10 redenen om mee te gaan met de fotografiereis

2019-05-09T17:44:09+02:001 februari, 2019|

Stel je voor je ziet tijdens een wandeling op enkele meters afstand een prachtige poema in het Nationaal Park Corcovado! Of misschien zie je wel de zeldzame vogel de Quetzal in het nevelwoud van San Gerardo de Dota. Met tips van de ervaren natuurfotograaf lukt het je om deze perfect in beeld te krijgen!

Unico Travel organiseert vanaf 25 januari 2020 een unieke fotoreis naar Costa Rica. Onder begeleiding van de Nederlandse natuurfotograaf Ricardo de Groot, krijg je de kans om prachtige foto’s te maken en tegelijkertijd rond te reizen door het schitterende Costa Rica. Gedurende deze 15-daagse reis bezoek je de mooiste gebieden in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Wij geven je 10 redenen waarom het zo bijzonder is om met deze fotoreis mee te gaan.

 1. Spotten en fotograferen van veel wildlife

Tijdens de reis zal je veel vogels zien, zoals toekans, motmots, ara’s, kolibries en quetzals. Naast vogels zal je nog vele andere dieren spotten, zoals luiaards, brulapen, tapirs, miereneters en met een geluk een poema!

2. Begeleiding van natuurfotograaf Ricardo de Groot

Mijn naam is Ricardo de Groot, 31 jaar, geboren en getogen in Nederland. Altijd al een passie gehad om met fotografie bezig te zijn. Van wegwerpcamera’s op jonge leeftijd naar de laatste fullframe spiegelloze camera van Sony. Momenteel schiet ik met een Sony A7RIII en een Sony 400mm F2.8 lens voor wildlife.

Na diverse soorten fotografie geprobeerd te hebben, bleef ik in grote lijnen hangen bij natuurfotografie. Er is niks onvoorspelbaarder en mooier dan de natuur. Je weet nooit welke diersoorten je op welke locatie aantreft, elke keer als je erop uitgaat is het weer een verrassing wat je gaat zien. Ook een bepaalde horizon kan met hard zonlicht niet interessant zijn om te fotograferen, maar wanneer er een ondergaande zon boven staat kan het juist prachtig zijn. En dan nog niet eens gesproken over de variatie in diersoorten en omgeving die de 4 seizoenen met zich meebrengen.

De passie voor natuurfotografie is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de reizen die ik heb gemaakt. Zo heb ik individuele natuurreis door Costa Rica gemaakt met Unico Travel, ben ik in Zuid-Afrika en Australië, Ecuador & Galapagos en Gambia geweest. Voor september staat er ook nog een prachtige reis naar de Pantanal in Brazilië gepland. Er is niets leukers dan regelmatig terug te kunnen blikken op foto’s van gemaakte reizen en de momenten weer te beleven.

Een vakantie is pas geslaagd als er fantastische foto’s op je geheugenkaartjes staan en dat zullen we gezamenlijk ook gaan doen in Costa Rica!

3. Kleine groep natuurfotografen met dezelfde passie

Er gaan maximaal 8 reizigers mee en daardoor zal er goede begeleiding zijn. Dit maakt de reis dan ook persoonlijk en uniek. Vaak wordt de groep gedeeld en is er een lokale gids per 4 personen. De voordelen van het reizen met een klein gezelschap:

  • Goede persoonlijke fotografiebegeleiding
  • Meer kans om dieren te spotten zoals de poema of tapir
  • Schuilhutten speciaal voor fotoreis

4. Meerdere nachten op locaties

Je verblijft meerdere nachten op de locaties waardoor er in alle rust en tijd schitterende foto’s gemaakt kunnen worden. De lodges zijn rustig gelegen midden in de natuur en omringd met prachtige flora en fauna.

5. Lokale professionele gidsen

Alle tours zijn onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen. Unico Travel werkt al jarenlang met vaste gidsen die veel ervaring hebben. Onze begeleider kent ook alle gidsen ter plekke.

6. Diversiteit aan natuurgebieden

Je reist naar de Caribische laaglanden en het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Hier zijn speciale schuilhutten voor de fotoreis gereserveerd. Na deze gebieden reis je verder naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, waar je onder andere de mogelijkheid hebt om de zeldzame vogel de quetzal te fotograferen.  En last but not least ga je met een professionele gids naar het Nationaal Park Corcovado, waar je naast vogels ook nog andere dieren kunt fotograferen, zoals tapirs, miereneters en met een geluk een poema. Alle plekken die bezocht worden tijdens de reis, worden ook bezocht door fotografen van National Geographic!

7. Comfortabele luchtvaartmaatschappij

Er wordt zowel heen- als teruggereisd met de KLM als luchtvaartmaatschappij. Hierdoor zal de reis gegarandeerd comfortabel beginnen en eindigen.

8. Kans om de bultrugwalvis te fotograferen

In de maand september heb je een grote kans om de bultrugwalvissen te fotograferen! Let op! In de maand januari/februari slaan we Uvita tijdens de reis over omdat de kans kleiner is om walvissen te zien. In plaats van Uvita reizen we dan naar de Arenal vulkaan. Tijdens de fotoreis in september verblijf je in een mooie ecolodge te Uvita. Hier heb je een grote veranda met schitterend uitzicht over het regenwoud en de zee. Het is zelfs mogelijk om vanaf de veranda walvissen te spotten. Je gaat een walvissentour doen. Er is speciaal voor de groep een eigen boot gereserveerd waardoor je alle tijd en rust hebt om de bultrugwalvis te fotograferen!

fotoreis costa rica

Credit: Merijn Loch

9. Volledig verzorgde reis

Vrijwel alles is inclusief in de reis, waardoor je niet meer voor verrassingen komt te staan. De enige uitgaven zullen zijn: de gezamenlijke fooien aan de gidsen, 7 keer avondeten en 6 keer lunch.

10. Informatiebijeenkomst en reünie

Voorafgaand aan de reis wordt er op zaterdag 11 mei een informatiebijeenkomst georganiseerd. Barbara, Costa Rica specialist en tevens eigenaresse van Unico Travel, geeft uitgebreide uitleg over Costa Rica. Ook zal fotograaf Dirk-Jan Steehouwer vertellen wat je kunt verwachten van de fotoreis en hoe je je het beste kunt voorbereiden. Na afloop van de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn of haar foto’s kan laten zien en met elkaar nog kan napraten over de reis.

fotoreis costa rica

Voor deze fotoreis zijn nog maar 3 plaatsen beschikbaar. Interesse?  Het is altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Barbara de Groot, Dirk-Jan Steehouwer of met één van deelnemers van vorig jaar.
Neem contact met ons op of schrijf je direct in!

Lees ook:

Volg ons op social media:

Pin It on Pinterest