Reisschema

Home » Belize Hoogtepunten » Reisschema

Dag 1, Caye Caulker
Vandaag heeft u uw internationale vlucht naar Belize (exclusief). Bij aankomst wordt u naar de watertaxi terminal in Belize City gebracht. Per watertaxi vaart u in slechts drie kwartier naar het eiland Caye Caulker. In de namiddag kunt u het eiland verkennen en een cocktail drinken aan het strand.

Dag 2, Caye Caulker
Vandaag raadt Unico Travel aan om te gaan snorkelen of duiken. Op slechts tien minuten varen van de kust is het mogelijk om te zwemmen tussen kleurrijk koraal, tropische vissen, haaien, roggen en schildpadden. Voorbeelden van locaties zijn Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley waar u kunt zwemmen langs kleurrijk koraal en met tropische vissen, verpleegsterhaaien, murenen en pijlstaartroggen.

Een andere unieke mogelijkheid is om te duiken bij The Great Blue Hole. Deze tour moet ruim van tevoren gereserveerd te worden. Unico Travel heeft veel ervaring met het reserveren voor een geslaagde duiktrip naar de The Great Blue Hole. Vraag voor meer informatie een uitgebreide reisbeschrijving van deze voorbeeldreis aan of neem contact met ons op.

Tip! Het is ook mogelijk om over The Great Blue Hole te vliegen.

Uitleg en advies van Barbara

belize reizen caye caulker barbara
Vraag de uitgebreide versie aan!

Dag 3, Caye Caulker
Ontdek vandaag het eiland, ga snorkelen of zeilen en drink een cocktail aan het strand. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan SUP boarden of om een kajak te huren met een doorzichtige bodem. ’s Avonds genieten van een cocktail in een sfeervolle strandtent. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden van activiteiten. Als u de reis door Unico Travel laat organiseren, ontvangt u alle uitleg en natuurlijk uitgebreide informatie met extra tips over tours en restaurants.

Dag 4, Lamanai
Per watertaxi vaart u ’s ochtends terug naar Belize City. Een vertegenwoordiger van Unico Travel brengt u vervolgens naar het internationale vliegveld. Hier wordt u opgehaald en naar de plaats Orange Walk gebracht. Onderweg wordt er uitleg gegeven over de omgeving. Eenmaal aangekomen stapt u op de boot en vaart u over de New Rivier naar Lamanai. Tijdens deze boottocht heeft u de kans om toekans, apen en krokodillen te spotten.

De lodge waar u overnacht ligt midden in het ongerepte regenwoud en dichtbij de Mayaruïnes van Lamanai. ’s Avonds is het een aanrader om met een gids een wandeling door het regenwoud te maken en op zoek te gaan naar nachtdieren. Tijdens deze twee dagen in Lamanai zijn er twee tours per dag inbegrepen en tevens alle maaltijden.

Dag 5, Lamanai
Na het ontbijt is het een aanrader om de Mayaruïnes van Lamanai te ontdekken. Het was vroeger een van de belangrijkste Mayasteden van Belize. In de namiddag is het mogelijk om een boottocht te maken en op zoek te gaan naar zeekoeien, otters, krokodillen en leguanen. Bij boeking ontvangt u een uitgebreide lijst met informatie over de verschillende tours.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 6, Macal rivier
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de ecolodge dichtbij San Ignacio gebracht. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud en aan de Macal rivier. Geniet bij aankomst van een lunch met uitzicht op de kliffen. Na de lunch is het een aanrader om de omgeving van de lodge te verkennen. Er leven meer dan 350 vogelsoorten, waaronder toekans, aracari’s en kolibries.

Dag 7, Macal rivier
Vandaag is het een aanbeveling om de ATM tour te doen. Hierbij zwemt u met een gids door grotten en klimt u tegen de stroming van de rivier omhoog.  Tijdens de tour ziet u overblijfselen van offers van de Maya’s, zoals potten en skeletten. Erg bijzonder om te zien. Benieuwd of deze tour geschikt voor u is? Neem dan contact op met Barbara voor haar ervaring.

