10 redenen om mee te gaan met de fotografiereis

Tijdens een wandeling in het nog ongerepte Nationaal Park Corcovado, zie je op enkele meters afstand een prachtige poema! Of misschien zie je wel de zeldzame vogel de Quetzal in het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Met tips van de ervaren natuurfotograaf lukt het je om deze perfect in beeld te krijgen!

Unico Travel organiseert tijdens de eerste weken van september 2018 een unieke fotografiereis naar Costa Rica. Onder begeleiding van de Nederlandse natuurfotograaf Dirk Jan Steehouwer, krijg jij de kans om prachtige foto’s te maken en tegelijkertijd rond te reizen door het schitterende Costa Rica. Gedurende deze reis bezoek je de mooiste gebieden in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Wij geven je 10 redenen waarom het zo bijzonder is om met deze fotografiereis mee te gaan.

1. De diversiteit aan natuurgebieden is groot

Je reist naar Caribische laaglanden, het regenwoud van Boca Tapada, waar speciale schuilhutten voor de fotografie zijn gereserveerd. Na dit mooie gebied reizen we verder naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, waar onder andere de mogelijkheid is om de zeldzame vogel de Quetzal te fotograferen. Naast verschillende vogelsoorten, zal het je misschien ook lukken om de bultrugwalvis te fotograferen.

quetzal costa rica

Bij Cusinga Lodge is een grote veranda en hier kun je op je gemak vele tropische vogels fotograferen. Vervolgens reizen we door naar het meest ongerepte nationaal park Corcovado op het schiereiland OSA, waar je naast vogels ook nog andere dieren kunt fotograferen, zoals tapirs, apen, miereneters, neusberen en met een geluk een poema.

 2. Begeleiding van natuurfotograaf Dirk Jan Steehouwer

De natuur is voor Dirk Jan Steehouwer een bron van inspiratie.  De laatste jaren heeft hij reizen gemaakt naar onder meer de amazone regenwouden van Peru/Bolivia met haar prachtige ara’s, de woestijnen en wetlands van Botswana, de eindeloze vlakten (Serengeti) van Tanzania, de berggorilla’s van het Bwindi Nationaal park in Oeganda, een drietal Nationale parken in India op zoek naar de bengaalse tijger. In 2015 werd er een fotografie rondreis gemaakt door Costa Rica, op zoek naar Pura Vida!

En in 2016 werd de foto van de duikende ijsvogel, zoals te zien in de rubriek vogel door National Geographic Benelux, uitgeroepen tot winnende foto van de rubriek ‘dieren in het wild’. In 2017 verscheen de foto van Dirk Jan met giraffen op de cover van het boek van de Wereld Natuur Fonds. Dirk-Jan heeft als natuur- en wildlife fotograaf meerdere gebieden van de aangeboden fotografiereis naar Costa Rica zelf bezocht. Hij zal vanuit zijn kennis en ervaring er alles aan doen om iedere deelnemer zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

3. Kleine groep natuurfotografen met dezelfde passie

Er gaan maximaal 8 fotografen mee en daardoor zal er een goede begeleiding zijn en dit maakt de reis dan ook persoonlijk en uniek. Doordat het een kleine groep is, is hierdoor meer mogelijk:

  • de vergunning van het Nationaal park Corcovado
  • de reservering van schuilhutten speciaal voor fotografie
  • stops onderweg

4. Professionele begeleiding van begin tot eind

Alle tours zijn onder begeleiding van een professionele gids ter plekke en alle tours zijn al gereserveerd. De plekken die bezocht worden tijdens de reis, worden ook bezocht door fotografen van National Geographic!

5. Meerdere nachten verblijven op de locaties

Je verblijft meerdere nachten op de locaties waardoor in alle rust en tijd schitterende foto’s gemaakt kunnen worden. De lodges zijn rustig gelegen midden in de natuur omringd met prachtige flora en fauna.

6. Een bijeenkomst voorafgaand aan de reis

Voorafgaand aan de fotografiereis wordt er in de maand april een bijeenkomst georganiseerd met uitleg over de fotografie in Costa Rica en over de reis zelf door Barbara de Groot en Dirk Jan Steehouwer.

7. Comfortabele luchtvaartmaatschappij

Er wordt zowel heen- als teruggereisd met de KLM als luchtvaartmaatschappij. Hierdoor zal de reis gegarandeerd comfortabel beginnen en eindigen.

8. In de maand september heb je de garantie om de bultrug walvis te fotograferen.

Een bezoekje aan Uvita mag je zeker niet missen in de maand september. Hier verblijven we in een prachtige ecolodge met een schitterend uitzicht over de walvissenstaart. Vanuit hier is het mogelijk om de walvissentour te doen en de schitterende bultrugwalvis te fotograferen!

9. Volledig verzorgde reis

Vrijwel alles is inclusief in de reis opgenomen, waardoor je niet meer voor verrassingen komt te staan aan uitgaven. De enige uitgaven zullen zijn: de gezamenlijke fooien aan de gidsen, 7 keer avondeten en 6 keer lunch.

10. De fotografie reis eindigt bij het Nationaal Park Corcovado

Je eindigt de reis met het meest ongerepte deel van Costa Rica ‘het Nationaal Park Corcovado’! Hier zullen we hele andere flora en fauna zien dan in andere delen van Costa Rica. Een mooi hoogtepunt om de reis mee af te sluiten!

Voor deze fotografiereis zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Interesse?  Neem zo snel mogelijk contact met ons op of schrijf je direct in.

Lees ook:

2018-06-22T08:59:15+00:0029 januari, 2018|Costa Rica|

Pin It on Pinterest

Share This