Fotoreis Ecuador

Home » Fotoreis Ecuador

Een droomreis voor fotografen en natuurliefhebbers!

Ga mee op fotografische ontdekkingstocht door Ecuador! Het land kent een enorme diversiteit aan landschappen en dieren. Het is de verborgen parel van Zuid-Amerika. Ontdek tijdens deze fotografiereis door Ecuador het mystieke nevelwoud vol kleurrijke vogels, de besneeuwde Cotopaxi vulkaan en de wereldberoemde Galapagos eilanden.

Een unieke kans die u niet voorbij mag laten gaan! Fotografeer endemische diersoorten en adembenemende landschappen.

U reist met een klein reisgezelschap van maximaal 8 deelnemers. Met de KLM vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Quito en vanuit Guayaquil weer terug naar Amsterdam. Na de Galapagos eilanden heeft u aansluitend uw internationale vlucht, zodat u niet nog in Guayaquil hoeft te overnachten.

De reis is zowel geschikt voor beginnende als ervaren natuurfotografen.

Hoogtepunten van deze fotoreis Ecuador

fotoreizen icoon Volledige focus op wildlife en landschappen
fotoreizen icoon Galapagos eilanden, de droom van elke reiziger
fotoreizen icoon Fotografeer zo’n 16 soorten kolibries in het nevelwoud
fotoreizen icoon Uitzicht op de unieke met sneeuw bedekte Cotopaxi vulkaan
fotoreizen icoon 8-daagse cruise Galapagos met privé gids

Cock of the Rock
Inschrijven of informatie aanvragen

Overzicht

Gebieden: Omgeving Quito – Tandayapa vallei (nevelwoud) – Cotopaxi vulkaan – Omgeving Quito – Galapagos eilanden.
Dagen: 15 dagen / 14 nachten.
Vertrekdata: 24 april 2025.
Reissom: € 8.900,- per persoon, incl. internationale vlucht en ruimbagage*
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers* (nog 6 plekken beschikbaar)

* Op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.
* De internationale vlucht wordt pas in optie gezet na definitieve boeking. Onder voorbehoud van additionele toeslagen van de luchtvaartmaatschappij.
* Het vluchtschema is nog niet bekend. De reissom is dan ook nog onder voorbehoud.

Belangrijk om te weten is dat er geen Nederlandse natuurfotograaf mee reist, maar dat u ter plekke begeleiding krijgt van lokale natuur- en fotografiegidsen.

Net terug van onze rondreis door Ecuador (incl. Galapagos). Perfect geregeld. Zeer enthousiaste en ervaren gidsen. Toplocaties in Amazone, Mindo Cloud Forest, Andes en Galapagos. Wat een mooi en kleurrijk land en vriendelijke bewoners. Ecuador is zo divers qua natuur en landschappen en doordat het land niet zo groot is zijn de reisafstanden in vergelijking tot andere landen in Zuid Amerika beperkt. Vooraf hadden we vragen over de veiligheid, maar ondanks alle nieuwsberichten hebben wij hier helemaal niets van gemerkt. We hebben ons nooit onveilig gevoeld.

5.0 out of 5.0 stars
George & Liesbeth

Foto impressie

Inschrijven of informatie aanvragen

Gebieden die u bezoekt tijdens deze fotoreis door Ecuador

Tandayapa vallei

U overnacht vier nachten in het mystieke nevelwoud van de Tandayapa vallei. Het is één van de beste plekken voor het fotograferen van vogels in Ecuador. In de Tandayapa vallei zijn al meer dan 420 soorten vogels waargenomen en meer dan 600 totaal als de dagtrips in de omgeving er ook bij worden gerekend die toegankelijk zijn vanaf de lodge. Het is dan ook een Birding Hotspot op eBird.

De lodge wordt regelmatig bezoekt door fotografen/vogelaars van National Geographic en BBC. De lodge heeft dan ook veel ervaring met fotografie.

Allereerst kunt u vanaf het terras ongeveer 16 soorten kolibries fotograferen met natuurlijk licht of met behulp van multiflash technieken om de perfecte opname te maken. De lodge beschikt over een aantal professionele fotogidsen die u het gebruik van multiflash technieken kunnen leren om verbazingwekkende resultaten zelf te bereiken. Het is ook mogelijk om bepaalde apparatuur te gebruiken (extra flitsers, statieven en achtergronden).

Daarnaast beschikt de lodge over diverse fruit feeders die dagelijks worden gevuld met bananen, papaja’s en ander tropisch fruit. Deze trekken een verscheidenheid aan vogels aan, waaronder de Golden, Flame-rumped en Golden-naped Tanager. Ook komen er dieren als olingo’s, kinkajoes en tayra’s op af.

Cotopaxi vulkaan

De Cotopaxi vulkaan is met een hoogte van 5.897 meter één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park Cotopaxi. U overnacht in de een lodge nabij het nationaal park.

Samen met een gids maakt u een wandeling naar de refugio, waar u een hoogte van 4.800 meter bereikt. Het is een bijzondere ervaring om op een besneeuwde vulkaan te wandelen en onderweg te genieten van het ongerepte landschap met wilde paarden.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn voor veel reizigers dé reden om naar Ecuador te reizen. De eilandengroep ligt op 1.000 kilometer van de kust van Ecuador, ongeveer ten hoogte van de evenaar. De archipel bestaat uit zo’n 13 hoofdeilanden en nog vele kleine eilanden en rotsformaties. Slechts enkele eilanden zijn bewoond. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ontstaan door erupties van onderwatervulkanen.

De archipel is thuisbasis van vele unieke dieren- en plantensoorten. Het fotograferen van bijvoorbeeld reuzenschildpadden, zeeleeuwen, blauwvoetvogels, pinguïns, flamingo’s en leguanen zijn slechts enkele hoogtepunten.

U overnacht op een kleinschalige cruise met een privé gids voor de groep. U vaart onder andere langs de eilanden Santa Cruz, Isabela, Fernandina en Santiago. U ontdekt ook de schitterende onderwaterwereld met haaien, schildpadden, roggen en tropische vissen.

Waarom op fotoreis naar Ecuador met Unico Travel?

fotoreizen icoon Rustig reistempo

Tijdens deze fotografiereis door Ecuador ontdekt u de mooiste fotografieplekken op een rustig reistempo. U overnacht meerdere nachten in het nevelwoud in de Tandayapa vallei. Voor de Galapagos eilanden heeft Unico Travel bewust voor 7 nachten gekozen, zodat u zoveel mogelijk endemische diersoorten kunt vastleggen en de diversiteit aan landschappen kunt ervaren.

Unico Travel heeft gekozen om de reisafstanden overzichtelijk te houden, waardoor u de gehele reis optimaal kunt genieten van de natuur en zich volledig kunt focussen op het fotograferen van wildlife en landschappen.

fotoreizen icoon Fotografie van bijzondere diersoorten

Tijdens de fotoreis door Ecuador kunt u bijzondere diersoorten fotograferen. In het nevelwoud kunt u zo’n 16 soorten kolibries fotograferen, denk aan de Purple-throated Woodstar, de Sparkling Violetear en de Violet-tailed Sylph. Verder kunt u er ook de Cock of the Rock fotograferen, vele soorten tanagers en andere vogels. Daarnaast leven er in het gebied ook kinkajoes en tayra’s te fotograferen.

Op de Galapagos eilanden maakt u kennis met endemische diersoorten, denk aan de Galapagos reuzenschildpad, de Galapagos landleguaan en Darwinvink. Onderwater zwemt u tussen Galapagos pinguïns, Galapagos zeeleeuwen, Galapagos haaien en Galapagos zeeleguanen. Verder fotografeert u unieke diersoorten zoals de blauwvoetgent, roodvoetgent en fregatvogel. Het dierenleven is indrukwekkend.

fotoreizen icoon Ongerepte natuurlandschappen

Tijdens deze fotografiereis door Ecuador ontdekt u de meest ongerepte natuurlandschappen van Ecuador. U overnacht midden in het mystieke nevelwoud bij de Tandayapa vallei.

Vervolgens reist u naar een sfeervolle haciënda vanwaar u een excursie maakt naar het Nationaal Park Cotopaxi. Hier ziet u de 5.897 meter hoge met sneeuw bedekte Cotopaxi vulkaan.

Per cruise vaart u langs de Galapagos eilanden, een droombestemming voor elke reiziger. U ervaart de vulkanische landschappen en vergezichten. Een landschap dat uniek is op deze wereld.

fotoreizen icoon Professionele lokale gidsen

Er gaat geen Nederlandse reisbegeleider mee, maar ter plekke wordt u begeleid door lokale natuurgidsen die ruime ervaring hebben met het begeleiden van natuurfotografen en het spotten van wildlife.

fotoreizen icoon Kleinschalige accommodaties

U overnacht de eerste nacht in een rustig gelegen accommodatie nabij het vliegveld.

Hierna overnacht u vier nachten in een ecolodge in de Tandayapa vallei, het ongerepte nevelwoud. Deze vier nachten maakt u diverse wandelingen en excursies vanuit dezelfde accommodatie.

Vervolgens reist u voor één nacht naar de omgeving van het Nationaal Park Cotopaxi. Hier overnacht u in een sfeervolle lodge met uitzicht op de besneeuwde Cotopaxi vulkaan. Vervolgens reist u terug naar de accommodatie in Quito, nabij het vliegveld.

Per binnenlandse vlucht reist u naar de Galapagos eilanden waar u aan boord stapt van een kleinschalige cruise. Uniek is dat er per 10 personen één natuurgids beschikbaar is. Dit betekent dat u als groep steeds dezelfde natuurgids heeft (privé).

Deelnemersinformatie

fotoreizen icoon Maximaal 8 deelnemers

Er is bewust gekozen voor 8 deelnemers. De reden hiervoor is dat we streven naar kwaliteit. U heeft met een klein gezelschap ook genoeg ruimte om tijdens de tours optimaal te kunnen fotograferen. De gids heeft met een kleine groep ook alle tijd om u uitleg te geven over de fotografie.

fotoreizen icoon Bijeenkomst & reünie

Voorafgaand de fotoreis naar Ecuador organiseert Unico Travel een informatiebijeenkomst. Hier krijgt u alle uitleg over het verloop van de reis. Na de reis wordt er een reünie georganiseerd waar ieder zijn/haar foto’s kan laten zien en waar u samen herinneringen kunt ophalen.

fotoreizen icoon Niveau voor de fotografie

Tijdens de reis is het gemakkelijk om wildlife en landschappen te fotograferen. Daarom is de reis geschikt voor zowel beginnende als ervaren fotografen en ook voor partners die meereizen en niet fotograferen. U deelt allen dezelfde passie, namelijk de liefde voor de natuur. Verder reizen er maximaal 8 deelnemers mee, waardoor iedereen op zijn of haar niveau begeleiding krijgt, indien gewenst.

fotoreizen icoon Fysieke conditie

Er worden tijdens de reis diverse tours gemaakt. Een normale conditie is dan ook voldoende. U kunt af en toe ook kiezen om een excursie over te slaan en bij de de accommodatie te blijven. Bij de accommodatie in het nevelwoud is het bijvoorbeeld ook al schitterend qua wildlife.

fotoreizen icoon Flexibiliteit

Het is belangrijk om flexibel te zijn tijdens de fotografiereizen van Unico Travel. Het programma kan altijd worden aangepast naar de weersomstandigheden, naar de wensen van de deelnemers en op aanraden van de gids. Het programma blijft altijd grotendeels hetzelfde, maar soms spelen er factoren mee waar we vooraf geen rekening mee kunnen houden. Iedere deelnemer krijgt van Unico Travel een boekje mee, waarin alle vertrektijden en dergelijke staan genoemd, maar dit kan soms nog wijzigen.

Inschrijven of informatie aanvragen