Dag 8, Macal rivier
Vandaag ontdekt u de eeuwenoude Mayastad Tikal in Guatemala. Het is slechts twintig minuten rijden naar de grens en vervolgens nog anderhalf uur rijden naar Tikal. De gids geeft uitleg over deze indrukwekkende Mayastad. Tikal ligt midden in het ongerepte regenwoud, waar ook talloze brulapen, slingerapen, neusberen en toekans leven. De tour is inclusief transfers, een Engelssprekende gids, entreegelden en een lunch.

Dag 9, Macal rivier
Na het ontbijt geeft Unico Travel als aanbeveling om naar de krijtrots te wandelen. Onderweg legt de gids veel uit over de flora en fauna van de omgeving. Eenmaal op de top kunt u genieten van het uitzicht over het regenwoud, de rivier en de lodge. ’s Middags is het leuk om bij de lodge te tuben over de rivier, te mountainbiken of te gaan paardrijden.

Er zijn uiteraard nog vele andere activiteiten te ondernemen in de omgeving. Graag legt Unico Travel alles uit aan u, zodat we de activiteiten kunnen toesturen die het beste bij u passen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!

Dag 10, Placencia
Per transfer reist u naar het schiereiland Placencia. Hier overnacht u de laatste vier dagen van uw reis in een luxueuze beach cabaña. Bij aankomst kunt u genieten aan het strand of aan het zwembad. Ook is het een aanrader om via de boardwalk het dorp te verkennen. Geniet van de gezellige sfeer en sluit ’s avonds de dag af met een heerlijke cocktail!

Dag 11, Placencia
Vandaag is het een aanrader om te gaan duiken of snorkelen. Vanuit Placencia vaart u naar schitterende locaties zoals Silk Caye, South Water Caye of Laughing Bird Caye. Zwem langs het kleurrijke koraal met tropische vissen, mantaroggen, schildpadden en haaien. Daarnaast heeft u de kans om dolfijnen langs de boot te zien zwemmen. Geniet tussen het snorkelen of duiken door van een picknick of barbecue op een bounty eiland. Bij boeking ontvangt u van Unico Travel uitgebreide omschrijvingen van de snorkel- en duikexcursies.

Dag 12, Placencia
Heerlijk een dag genieten aan het strand en het zwembad. Ontdek Placencia met een golfkar of per fiets. Het is ook mogelijk om vandaag een boottour te maken over de Monkey River. Deze rivier ligt twintig kilometer ten zuiden van Placencia en wordt omringd door tropisch regenwoud. Onderweg vliegen er kleurrijke vogels voorbij en slingeren er apen door de bomen. Langs de oevers van de rivier liggen vaak krokodillen. De gids laat u tevens plekken zien waar u zelfs met geluk een tapir kunt spotten of een zeekoe kunt zien zwemmen in de rivier.

Dag 13, Placencia
De laatste dag genieten in Placencia. Het is leuk om vandaag nog een snorkeltrip te maken, te kajakken of SUP boarden. Unico Travel kent ook een paradijselijk eiland waar u een dagtocht naar toe kunt maken. Het is ook mogelijk om samen met een gids te wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve, het enige jaguar reservaat ter wereld. De kans om daadwerkelijk een jaguar te zien is vrij klein, maar er leven ook tapirs, apen en vele vogels.

Dag 14, Vertrek
Vandaag wordt u opgehaald en naar het vliegveld van Placencia gebracht. Hier vertrekt uw binnenlandse vlucht naar het internationale vliegveld. Het is ongeveer een half uur vliegen in een klein vliegtuigje voor ongeveer twaalf personen, een unieke ervaring en het voelt aan als een soort tour. Aansluitend heeft u uw internationale vlucht. Eenmaal in het vliegtuig kunt u nagenieten van een schitterende reis door Belize!

“Dit is een voorbeeldreis. Graag denken wij mee om deze voorbeeldreis geheel naar uw wensen samen te stellen.”

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan!