Individuele rondreis Belize

U bent hier: Home » Rondreis Belize

Ontdek het nog vrij onbekende en authentieke Belize tijdens onze individuele rondreis door Belize. Ervaar de ongerepte regenwouden, idyllische eilanden, parelwitte stranden, klassieke Mayasteden en de uitgestrekte koraalriffen. De ideale combinatie van ontspanning, avontuur en luxe. Overnacht in een ecolodge midden in het regenwoud, in een luxueuze beach cabaña aan het strand en op een tropisch eiland. Ontdek de vele hoogtepunten van Belize.

Hoogtepunten van deze rondreis Belize:

Groene Vink Rijk onderwaterleven
Groene Vink Klassieke Mayasteden
Groene Vink Schiereiland Placencia
Groene Vink Ongerepte regenwouden
Groene Vink Ontdek Tikal in Guatemala
Groene Vink Caribische sferen in San Pedro
Groene Vink Tropisch eiland Ambergris Caye
Groene Vink Brulapen, toekans en krokodillen

reiservaring belize heidy
Ontdek hier hoe Heidy deze reis heeft ervaren

Foto impressie

Overzicht

Route: Ambergris Caye – Lamanai – San Ignacio – Placencia.
Dagen: 14 dagen / 13 nachten.
Prijsindicatie: €2.050,- per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen.
Exclusief internationale vlucht.

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Gebieden tijdens deze individuele rondreis door Belize

Ambergris Caye

Ambergris Caye wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd, bekend van het liedje van Madonna. San Pedro is de enige plaats op het eiland. Verken het eiland per fiets of in een golfkar en ervaar de Caribische laidback sfeer. Vanuit Ambergris Caye kunt u snorkelen en duiken in het op één na grootste barrièrerif ter wereld. De meest unieke plek is de wereldberoemde The Great Blue Hole. Zwem tussen het kleurrijke koraal, roggen, (walvis)haaien, schildpadden en tropische vissen. Bij Hol Chan Marine en Shark Ray Alley is het mogelijk om te snorkelen tussen verpleegsterhaaien. Kortom de ideale plek om uw individuele rondreis door Belize mee te beginnen.

Lamanai

Midden in het ongerepte regenwoud liggen de eeuwenoude Maya ruïnes van Lamanai. Vanuit Belize City reist u naar het dorp Orange Walk. Hier vaart u over de New River naar Lamanai. Onderweg heeft u de kans om krokodillen aan de oevers te zien liggen en toekans voorbij te zien vliegen. De lodge ligt midden in het ongerepte regenwoud. ’s Ochtends wordt u gewekt door de brulapen en de geluiden van tropische vogels. Het is een schitterende plek midden in de natuur. Samen met een professionele gids kunt u de ruïnes ontdekken. Daarnaast is het ook een aanrader om ’s avonds door het regenwoud te wandelen op zoek naar nachtdieren zoals uilen en pijlgifkikkers. Ook is het erg mooi om een boottocht te maken over de rivier. Een unieke ervaring tijdens deze rondreis door Belize.

Omgeving San Ignacio/Macal rivier

San Ignacio is een dorp in het westen van Belize en gelegen aan de Macal rivier. U overnacht in een schitterende ecolodge aan de rivier en op ongeveer een half uur rijden van San Ignacio. De lodge biedt uitzicht op de kliffen, het ongerepte regenwoud en de rivier. Ervaar activiteiten als tuben over de rivier, spotten van tropische vogels en mountainbiken door het regenwoud. In de omgeving kunt u diverse Mayasteden bezoeken zoals Caracol, Xunantunich en Cahal Pech. Daarnaast is het slechts anderhalf uur rijden naar de klassieke Mayastad Tikal in Guatemala. Tikal is één van de mooiste Mayasteden ter wereld. Een unieke ervaring is de ATM tour. Hierbij zwemt en klimt u samen met een gids door grotten heen. Aan het einde van de tour komt u op de plek waar u overblijfselen van de Maya’s kunt zien.

