Stelt u zich voor dat u tijdens een wandeling op enkele meters afstand een prachtige poema in het Nationaal Park Corcovado spot! Of  de zeldzame roze rivierdolfijn in het gebied van Caño Cristales. Met tips van een ervaren natuurfotograaf lukt het u om deze perfect in beeld te krijgen!

Unico Travel organiseert regelmatig unieke fotografiereizen naar Costa Rica en de Pantanal in Brazilië. Onder begeleiding van een Nederlandse natuurfotograaf krijgt u de kans om in september 2021  of februari 2022 prachtige foto’s te maken en tegelijkertijd rond te reizen door het schitterende Costa Rica. Gedurende deze reis bezoekt u de mooiste gebieden in een kleine groep van maximaal acht personen.

In september 2022 heeft Unico Travel ook een fotoreis naar Colombia georganiseerd. Dit land staat bekend om de verscheidenheid aan vogels, de regenboogrivier Caño Cristales en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.

Wij geven u 10 redenen waarom het zo bijzonder is om met deze fotografiereizen mee te gaan.

 1. Spotten en fotograferen van veel wildlife

Tijdens de fotografiereizen krijgt u de kans om verschillende vogelsoorten vast te leggen, zoals toekans, motmots, ara’s, kolibries en quetzals. Naast vogels spot u in Costa Rica ook dieren als luiaards, brulapen, tapirs, miereneters en met een geluk een poema. In Colombia heeft u de kans om brilberen, tapirs, apen en roze dolfijnen te spotten.

2. Begeleiding van een Nederlandstalige natuurfotograaf

De reis wordt begeleid door de Nederlandse natuurfotograaf Dirk-Jan Steehouwer of Ricardo de Groot.

Dirk-Jan SteehouwerDirk-Jan Steehouwer heeft als natuur- en wildlife fotograaf al vele bestemmingen bezocht. In 2015 maakte Dirk-Jan zijn eerste fotografiereis naar Costa Rica, georganiseerd door Unico Travel. Hij ging op pad met gidsen, die ook cameraploegen van BBC Wildlife en National Geographic begeleiden, bezocht de mooiste plekken en zat in de beste fotohutten. Deze fantastische ervaring wil Dirk-Jan graag met andere fotografen delen. Vanuit Dirk-Jans passie voor fotografie en Barbara’s passie voor unieke reizen besloten ze samen groepsfotografiereizen naar Costa Rica te organiseren. In 2018 en 2019 begeleidde Dirk-Jan met succes de fotografiereizen van Unico Travel. Vanuit zijn kennis en ervaring zal hij er alles aan doen om iedere deelnemers zo goed mogelijk fotografisch te begeleiden en met prachtige foto’s huiswaarts te laten keren.

Ricardo de Groot heeft altijd al een passie gehad om met fotografie bezig te zijn. Van wegwerpcamera’s op jonge leeftijd naar de laatste fullframe spiegelloze camera van Sony. Momenteel schiet hij met een Sony A7RIII en een Sony 400mm F2.8 lens voor wildlife. De passie voor natuurfotografie is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid door de reizen die hij heeft gemaakt. Zo heeft hij een individuele natuurreis door Costa Rica gemaakt met Unico Travel, is hij in Zuid-Afrika en Australië, Ecuador & Galapagos, Brazilïe en Gambia geweest. Een vakantie is pas geslaagd als er fantastische foto’s op uw geheugenkaartjes staan en dat zullen we gezamenlijk ook gaan doen in Costa Rica!

3. Kleine groep natuurfotografen met dezelfde passie

Er gaan maximaal acht reizigers mee, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en goede begeleiding. Dit maakt de reis dan ook persoonlijk en uniek. Vaak wordt de groep opgedeeld en is er één lokale gids per vier personen. De voordelen van het reizen met een klein gezelschap:

  • Goede persoonlijke fotografiebegeleiding
  • Meer kans om dieren te spotten zoals de poema of tapir
  • Schuilhutten en veranda’s speciaal gereserveerd voor fotografiereis

4. Meerdere nachten op de locaties

Tijdens uw reis overnacht u meerdere dagen op de locaties waardoor er in alle rust en tijd schitterende foto’s gemaakt kunnen worden. De lodges zijn rustig gelegen midden in de natuur en omringd met prachtige flora en fauna.

