om met walvishaaien te duiken. De maanden mei t/m augustus zijn vooral overgangsmaanden. Over het algemeen is het dan ook prima om naar Belize te reizen. Het kan wel zijn dat er aan het einde van de dag soms wat meer regen valt. In september, oktober en november is het weer wisselvalliger. Er is meer kans op neerslag, maar het klimaat schuift de laatste jaren erg op door de klimaatverandering. Jasper en Esther hebben in september 2019 via Unico Travel een unieke reis door Belize en Guatemala gemaakt. Zij hadden tijdens hun reis ideaal weer met weinig regen. Lees hier hun reiservaring.