Placencia

De laatste vier dagen van uw rondreis door Belize sluit u af op het schiereiland Placencia. U overnacht in een luxueuze beach cabana aan het strand. Placencia is een heerlijke plek om tot rust te komen. Er hangt een ontspannen Caribische sfeer, waar alles mag en niets hoeft. Heerlijk genieten aan het strand en aan het zwembad. Daarnaast is het ook een aanrader om te gaan snorkelen of duiken bij één van de vele eilandjes in het barrièrerif, een boottocht te maken over de Monkey River of om met een gids te gaan wandelen in het Cockscomb Basin Wildlife Preserve.

– Lees ook Elise’s reisverslag van Belize of de reiservaringen van onze reizigers –

Nieuwsgierig? Vraag deze reis aan!

Veelgestelde vragen

Er zijn momenteel nog geen rechtstreekse vluchten naar Belize. Op de heenreis vliegt u eerst van Amsterdam naar Houston/Atlanta/Panama-Stad waar u ook overnacht. De volgende dag vliegt u rechtstreeks naar Belize. Op de terugreis is het mogelijk om (zonder overnachting) weer via de Verenigde Staten of Panama terug te vliegen naar Amsterdam.
Tijdens deze individuele rondreis door Belize reist u met privé transfers, per watertaxi en per binnenlandse vlucht. Op Ambergris Caye en in Placencia is het een aanrader om fietsen of een golfkar te huren om te omgeving te verkennen.
Het bijzondere aan deze individuele rondreis door Belize is dat het de ideale combinatie is tussen cultuur, natuur en tropische stranden. Daarnaast zijn de reisafstanden vrij kort, waardoor u niet telkens veel hoeft te reizen maar echt kunt genieten van uw reis. Ook is Belize nog relatief onbekend als reisbestemming, waardoor veel plekken nog geheel authentiek en ongerept zijn.
Het bijzondere aan deze individuele rondreis door Belize is dat het de ideale combinatie is tussen cultuur, natuur en tropische stranden. De reis begint op het eiland Ambergris Caye. Er hangt een gezellige Caribische sfeer en u vindt er gezellige restaurantjes, winkels en bars. Ambergris Caye is een fijne plek om uw reis door Belize mee te beginnen. Het eiland is ook de ideale uitvalsbasis om mooie snorkel- en duiktrips te maken zoals naar de wereldberoemde Great Blue Hole.

Nadat u de Caribische sfeer van Ambergris Caye heeft ervaren, reist u verder naar de Maya ruïnes van Lamanai. Per boot vaart u over de New River naar de lodge toe. De lodge en de ruïnes liggen midden in het ongerepte regenwoud. Naast het ontdekken van de ruïnes, is het mogelijk om dieren te spotten als toekans, apen en krokodillen.

De volgende vier nachten verblijft u in een ecolodge aan de Macal rivier in het Cayo district. De lodge biedt uitzicht op de kliffen en het ongerepte regenwoud. U kunt hier vele vogels spotten waaronder toekans, kolibries en aracari’s. Maak schitterende wandelingen door het regenwoud, beklim de krijtrots, ga tuben over de rivier, mountainbiken door de natuur of bezoek één van de vele Maya ruïnes zoals Caracol, Xunantunich of Tikal in Guatemala.

De reis sluit u af op het schiereiland Placencia. U overnacht in een kleinschalige lodge aan het strand. U overnacht in een cabaña op loopafstand van het dorpje. Het dorpje bestaat uit kleurrijke winkels en restaurantjes. Huur een golfkar en ontdek de omgeving. Vanuit Placencia kunt u verschillende snorkel- en duiktours maken. Ook is het leuk om een tour te maken naar de Monkey River of het jaguar reservaat.
In principe kunt u deze rondreis door Belize het gehele jaar door maken. De beste tijd om naar Belize te reizen zijn de maanden december t/m april. In deze maanden valt er relatief weinig neerslag. De temperatuur is gemiddeld rond de 30 graden. Van maart t/m juni heeft u nog de kans om met walvishaaien te duiken. De maanden mei t/m augustus zijn vooral overgangsmaanden. Over het algemeen is het dan ook prima om naar Belize te reizen. Het kan wel zijn dat er aan het einde van de dag soms wat meer regen valt. In september, oktober en november is het weer wisselvalliger. Er is meer kans op neerslag, maar het klimaat schuift de laatste jaren erg op door de klimaatverandering.
Volg ons op social media