5. Lokale professionele gidsen

Alle tours zijn onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen. Unico Travel werkt al jarenlang samen met vaste gidsen die veel ervaring hebben. Onze reisbegeleider kent tevens ook alle gidsen.

6. Diversiteit aan natuurgebieden

In Costa Rica reist u naar de Caribische laaglanden en het ongerepte regenwoud van Boca Tapada. Hier zijn speciale schuilhutten voor de fotoreis gereserveerd. Na deze gebieden reist u verder naar het nevelwoud van San Gerardo de Dota, waar u onder andere de mogelijkheid heeft om de zeldzame vogel de quetzal te fotograferen.  En last but not least gaat u met een professionele gids naar het Nationaal Park Corcovado, waar u naast vogels ook nog andere dieren kunt fotograferen, zoals tapirs, miereneters en met een geluk een poema. Alle plekken die bezocht worden tijdens de reis, worden ook bezocht door fotografen van National Geographic!

Tijdens de fotoreis naar Colombia reist u naar de meest unieke natuurgebieden met een enorme biodiversiteit aan natuur. Geniet van de uitzichten op de bergen van de Andes, de besneeuwde bergtoppen van de vulkaan Nevado del Ruiz en de schitterende omgeving van Montezuma Rainforest Ecolodge. Daarnaast reist u naar de regenboogrivier Caño Cristales in het Nationaal Park Serranía de la Macarena.

7. Comfortabele luchtvaartmaatschappij

Er wordt zowel heen- als terug gevlogen met de KLM als luchtvaartmaatschappij. Hierdoor zal de reis gegarandeerd comfortabel beginnen en eindigen.

8. Kans om de bultrugwalvis/roze dolfijn te fotograferen

Tijdens onze fotografiereizen in september naar Costa Rica heeft u een grote kans om de bultrugwalvissen te fotograferen! Tijdens de fotoreis in september verblijft u in een mooie ecolodge in Uvita. Bij de lodge is er een grote veranda aanwezig met schitterend uitzicht over het regenwoud en de zee. Het is zelfs mogelijk om vanaf de veranda walvissen te spotten. Tijdens uw verblijf gaat u ook een walvissentour doen. Er is speciaal voor de groep een eigen boot gereserveerd waardoor u alle tijd en rust krijgt om de bultrugwalvis te fotograferen!

In Colombia heeft u de kans om in het Nationaal Park Sierra de la Macarena roze rivierdolfijnen te spotten. Uniek!

fotoreis costa rica

Fotocredits: Merijn Loch

9. Volledig verzorgde reis

Vrijwel alles in de reis is inclusief. Hierdoor staat u niet voor verrassingen. De enige uitgaven zullen zijn: de gezamenlijke fooien aan de gidsen, een aantal diners en lunches. En uiteraard persoonlijke uitgaven.

10. Informatiebijeenkomst en reünie

Voorafgaand aan de reis wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Barbara, Latijns-Amerika specialist en tevens eigenaresse van Unico Travel, geeft uitgebreide uitleg over Costa Rica/Colombia. Ook zal de reisbegeleider aanwezig zijn en u alles vertellen over wat u kunt verwachten van de fotoreis en hoe u u het beste kunt voorbereiden. Na afloop van de reis wordt er nog een reünie georganiseerd waar ieder zijn of haar foto’s kan laten zien en met elkaar nog kan napraten over de reis.

fotoreis costa rica

Interesse? Bekijk hier onze fotoreis naar Costa Rica of de fotoreis naar Colombia.

Het is altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Barbara de Groot, Dirk-Jan Steehouwer of met één van deelnemers van vorig jaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees ook:

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan!