Overweegt u om een verre reis te maken? En wilt u een bestemming met veel natuur, cultuur en historie? Dan is Panama de perfecte bestemming! Panama is een zeer divers land met prachtige flora en fauna, idyllische stranden en prachtige eilanden. Naast een diverse natuur is er ook de pittoreske dorpjes,  de indianenstammen, het Panamakanaal en de dynamische hoofdstad Panama-Stad te vinden. Tijdens de “Rondreis Panama Hoogtepunten‘ komt u langs de mooie en bijzondere plekken van Panama. In dit blog leest u de hoogtepunten Panama!

Panama-Stad

Een van de hoogtepunten Panama is natuurlijk Panama-Stad. Panama-Stad is de hoofdstad van het Latijns-Amerikaanse land Panama. De stad ligt aan de monding van het Panamakanaal aan de zijde van de Grote Oceaan. Panama-Stad is een stad vol contrasten. Enerzijds is er een modern centrum met vele wolkenkrabbers, anderzijds een historisch centrum genaamd Casco Viejo. Deze koloniale wijk staat vol prachtige gebouwen, historische kerken, smalle straten en een gezellig plein.

Panamakanaal

Panama staat wereldwijd bekend om zijn Panamakanaal. Het kanaal is 81 kilometer lang en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Door middel van sluizen op drie verschillende plaatsen wordt het schip op waterniveau gebracht. Het getij van beide wateren verschilt nogal. Het duurt gemiddeld zo’n tien uur voordat een schip door het kanaal is gevaren. Het is een aanrader om naar Miraflores Locks te gaan. Hier ziet u vanaf een uitkijkplatform de reusachtige schepen door het kanaal varen en ook is er een museum over het Panamakanaal. Het Panamakanaal is één van de hoogtepunten van Panama die u niet mag overslaan tijdens uw rondreis door Panama.

San Blas eilanden

Een van de mooiste hoogtepunten Panama zijn de San Blas eilanden. De San Blas eilanden bestaan uit meer dan 300 idyllische eilanden. Op de bounty eilanden kunt u heerlijk ontspannen en genieten terwijl u op uw hangmat van een cocktail geniet. Naast snorkelen en duiken kunt u ook de cultuur van de Kuna indianen ontdekken. Deze indianen leven op de San Blas eilanden. De vrouwen zien er prachtig uit met hun gekleurde kleding en met kralenkettingen beklede armen en benen. De indianen wonen in hutten van bamboe en palmbladeren en verplaatsen zich tussen de eilanden al peddelend in houten kano’s.
Wist u dat u ook kunt zeilen langs de San Blas eilanden? Het is de ideale manier om naar verschillende eilanden te reizen. Combineer het zeilen met een rondreis door Panama. Bekijk onze reis ‘Zeilen San Blas eilanden‘.

San blas eilanden Panama

Indianen

Door de komst van de Spanjaarden werden de meeste indianen uitgeroeid. Toch leven er in Panama nog een aantal indianenvolken. Deze volken leven verspreid over het gehele land. Het is een leerzame ervaring om kennis te maken met de indianenstammen. Eén van deze indianenvolkeren, de Embera indianen, leven in het junglegebied vlakbij Panama-Stad. Tijdens een bezoek aan deze indianen maakt u kennis met dit kleurrijke volk. De indianen leiden u door de jungle. U zult kennis maken met de eeuwenoude tradities van de indianen.

Op de San Blas eilanden leven de Kuna indianen. De vrouwen zien er prachtig uit met hun gekleurde kleding en met kralenkettingen beklede armen en benen. De indianen wonen in hutten van bamboe en palmbladeren en verplaatsen zich tussen de eilanden al peddelend in houten kano’s.

De Gyuami indianen leven in het middengedeelte van Panama ofwel in de provincies Chiriquí, Bocas del Toro en Veraguas. Unico Travel heeft contacten, waardoor u met een lokale gids al wandelend kan zien hoe de mensen wonen en u kunt een familie bezoeken. Wilt u meer weten over indianen in Panama, lees dan de blog Indianen in Panama.

Indianen Panama

Flora en fauna

In het hele land komen verschillende diersoorten voor. Vaak zijn er luiaards, apen, krokodillen en kaaimannen, pijlgifkikkertjes, dolfijnen, walvissen en haaien te zien. Tevens zijn er ook veel vogelsoorten te vinden in Panama. Het middengedeelte van Panama bestaat uit bergen en heuvels en aan beide kanten treft u bounty eilanden en regenwouden!

Pijlgifkikker in Panama

Een reis naar de Hoogtepunten Panama?

Ook de hoogtepunten van Panama beleven? Bekijk onze Panama Hoogtepunten reis!

Lees ook:

Volg ons op social media: