Individuele rondreis Nicaragua

U bent hier: Home » Rondreis Nicaragua

Deze individuele rondreis door Nicaragua neemt u mee langs de mooiste plekken van het land. U reist langs koloniale steden, sprookjesachtige nevelwouden, actieve vulkanen en eilanden. De perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en tropische stranden.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis Nicaragua

Groene Vink Koloniale steden Granada en León
Groene Vink Sprookjesachtige nevelwoud
Groene Vink Tropische regenwouden
Groene Vink Masaya vulkaan
Groene Vink Corn Islands

Reisvoorstel aanvragen

Foto impressie

Overzicht

Route: Managua – León – Matagalpa – Granada – Isla de Ometepe – Managua – Little Corn Island – Managua.
Dagen: 19 dagen / 18 nachten.
Prijsindicatie: €1.900, – per persoon. Deze reis is slechts een voorbeeld. De reis en reissom kunnen nog geheel aangepast worden naar uw wensen. Exclusief internationale vlucht.

Gebieden van deze individuele rondreis door Nicaragua

León

León is een koloniale stad in het westen van Nicaragua. Ontdek de geschiedenis, wandel langs de kathedralen, kerken, pleinen, kleurrijke straten en markten. Ga sandboarden van de Cerro Negro vulkaan of breng een bezoek aan de rumfabriek Flor de Caña.

Matagalpa

In het nevelwoud van Matagalpa kunt u schitterende wandelingen maken door de bergen, langs rivieren en beekjes. Spot daarnaast vele vogelsoorten, maar ook dieren als apen en luiaards. Bezoek daarnaast een lokale koffieplantage en leer alles over hoe de koffie tot stand komt.

Granada

Granada is één van de leukste steden van Nicaragua. Wandel door de kleurrijke stad en ontdek de vele kathedralen, kerken, pleinen, parken en markten. Bezoek in de omgeving de Masaya vulkaan, ga kajakken bij Las Isletas of wandelen bij Laguna de Apoyo.

Ontdek in ons blog alle bezienswaardigheden van Granada

Isla de Ometepe

Per ferry vaart u naar Isla de Ometepe. Het eiland heeft twee vulkanen welke u ook kunt beklimmen. Daarnaast kunt u er ook kajakken door de mangroven, ontspannen in natuurlijke zwembaden, ziplinen of hiken naar een waterval.

Corn Islands

Per binnenlandse vlucht vliegt u naar de Corn Islands. U overnacht in een schitterende accommodatie aan het strand op Little Corn Island. Geniet van de witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Heerlijk om uw individuele rondreis door Nicaragua mee af te sluiten!

Ontdek alles over deze paradijselijke eilanden in ons blog over de Corn Islands

Reisvoorstel aanvragen

Over deze individuele rondreis door Nicaragua

Deze individuele rondreis door Nicaragua neemt u mee langs de hoogtepunten van het land. U overnacht in comfortabele accommodaties op de mooiste plekken.

De reis begint in de hoofdstad waar u na een lange vlucht kunt uitrusten in een comfortabel hotel. Het hotel ligt op slechts vijf minuten afstand van het vliegveld. ’s Ochtends kunt u er genieten van een heerlijk ontbijten.

De volgende dag ontvangt u bij het hotel de huurauto en reist u naar de koloniale stad León. Het grootste gedeelte van uw rondreis door Nicaragua reist u per huurauto. Bij aankomst kunt u de stad verkennen. Wandel door het historisch centrum en ontdek de vele kerken, kathedralen en andere bezienswaardigheden. In voor avontuur? Ga dan sandboarden van de Cerro Negro vulkaan.

Steden afgewisseld met ongerepte natuurgebieden

Na León reist u verder naar de natuur. U overnacht in een bungalow midden in het ongerepte nevelwoud van Matagalpa. Naast het wandelen door de natuur, kunt u er ook koffieplantages bezoeken en samen met een gids op zoek gaan naar de meest bijzondere vogelsoorten.

Nadat u heeft genoten van een natuurrijke omgeving, reist u verder naar de kleurrijke stad Granada. Granada is één van de leukste steden van Nicaragua. U vindt er kleurrijke straten, kathedralen, kerken, parken en gezellige markten. In de omgeving heeft u de mogelijkheid om te kajakken bij Las Isletas en om de vulkaankrater Masaya te bezoeken.

Eiland met twee vulkanen

Met de ferry vaart u naar Isla de Ometepe. Dit eiland heeft twee vulkanen. U kunt deze dagen één van deze vulkanen beklimmen. Daarnaast kunt u er ook wandelingen maken door de natuur langs watervallen, ontspannen in natuurlijke zwembaden of kajakken door de mangroven.

U vaart terug naar het vaste land, waar u vervolgens eind van de dag aankomt in Managua. Hier kunt u eind van de middag nog een duik nemen in het zwembad en genieten van een heerlijk diner in het restaurant. De huurauto wordt aan het eind van de middag weer opgehaald.

De laatste dagen van uw individuele rondreis door Nicaragua genieten op Little Corn Island

Per binnenlandse vlucht vliegt u van Managua naar de Corn Islands. De laatste dagen van uw rondreis door Nicaragua kunt u hier genieten aan witte stranden en de onderwaterwereld ontdekken.

Vervoer

Het grootste gedeelte van deze rondreis door Nicaragua reist u met een huurauto. Daarnaast reist u ook per binnenlandse vlucht, ferry en shuttles.

Wilt u een afwisselende rondreis door Nicaragua maken?

U overnacht bij Unico Travel altijd op bijzondere en unieke plekken. Denk aan sfeervolle en kleinschalige hotels en lodges. Wij vinden het prettig om elkaar even persoonlijk te spreken voordat wij een reis op maat voor u samenstellen. Op die manier weten we precies welke plekken en accommodaties bij u passen. Heeft u interesse in een rondreis door Nicaragua? Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.

Reisvoorstel aanvragen
Volg ons op social media